-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz tomszli11 #117248 üzenetére
Őszintén nem vagyok benne biztos, hogy érdemi különbség lenne. A kotyogós elég egyszerű szerkezet, ha nem rontanak el valamit nagyon az arányokkal, akkor nagyjából ugyanazt fogod kapni.
De sose láttam még direkt kotyogós összehasonlító tesztet, meg én se próbálkoztam ilyennel. -
Waterman
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
Van egy eladó AeroPress-em ha valakit érdekel ilyesmi [link]
(adok mellé ~300 db papírt, az jól jön espressohoz is ) -
beleriand72
tag
válasz Melorin #117259 üzenetére
Szépnek ugyan nem szép, de legalább ronda
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Gery0505
tag
válasz Melorin #117262 üzenetére
Azt kellene tudni, hogy mekkora a távolság a karba helyezett szűrő felső pereme, és az őrlőre szerelt (cukrász?) tölcsér alja között. Eszerint kellene keresgélned, ill. tudnánk ajánlani. Nekem a Mazzer Major gyári tölcsérje és a szűrő felseje között kb 32mm van, így Kávékalmártól rendeltem 27mm magas tölcsért, ami pont jó és kényelmes magasság. Egy picit így is kiszórja a KV-t, de csak néhány szemcse megy mellé. Ez a sztatikus feltöltődés miatt van, ha lefújnám a babokat némi vízpermettel, lehet még ennyi sem jönne ki. Csak hát a lustaság fél egészség.
A fekete az enyém:"Failure is always an option." Adam Savage
-
-
senior tag
Tegnap áttoltam ~ 8 kg kávét a K151H késeken. Előtte a C késhez képest elég lapos ízeket produkált. Utána az esti kávémat a H késes Majorral őröltem, de akkor még nem mertem írni semmit, mert azt hittem, hogy a saját pörkölésű Banti Nenka táltosodott meg ennyire. A reggeli Brazilt is jobbnak ítéltem az eddig megszokottnál. Aztán napközben vettem egy csomag CasMo kolumbiait, este mindkét késsel őröltem egy - egy adagot és felváltva kóstolgattam. Hát amennyivel laposabb volt, most annyival lett jobb a H kés a C-hez képest. Nem küldöm vissza, marad az a gépemben végleg.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Krajcsi #117268 üzenetére
18 az a 13
Jobbnak érzem a H kést, de biztosan nem annyival mint amennyivel többe kerül a C-hez képest ( nem 3,5x jobb ). Ha nem fizettem volna ki 16e Ft-ot azért a 8 kg kávéért amivel bejárattam, lehet visszaküldeném, de így már úgy döntöttem hogy marad.
És az is érdekes, hogy a C késnél emlékeim szerint nem hozott ekkora javulást a bejáratás mint a H késnél.
Egyébként ha egy 10-es skálán kellene elhelyeznem az általam próbált késeket, akkor az így nézne ki:
K151H - 10
151C - 8
151F - 7
151B - 5
SSP espresso - 3
151A - 2hogyaza: akkor azért maradt már csak 1 db nekem
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
DG790401
tag
Keresek eladó pid-es gèpet!
-
-
Gery0505
tag
válasz sz.zs. #117270 üzenetére
Azt hiszem egy új etalon kés született a K151H személyében. Ez is olyasmi durva profilú mint a C-s kés? Nem fullad le tőle a Major motorja? Akkor következik egy kis bogárbeültetés, lehet ha bejáratod az SSP kést, akkor az is javult volna? Lehet kéne kölcsön kérni valakitől, esetleg Béla bától egy bejáratott SSP-t. Csak milyen profilút, abból is van néhány...
"Failure is always an option." Adam Savage
-
sesshou
senior tag
Használ valaki pumpás tartájt mazzer sj-hez? lehet ilyet beszerzni idehaza? vagy marad az ali/3d nyomtatás? van bevállt?
-
stereofan
tag
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Vettem végül egy Sage DB-t. (lehet köpködni )
Nagyon tetszik. Még kisérletezek az előáztatással de amennyit érzek egyelőre, elég vállalható kávékat sikerült eddig készítenem.
A gőzölés nagyon jó benne.U.I.: ugyanitt eladó bontatlan Sage Smart Grinder Pro
-
senior tag
válasz Gery0505 #117278 üzenetére
Annyira azért nem etalon az ára miatt. Senkit sem buzdítok arra, aki C kést használ, hogy ahelyett vegyen egy K151H-t.
Igen, ez is durva profilú kés, de nekem már ki van cserélve a 16-os indító kondi 20-asra, így nem tudom, hogy a
16-ossal hogyan viselkedne.
SSP: nekem többen is azt mondták, hogy bevonatos kést nem kell bejáratni. Nem akarok SSP kést kipróbálniMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sz.zs. #117284 üzenetére
"SSP: nekem többen is azt mondták, hogy bevonatos kést nem kell bejáratni. Nem akarok SSP kést kipróbálni "
Nem rég volt Fellow Ode-os fb csoportban beszámoló arról, hogy új SSP kés hogy viselkedik ~8kg kávés bejáratás előtt-közben-után. Az alapján egyértelműen van mit bejáratni rajta -
rastacsz
tag
Ha már ssp:
A cast burr /lab sweet első szériája mazzerrel lett csak az ssp által próbálva. Így fordul elő, hogy a fellow ode és az option-O lagom p64 esetén a kés azon része hamarabb felfekszik a késtartókon, mint a precízen megmunkált külső gyűrű.
Így akik az első szériát kaptak ingyen és bérmentve kapnak egy újabb kést. Több helyen találtam levélváltást, de lehet, hogy ugyanaz a személy osztotta meg több fórumon.
Kérdés, hogy akik forgalmazón keresztül veszik az ssp késeket, azokhoz hogyan jut el a javított verzió?
Az első gyártmányok probléma nélkül használhatók mazzer és df64 őrlőkkel.
Ugyanitt: ssp cast/lab sweet késeket átveszem, postaköltséget állomThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Rush77
aktív tag
válasz Nutra #117283 üzenetére
Még sok nincs. alig pár napja használom.
Jó lenne a nyitott kar, hogy lássam a lefolyást de hát 25k
Így bár ízre nem rossz a végeredmény, a lefolyás szépen indul de utána teljesen csapnivaló.
Amit észrevettem, hogy az előáztatás után nagyon hírtelen engedi rá a full nyomást.
Viszont szerintem a vízterítése az nagyon jó egyenletes.A gőzölés is tök jó. Már most az elején nagyon jókat tudok gőzölni (saját mércével) de még azért a technikán finomítani kell.
A 30 perces készenlét után kikapcsolás szerintem f@szság (ez nyílván nem a gép hibája hanem a mindenféle szabályozásé). sokszor van, hogy pár perc híján lecsúszok róla mert éppen dolgom van közben és kapcsolhatom be újra visszamelegedni.
-
brumi1024
veterán
válasz WarLock07222 #117288 üzenetére
Egyetértek, elég sokat változott az SSP brew a Majorban 6-7 kg után.
-
-
tag
Rezcsovezes elott beneztem a GC bojlerebe, meg nem keverem a vizet szoval az vart amire szamitottam. Savazas-kefeles elott igy nez ki, avatott szemeitek lat barmi kivetnivalot?
A rozsaszin retegrol nem tudom eldonteni hogy a krom(?) reteg kopott-e le, vagy az internet nepe szerint a savazas utan jelentkezheto rez(I)-oxid es a kazan falan sem teljesen vilagos mikortol kezd krateresedni (es az honanntol gond). -
senior tag
-
tag
válasz sz.zs. #117297 üzenetére
Koszi, holnap azert kitakaritom es csiszolok rajta kicsit. Rendes viszonyitasi alapom nincs (az elozo kavefozonket evekig hasznaltuk mindenfele vizkomentesites nelkul es jobban nezett ki a bojlere..) szoval forumokbol tajekozodom, azokhoz kepest viszont egesz kulturalt az enyem.
Igazabol mar egy hete osszekeszitettem mindent a rezcsovezeshez de csak most lesz idom, szoval ha takaritas utan nem tunik veszesnek osszeraknam mar. Aztan megprobalok kikeverni valami nem korrodalo vizet (RO-viz, keseruso, szodabikarbona, kalcium-klorid) es megneznem 3-6 honap mulva hogy valtozott-e bent valami (citromsavazas nelkul).
Ami jobban foglalkoztat, hogy az also reszen a krom reteg az hianyzik vagy lerakodas van rajta? Meg lehet/kell potolni? -
hogyaza
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen