-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
bbuffy
senior tag
Nekem onnan a Gene piszkálja a fantáziámat. mármint a kávékorzós hirdetési arzenálból.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Ábi
tag
Júliusban, amikor felhívtam őket, hogy érdekel a gép és adnak e kedvezményt az árból (290 volt ), azt mondták kedvezmény nincs, de ki lehet próbálni a gépet, főznek kávét vele...
Képzelem milyen kávét főztek vele.Ne kapkodd el a géppark eladását, mert nem tudhatod meddig tart a csoda.
-
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #28032 üzenetére
Akkor nem EX5-öt kellett volna vennem bele...
http://palscoffeetech.com/
-
ronin s8
senior tag
Nem aggódjuk túl.
Koszos, mint a fene, belül - gondolom, kívül csillog-villog. Amatőrök villogtak vele, amíg meg nem únták (mint az enyémet), aztán kidobták. Megtalálták aztán a cigányok, így került hozzád.
Ha mégis elektronikai hibája van, megadom az egyetlen srác elérhetőségét, aki az enyémet is megcsinálta.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ed_007
aktív tag
Tudtok olyan kávégépboltról, ahol ki lehet próbálni, milyen kávét főznek az egyes gépek? Szeretném tesztelni őket vásárlás előtt. Természetesen kifizetem a kávét
-
tDr1v3r
veterán
Csináltam, majd feltöltöm később. Nagyon arra gyanakszok hogy valamiért felmegy a tej és ettől fullad le egyszercsak... vagy nem tudom.
De az biztos hogy se tejet habosítani, se jó kávét főzni nem tudok még.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Ábi
tag
Van valakinek karba épített nyomásmérője?
Be kéne állítanom a rotopumpán a nyomást, de műszer nélkül vakrepülés. -
Ábi
tag
Vett már valaki ilyen nyomásmérőt?
[link]
Ára nem vészes, de nem tudom mennyire pontos. -
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
Sziasztok,
rég jártam erre... egy költözés kissé háttérbe szorította a kávés kérdéseket az elmúlt évben.
Először is, Parci, gratula a gőzgéphez! Kb. egy időben vettünk az első gépünket, a fehér Audreyt... jó látni, hogy újfent révbe értél Remélem, csalódásmentes lesz a gép!
Első kérdésem abból ered, hogy most jutottam el addig, hogy a mindennapi betevőt szolgáltató Saeco és a hétvégi QM0650 mellé felhoztam a pincéből az Audrey-t is. Emlékeztem rá, hogy úgy tettem el, hogy valami nem oké a géppel. Így is van. Az egyik alapvető probléma a vízterítés. A felsőszűrő körben nem fekszik fel a vízterítőre, hanem eláll tőle, valamiféle feszültség van a karikában. Van-e tuti tipp arra, hogy Rancilio kisgépre milyen felsőszűrőt kell venni? Esetleg a vízterítőre is beváltabb alternatíva?
Második kérdésem, hogy mi a tuti tipp Gaggia Baby Primo kartömítés beszerzésre (nekem most valami betonkemény van benne). Jól emlékszem, hogy Momenti Kft.?
Harmadik kérdésem pedig, hogy e gépekhez mi a tuti tipp szűrőkosárra. Én épp kimaradtam már ebből a kosárőrületből, ami az elmúlt időszakban dúlt, így hálás lennék, ha valaki megosztaná a találásokat. Én most azzal szembesültem, amit már el is felejtettem, hogy az olcsó dupla LM nem tömöríthető rendesen a vájat alá, mert az 58-as tamper elakad.
És legyen egy negyedik: naked karra mi a beszerzési forrás? Kávékalmárnál csak spéci méreteket látok, spéci árakon.
Köszi!
sámuel (ex-index user) -
Z0mbi
senior tag
Uraim, mielott megint beleugranek valamibe, kerdezek
a Lelit Anna PL41EM (PID nelkuli) az mond valakinek valamit? meger ez 100k -t? Nekem kb erre van szuksegem ezert a penzert. Amit olvastam az az hogy nem lehet rajta a nyomast allitani?! (ez annyira nem tetszik de ha az kopp 9 bar ra van beallitva a fejen akkor nem is erdekel...de mi az esely)a masik az egy ECM Boticelli II
Errol meg nem tudok sokat. Ez hasznaltan felujitva 100k a kavegepboltban...koszi
Z -
HÁZIGAZDA
válasz S.A.M.U.E.L. #28083 üzenetére
hali!
hú, de rég láttalak, örülök, hogy előkerültél
nagyon szerettem a fehér audrey-t, épp tegnap számoltuk össze az asszonnyal, hogy hány gépet emésztett már fel ez a kis hobbim (a dalla corte a hetedik, mielőtt megfeszítetek ) és nosztalgiáztunk az audrey-n, kedvenc a mai napig (a baby primót utáltam, can't help it) és valami azt súgja, hogy cseppet sem zavarna már az eltolt fej és társai
felsőszűrő: ims 200 mikronos szerintem jó megoldás lehet, van rancilio gépekre is, danetti.hu (mondd meg azért nekik, hogy "silviára" kell, biztos ami tuti). vízterítőből nem tudom, hogy kell-e új, meg lehet, hogy ez az ims is túlzás, úgy rémlik, hogy az audrey vízterítése gyárilag is szuper (sima, olcsó expolygonos ipari felsőszűrővel). ha mégis veszel ims-t, gaggia tömítés is tuti van a danettinél.
szűrőkosárból én sem vagyok elég naprakész. én egy vst 20 grammosat (ridgeless) nyúzok, nagyon szeretem, de van ims is (kb. ugyanaz) és van reneka, amit én már sosem próbáltam, de lagoon79 topiktársunk nagyon szerette, ha jól emlékszem, méghozzá úgy, hogy egy ims-t cserélt le rá. renekához talán reneka felsőszűrő is dukál, amit megint nem ismerek és fogalmam sincs, hogy van-e rancilióhoz (biztos van). a vst-ben nem akad el az 58-as tamper, sőt, a picit nagyobb méret volna a tökéletes (lali.hu / fragola.6035 topiktárs készít is pont belevalót).
naked kar passz, illetve anno én pont az audrey-ra vettem az expolygonból, vmi 5-6e ft volt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
a lelitben egy 2,5 decis rézbojler van, nem túl nagy, a standard rézbojleres otthoni kisgépek 3,5 decisek. 57 mm-es szűrőket használ, szerencsétlen ügy, 58 a standard méret, ahhoz kapsz olcsón és drágán órási választékban mindent. 100e ft az ára, pid nélkül, nem nyert, ha engem kérdezel. gondolom a kinézete miatt tetszik, de az a helyzet, hogy fragola.6035 itt árult brasiliája köröket ver rá. és gőzölésben sem rosszabb, sőt, a nagyobb bojler miatt jobb. fogod a pid-et, beírod, hogy 140 fok és kész, amikor eléggé közelíti, kinyitod a gőzcsapot és voilá.
az ecm jobbnak tűnik, standard mindenből és nagyon jó anyagminőség. viszont a kedvenc cégünk árulja... láttam egyébként, amikor a dalla cortéért mentem, pofára nagyon szép. de 100e ft-ért csak akkor jó, ha újszerű és hibátlan belül. és egy pid akkor is kelleni fog előbb-utóbb. tudásra ugyanaz, mint az előbb említett brasilia lady.
-
mester6
tag
Az irány jó! Vagy az Expoligonban , vagy a sarki vízszerelő boltban kapsz műszert és kiegészítő szerelvényeket!
A műszer ne legyen 16 bárnál se kisebb, se nagyobb méréshatárú. ( kisebb az első méréskor tönkremegy , a nagyobb pontatlan lesz a 9 barnál.)
Az Expoligonnál kapsz egy kiegészítő elemet néhány száz forintért amivel a műszert a szűrőtartó karra szerelheted! Sajnos cikkszámokat nem találom!
Jó, sikeres barkácsolást kívánok! -
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #28091 üzenetére
jól meg kell nézni, ha komolyra fordul az ügy. ha újszerű, talán nincs nagy kockázat. de egyébként én továbbra is fragolától vennék egy full felújított kisgépet, ez az ecm 100e ft kérdéses állapotban, pid nélkül, a tegnap felrakott (és talán már rég elkelt...) brasiliája meg fullra egyben, pid-del 85e. ha valakit nem zavar a kinézete vagy egyenesen retro-perverz , akkor tuti vétel.
-
MrCsiT
addikt
válasz MrCsiT #27995 üzenetére
Látom, zajlik itt az élet, de csak zárt topic-ként egyelőre.
Szóval, azzal, amit a fenti hsz-ben ecseteltem - ti., hogy a kávé nem lefolyik, hanem mondjuk, lehabzik, és fújja oldalra a Gaggia Evo - azzal mit lehetne tenni? Én szeretném, ha úgy folyna le, ahogy "kell" de most pl. egy csészébe esélytelen lenne kávét csapolnom, mert a 2/3-a a kávégép mellett végezné. Ez miért lehet?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
tDr1v3r
veterán
Tudom, rosszul csinálom de azért ennyitől nem kéne lefulladnia...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest