-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
válasz mester6 #28400 üzenetére
rosszul érzed. elviszitek tök más irányba a dolgot.
először: itt alapvetően e-61-es fejjel szerelt, HX gépről volt szó. egy komolyabb darab ebből kerül annyiba, mint egy egyszerűbb T-3-as rendszerű gép.
másodszor: mindig mindenki azzal bajlódik, h kontrollált legyen a kávékészítési folyamat. az e-61-et erre otthoni körülmények között rábírni nagyon nehéz, plusz reprodukálhatóság is emberi tényezőtől függ. egy T-3-as rendszerben beállított paraméterekkel ez kiesik. ott csak az előkészítés marad meg.
-
Ábi
tag
válasz mester6 #28400 üzenetére
Így van!
Srác korom óta azt vallom, hogy a Porsche 911 AZ AUTO, most Kia ceed sw dieselünk van és megelégedéssel használjuk, pedig nem egy súlycsoport, a 2 pulya kompletten befér 1 hétre.
Azért nyugdíjas koromra szeretnék egy veterán 911-t.
A ceedet akkor sem mondanám NEM ajánlottnak. -
mester6
tag
válasz lagoon79 #28401 üzenetére
Elveszed mások gyönyörűségét az anyagi és műszaki fejlődés folyamatos megvalósításából.
A hobbi az hobbi és minden csavarja , rezdülése , kísérletezése , remek szórakozás.
Pl.milyen öröm egy Gaggia Evo-ról Classicra átnyergelni. Mostantól ezt az örömet már nem érdemes megélni?
Szóval én nem értek veled egyet! Talán nem vagyok egyedül?[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz mester6 #28403 üzenetére
komolyan nem hiszem el. még egyszer: HX és T3 rendszerről beszélünk, amik költségben nem állnak messze. egyébként meg mindenki azt csinál amit akar, visszatekintve azt mondom, nem kell otthonra e-61, mert rengeteget macera és nem arra találták ki, h 2 kávét készítsen egy nap.
-
vendingo
veterán
válasz lagoon79 #28404 üzenetére
Ezért adtam el az izzot. Hiába csinált jó kávét, napi 2 kávé miatt baromi feleslegesnek tartottam. Illetve DB volt, amit végképp nem használtam ki. Legalább ha az egész család használta volna, vagy gyakran jöttek volna vendégek. Sajna csak egyedül használtam arra meg kicsit túlzásnak éreztem.
Most GB van, de az izzo után nem bírok számomra elfogadható kávét főzni vele, ezért hetek óta nem kávézok, illetve csak kávézóban. Most gépkeresésben vagyok. Valszeg valami karos lesz, lehet pavoni. Azok ár/érték arányban nagyon jók, és simán hozzák a drágább gépek produktumát.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
soldier2
őstag
válasz lagoon79 #28407 üzenetére
Esetleg pár példát is tudnál az ilyen rendszert használó gépekre? Bár még nem aktuális a csere (A Lux megy előbb remélhetőleg), elkezdenék időben nézelődni gép téren is. Az itt rendszeresen említett gépek közül tudtommal csak a Catler 9010 ilyen. Más alternatíva mondjuk a mágikus milliós küszöb alatt (használtan ezek még esetleg beeshetnek elfogadható áron talán).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
Valamiért úgy érzem, sokat kapok tőled... Persze lehet, hogy rászolgáltam, de mi lenne, ha nem én lennék mindig a negatív példa, ráadásul sokszor olyat tulajdonítasz nekem, amiről nem is tehetek, pl. soha nem mondtam, hogy a HX otthonra való. Én munkahelyen használom (egész nap be van kapcsolva), mert oda találták ki.
Szóval, kössünk fegyverszünetet, és mindenki használjon, és teszteljen olyan gépet, amilyet akar![ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #28406 üzenetére
Én imádom, de a Pavonik holt tere eléggé nagy. Első sorban az olaszos, olajos, sűrű csokis kávékban jók, a gyümölcsöt szeretik "kivonni" a babokból, és eltűntetni, bár pont nyár elején lepődtem meg, amikor pár Has Bean kávét egész jól lefőztünk vele.
-
-
vendingo
veterán
-
bl4ze
veterán
Én amióta nem tesztelek ugyebár megváltam a Grimac HX E61-től, és helyette egy PID-es régebbi GB van - teljesen meg vagyok vele elégedve, a napi 1-2-3 kávéra hibátlan, főleg a Sestos PID-del.
Szerettem a HX-et, a Grimac jó gép, de tényleg felesleges otthonra átlag felhasználónak, illetve nem totál őrült coffee geek-nek
.:. bl4ze .:.
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #28408 üzenetére
A catler viszont a t3 rendszerevel olcsobb mint barmelyik e61 gep, tehat otthonra a t3 technika egyaltalan nem elerhetetlen annak, akinek az e61 sem az.
Mas kerdes a tartossag, az enyemen az opv ma pl. rendetlenkedett, par csapolasnal ossze-vissza merte a nyomast, valami nem volt kerek.
Plusz ami hajmereszto, 30 ezer egy plusz kar vagy nyitott kar hozza. Ezt speciel agyrem kategorianak tartom. :-( -
soldier2
őstag
válasz paljoc #28416 üzenetére
Valamiért nem vonz a Catler (nem tehetek róla) de ettől még lehet ő a befutó. Pusztán csak érdekelne pár alternatíva, ami ha majd eljön az ideje válthatja a Gaggiát.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
válasz eXtguy #28419 üzenetére
Nekem is kéne az a "vacak" Stella. Adnék érte többet, mint a MÉH! 😉
Felhívás!
Minden NEM ajánlott E61 géptől szívesen megszabadítok bárkit anyagárban, hogy ne kelljen tovább szenvedni vele!
Ez korrekt, nem?Fél évvel ezelőttig E61 volt fórumon a csúcs, most meg...
Kérti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz mester6 #28417 üzenetére
Ez annyiban sántít hogy új készülék árat hasonlítasz használthoz, ami ugye okafogyott, de az is igaz, hogy az egyik meg nincs használtban, tehát maradjunk tényszerűek: új áraik hasonlítanak egymáshoz, viszont az egyik nem kapható használtban, míg E61 gépből van bőven. A mondanivalóm mindössze arra irányult, hogy létezik T3 rendszerű gép E61 árban /ÚJ/, noha valószínűleg a paletta legalja lehet, hisz valóban a többi ilyen technikát felvonultató gép a sokszorosába kerül.
-
-
HÁZIGAZDA
hagyd, nem érdemes...
srácok, gaggia classic-tól és a többi, topikban már megénekelt kisgéptől és fölfele minden gép alkalmas arra, hogy frankó kávét csináljunk. ezt szögezzük le. ezen felül viszont van, akinek ez jön be és van, akinek az, illetve vannak tényszerű különbségek a gépek között. valaki imádja az e61 fejet és a gépeket, amit köré építenek, már csak a kinézete miatt is. van, aki épp ezért utálja. stb.
NEM szar az e61, senki sem mondott ilyet. viszont mondott olyat lagoon, hogy ő már nem venne otthonra. engedtessék meg neki anélkül, hogy sznobozni kezdjétek, mert mercikkel példálózzatok! pláne, mert a megoldása is igen extravagáns volt: épített egy számára jobb gépet magának!
és azt is tessék elfogadni, hogy van élet az e61-en túl is. ahol például nincs ez a bazinagy hőlengése a fejnek, mert szögre belövi a pid-es fejfűtéses rendszer. ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne bármilyen jó kávét csinálni egy e61-es vagy gc géppel (gyengébbek kedvéért fontos újfent hangsúlyozni). de azon nem kéne vitatkozni, hogy egyszerűbb-e, mert nem, nem egyszerűbb. idáig ténykérdés. hogy ezzel együtt ki, mit és mennyiért vesz, az meg az egyéni preferenciái.
ronin: azért "kapsz" tőlem, mert folyamatosan kötekszel. vagy legalábbis úgy tűnt. de ettől még semmi örihari nincs ám, hiszen nem vagyunk rosszban, nemde? sőt, ha kicsit mellőzöd a pikírt odaszólásokat, hagyom, hogy csapolj egyet a dallacortén
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
Addig nincs gond, amíg több százezres gépekről vitatkozunk.
-
HÁZIGAZDA
és rögtön egy példa, ma reggelről: elég jól ismerem már kezdésnek a bfc-t, csak azt használom, amióta hazajött. ma reggel szerettem volna 86 fokon húzni a peldzsok szpejszit, mert a korábbi shotokból úgy éreztem, hogy ott lesz a tuti. két kávét csináltam és egyszer sem sikerült. másodszorra már izomból aláhűtöttem a fejet, 83 fokig lenyomtam, de mivel 94-ről indult, hát visszapattant és a kofi végül 87,7 fokon jött le. elsőre 88 fölött.
szar lett a kávé? nem. szépen jött le, finom volt. de 86 fokon még finomabb lett volna, mert így azért maradt benne egy kis égett íz.
természetesen lehet 86 fokon főzőcskézni e61-es géppel is. de rohadtul ismerni kell hozzá, mert nem mindegy, hogy 40 vagy 60 perce van bekapcsolva, hogy húztál-e már előtte kofit vagy sem stb. annak ellenére, hogy a fejhőmérő ugyanazt mutatja.
na, ilyen nincs egy t3/pid-es gépnél.
-
paljoc
tag
válasz eXtguy #28419 üzenetére
Ha megengeded, azért továbbra is leírom a véleményemet a gépekről, amiket használok. Akik hiteltelennek tartanak, azokkal sincs semmi problémám, ők hagyják figyelmen kívül a tapasztalataimat.
Teljesen természetes szerintem, hogy az ember ahogy megismer/használ az eddigiektől más technikával megáldott szerkezetet, belefuthat olyan esetbe, hogy bakker, ez jobb/kényelmeseb/rosszabb, stb., mint amit eddig használtam. Lagoon sem véletlenül épített a HX meg a DB E61 gépe után a Catlert kipróbálva, fejfűtéses hasonló kávégépet. Ha maga a 9010 mint gép nem is győzte meg, de maga a T3 technika igen, aztán persze az is lehet hogy unatkozott és bütykölni akart, és véletlenül pont ilyen gépet csinált. -
soldier2
őstag
válasz paljoc #28422 üzenetére
Persze, hogy számít a véleményed. Sőt, ha ésszel vennék most gépet, vsz. az lenne. De a szívemnek nem jön be , annak egy R58 kéne, de azt meg az eszem nem akarja (főleg mióta tudom, hogy az előáztatás nem megoldott, és Lagoon szerint a roto szivattyúval ez már elég gáz, és az ő véleménye is számít ). Még szerencse, hogy nem most kell vennem gépet, és van időm gondolkodni bőven.
-
Ábi
tag
Ne csúsztassunk!
Ezt írta:
"egy dolgot simán ki merek jelenteni. otthonra az e-61 NEM, azaz NEM ajánlott kategória."
Ez a kijelentés ezen a fórumon főleg Tőle elég meredek.
Joggal kiverte a biztit pár embernél, akinek ez egy álom.
Nem pusztán azt mondta, hogy ő nem venne többet, hanem a többi nem ajánlottba vetette, kb. minden 20.000 alatti kategória.
A lényeg, mindenki azzal, úgy és annyiért issza a kávéját, amiből akarja, amíg ízlik, de mások álmát ne romboljuk le! -
HÁZIGAZDA
jajj
egyrészt, ott volt mögötte ez is: "én már DB kialakítással sem venném."
másrészt, nyilván arra gondol, hogy az árát is figyelembevéve, és elsősorban az új árát.
hiszen 80e ft-ért meg milyen bitang vétel, über ajánlott, nem?
szóval az akad ki ezen, még érzi lerombolva az álmait, aki ezt szeretné. nem kell.
-
fragola.6035
aktív tag
Egyenlőre csak lagoon van az E61 ellen, aki azért nem az egész fórum. Bár én 100%-ban osztom a véleményét.
Folyamatosan vannak nálam E61 hx gépek, de még nem kívántam meg, hogy nekem is legyen. Most épp bbuffy procon pumpás Giottoját nyúzom, mert a krómozó szabadságon van. Nekem biztos nem kellene HX E61 a lagoon által említett okok miatt, szerintem sem kontrolálható eléggé. Egyébként lagoon az a figura, akinek érdemes adni a véleményére.
Kia helyett pedig V6-ot mindenkinek![ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Ábi
tag
válasz paljoc #28426 üzenetére
Csak viccelődött, nem kell vér komolyan venni.
Mindenki érti, amiről Te és Lagoon ír, de Ti is értéstek meg, hogy sokunknak az E61 is álom, nemhogy egy T3 rendszerű gép.
Naná, hogy nagyobb élményt nyújt egy Porsche, mint egy Suzuki, mégis az emberek többségének erre futja és elviszi őket A-B-be, lehet megbízhatóbban mint a Porsche, csak kevesebb élménnyel. És ettől még a Suzuki is ajánlott kategoria.
Kívánom, ennél nagyobb gondunk ne legyen a jövőben!
-
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #28430 üzenetére
Apropó!
A króm csak díszítés célt szolgál ezeken a gépeken, vagy a réz oxidációját szolgáltatott elnyomni?
Érdemes megkopott kromozást pótolni? -
ronin s8
senior tag
Azt az ipari keménykrómot, ami egy olasz réz alkatrészen van, nem fogják tudni pótolni. Azt ütheted, vághatod, meg sem érzi! Csak vékony elektrolitos krómozást tunak utólag csinálni a fejre. Silány lesz a végeredmény...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
v8, de amúgy egyetértek
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #28434 üzenetére
Mindent tönkre lehet tenni.
De nézd meg ott, ahol a karral érintkezik, nyomódik, ütődik nap, mint nap!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #28434 üzenetére
Befolyásol ízt, ha nincs króm?
-
eXtguy
csendes tag
válasz paljoc #28426 üzenetére
Persze, semmi baj nincs ezzel. Csak éppen konkrétumot nem írtál, hogy miben gyalázza a Stellát, és itt számomra egy mindennél fontosabb dolog lett volna, hogy ez a produktumra is igaz-e. Tehát azt állítod-e, hogy a Catler jobb espressot keszít vagy az állítások főleg a kezelhetőségre vonatkoznak?
Amúgy valóban macerás egy HX otthon, ezt én is elismerem, viszont "tanulható", vannak trükkök is, amivel sokkal kevésbé körülményes a használata.
Ja, és nem mellesleg az elmúlt években dolgoztam(és éppen dolgozom) ipari kávégepeken, köztük dualbojleres La Marzocco GB5-n is, és azt állítom, hogy az otthoni HX-el tudom reprodukálni a nagyvasak minőségét. Nekem ez a fő szempont az otthoni gépemnél. És ezzel természetesen nem állítom azt, hogy a kisebb pid-es gépekkel ezt nem lehet.[ Szerkesztve ]
Rocket for everyone!
-
Ábi
tag
Ha a Honda Legend 3.5 V6-ra gondoltál, akkor egyetéretünk!
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #28427 üzenetére
Ezt maximálisan elfogadom, a vásárlásnál a használhatóság vagy bármely kiragadott tulajdonság csak egy szempont a sok közül, esetenként nem is a legfontosabb, ezer dologtól függ mit vesz az ember. Én sem véletlenül hajtok egy ezer éves Lanciát, nyilván egy pár éves Golfot, Astrat vagy Kia-t vagy tulajdonképpen szinte bármit racionálisabb lett volna venni 10 éve, de az is tuti hogy már egyik sem lenne meg azok közül, míg erre a benzintemetőre a mai napig jólesően pillantok, mikor kitolom mellőle a robogót és elindulok a valahova. :-)))
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #28446 üzenetére
Az mi benne alul??? A felső két réteget ismerem. :-)
-
adriankoooo
senior tag
válasz paljoc #28447 üzenetére
Cafe Bonbon, főnök.
Nálam ez a blend veri a Chocot most már. Tipikus klasszikus olasz, nem keserű, áhhh. odavagyok érte. És még csak ismerkedünk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Építő/felújító topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
Állásajánlatok