- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
- PHP programozás
- Bitcoin topic
- Synology routerek
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
imi777
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértőktől szeretnék érdeklődni,remélem tud vki segíteni nekem...
A koax internet kábelem szeretném megosztani,ugyanis a Tv re rádugva, számomra igen fontos tv adók jönnek be rajta,amik amúgy a kábel tv-s kábelen nem...
Erre a dologra nem tudom,h érkeztek-e már válaszok,remélem kivitelezhető a dolog.
Arra gondoltam,h tv - internet jelek egymást nem zavarhatják,ha rá teszek a kábelre 1db Tratec TRIS-210E kábelosztót.Ha jól tudom a tv felé menő kábelre még kell tenni 1visszirányú szűrőt a kábelen esetlegesen, tv-től visszatérő "káros" impulzusok miatt...
Ez így megvalósítható, vagy nem??
Válaszotokat előre is köszi!
üdv.imi777 -
imi777
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáértőktől szeretnék érdeklődni,remélem tud vki segíteni nekem...
A koax internet kábelem szeretném megosztani,ugyanis a Tv re rádugva, számomra igen fontos tv adók jönnek be rajta,amik amúgy a kábel tv-s kábelen nem...
Erre a dologra nem tudom,h érkeztek-e már válaszok,remélem kivitelezhető a dolog.
Arra gondoltam,h tv - internet jelek egymást nem zavarhatják,ha rá teszek a kábelre 1db Tratec TRIS-210E kábelosztót.Ha jól tudom a tv felé menő kábelre még kell tenni 1visszirányú szűrőt a kábelen esetlegesen, tv-től visszatérő "káros" impulzusok miatt...
Ez így megvalósítható, vagy nem??
Válaszotokat előre is köszi!
üdv.imi777 -
Sz.Albert
csendes tag
Ami a UPC-s splitter után van, az nem csillapitó, hanem HPF (szűrő az internet visszirány védelmére). Ezt a szűrőt nem érdemes kivenni, áttenni... mert jó esélyel hazavághatod a netet az egész körzetedben!
A problémádat a tv képminőségére a következő okozhatja:
1. Rossz osztót vettél (pl nem két ágra oszt szimmetrikusan 3.5-3.5db-t, hanem egyik ágra csillapít többet).
2. Valamit mégis rosszul raktál össze (pl zárlatos az F-csatlakozónál...)Szerintem is legegyszerűbb szólni a szolgáltatónak, és ők megoldják!
-
-
hybe
csendes tag
Azt még elfelejtettem, hogy alapvető ismeretekkel azért rendelkezem, egy F csatlakozót be tudok kötni, mert egy másik topikban ezzel támadtak le rögtön :-)
-
hybe
csendes tag
Sziasztok !
Lehet, hogy már volt hasonló kérdés, de azért felteszem, hátha másnak is hasznos lesz a válasz.
Szóval adott egy UPC kábeltv és net szolgáltatás. A bejövő kábel egy TAP -os elosztóval kétfelé van osztva két 1 m -es kábelen a kábelmodemhez és tv készülékhez. A TV felé még egy csillapító is be van kötve rögtön az elosztó után, gondolom a visszafelé tartó "zaj" miatt. (Analóg tv előfizetésem van.)
A másik szobában is be szeretném kötni a kábeltv -t, ehhez van 8 m koaxkábelem.
Mi a legjobb megoldás a továbbosztásra ?
Volt egy próbálkozásom, vettem egy splittert, a csillapító után bekötöttem és a két tv felé vittem a jelet. A távoli tv -n az öszes adó kiváló minőségű volt, de a közelin az adások többsége élvezhetetlen. Ha távoli tv -ből a kábelt kihúztam, akkor még rosszabb lett a kép a közelin. Mit ronthattam el ?Köszönöm a segítséget !
-
bronco10
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem az lenne,mi a különbség a tap és a splitter között
-
Sz.Albert
csendes tag
válasz
zekehilda #549 üzenetére
Hagyományos analóg kábeltévénél ha csak tv bekötés volt, akkor nem. Ha net is volt, és pl a modem még próbálna bejelentkezni a cmts-re, az észrevehető lenne.
Egyébként ezt a visszakötést nem javasolom senkinek! Akit mi ilyenen rajtakaptunk, azt az ügyet bíróságra vittük! Gondolom más szolgáltató se szereti, ha megkárosítják... -
tsoky(2?)
csendes tag
koszonom... a vege az lett, hogy az oszokat (a 150 ft-os kinai kategoria :>) kicsereltek a dobozban valami masra, ami szinten egy passziv oszto. a kabelt csak a piros kornel kellett izgatni, oda kerult a modem.
mindenhol van TV, falon kivul nem kellett kabelezni es eddig minden rendben van.
koszonom megegyszer a velemenyeket es tanacsokat. -
-
BTO
őstag
válasz
Sz.Albert #542 üzenetére
valóban jol irtad az összegzést.
általánosságban a köv mese.
amugy elhiszem hogy külcsin szemponból jó a befalazott osztó, de ha tönkremegy akkor ronda bontás van.
tavaly volt része benne az ügyfélnek mert gipszkartonfal mögött volt a gagyi 150Ft-s osztó ami az előző évi viharoknál lehalt.kicsit akkor a net felé tuningoltunk,de a vége csak falbontás lett.200-s(mm-be)dobozaokat kéne beépiteni bonthatóan max valami lambériás diszfedelet kell ráépiteni,mert a fető glettelését azt leverjük ha ki kell bontani és akkor csunya lesz. -
Sz.Albert
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem az adás-vétel téma, de félek, hogy ott elkallódna a sok apróság közt, viszont itt érdekes lehet, ezért ide is irom:
Bővités miatt eladó használt motorola bsr1000 és szintén használt cisco ubr7246vxr kártyákkal együtt. A cisco MC kártyák igény esetén külön is eladók. Számlaképesek, garanciával. Érdeklődni privátban!
Üdv
-
Sz.Albert
csendes tag
válasz
joecontra #541 üzenetére
Ha csak a piros kör résznél lehet hozzányúlni, akkor nem lesz jó sehogy (illetve használható lesz, de nem tökéletes), mivel már előtte is vannak osztások, amiket nem lehet bántani (a laírás alapján falban vannak)...
Akkor lehet esetleg jó, ha a bejövő kábel direkt elmegy a piros körig, és onnan van legalább még egy kábel visszahúzva a bejövő kábel mellett a falban.
Röviden ennyi a válasz. Hosszabban pedig megirta BTO.
3 tv+ net esetén még elfogadható jelnek kell lenni külön erősítő nélkül is.Összefoglalva: működhet így is (szerintem), ahogy rajzoltad, de nem lesz tökéletes, és a tv-k közti jel erősségnél éltérés lesz az osztások asszimetriája miatt.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest