-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacskait
tag
válasz adriankoooo #27750 üzenetére
Nem. inyomott pár kisebb darabot gőzöléskor és mikrszétszedtem egy darabban esett ki belőle egy csőszerű, műanyagnak tűnő valami.
-
veterán
Sziasztok!
Ismét kis segítséget kérnék.
Mai kávé rendelésem, köszönet bl4ze-nek a water decaf ajánlásért.
Szóval ma jött, Water decaf, Super bar bland, és Nicaragua SHG Hibrido Lavado.
Super bar blend brikkával főzve isteni, ilyet még kávénál nem éreztem, nagyon ízlett!
Most este GB-vel is főztem egyet. Csalódás, semmi köze a brikkával főzötthöz.
Savanykás...
Ezt nagyon sokszor észreveszem más káváknál is, és nem tudom mi okozza.
Jelen esetben, 17,70gr kávé, 20-percig gép melegítés, csapolás kb 3-5cl. Lefolyás rendben, 30mp alatt kb 25ml.
Mit ronthatok el?
Wdt módszert is bevetem mostanában.
Nem értem.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
hunspikey
őstag
válasz ronin s8 #27442 üzenetére
Hát ezzel erősen vitatkoznék, mert az ulkás rocketen a kart félig felhúzva szépen csordogál a víz és nem bekötött vizes a készülék. Annyit áztatok elő amennyit akarok - még kávét főzni is tudok ha vagyok annyira perverz és kicsit lazább a pogi. Szépen átázik és csöpög lassan kifelé.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
HÁZIGAZDA
válasz hunspikey #27756 üzenetére
én is úgy tudtam, hogy be lehet így állítani az e61 fejet, bár az fura, amit írsz, mert csak a szifonban lévő vízmennyiséget kéne tudnia így kiadni, nem akármennyit. ha te így főzöl kávét, a pumpa el sem indul végig? amúgy meg annyira tényleg nem izgatom magam miatta, mert az is vagy 4-5 mp, mire felépül a nyomás, az ulka szépen előáztat gyakorlatilag addig is.
ha meg teljesen szabályozható folyamatot akarok, arra ott a pavoni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
nekem a gyümis kávék nem jönnek be brikkával, habár kijönnek az izjegyek, valahogy a csokis jobban áll neki. a legjobb a choco madness-el nálam, azaz valami közepesre pörkölt 100%A-val. illetve a gyümis kávéknál nagyobb különbség lesz a végeredményben, ha előre forralod a vizet bele.
-
ronin s8
senior tag
Szörnyű gyanúm támadt...
Az amaricano nem egyenlő a lungo-val...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz ronin s8 #27764 üzenetére
Feltűnt (és ha megnézitek a képet, Nektek is fel fog...), hogy a szállodában az automatán külön gomb van a kettőre. Bár én egyiket sem szoktam inni, de Anita mindig americano-t kér, nosza, csináltam egy lungo-t is...
A következő történt. A lingo sötéten, a vége felé szőkülve jött le, és kb. két espresso-nyi mennyiségben, de egyben! (Ez a lefolyás kicsit hígabbnak tűnt, mint az espresso). Az americano gomb megnyomásakor egy ilyen "lungo" érkezett először, és arra kb. ugyanannyi víz. A mennyiség legalább négy espresso-nyi.
Tehát két, lényegesen eltérő módon csinálta a gép a két italt...
Ez a lungo ízre is nagyon finom volt, az általam kedvelt café créme-re hasonlít leginkább, mind lefolyásban, mind ízben. Az americano viszont a szokásos, vizezéssel elba...ott kávé lett.Lehetséges, hogy az újhullámosok rosszul figyelték meg pàr éve, és ezt a rossz metódust sugallják azóta...?
A szállodában egyébként Pellini van - qrva jó! Azért, mert friss. (Legalábbis a barista csaj szerint, mert van az is, meg egy kétkaros Faema.)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, kezdünk összecsiszolódni a bfc-vel végre. ugyan nem tudom mindig fokra eltalálni, hogy hol akarom húzni a kofit, ez a liftezés kicsit kiszámíthatatlanná teszi a pid-szerűen pontos ténykedést. de...
...azt hiszem, hogy ez a 2,5-ös szűkítő ehhez a gépmérethez (1,3 literes e61-hx) tökéletes. két deci víz a hűtőcsapolás általában, utána várni kell 20-30 mp-et, utána viszont konkrétan 0,1 fokon belül marad a fejhőmérő a teljes csapolás alatt (kivéve a legelejét, akkor picit megint felugrik, mondjuk másfél fokot, de pár másodpercen belül vissza is áll). igaza van joltinak, a coffeegeek szemének azért jól esik ezt látni.
a gőzölés pedig - bár sosem hibátlan még, de - álomszerű, életemben nem gazdálkodtam még ennyi kraftból, nehéz lesz visszatérni a silvanóhoz ezek után. ha fullra kinyitnám a csapot, szerintem kilőné a tejet az edényből.
all in all, elég jól működik a czucz, jobban szeretem, mint amire számítottam.
csak a víztartály marad, mint neuralgikus pont, az viszont zavar. a silvanónál hetente elmosogattam a tartályt, kellett is, szépen nyálkásodott. ezt viszont nem tudom elmosni, hiszen egy 4 centis nyílás van a tetején és csókolom, oda meg még a fiam keze sem fér be. ráadásul tűzforró a tartály széle, és benne a víz is jó meleg, képzelem, micsoda tenyészet lehet abban pár nap után. (lehet ezen kacagni, de nálam ez kritikus pont, nem játék a bacitéma, és meleg, poshadó vízben bizony kitenyésznek)
első körben szerintem nem is a bojlert (azt nehéz szépen a sok cső miatt), hanem a tartály bojlerhez eső falát fogom hőszigetelni, mert röhej, hogy forró benne a víz. milyen anyagot javasoltok erre? gondolom sima polifoam nem jó, mert kigyulladhat. xps?
-
salapp
addikt
Nálam a sóval picit jobb lett az ízvilág (biztos placebo hatás, de mindegy, most már mindig teszek bele egy csipettel)
A Brikka, Moka express-1 mellé én még mini express-2-t beújítok egyszer és akkor teljes lesz a moka pot vonal itthon.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
ronin s8
senior tag
Ma délelőtt piac egy kisvárosban.
Sajnos mára ezek is átalakultak, egy-egy sajtos, halas, húsos kocsi és két-három pici zöldséges stand maradt csak állva a szomszédos iper mellett. A Coop-ban €16,-/kilo a parmezán, a piacon 28-37. (Nem, nem tévedés, Parci, itt is drága a jó sajt. ) minőségtől, kortól függően.Ami virágzik, az a ruhanemű, és az egyéb vásári kacat. Van itt mindenféle kávés cucc is, a húzogatós tejhabosítótól kezdve Bialetti-kig, minden. Kérésemre az árus kiemelt a kocsiból egy 4 személyes olasz Brikkát (a románra megsértődött ), és olyan árat mondott (€40,-), hogy nem tudtam otthagyni. (Radi8tor, sajnos az nem volt, amit kértél ).
Az árak egyébként a cetliken megegyeznek a boltival. Utána bementünk a piac tőszomszédságában lévő konyhafelszerelési boltba, és leesett az állunk a választéktól![ Módosította: radi8tor ]
-
HÁZIGAZDA
minél szűkebb, annál lassabban regenerálódik a fej egy csapolás/pacsálás után, szóval nem jó azt sem a végtelenségig szűkíteni. a 2 egyébként lehet, hogy még belefér, de a 2 deci nem sok (nem nordázok, csapvíz és kész), egyelőre tetszik így abszolút.
a pid-hez nehéz hasonlítani, mert az a bojlerbe lógatott szondával mért, ez meg a fejen áthaladó víz hőmérsékletét méri. de azért kb. hasonlóak az értékek, tehát amit mondjuk a pid-nél 92 fokra lőttem be, az itt is 92 fokon készül végig, csak ugye itt 95-ről húzom vissza, 90,5-re megy le, aztán onnan fel stb.
illetve általános tapasztalat, hogy sokkal forróbb a végeredmény az e61-gyel, mint a silvanóval. azzal inkább langyos volt, itt forró. lehet ám, hogy ott a csatornásodás miatt igazából kevésbé forró vízzel készült minden.
-
Ábi
tag
"(kivéve a legelejét, akkor picit megint felugrik, mondjuk másfél fokot, de pár másodpercen belül vissza is áll)"
Itt már a fejre helyezted a kart, elindult a csapolás, amikor 1,5 fokot ugrik?A csapolás elején nekem is kb ennyit ugrik meg és utána hasonlóan stabil marad.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
-
tDr1v3r
veterán
Na, meg is jött a Baby.
A manual-ban azt írja hogy minden bekapcsolás után ajánlott légmentesíteni a gőzkarral. Szerintetek is? No nem mintha nagy feladat lenne pár decit átengedni melegedés előtt...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- BMW topik
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok