- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTO
őstag
valóban a modem feltöltési irányát zavarhatják a rosszul felszerelt csatlakozók,de ha nincs médiaboxod ami esetleg szintén kiván feltöltési irány,pl UPC médiatár akkor érdemes hpf80 szürőt alkalmazni a tv felé,amugy a rosszul felszerelt csatlakozó okozhat szemcsésedést a catv hálón azonos frekin futó mindig tv közeli adó frekijével,mert ütik 1mást.
-
-
mzso
veterán
Hülye kérdés. De úgy zavarhatja/ronthatja valami a jelet, hogy máshol vannak rossz csatlakozók. Az elosztók másik ágán vagy az azon az ágon lévő tévéknél?
-
bambano
titán
válasz
Oliverda #1696 üzenetére
Padlásról jön egyenes, megszakítatlan kábel a kettővel ezelőtt hsz-ben levő linkeken szereplő splitterbe. A splitter egyik kimenetét közvetlen, megszakítatlan kábel köti össze a modemmel. A másik kimenetén van egy felüláteresztő szűrő (kis hordócska, volt már itt kép róla), az megy a tv felé. Ha több tv van, akkor egy további splitteren keresztül a többi tv felé.
-
mzso
veterán
KB milyen árban mérnek egy jó kettes elosztót?
-
-
doriath
tag
Na időközben vettem egy 5-1000mhz-est, ezt meg kidobtam, mert a boltba is mondták, hogy elég ótvar, meg tréh...
Köszönöm azért. -
doriath
tag
válasz
Gubek-Einste #1690 üzenetére
-
-
doriath
tag
Üdv Mesterek!
A digi dvb-c jelét kellene ketté osztanom, találtam otthon a szerény alján egy régi 2 way spilltert 5-900Mhz-ig. Ezt elég vagy vegyek másfajtát, ha igen, akkor milyet?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Tarkább
csendes tag
nagyon köszönöm a sok segítséget,
részben még írom a beadványomat, de táblázatokat, dokumentumokat már megkapott tőlem a
Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, és remélem a felszólalásom a magam,
a Kábel TV hálózatok becsületét is rendezi, ha mégis van köztük aki nem az elvárható, nem az ÁSZF. és nem a törvények szerint jár el,... azaz nem is jár el..... -
xcds
őstag
válasz
kabelmania27 #1686 üzenetére
Lanos, megoldottam végül. Köszi
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Diginél hogy kell beállítani a rootert? Egy tplink 841nd lenne. Bonyolult? A szerelő nem akarja csak pénzért.
-
Oliverda
félisten
válasz
kabelmania27 #1675 üzenetére
Tehát azt a négyet kellene -10 alá letolni.
-
Oliverda
félisten
válasz
kabelmania27 #1673 üzenetére
A downstream szekció alatti power értékekre célzol?
-
Oliverda
félisten
válasz
kabelmania27 #1671 üzenetére
Kössz, majd megnézem! Hol kellene lennie a csillapítónak? Pontosan melyik értéknek kellene legalább mennyinek lenni?
-
Oliverda
félisten
válasz
kabelmania27 #1669 üzenetére
-
-
Oliverda
félisten
válasz
kabelmania27 #1667 üzenetére
Egyiknél sem, helyi. Miért számít?
-
Oliverda
félisten
A D-LINK DCM-301 típusú kábelmodemet érdemes lecserélni? Nem igazán tetszik, hogy még egy árva reboot gomb sincs a belső menüjében...
Ha igen, akkor mire?
-
Tarkább
csendes tag
akkor valamit nem értek...
Ha 2014.02.01-én a Tunernél a jel 51dBuV mért értékű volt - A (#1630) Tarkább válasza Tarkább (#1626) üzenetére 2014-05-22 19:47:34 bejegyzésemnél levő kép alapján, - és innen visszaszámolva a Modemnél 70dB érték adódik,
majd pedig a 2014.04.01-én a Tunernél a szolgáltatói műszerrel mért 61dBuV értékéből visszaszámolva; …. majd pedig utóbb a Modemnél levő jel nagyságának 2014.04.24-én a szolgáltató részéről a 72dB visszajelzése által akkor ez a modem valójában (B)milyen mértékegységben(/B) számolva, és (B)milyen nagyságú jelet kap a képen látható eszközök által (/B)? -
BTO
őstag
válasz
Tarkább #1663 üzenetére
0dBmV=60dBuV
a modemek mérési oldalán dBmV van.
ha a modem 0dBmV kap akkor ott az analog TV jel az 60dBuV+6dBuV= 66dBuV
az adás szint az ha lehet ne legyen több 50dBmV-nál,hogy legyen tartalék.57dBmV meg a modem leszakadás határa ,mikor már hiába ordit akkor se hallja a központ. -
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1662 üzenetére
nagyon köszönöm a részletes válaszokat !
Van esetleg olyan diagram, amin ezek a MHz sávok, és a hozzájuk tartozó jelek egymáshoz viszonyított dB nagysága is vizuálisan megtekinthető?
-
-
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1660 üzenetére
Már majdnem mindent tudok, hála a szíves válaszokért, ami nem tiszta nekem, az a
(#1645) Tarkább válasza kabelmania27 (#1636) üzenetéreÚjVálaszPrivát2014-05-23 13:18:18 hozzászólásnál
levő képem két nagy részre osztott sávja:
1.: Mit jelent az Előfizetői irányú sáv, és mit a Vissza irányú sáv?
2.: Ezek nem egyforma dBuV teljesítménnyel üzemelnek, vagy melyik irányba mennyi a jel nagysága e kettőt tekintve?
3.: E két irány, és fogalom közül melyikhez képest magasabb az analóg jelek dBuV értéke pluszban az 5dBuV-al? -
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1650 üzenetére
a Szolgáltatói ÁSZF. a 4 darab rácsatlakoztatott készüléket ismeri el hivatalosan amit a hálózatára 1 előfizető csatlakoztathat jogosan, vagyis :
analóg és/vagy digitális tv vevőkészüléket,
analóg rádió vevőkészüléket,
kép- és hangrögzítő készüléket (videomagnó)Ez azt jelenti, hogy a lakásban a hálózat csatlakozója végpontjához érkező 70dBuV jelet előfizető egy
1:. 4x elosztóba jogosan csatlakoztatja (kimenetenként ez a négyes szétosztás 7, vagy 8dB-t csökkent),
2.: abból a 70dBuV-ból négyszer 62dB, vagy 4x63dBuV csatorna vivő szintű jelet kell kapjon,
3.: de minimum a 60dBuV készülékenként
ez a célérték 60dBuV érték meg kell legyen mindenhol? -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1656 üzenetére
Minden problémámat megoldaná!
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1654 üzenetére
Tehát, ha mondjuk van a DIGI-nél ismerősöm, és tud nekem adni egy DIGI Conax modult, abba behelyezve az én Telekomos előfizetői kártyámat, a TV-be bedugva működni fog nagy valószínűséggel?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1652 üzenetére
Ezek bármelyike jó, mindegyik "kártyafüggetlen"?
Hát nem olcsó, lehet össze kell törni a malacperselyem! -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1650 üzenetére
Beszéltem a Telekom telefonos ügyfélszolgálatával, és azt mondták, hogy a Telekomnál NINCS Conax modul!
Ettől függetlenül azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy működhet az előfizetői kártyájuk egy általam vásárolt Conax modulban, de ezt nem garantálják. Ők nem támogatják, de ha akarom, önköltségileg egy próbát tehetek, nem illegális.
Tehát akkor milyet lenne érdemes beszereznem? -
kabelmania27
félisten
válasz
#67544576 #1649 üzenetére
Conax modul kell hozzá. Itt pont erről van szó, ha visszaviszed a boxot ingyen kapsz egy modult
Ha nem cserélik ki te is tudsz venni modult, első kőrben kérdezd meg az ügyfélszolgálatot.
Tarkább: Azt jelenti hogy minimum 60decibellel jön be a lakásba lesz az analóg tv adás, de a cél hogy meglegyen a 70dB hogy több tévén is lehessen nézni. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1634 üzenetére
Ideiglenes megoldásként a beltérit kiiktattam a képből: a beltéribe bemenő, és az onnan kimenő koaxot összedugtam, továbbá a beltéri egységet leáramtalanítottam. Láss csodát, a zavarások 90%-a megszűnt!
Létezhet a Telekomnak valami PCMCIA kártyája, amibe belemegy az előfizetői kártya, vagy ha a Telekomnak nincs, esetleg valami univerzális? Mert a TV-ben van PCMCIA foglalat, és lehet tennék azzal is egy próbát. -
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1646 üzenetére
akkor az a rendszerbéli ELSŐ elosztó pontnak a cseréje, amely itt a 05.20-i
"(#1578) Tarkább válasza Gubek-Einste (#1561) üzenetéreÚjVálaszPrivát2014-05-20 07:37:48"hozzászólásomnál feltett képet illeti a 2014.01.16-i szerelésről, amikor még az SP3 került beszerelésre amely -6,-6,-6dB csökkentő értékű volt a NET Modem és a másik irányokba is, és az ITT most feltett kép,
"DSC09033 szerkesztve feltéve netre"amely a 2014.04.01-i szerelés adatait rögzíti azt jelenti műszakilag, hogy
1.: a 3x-6dB csökkentő SP3 helyébe beszerelt "1-WAY TAP 12dB Teletronik" passzív Leosztó alkatrész már ugyanott többet, azaz -12dB-t csökkent a Modem felé, az addigi -6dB-el szemben, és ezért kellet "szintezni Modemet",
2.: ennek beszerelése azért volt indokolt, hogy a Tunernél addig mért 51dBuV csatorna vivő szint felemelésre kerülhessen a 61dBuV szintre,
3.: amely MÁR eléri a szolgáltatói ÁSZF iratban előírt értéket,
4.: így a Tuner ezt követően nem is produkálhatott Bartók Rádió vételi hibákat és
5.: a Modem SE kapjon olyan erős jelet,
ami MÁR a specifikációját túlhaladó értékű?6.: Mit jelent pontosan a Szolgáltatónak az a megfogalmazása, hogy :
"Nyilvános televízió műsorelosztási szolgáltatás - analóg
Valamennyi csatorna vivőszintjének értéke (analóg szolgáltatás esetén) Célérték:60 dBμV, Teljesítési érték 70 dBμV"; és
7.: EZEK az értékek a hálózatra a Szolgáltató tudomásával rácsatlakoztatott és számukra a Szolgáltató által kiépített kábelrészre és eszközre mind vonatkoznak, azaz analóg TV és analóg Tuner, vagy csak a TV, vagy ez mindegy?
8.: Vagyis tehet-e a Szolgáltató extrém, 16dBuV jelszint csökkentést ilyen értékeket garantáló kikötések megléte mellett a Tuner vezetékrendszerében?Pontos, részletes Válaszok a tisztánlátásomat megkönnyítik, és sok műszaki fogalmat helyre tesznek.
-
xcds
őstag
Igen, néztem a digit is. A tv miatt az lesz a befutó. Köszi a válaszokat.
-
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1636 üzenetére
Már azt gondoltam, a "szolgáltató jóindulata" miatt van rádió adásom...... ami természetesem a 61dBuV jel megléte óta probléma mentes is,...
Az érdekelne, hogy ha a III. építési módban látott felépítés esetén,
1.: a TV-Tuner közt levő TAP 16dB eszközt a tuner felé kiveszem, és helyette beteszek egy kisebb csökkentésű TAP 06dB értékűt, - így elérem a 71dBuV értéket, - ez a változtatás okozhatja-e internet modemnél a mérhető dBuV szint emelkedését, vagy az változatlanul azonos marad?
[Mert a 2014.04.01-i tuner jel érték 61dBuV valóban megvolt, de a cserét én 04.21-én tettem meg, azonban a 04.24-én a Modemnél a szolgáltató már a 72dBuV-ot igazolta vissza, ami a számolás szerint CSAK 70dBuV kellene legyen....]2.: ez a kép pontosan tartalmazza a sávokat, és a MHZ-ket?
-
xcds
őstag
válasz
kabelmania27 #1642 üzenetére
Ok, köszi.
-
kabelmania27
félisten
-
xcds
őstag
válasz
kabelmania27 #1640 üzenetére
Társasház. A Tahi úton az 5 emeletesek. Úgy érted alapból azt adnak? Jól működik?
-
xcds
őstag
Sziasztok!
XIII. Ker.-ben lakom. Kellene nekem net meg kábel tv olcsón. Kábel tv-ből egy családi csomag (sport csatornák előnyben), netből meg 60 mega bőven elég lenne, de a 20 se gond. Jó lenne, ha adnának wifit is. Melyik szolgáltatót ajánlanátok?
Köszi!
Ha rossz a topik, akkor bocs és kérek szépen egy linket a jóba.
-
törölt tag
válasz
Köszönöm, megpróbálom!
-
Tarkább
csendes tag
válasz
Köszönöm !!
a rajz külalakja nem ilyen lesz a hatóság felé...
Az viszont nem látszik rajta, hogy az I. rajz szerint azon nincs HPF85 , és az sem látható, hogy akkor a szolgáltató 3dB-el gyengébben is adta le a Bartók adást - mint AZÓTA, - emiatt nekem a tuner néha zajos vételt vett a 61-62dBuV Ellenére...,
Ezért voltak akkoriban ritkábban, de voltak panaszaim a Bartók Rádió vételére.
Nyilván a dinamikusabb és csendmentes adásokat tartalmazó adóknál semmiféle panaszt AZ a kiépítés sem okozott volna...
Viszont ha akkoriban tudtam volna, hogy a 4x szétosztás 7-8dB-t csökkent, akkor azt nem használtam volna, amikor AZ épp nem volt szükségesEzért jó ez a fórum, mert itt jóindulattal és tényleg el-elmondanak és megindokolnak műszaki adatokat-tényeket, ellenben a velünk szerződésben levő Szolgáltatóval akinek EZ szintén a hibajavítás után, vagy a rendszere szemrevételezésekor FELADATA LENNE, de ezt nem teszi meg...és MI ügyfelek sokszor jogosan, de néha önhibánkon kívül is emiatt bosszankodunk...
Érdekes azonban, a Szolgáltató a TV csatornákat a rendszerében kikapcsolta 05.19-én, - csak 1 db. TV adás van, az IDx, egyedül; - viszont az összes Rádió adás a kábelrendszerben itt van, vajon mi ennek az oka, hogy EZT nem kapcsolta ki?
-
Tarkább
csendes tag
válasz
#67544576 #1632 üzenetére
én úgy értelmeztem, hogy a >beltéri egység, és a TV közti koax< javasolt a cserére, [mert a gyári kábel ilyen-olyan okokból lehetséges, hogy bezavar]
de kérdezd meg ismét, mert nem én vagyok a szakember....
(Nekem is vannak kérdéseim a fenti rajz alapján, ha esetleg Te is válaszolnál Rá valamit?)
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1631 üzenetére
Tehát a beltéri egység, és a TV közti koax kábelt cseréljem ki 3x árnyekolásúra, vagy ami az elosztótól megy a beltérihez?
-
kabelmania27
félisten
válasz
#67544576 #1628 üzenetére
Ha a gyári összekötőkábellel van összekötve a box lehet zavar alacsonyfrekis adásoknál, ha kicseréled jobb fajtára (3x árnyékolásúra) elvileg ugyan olyan tiszta lesz mint a többinél. F csatlakozókat húzd meg az osztónál és a modemnél. Mivel a házak között légkábelen megy a jel, ezért ilyenkor gyengébb a jel, ősszel télen tisztábbak lesznek a szemcsés adások.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1627 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
#67544576 #1625 üzenetére
Köszi a képet és az értékeket, rendben van az osztó, modem értékek megfelelőlek 58-60dB körül kap a modem és a box, ennyi elegendő a tökéletes működéshez analóg adások elvileg kb +5dB-vel jönnek azaz 60dB felett van. Pontosan milyen jellegű a vételi probléma az említett analóg adásokkal? Szemcsés? Búg a hang? Átlós hullámzás?
-
Tarkább
csendes tag
(#1603) Tarkább válasza kabelmania27 (#1599) üzenetére Új Válasz Privát 2014-05-21 07:25:51
(#1598) Tarkább válasza kabelmania27 (#1597) üzenetére Új Válasz Privát 2014-05-20 22:27:14
(#1604) kabelmania27 válasza Tarkább (#1603) üzenetére Új Válasz Privát 2014-05-21 10:33:23
(#1605) Tarkább válasza kabelmania27 (#1604) üzenetére Új Válasz Privát 2014-05-21 12:19:18
(#1606) Tarkább válasza kabelmania27 (#1566) üzenetére Új Válasz Privát 2014-05-21 15:17:12Minthogy a fenti írások érintik a témát, de régebben 1-2 napja történtek,
az EZEKHEZ tartozó adatösszesített rajzom teszem közzé az I. -II.- III. Szogáltatói rendszerkiépítésről; Van-e még rajta javítani való, - és mi az, - vagy minden tekintetben jól készítettem el?
Pontos válaszokat előre is köszönöm -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1619 üzenetére
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1623 üzenetére
Nem néznek Tv-t, szektások.
Amúgy nem hallottam őket panaszkodni.
Amúgy a Telekomos Topicban is téged ajánlanak, más értelmes hozzászólás eddig nem jött.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1621 üzenetére
Ezt a szomszéd nem hinné el!
Munkásőr volt valamikor.
Szerinte a WIFI is az ördög műve!
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1619 üzenetére
Fogalmam sincs milyen koax, eddig azt sem tudtam, hogy van 3x-os árnyékolású.
A szomszédot nem merem megkérdezni, mert olyan beállítottságú, mint bambano , és az egész lakótelepen szétkürtölné, hogy LOPOM A KÁBELT! Nem lehetne neki megmagyarázni, hogy nem...
De tudomásom szerint ő a digitális Vidanetet használja.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1617 üzenetére
Persze, az világos, de mint írtam néhány csatorna analóghoz képest hibátlan, néhány pedig erősen szemcsés. Pl.: Nickelodeon, Minimax tökéletes,
Rtl Klub, Viasat 3 iszonyat szar.
Reggel érek haza a munkahelyemről, akkor lefényképezem a koax elosztót, és csinálok egy képernyőmentést az adatokról. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #1615 üzenetére
Köszönöm, megtettem!
Ja a válasz: erősen szemcsés a kép a csatornák kb 1/3-ánál. Tehát nem egységesen, csak néhány csatorna rossz. A Tv LCD.
-
törölt tag
válasz
bambano #1613 üzenetére
Szinte vártam az ilyen jellegű hozzászólást!
Nem fogod elhinni, de köztudott a Vidanetnél, hogy az analóg adásukat a Telekom előfizetők tudják nézni.
Nyilván zavarná is őket, ha a Telekomtól nem kapnának érte pénzt.
Tehát a Telekom fizet a Vidanetnek, én a Telekomnak, szép is lenne, ha megbüntetnének olyanért, ami tőlem független.
Nem én kötöttem rá illegálisan a vezetékükre, hanem kiadták a Telekomnak szabad felhasználásra.kabelmania27: Köszönöm, holnap megnézem, ha addig le nem csuknak jellopásért!
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a témában, ezért lehet hogy nem szakszerűen fogalmazok, ezért elnézést kérek!
A Telekomnál van Kábel Tv, Internet, és telefon (triplanet) előfizetésem.
Ahol lakom, (Kaposváron) a Telekomnak nincs kiépített hálózata, ezért a Vidanet kábelhálózatát bérli, és azon keresztül küldi a jelet. Mivel a Vidanet nem tudja leválasztani a saját analóg jelét, ezért vannak Vidanetes csatornáim, és a Telekomosak is.Ez úgy néz ki, hogy ha bekapcsolom a Telekom beltéri egységét, azon jön az általam előfizetett adás digitális minőségben, de ha kikapcsolom, a sima kábelen a Vidanet összes analóg csatornája jön rosszabb minőségben.
A feleségem lusta bekapcsolni a Telekom beltéri egységét, és az esetek 95%-ában a Vidanet adását nézi, nem zavarja a rosszabb minőség.
Viszont szerintem a Vidanet néhány csatornája sokkal rosszabb minőségben jön, mint amit az analóg rendszer indokolna, ami engem viszont zavar.
Van valami lehetőség, amivel javítani tudnék a Vidanet analóg adás minőségén? Földhurok leválasztó, vagy ferritmag, vagy egyéb erősítő? (nem tudom mi használna)
Nem tudok egyik szolgáltatóhoz sem segítségért fordulni, (megjegyzem jogosan) mert ugye a Telekom azt mondja nézzem az ő adásukat, (ami egyébként tényleg hibátlan) a Vidanet pedig azt mondja nem vagyok az előfizetőjük, örüljek, hogy nézhetem így is.
Ajánlanátok erre valami megoldást?
-
Tarkább
csendes tag
válasz
Tarkább #1609 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy nem külterületen van a lakásom, - azaz alacsony dBuV értékek technikai okokból (pld. nincs hosszú kábelezés) nem indokoltak, - hanem panelben élek, tehát a jel nagysága beállítása nem ütközhet akadályba a szolgáltatónál... ezt figyelembe véve tettem fel az 1609 "célérték" vagy "teljesítési érték" kérdést...
Előre is köszönet a válaszért -
Tarkább
csendes tag
nagyon köszönöm a válszt ! majdnem eltaláltam 1-2 dolgot...
végülis a kábelnél kevesebbet és a 4-es osztónál is kevesebb levonandó dB-t írtam...
Optimista vagyok
nekem analóg a tv-m, eleve nem is tervezem lecserélni, mert a 4utas hangrendszerem hallgatási helyén csak egy 42" -50" TV lenne érdemlegesen Jól látható....nekem a hang többet jelent mint a látvány..A Tunerem átlag feletti, - és a jelenlegi 61dBuV-al (és a 2014.04.01-én átadott III. kiépítésű rendszerben) hibátlanul üzemel, - ezért érdekelne, az mit jelenthet a Szolgáltatónál:
"Valamennyi csatorna vivőszintjének értéke (analóg szolgáltatás esetén)
célérték: 60 dBμV,
teljesítési érték: 70 dBμV"Ennyit biztosít a lakásokban ami odajut a készülékekhet külön-külön: =70dBuV, annak ellenére hogy az általános országos cél a 60dBuV ?
Hol, mely ponton értendő a 60, vagy a 70 ?
-
BTO
őstag
válasz
Tarkább #1606 üzenetére
100m rg6 kábel általában 18 dB veszteséget produkál 860mhz frekin. a 4-s osztó-in és 4 out ág-az csillapit 8 dB a 2s osztó az 4dB csillapit.
a tv készülék bemenetére illik 60dBuV jelet adni,1 rádióéra 50dBuV jelet adni,a számitógépes tuneréra pedi sacc per kb jelet kell adni mert azok általában szarok a szabványhoz képest.
a digitalis TV jelek és a NET előreirányu-letöltési irány- jelei általában -6dB vel alacsonyabbak az analog TV vivőknél.
rendes TV készülék és video tunerek min 60dBuV jellel tükörképet kell hogy adjanak analog TV készüléken.
a lapos TV-k ben az analog képek nem igazán szoktak jók lenni,mert a felbontásuk nem olyan,ha bár már láttam jó képet is laposon analogon,de ritka,márkát nem jegyeztem meg .
az antenna elosztóbol szokás 84 dBuV jelet elereszteni a fogyasztó felé ahova kb 80 dBuV jel érkezik meg alakás/ház átadási pontjára.
sajna a fibernetes hálózatokra ez nem jellemző,max 76dBuV. indul el az antenna elosztóbol. -
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1566 üzenetére
most illesztem be a képet, amin az I. rendszerfelépítést igyekeztem ceruza rajzon kiszámolni, érdekelne hogy JÓ-E a számolásom, és a rajzom?
Ja az a Munkalap is itt van valahol feltéve, azt hiszem a (#1578) hozzászólásnál, ott leellenőrizhető miként lett az I.-ből a II. kiépítés 2014.01.16-én reggel elkészítve.
Azon látható, hogy miket vettek le, és miket tettek fel 2014.01.16-án.....
-
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1604 üzenetére
ha jól értem a kétféle szolgáltatási mód külön-külön is üzemelhet az adott lakás kábelrendszerében?
Volt még 1-2 más kérdésem fentebb,
lehet másoknak nem volt kihívás az ezekre adandó válasz, de én eddig ezekkel nem foglalkoztam, nekem ezek a válszok Újak lennének.
Válaszait eddig is értékeléssel fogadtam, senkivel sem vitatkoztam....
A már kész tények okai, és indokai érdekében, - s nem egy új felépítendő rendszert illetően - vannak a kérdéseim, ami legalább ennyire érdekel ...lehet.
-
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1599 üzenetére
(#1598) Tarkább válasza kabelmania27 (#1597) üzenetéreÚjVálaszPrivát2014-05-20 22:27:14
Tarkább (újonc)
ha egy lakáson belüli kábelrendszerben van internet előfizetés és kábelTV előfizetés is, - azaz kettő külön szolgáltatás azonos szolgáltatónál, - és ebből a szolgáltató megszünteti a kábelTV szolgáltatását,
kell-e a lakáson belüli kábelrendszer miatt analóg jelet is küldenie be e rendszerébe, vagy semmit sem kell....
Azért kérdezem, mert nekem a modem 72dBuV-ra van beállítva, és az analóg rész a TV felé 76dBuV... a lakásba érkező jel szintje pedig igen magas: 84-85dBuV
majd onnan leágaztatva a tuner felé a jel az előzőekhez képest igen alacsonyan van: 61dBuV értékű...Van-e technikailag valami jel ellátási szükséglet - a lakáson belüli kábelrendszernek a modem ágtól külön álló ....analóg jelek fogadására kiépített kábelrész miatt , - amit teljesítenie kell, vagy nem hat egyik rész jelellátottsága hiánya a másik kábelára?
-
Tarkább
csendes tag
válasz
kabelmania27 #1599 üzenetére
igen, persze,
ebből is látszik hogy jóval több jelet KELL a lakásba küldenie, mert a TAP 16dB leveszi a jelet a tuner felé.... vagyis akkor van meg ott a 61dBuV ha a lakásba a 84dBuV jön be.
Ezt tudom, hogy a 70dBuV a szolgáltatóm "teljesítési értéke" amit a weblapja kötelező adatszolgáltatás kategóriában közzé tesz.
Tehát itt is eltér.... mert az ÁSZF-je nincs összefüggésben azzal, amit Önmagára nézve a kötelező adatszolgáltatás kategóriában közzé tesz
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Politika
- LEGO klub
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy ruhás topik
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Black & Decker töltőt keresek
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest