-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
szia
minden kapszulás rendes kávéból dolgozik, nespresso, dolce gusto, lavazza, még a szar aldis is
Igen, a tejes gépek ennyibe kerülnek, kivéve dolce gustó, itt vehetsz tejporos kapszulát is, és egyben csinál neked kapuccint tejporból
heti 2 alkalomra meg hülyeség tejes gépet venni, mert kb 2 perc mire tejhez bemelegszik, aztán feltöltöd tejjel a tartályt, megcsinálod a kávét, aztán kiöntöd a maradék tejet, és elmosod a tartályt.
jellemzően akkor éri meg, ha napi több tejes kávét isztok, és a tartályt tejjel együtt tartod a hűtőben. de 3 nap alatt hűtőben is belerohad a tejElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
dugesz77
őstag
A belsejét bitang mód kigyomlálták. Sok-sok műanyag mindenhol. A régi 1 decis alumínium blokk eltűnt lett belőle 2-2,5 dl rozsdamentes. Mondjuk a nagyobb víztömeg azért előny gőzölésnél. De itt egy cikk sajnos románul de azért látható belőle minden. Plusz ott a videó is.
-
mester6
tag
Nem olyan tragikus a helyzet! Kihagyták belőle a korábbi változathoz képest a hárumutú szelepet. Ez veszi le a nyomást a kávépogácsáról amikor a kávéfőzést kikapcsolod. Igaz viszont hogy megoldották, hogy nem hiányzik és különben sem kapkodni a szűrőkar levételével. Drága Ascaso főzők is készültek háromutú szelep nélkül- A bolyler megnőtt, nem fogod hiányolni a kis alu boylert. Na és jó az ár is! Szóval fel a fejjel!
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Én ha "tömegterméket" veszek először is megnézem a német amazon oldalon a pontozást/véleményeket. Háklis-szókimondó egy "népség" hamar kiderül ha bármi turpisság van a termékkel. Sokszor segített már a döntéseimben. Az általad keresett Krups kávédaráló elég rendesen le szerepet náluk. Én nem adnék érte pénzt. Ha elfér akkor egy használt ipari ha nem vagy újban gondolkodsz akkor minimum egy Graef,Iberital. Ezeknél a legkisebb modellek is presszó képesek.
-
soldier2
őstag
Az a 30ml víz fölösleges újramelegítése vsz nem fogja a családi költségvetést megborítani, a gyakori ki-be kapcsolgatással viszont hamarabb tönkremegy a gép.
Ahogy én csinálom: kávé elkészül, egy mozdulattal kar le (ne égjen, keseredjen bele a zacc) - ez nálad háromjáratú nélkül vsz nem járható, de egy próbát megér
Majd kávé megisz, örül, kis vizet kar nélkül csapol, felsőszűrőt, kartömítést letöröl, újból kicsit csapol, kar visszatesz, gépet kikapcsol. Te valószínűleg az utolsó lépést kihagyhatod, mert 10 perc alatt magáról kikapcsol az új.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A háromjáratú egy spéci szelep, ami a csapolás végén leveszi a nyomást, és a felesleges vizet a csepptálcába vezeti. Mivel nálad ez nincs érdemes várni egy keveset, hogy a nyomás a karon/zaccon át essen le. Ha nagy nyomásnál próbálod levenni a kart jó eséllyel nem jársz sikerrel, hiszen a nyomás beszorítja a kart. Ha meg erőlteted, akkor ledobja a kart, jó esetben megúszod egy takarítással, rossz esetben eltörsz vele valamit
Peestike: espressózáshoz ez a keret sajnos kevés. Ennyiért már kaphatsz egy használt Gaggia babyt, de kell mellé egy daráló, ami 10k-tól kezdődik (kézi, Hario mini mill) vagy 30-50k-tól a motoros (Graef, iberital, Imat Lux). Ami ez alatt van, nem nagyon szokták javasolni. Olvasd el az összefoglalót a lap tetején, sok hasznos infót tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
5381
aktív tag
Bolti darához jó lesz a géped, de ha majd darálót is szeretnél venni, akkor a nyomásfokozós szűrőket cserélned kell hagyományosra.
Én egy Lux darálót vettem a gaggiámhoz. Nem túl drága, nem is valami extra, de én örömmel használom majd egy éve.
Ha esetleg normálisabb kávézás fele akarsz mozdulni(és ha már van egy jó géped, miért ne?), kell egy jobb daráló, cserélned kell a szűrőket, kell egy normálisabb tamper, esetleg mérleg és tisztítószerek/eszközök. -
Paqito
senior tag
Ahoy
Itt egy cikk, ahol korrektül leírásra kerültek a legfontosabbak
Tisztítószert például konkrétan itt is találsz.
Milyen gyakran? Az ajánlások között elég nagy a szórás, illetve nyilván alapvetően függ attól, hogy milyen vizet használsz, illetve mennyit főzöl. 6 hetente max. 2 havonta azért illik elvégezni a szeánszot.
Szintén nincs kanonizálva a víztartályba helyezhető vízlágyító. Én ilyet használok. Zacskós cucc, folyamatosan benne van a tartályban, évente 1X kell cserélni. Ha jól emlékszem 3e Ft körüli összegbe kerül.
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
soldier2
őstag
-
Paqito
senior tag
A Brita/Laica és az ehhez hasonló, ugyanilyen elven működő vízszűrők némileg lágyítják is a vizet, de mindenekelőtt a vízben található apróbb szennyeződéseket fizikailag szűrik - ezért dugul el elsősorban. A másik fő feladata a nehézfémek réz, ólom, megkötése, és ezen túlmenően természetesen a klór kiszűrése. Elsősorban tehát egészségügyi szempontból játszik a kancsós buli, illetve a víz íze is "tisztább". Még 1X: valamelyest lágyabb vizet kap az ember kancsóval is!!!!
Én egyébként ÉS kapcsolatban használom (sőt a csapon is van egy átfolyós rendszerű szűrő - de nálam nagyon gyehenna a víz - köszönhetően a társasházban futó silány minőségű elöregedett csöveknek. Szóval nálam a folyamat úgy néz ki, hogy az átfolyós cuccból megy a Britába, onnan a kávéfőző víztartályába. Annak alján lakik Oscar.
Nálam a konkrét tapasztalat, hogy a kávéfőző víztartályának műanyag falán korábban tapasztalható nagyon finom fehér lerakódás megszűnt. A kazán felfűtése során jól ismert pattogó/sistergő hang még a szokásos periodikus tisztításhoz közeledve sem, vagy alig hallhatóan jelentkezik. Mogyorónyi agyammal én ezt úgy értelmezem, hogy a gépbe jóval lágyabb víz megy be, amióta ezeket használom.
A kávé íze azóta más dimenzióba került. Sokkal de sokkal lágyabb, harmonikusabb, "ezüstös reflexek, kerek savak..." ...........bla-bla
nagy $z@art, nem érzek érdemben különbséget, de gondolom kizárólag velem van a baj. A lényeg szerintem annyi, hogy az ember tudja valamelyest tisztább cuccot iszik, illetve a kávéfőző is meghálálja ezeket használva.
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
-
5381
aktív tag
Ezt a Rancilo csövet szokták ajánlani.
Persze nézz szét, hátha máshol olcsóbb, csak azért ezt írtam, mert itt van videó a beszereléséről.
Közben már kaptál is egy jobb ajánlatot.
A tömörítés azért is volt nálad problémás, mert nyomásfokozós szűrőd van. Normális szűrőben lehet tömöríténi izomból is Én kétszemélyesben Reneka szűrőt vettem, de párszázért árulnak már egyszerűbb, de jó szűrőket.[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
-
bl4ze
veterán
-
lagoon79
tag
alapvetően podot podos géppel kijelentés valóban helytálló. a podnak az ex4-es pumpa a jó (19 baros nyomással), míg egy jól beállított gaggiában ez 10 bar körül van (+ex5 pumpa). saját tapasztalat, podos gép ex5 pumpával (vszeg gányolva) elkeserítő eredményt adott szinte bármilyen párnával, gyors pumpacsere és láss csodát, egyszerre minden szép lett. vszeg a vízhozam a kulcs (nagyobb nyomás, kisebb hozam), de ebben nem vagyok biztos.
-
HÁZIGAZDA
a lelitben egy 2,5 decis rézbojler van, nem túl nagy, a standard rézbojleres otthoni kisgépek 3,5 decisek. 57 mm-es szűrőket használ, szerencsétlen ügy, 58 a standard méret, ahhoz kapsz olcsón és drágán órási választékban mindent. 100e ft az ára, pid nélkül, nem nyert, ha engem kérdezel. gondolom a kinézete miatt tetszik, de az a helyzet, hogy fragola.6035 itt árult brasiliája köröket ver rá. és gőzölésben sem rosszabb, sőt, a nagyobb bojler miatt jobb. fogod a pid-et, beírod, hogy 140 fok és kész, amikor eléggé közelíti, kinyitod a gőzcsapot és voilá.
az ecm jobbnak tűnik, standard mindenből és nagyon jó anyagminőség. viszont a kedvenc cégünk árulja... láttam egyébként, amikor a dalla cortéért mentem, pofára nagyon szép. de 100e ft-ért csak akkor jó, ha újszerű és hibátlan belül. és egy pid akkor is kelleni fog előbb-utóbb. tudásra ugyanaz, mint az előbb említett brasilia lady.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
teljesen normális, hiszen a háromjáratú szelep feljebb van a rendszerben, nem tudja úgy elengedni a nyomást, hogy még ki is szívja a vizet a szűrő tetejéről (egyes gépeken még a dupla is kicsit tocsogós marad emiatt, például a silvanón)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
soldier2
őstag
A többiek által mondottakhoz annyit fűznék csak hozzá, hogy kávéfüggő is. A sötétebb pörkölésű cucc nálam mindig vizes, saras marad a szimpla kosárban, a világos pörkölésű mintha beszippantaná a vizet, alig pár csepp marad.
Paljoc: elvitted, vagy ott is találtál egyet?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kisebb a dupla kosár ellenállása (több a lyuk), így többnyire egy picit finomabbra is kell darálni, hogy 30s alatt jöjjön le a dupla adag. Én ki kiserleteztem, hogy hány g kell a szimplába, hogy ne kelljen a darálón állítanom - kényelmes, bár nem mindig ad pptimális eredményt. Bár nálam ritkán készül szimpla
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
sokat elárul egyébként a hazai vendéglátás helyzetéről, hogy még csak nem is veterán otthoni kávésként, egy egyszerűbb paljoc kofiból, ilyen-olyan sufnituningolt gépekkel jobb eredményt lehet produkálni, mint amire a profi vendéglátósok 99,99%-a képes...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
26 000Ft/kg. 1 kapszulában 5g kávé és ízfokozó van.
De más szempontból is elgondolkodtató ....
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ha még odaírtad volna, hogy legyen pazar az őrleménye és ne maradjon semmi a garatban, akkor kb. elérted volna az örökmozgó szintjét (sajnos a triplájáért sem egyszerű jó darálót venni)
iberital, ascaso, imat, graef -- ezek játszanak, de 30-35-ért ebből is van, ami csak használtan. az adagolót leveheted, az nem gond szerintem.
amúgy zolnagy bezzera kúpos őrlőjét látván az félig abszolút tetszik: a kések tök jól néznek ki
dicranum scoparium + genista pilosa = :)