-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz hogyaza #70331 üzenetére
Itt a kérdés, hogy mennyi az annyi, és mit vársz el otthoni szinten tőle?
Önmagában, kisebb módosítások, vagy szerelési kedv nélkül nem vágnék bele, nem kisgépes árszint javítani.
Ha nagyon olcsó akkor egy próbára érdemes lehet.(az hogy napi használatban van csak annyit jelent hogy működik, hogy belül milyen csak a jóég tudja.) -
Wolfy999
tag
-
Bazsee71
őstag
válasz hogyaza #72317 üzenetére
Szerintem itt elég sokan, elő a farbával!
paramparya: Nekem az a mini habverő nem vált be, csak rontani tudott a helyzeten (vagy a Major volt túl jó), persze sok jó vélemény is van róla. Szóval olcsó, kipróbálni érdemes. Talán joltitól loptam az ötletet, de szerintem hatékonyabb, ha egy parafadugóba beszúrsz pár gombostűt, és azzal kavarsz (nálam 3 van benne).
-
HÁZIGAZDA
válasz hogyaza #72324 üzenetére
jolti csinált már ilyesmit, persze az talán parafában szurkált tűkkel lett barkács módon megoldva. meg mattperger csinált, elnököt, "the hog" néven, gondolom dollárért.
Bazsee: a mini habverő nálam is csak rontott
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
Peti...(16v)
tag
válasz hogyaza #72328 üzenetére
Hajrá! Lesz itt rá kereslet, ha sikerül valami jót konstruálni.
Én fejben így fejlesztettem tovább ezt a sok tűs palmtamp-szerűséget: két részből állna és egy nagy emelkedésű menettel kapcsolódna a két fél egymáshoz. Alaphelyzetben egymásba tekerve tennéd a szűrőre, majd a tűvel teleszórt középső részt elkezded kitekerni, így a tűk szépen egyenletesen emelkednének ki az őrleményből, és talán egy jól eloszlatott közeget hagynának maguk mögött. Persze a tűk számát, formáját és egymástól való távolságát nagyon jól el kéne találni. De persze az is lehet, hogy rögösítene, vagy akár feltapadna az őrlemény. Az említett bonsai habverő például nálam pont ezt a két dolgot váltja ki, ezért nem is használom.
Még az is lehet, hogy különböző tűprofillal, vagy silverknight/redspeed bevonattal lehetne a kávé ízét befolyásolni![ Szerkesztve ]
-
PeterAgos
csendes tag
válasz hogyaza #72317 üzenetére
Nekem van egy kis kételyem a WDT-zéssel kapcsolatban.
Azt értem, ha sztatikus töltődés miatt rögös az őrlemény és azt el kell oszlatni. Bár erre van egyéb megoldás, pl. "nedvesítés".
Ifjú koromban, amikor még talicskában kevertük a betont, megfigyelhető volt, hogy ha megpróbáltuk először a sódert elkeverni, akkor az apraja lement a talicska aljára, a nagyobb kavicsok fenn maradtak.
Az őrlemény ugye nem homogén, csak - őrlőtől függően - jobban, vagy kevésbé jobban közelít a homogén eloszláshoz. WDT-zéskor nem lehetséges, hogy az őrlemény porszerű része "leszállhat" a szűrőkosár aljára? Ha igen, akkor nem lehetséges, hogy a réteges, egyenletlen eloszlás (alul a finomabb, felül a durvább szemcsék) károsan befolyásolja a kioldódást?
Lehet, hogy butaság, amit leírtam, de kíváncsi lennék, mások hogy látják ezt? -
mdav88
aktív tag
válasz hogyaza #75526 üzenetére
Nem, nem én használok mecoffee-t. Hirtelen nem tudom ki... esetleg keress rá.
Nekem vannak nagyszabású terveim, és egy-egy arduino lapkáról hajtott cuccom (pl kávépörkölő), de a kávégépig még idő hiányában nem jutottam. A lehetőségek tárháza végtelen, ha az ember megtanulja használni....
csak egy példa -
zoknee
csendes tag
válasz hogyaza #75536 üzenetére
Én abszolút bátorítalak pedig, ha van kedved hozzá. Az első működő verzióra nem kellett sokat várni,az tényleg gyorsan megy.
Utána rájöttem, hogy nem alfanumerikus, hanem grafikus lcd-t szeretnék, Pt100 szenzort három vezetékes méréssel, szép igényesen kivitelezett áramkört, stb stb az idő. Elég igényes vagyok ilyen szempontból, és fejlesztés közben jöttem rá, mit is szeretnék, így folyamatosan változott a cél
Ha nem változnak menet közben a célok, akkor gyorsan megvan.A szoftveren még mindig lenne ötletem, mit kéne még beletenni, vagy javítani, módosítani, de legalább egy éve nem nyúltam hozzá. vagy kettő
-
SierraFox
tag
válasz hogyaza #75542 üzenetére
Én szeretem, mert láthatatlan, és nagyon könnyű volt beépíteni. Jól beállítható, a preinfusion is tök hasznos, de pl. a nyomásprofilozásnak nem látom értelmét. Most lesz egy éve, hogy használom és hibátlanul működik.
Az auber pidhez képest nem drága, de egy saját arduinos megoldásnak a többszörösébe kerül. Support az kvázi nincs. Azt látom, hogy most már iPhone kompatibilis, tehát biztos foglalkozik vele a srác. De azt nem értem miért nem érkezik meg többeknek. Mondjuk nekem is több hetet csúszott.
-
soldier2
őstag
válasz hogyaza #76662 üzenetére
Az ötlet nem annyira új, 3T rendszernek hívják, és a Catler 9010-en kívül nem nagyon van ilyen gép hatszámjegyű összegért. Ez volt a menő pár éve, majd jött a nyomásprofil, a "saturated group" stb. Ettől persze nem lett rossz a rendszer, csak nem belépőszintű gépekben találkozol vele.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SoundON
tag
válasz hogyaza #76663 üzenetére
Köszi, ilyen karom nekem is van és már én is mutattam...
Sajnos nem túl profi a kivitelezés, de a lefolyás mennyiségét is tudom vele szabályozni így a célra tökéletes.
De én nem erről beszélek...
Én azt szeretném, ha a vízterítőm és a felső szűrőm közé, a víztérbe tudna kerülni egy 1mm-es rozsdamentes persellyes, gyors reagálású K hőelem. Ez nem vezérelne semmit, csak mérne és mutatna. Ráadásul van egy felesleges, félig használhatatlan kamu Omronom erre a célra.
Lehet nem lenne túl sok a haszna, de boldog lennék ha minden csapolás közben látnám a valós pogira érkező hőmérsékletet is, ha már a nyomást és a kijövő kávé súlyát is látom[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz hogyaza #76669 üzenetére
...ezt a mondatot és szóösszetételt norkov84 írta le, én arról csak fényképet kértem, mert már leírva is furcsának és ellentmondásosnak találtam.
Én ezt mondtam:
"Egy ideje én is gondolkodom, hogy az űrgaggiamba tennék valahova egy 1mm hőelemet, valahova a vízterítő és a felső szűrő közé valahogy...
Ha megoldható lenne én is nézegetném a pogácsára érkező víz pontos hőfokát minden csapolásnál, de közben nem szeretnék szétcseszni semmit."FIGYELEMESEBBEN OLVASUNK MÁR!
Ne kelljen már minden leírt mondatot 5másik kommentben elmagyarázni, mert kurva fárasztóTök jó ha válaszolunk és írunk egymás hozzászólására, de előtte pontosan olvassuk és értelmezzük azokat.
köszi
-
senior tag
válasz hogyaza #80096 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, nekem van pár db Berme és nem a buta verzió ( 10 csatis, 0-1300 fokig mér ). Van RKC is és az pedig a buta verzió ( 8 csatis, 0-400 fokig mér, nincs ofset ). Szerintem mindegyikből létezik buta és nem buta verzió is. Én azt szoktam nézni, hogy 10 csatlakozós legyen, továbbá ne 400, hanem 1300 fokig mérjen.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Nibiru
tag
válasz hogyaza #80665 üzenetére
Ahelyett, hogy rászánt volna pár ezrest, hogy valaki hozzáértő belerakjon egy PID-et, elcsesz hármat, majd, vesz egy Rocket-et. Meg az az oroszosan profi megoldás a tetején, hát nem semmi.
Akkor ezek szerint van egy jó géped, használd egészséggel! Nekem nincs szerencsém ilyen marhákkal találkozni sajnos. Mennyiért sikerült megcsípni egyébként, ha szabad megkérdezni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest