- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
BTO
őstag
powerlevel 45dB
receivedlevel 0dBaz ideális.
sokallom a vételi jelet.
ha jol emléxem akkor a thomson modemen is a 3.led a visszirányos ha az kialszik akkor visszirányos problemád is van . nagyon nem jó az a 23dB adás szint
valszinü el van szintezve a visszirány a hálózaton.
szolj be a szolgának hogy szakadozik a neted. -
Billu
aktív tag
válasz
kabelmania27 #797 üzenetére
Négy éve megy így.
-
Billu
aktív tag
válasz
kabelmania27 #793 üzenetére
Van egy kettes elosztó, egyik ág megy a modemhez a másik ág egy szűrön keresztül megy egy négyes elosztóba.
Volt már újra indítás, reset is.RubicomUpc -
nagymacix
csendes tag
Bambano-tól kérdeznék (kapcsolódik a 768-as hozzászólásához): Mi van akkor, ha valaki tud készíteni az eredeti sávszűrőhöz tökéletesen megegyező, méretben és formában azonos fémhengert, melyben csak egy koax van. Bemérhető -e, rájönnek-e a turpisságra? Szerinted működhetne?
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gubek-Einste #792 üzenetére
Ismerősnél egy kettes és egy hármas splitter után 25-30között van az adási.Tökéletesen működik a net
-
-
BTO
őstag
válasz
CSAKANYSANNY #785 üzenetére
amugy a téma ide tartozna:[link]
-
BTO
őstag
válasz
CSAKANYSANNY #785 üzenetére
amugy hol is laksz????mert lehet hogy vak vagyok de az általad leirt adótornyokat nem találom itt.[link]
mert ha lehet 1 felöl fogd az adásokat.
-
BTO
őstag
válasz
CSAKANYSANNY #786 üzenetére
igy már a 2. osztás után 10dB veszteséged van + a kábelek vesztesége.
próbálj ki egy 4 - es osztó TR85520A -t.
ha továbbra se jó akkor is maradjon a 4-s osztó és vegyél 1 erősitőt,mondjuk ezt
http://www.betacom.hu/erosito/hirschmann-szne-151-v-szelessavu-szab.-antennaerosito-1-kim.html
de az antenna közelbe kell rakni, beltéri fajta + kell 1 tápegység is hozzá 15V-s.és esetleg kell 1 ilyen is.Szabályozható csillapító CST 4611G (KÖNCZÖL)
amit az erősitő és a 4-s osztó közé kell rakni.
analóg képekkel ellenőrizd a képminőséget mert ha az analóg tükörtiszta akkor elméletileg a digitálisnak is jónak kell lennie. -
CSAKANYSANNY
csendes tag
Igy van kiépitve
http://kepfeltoltes.hu/120506/rajz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
CSAKANYSANNY
csendes tag
Sziasztok
Van egy olyan proglémám hogy van egy Trilax Digi 343 -as antenna arról 4 készülék megy 2 elosztoval azért 2 vel mert az egyik 3 as elosztó TR85515A és egy 2-es osztó !
A 3 osztó kimenetén ki megy 2 tv re azon 79 % a jelminöség és az 1 kimeneten pedig csatlakozik a 2 osztóba a kábel viszont itt romlott a minőség közepes vagy jó ! A 2 osztóból csatlakozó tv-k fél vagy egy oránként változóan egy picit eltorzul de inkább csak a Telefunken TTR 280 C -s készüléknél tapasztalható !
A 3 -as osztoból a 2 Tv lenn Columbia 2500 készülékek jók !Alkalmazzak -e erösitőt vagy sem !
Jelet csillapitsak-e ?Alap csomag
iskőrösi adótorony távolság: 22.49 km
Családi csomag : Úzdi adótorony távolság: 37.61 kmSegitségeteket kérem ?
-
csasaKKP
senior tag
Még ma is dolgoztak, előttünk a sarkon megcsinálták, elosztókat (vagy miket) raktak be, de ezt már nem az alvállalkozó csinálta, hanem maga a cég. Itt hagytak az árkunkban 4 darab 1-1,5 m-es kábeleket. Ezekkel mit csináljak, kell még nekik, csak nem vitték el, vagy dobjam a kukába?
-
BTO
őstag
szerintem valami fönök lehetsz a helyeden mert nem figyelsz a másikra és hajtogatod az elméleti "baromságaidat".
manapság is jelent valamit hogy valaki 22éve van a szakmában,dumával nem lehet ott maradni sokáig.
mégegyszer purhab féle ,nem purhab. laikusok számára érthető magyarázat a hasonlitás.
max a feszitéseknél vághatsz le 30cm felesleget.
volt idő mikor saját cégemnek alválalkoztam-tunk a kollegákkal ,és azok a szerelések max gyárihibás alkatrész hibát hoztak akkoriba ,mert hideg szerelés volt,utólagos beüzemeléssel.
szerintem több szerelvényt raktam öszze az elmult években mint amit te láttál összvissz.
Kábelkonos okitásokon nem mesélnek utólagos zsugorozásról,mert vizmentesek a kültéri szerelvények,kivéve a gyári hibásakat,kb 3 osztályu termék ami ide hunniába jó lesz a "parasztoknak".
-
bambano
titán
az 540-es kábelnek mióta olyan a dielektrikuma, mint a púrhab? csak ismételni tudom magam, amit én láttam 540-es kábelt, annak nem olyan.
20-30 centit meg simán le szoktak vágni mifelénk.
Ha azt hiszed, hogy attól nyomósabbak az érveid, hogy te már 22 éve, akkor jelzem, ezt hívják flémnek. Én nem érvelek azzal, hogy nagyúr rangom van, mert nem oszt, nem szoroz.
-
BTO
őstag
az 540-s kábelnek mióta kőkemény a dieletrikuma????vagy akár a 860-s nak???
a fiberes kábelek se különbek az upc-s nél.
nem azt irtam hogy purhab ha nem szerü.nem azt mondtam hogy több tiz méterre szivja magába a nedvességet ,de azért 20-30cm-t már tapasztaltam.
amugy kötözködj nyugodtan" PH nagyur"22 éve vagyok a szakmában és előtte is foglalkoztam antennatechnikával hobby szinten.
-
bambano
titán
még nem láttam olyan kábelt, aminek ha a vége vizet kapott, az bemászott sok tíz méterre a kábel közepe felé. ami kábelt láttam, annak meg kőkemény műanyag volt a dielektrikuma, nem púrhab.
persze nem minden szolgáltató dolgozik azonos minőségű anyagokkal és azonosan jól dolgozó alvállalkozókkal, ez tény.
-
BTO
őstag
ha az a purhab szerü dielektrikum nedvességet kapott akkor az nem minjá jön ki és feketedik meg a kábelközép.
vagdostam sokat az alválalkozók után lefelé zsugorcsövet pár év mulva hogy felszerelték.
a nokiázott ,logatott rögzitéseknél nem igen lehet kivágni levágni darabokat, mert nem ér össze a leágazónál a kábel.vizzsákot kell hajlitani.
-
BTO
őstag
válasz
csasaKKP #767 üzenetére
felénk a fekete köcsögöt"fiszt"-nek hivják.de a digisek használnak már szögletes formát is .
az optikai átalakitós erősitőt NODE -nak -nod- nevezik felénk.előre irány -optikából RF és viszzafelé is igaz mert a netes,telefonos viszirányt rf-t alakitja lézeres modulált fénnyé a cmts-felé,amit a fejállomásba 1 optikai vevővel szintén visszaalakitanak rf jellé a cmts-nek
az optikát 25-30 kmre lehet elküldeni általában erősités nélkül,persze ez füg az optikai adó teljesitményétől is és van e benne optikai osztó.
-
bambano
titán
a kábel közepe nem szokott tároláskor nedvességet kapni. hacsak nem mászkálnak hernyótalpas gépekkel a ledobált kábeleken.
a végéről meg le szoktak vágni egy darabot és utána fúrják meg. de ezt neked tudnod kellene, te vagy itt az ügyeletes kábeltv szakértő.ha meg eltörik a kábel, akkor mifelénk lefűrészelik, úgy ahogy mondtad. csak nem fenyegetésként, hanem üzemszerűen.
-
BTO
őstag
bocsi de ha tároláskor nedvességet kapott a kábel akkor már halottnak a puszi a zsugorcső,és ha ott törik el a kábel viharba akkor fürész vagy nagy köpködések árán szeded csak le hogy ujra blankoljad.
manapság szilikon zsirt neki.
amugy vizmentesnek kéne lennie gyárilag mert van bent tömitő gyürü.
eszetlenül meghuzva se jó. -
csasaKKP
senior tag
Szia! Ismét köszönöm a válaszokat!
Elírtam, parasztosat akartam volna, de biztos bütykölnek még rajta valamit, ezt ma délután csinálták.
Jól látod, az oszlop a sarkon áll, az utcán minden oszlopra tettek olyan piros védőkupakos 4-es vagy 2-es elosztót, és kb. 6 oszloponként van feltéve még egy szürke doboz (erősítő).
Eddig nálunk két szolgáltató volt, a T-sek, meg a Gömörtel, ami egy helyi vállalkozás, mikrohullámú netet adott a népnek kissé borsos áron. Tehát nem árt egy kis konkurencia.Szerk.: Állítva nem sikerült ide feltöltenem a képet, ezért elforgattam.
-
bambano
titán
válasz
csasaKKP #769 üzenetére
ha jól látom és ha helyrebillentjük a fénykép orientációját, akkor:
a bumszlin 4 kijárat van, abból a fotós felé eső üres
a jobb szélén egy nagyon vékony fekete kábel jön ki, az az optika táplálja az erősítőt
a tőled távolabbi és a baloldai kijáratán van bekötve az érkező és a továbbmenő gerinc.
ha jól látom, az erősítő jobb felső csatlakozóján megy be a vékony fekete optika.az erősítő jobb alsó csatlakozóján van egy 4-es osztó, arra szokták bekötni az oszlop közvetlen közelében levő négy házat. a másik oldalán meg vastagabb, 5-ös kábellel be van kötve az utca továbbmenő része, meg a rá merőleges utca, gondolom az oszlop sarkon áll.
de lehet, hogy nem jól látom.
-
bambano
titán
válasz
csasaKKP #769 üzenetére
optikát csak a kötődobozban tudnak osztani, tehát amelyik kábelnek egyik vége sincs a nagy fekete bumszliban, az mind koax.
nem parasztok, parasztos. a csatlakozókra illett volna zsugorcsövet húzni és gázlánggal rázsugorítani, mert a csapadék ellen csak az védi a kontaktust.
-
csasaKKP
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, sokat segített.
Most jött hozzánk egy új cég, a Parisat, és épp a hálózatkiépítési munkálatok folynak előttünk.
Parasztok kategória, hát Borsodban ez van.Ui.: Azok a kábelek, amik az elosztóból jönnek ki, koax vagy optikai kábelek? Nem gondoltam volna, hogy felénk optikát fognak vezetni.
-
bambano
titán
válasz
csasaKKP #767 üzenetére
az a nagy fekete bumszli a nagy fekete kör közepén egy optikai kifejtő doboz. arra jó, hogy a nagy, hosszú optikai kábelt kezelhető módon ellássa végcsatlakozóval, annyival, ahány szükséges, miközben a tovább menő ereket vagy hegesztve vagy bontás nélkül továbbvigye.
a kábelvágások egyszerűbb gyógyítása érdekében minden csatlakozásnál szokás kialakítani tartalékot, ezt látod fekete, kör alakban feltekert kábel formájában a kifejtő doboz körül.
alatta alumínium dobozban egy erősítő található, ami koaxra erősíti a jelet. mivel felette optika van, értelmes azt feltételezni, hogy az erősítőben van egy optikai adó-vevő is. az erősítőből meg osztókon keresztül szalad szerteszéjjel a jel, ezek az alatta levő sokkal kisebb dobozok.
figyelembe véve, hogy nincs a csatlakozókon zsugorcső, a minőséget a parasztos kategóriába sorolom
-
funkygee
aktív tag
válasz
forrest85 #765 üzenetére
Jelszint gondok voltak szerintem, a TV szemcsés volt ha fejre álltam is, a modem túl alacsony input jelszint és majdnem max körüli kimenő jelszint körül sem volt képes a netre csatlakozni, állandóan ledobálta a kapcsolatot. Kint szereltek vmit az oszlopon ha jól tudom.
-
BTO
őstag
megfeleő hosszuságu kábel lóg ki a csőböl akkor lehet jól bekötni az aljzatot.
de ez az aljzat tipus ha jól ismerem akkor csak árnyékra-harisnyára csak valami excenteres szoritós. tehát érintkezés ügyileg szar.
sorolós dugaljaknál max a kétluku fedelet kell beragasztani a keretbe és a lukon kivezetni a kábelt és valamilyen el-leágazót kéne használni.mi az UPCnél és az azt megelőző cégnél már a csillagpontos kiépitésü hálózatokon 92 óta nem használunk aljzatot.
még a menetes csatlakozásokon is lehet kontakthiba ,szétkötöd, megméred jó,összereakod ujra meghuzod és ujra jó.
22 év tapasztalata áll mögöttem.és még igy is van napi meglepi hibakeresés közben.
-
MaUser
addikt
Hm, ezt jó tudni. Bár furcsa, hogy fél év után jött csak elő. Jobban örültem volna, ha előjön egyből és nem kell felszednem hat köbméter üveggyapotot.
Egyébként ha nem szabad 90°-ban meghajlítani a kábelt, akkor hogyan lehet a fali aljzatokba bekötni? Mondjuk van egy ilyen átmenő fali aljzat és a tetőről jön az antenna kábelcsatornája függőben hozzá és megy tovább lefelé függőben. Van valami szerencsésebb megoldás ezen aljzat helyett? Esetleg a kiépítésnél kéne "aláfordulni" az aljzathoz?
-
-
BTO
őstag
fél év alatt a falban uj kábel nem öregszik szarrá.
minden kábelnek megvan adva a hajlithatósági sugara,még ha a boltba nem is tudják.
valószinü a fali aljzatod bekötésénél a tulhajlitásból eredően a belső dielektrikumot átvágta a középső ér és lett 1 kis zárlatod.
koaxkábelt nem hajlitunk meg 90 fokba max 10-12s anyag rádiuszán. -
MaUser
addikt
A probléma megoldódott: a kábel volt a rossz. Fél éves volt, semmi nem mozgatta, állat sem férhetett hozzá. Most lett helyette 3-szor árnyékolt kábel préselt csatlakozóval. Amire egyedül gondolni tudok, hogy a fali csatlakozónál eléggé vissza kell hajtani a kábelt és valószínűleg fél év alatt sikerült annyira szétöregednie a kábelnek, hogy ezt már nem bírta el...
-
BTO
őstag
válasz
funkygee #739 üzenetére
ne barkácsolj mert nem jó a hálózat szintje .magas az adásszint .a modemen leszakadás határon van.
hivd ki a szolgát a többi tanácsot meg felejtsd el mert TE otthon use tudod jó megbarkácsóni és erősitőt se akarj 3TV meg 1 modemra rakni mert use tudod jól beszabályozni és csak gabilibát csinyász a többieknek a hálózatra.
és esetleg jó nyakon vág a szolga a hálózatmüködés veszélyeztetése miatt.a szar jelszintek miatt a szolgának be kell állitani a hálózaton az erősitőket,és vagy megszünteni KH -t-kontakthibákat.-
-
mlinus
őstag
válasz
kabelmania27 #751 üzenetére
szia.
csak internetre van a kábel, nincs elválasztva, egyenesen a modembe csatlakozik.
-
-
mlinus
őstag
üdv!
hwr kábelinternetem van, és már bekötés óta van egy problémám. Nem nagyon értek a kábelinternet müködéséhez, de a lényeg az, hogy a letöltési "frekvencia" dinamikusan változik a hálózat terhelésétől függően.
Igy ha pl elkezdek letölteni valamit, 500-600mb után 111 mhz-ról mondjuk 321-re változik. Amikor megtörténik ez a váltás, egy pillanatig felugrik 3000-e a ping és megáll az adatforgalom.
Mivel ez esténként már sima online játék közben is előjön (10-20 percenként) ezért nagyon-nagyon zavaró...
Már bekötés óta (november) mondogatom nekik, hogy csináljanak valamit, többször is kijöttek, modemet cseréltek illetve kiderült hogy nagyon rosszak voltak a jelszintek, de ezek rendbehozása óta is ugyanúgy megvan a frekvencia-váltás lag.
A szerelő szerint ez normális, és ennek igy kell lennie, és azt mondta hogy az upc-nél is igy müködik. Nos, ezt én kétlem, de gondoltam rákérdezek, hátha van aki ért hozzá...
-
kabelmania27
félisten
Szerintem a kettes osztót cseréje elkerülhetetlen, üveggyapoton deszkák segítségével tudsz úgy mászkálni hogy ne szakadjon be.
Kettes osztót cseréld ki ilyenre.
A két végzáró aljzat helyett, egy F toldóval told össze a kábelt. Villamossági boltba tudsz venni doboztetőt, tapétavágó késsel kivágod belőle a kábel helyét, így már kicsit esztétikusabb.
Az átmenő aljzatba ha van eszköz bekötve célszerű kiváltani a fent linkelt osztóval, ha nincs bekötve eszköz F toldóval kell a két kábelt összekötni.
Ha nem 3x árnyékolású az új kábel akkor az is okozhat problémát.
Feleslegesen nem érdemes fojtani a jelerősséget. -
MaUser
addikt
Sziasztok!
Tegnap előjött egy probléma, amit sehogyan sem tudok megoldani. Az egyik TV analóg vételnél egycsapásra "bezajosodott".
A rendszert fél éve újítottam fel teljesen, ez a következő:
- a szolgáltató kábelen továbbítja a földi ingyenes digitális adásokat (eredeti formában, nagyon nagy piros pont érte) és természetesen a hagyományos analóg kábeltv adásokat is
- bejövő kábel egyből kettős osztóval osztva két ágra (osztó a régi, kb. 10 éves)
- teljesen új kábelezés és eszközök innentől
- egyik ágon egy végzáró fali aljzat
- másik ágon szintén ugyanaz a végzáró és előtte még egy átmenő fali aljzatTegnapig tökéletesen rendben ment minden, mígnem TV nézés közben egyszer csak mintha az egyedüli végzárós ágon lévő TV-nél felére esett volna a jel, egycsapásra zajos lett a vétel az analóg csatornáknál. A digitális csatornáknál minden rendben, ahogyan a másik ágon is tökéletesek mind az analóg és a digitális csatornák (kivéve egy analógot, de arról meg nem tudom, hogy régen is rossz volt-e azon az adás).
Amit próbáltam:
- összes fogyasztót lekapcsoltam és kihúztam a TV-n kívül (analóg vétel ugyanúgy rossz)
- TV-t más konnektorba dugtam, dugót forgattam (analóg vétel ugyanúgy rossz)
- TV-t átkötöttem a másik ágon lévő átmenő aljzatra és másik konnektorba dugtam (minden tökéletes)
- TV-t átkötöttem a másik ágon lévő átmenő aljzatra és az eredeti konnektorba dugtam (minden tökéletes)Nyilván szóba jöhetne még az osztó cseréje, de ezt szeretném elkerülni, mert 10 méternyi, 25cm vastag üveggyapoton kéne ehhez "átkelnem", lehetőleg nem tönkretéve azt...
Valami ötletetek lenne esetleg, hogyan tudnék arról meggyőződni, hogy mondjuk a fali aljzat ment-e tönkre vagy esetleg az osztó? Mindezt persze anélkül, hogy fel kellene mennem az osztóhoz.
Esetleg más mehetett tönkre? Ha igen, akkor mi lehet még ilyenkor a gond?
-
bambano
titán
válasz
forrest85 #742 üzenetére
passzív erősítő? az milyen?
a tv-n tudna javítani, de a modem visszirány javulásával kétségeim vannak. meg egy rendes erősítő huszonezer forint, minek költsön, amikor más baj van. és akkor még nem vettük figyelembe, hogy másnak is lehet rossz, ha az ö baját megoldják, lehet, hogy a közelben lakóknál is javul a helyzet. -
bambano
titán
válasz
funkygee #739 üzenetére
nagyon kevés a vételi jelszinted és viszonylag sok az adási. 54 dbmv-n már nem minden modem szeret adni, ha tényleg a tapre kötöd, az 60, attól a modemek zöme fexik.
szóval ez lehet házerősítő vagy kábelezés probléma. az egyéni kókány helyett a szolgáltató piszkálása javasolt.
a szimmetrikus kettes osztó semmit nem fog javítani a dolgon.
-
-
funkygee
aktív tag
Köszi! Jelenleg így van kábelezve: [link]. Ez jó?
Eredetileg a NET modem volt a TAP-on, de a modem állandóan dobta a kapcsolatot, átraktam az OUT ra, és most stabilnak tűnik. A gondom csak az, hogy most akkor a TV-k lógnak a csillapított kimenetenés mintha szemcsésebb lenne a kép. Vagy cseréljem le ezt a tapos splittert egy simára? A szűrő bekerült ahova kell. Másik kérdésem lenne, hogy érdemes-e beraknom egy földhurok-leválasztót, illetve lehetséges zajt hogyan tudnék és hol csillapítani még. Hálás köszönet.
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy a kábeles netem úgy van kötve, hogy van egy teletronik 1 way TAP, aminek a TAP ágára van kötve a továbbmenő NET, erről van szó: [link] Ez egy 6 db. -es változat. Az OUT ágán pedig van egy HPF85KTA szűrő,innen megy tovább a kábeltévé, erre szükségem van-e valójában. A TAP -ra kötött netet azért kérdezem csak, mert azzal kötve egy csomószor nem képes csatlakozni a modem, instabil az egész rendszer, anélkül sokkal stabilabb.
Köszönöm!
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
kabelmania27 #730 üzenetére
Ez az új a régi meg valami bzt márkájú sas márkajelzésű volt. Annak az egyik ága is out volt, a másik kettő pedig tap, de az valahogy nem ennyit csillapított az out ágon.
-
Sza_Sa
senior tag
Ma megjött az elágazó, betettem, és sokkal jobb lett a kép. Igaz hogy olyat vettem ami az egyik ágon max 2-őt, a tap ágakon meg 12dB-t csillapít, de még bőven elég ez is a távolabbi tévéknek. Az analóg adások sokkal tisztábbak lettek, persze a digitális maradt olyan amilyen volt, ott amúgy sem volt gond. Már csak arra lennék kíváncsi hogy az előző osztóm mennyit csillapíthatott out ágon, de gondolom nem keveset.
-
kabelmania27
félisten
válasz
tomtom82 #726 üzenetére
A Digi nem fog koaxra rákötni, mert optikai kábelt vezet be a lakásba.
Kapsz majd egy eszközt amivel össze kell kötnöd a tévét számítógépet és telefont.
Ha KPE csőbe jön be a koax és kilehet húzni mehetne a helyére az optikai kábel.
Ő a Digi-nél dolgozik, végez bekötéseket, tőle kérdezd meg ezt. -
tomtom82
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg T-home TV és internet előfizető vagyok. Teletronik RG11-es kábelen jön az oszlopról be a házba (föld alatt). Szeretnék DIGIRE váltani. A DIGI Optikai kábellel épített ki. Erre a teletronik rg11-es kábelra rátudnak kötni a Digisek? Föld alatt macerás lenne új kábelt lefektetni.
-
BTO
őstag
nem emléxem itt vagy a másik tv-s topikba nyüglödött valaki a földi digitális kiválasztáson a kábel és az antennája között .
itt a megoldás.
http://bolt.sat.hu/kabeltv/eloszto/dvb_tkbeltv_tkapcsol_pmsw_210_574 -
BTO
őstag
16dB aljzat kb 1 dB veszteség a kimeneti ágon 12-10dB aljzat 2-2.5dB veszteség kimentei ágon,7dB aljzat 2-3dB veszteség a kimeneti ágon.
végaljzat csak 1 csavar van bent 4dB veszteség .
RG-6 kábel 18-20dB/100m veszteség 860MHz-n.digitális vételre aljzat helyett PCT-s osztók előre assszimetrikusak a végére szimetrikus.
dc-9 dc-6 hs2,az asszimetrikusokat lehet esetleg duplázni a kábel elején.
én irtam a 3 TV hely + modem .
csillag elrendezésbe 1db 4-s osztó KB 7.5 dB veszteséggel.5-860 max 1GHz osztók alkalmazása.
az UHF 68 -s csatorna = 860MHz frekivel , ennél magasabbbbbb frekit kábeles hálózatok NEM használnak.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #722 üzenetére
Most sincs szükségem rá, a fiókban hever jó ideje, mert eladni nem tudtam.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #720 üzenetére
Van benne valami, amit mondasz, de leeső jelszint esetére tartok itthon szélessávú erősítőt. Bár nem igazán került elő 2009 vége óta, azóta perfekt a jelszint 24/7-ben.
Onnan tudtam, hogy megemelték a jelet, hogy bent volt az erősítő is. Egyik reggel bekapcsoltam a tv-t, aztán csak úgy lestem, hogy mi van. Túlvezérelt lett a jel, gyorsan váltakozó horizontális csíkok a képen, digit adás kockázott, meg ilyenek. Szedtem is ki a francba. Aztán jobb volt a kép nélküle, mint a jelszint emelés előtt erősítővel. -
kabelmania27
félisten
Én a helyedben az átmenő aljzatnál összetoldanám a két kábelt egy F toldóval, az aljzat helyére egy doboztetőt tennék, a leágazót pedig kicserélném egy szimmetrikus kettes osztóra.
Most lehet hogy teljesen tökéletes, de ha bármi ok matt leesik a bejövő jelszint gondok lehetnek. Feleslegesen nem érdemes fojtani a jelerősséget. -
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #718 üzenetére
Persze, gondolkoztam már rajta, de 1 átmenő aljzat az, amit érdemben ki lehetne szedni, a másik egy TAP ágon van, aminek a lekötése nem határozna semmit. De minek vacakoljak vele, ha egyszer jó a kép.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #716 üzenetére
Konkrétan az az oka, hogy van egy hosszabb ág a házban, ami átmegy 2 aljzaton (átmenőknek nagyobb a csillapításuk), aztán végponthoz ér. Ez az ág az OUT-on lóg, a két TAP kimenetről meg egy-egy rövidebb ág megy, én az egyik ilyenen vagyok. Így nagyjából egyforma a jelszint mind az 5 vételi helyen, mondjuk 2 tök üres.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #714 üzenetére
Valahogy így van, de a mai LCD tv-k már olyan digitális képjavító algoritmusokkal rendelkeznek, hogy gyengébb jelből is elfogadható képet tudnak csinálni. Mikor 3 éve megvettem az első LCD tv-nket (107 cm), azt hittem nagyon rossz lesz a kép, és még jobban látszani fognak rajta a zajok. Tévedtem, szebb képet produkált az elődjénél (CRT 72 cm). A most vásárolt 82 centis tv-kben már annál is fejlettebb ez a funkció. Persze itt is megállja a helyét a mondás, hogy sz@rból nem lehet várat építeni, valamennyi jel ezeknek is kell, hogy élvezhető képet adjanak, de nem annyi, mint egy CRT-nek.
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #712 üzenetére
Ha csak egy bizonyos időközben volt rossz a kép, az amiatt lehetett, hogy a környéken valakinek volt egy szar tv-je.
-
kabelmania27
félisten
-
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #710 üzenetére
Mondjuk nálam nem volt ez mindig így. Egy időben nem volt normálisan beszintezve a helyi erősítő, és már a betápon zajosak voltak a 800 mega körüli csatornák. Kb. 4 éve, mikor még nem volt kint a hálón a DVB-C, a csatornák csak 750 MHz-ig voltak, odáig meg fel se tűnt a dolog.
Persze mikor kikerültek a hálózatra a digitális csatornák, kipucolták a hipersávot nekik, így az analóg adás "fentebb tolódott", 855 MHz-en volt az utolsó csatorna. És az akkor szolgálatban lévő, kb 20 éves 1x-es árnyékolású kábelek szépen elvéreztek a falfestéktől kontakthibás, ezeréves aljzatokkal együtt. Amikbe ráadásul csak a fiú dugó ment bele, nem úgy mint a mostani szabvány aljzatoknál. Valamelyik falból meg olyan kábelt húztam elő, ami nem igazán kábeltv jel továbbítására lett kitalálva (RG62).
Akkor kábeleztem újra a házat, új aljzatokat is vettem. Utána már szép volt a kép, de az utolsó UHF-es csatornák még mindig szemcsések voltak, ami másfél év után megoldódott, mert beszintezték az erősítőt az utca végén. -
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #703 üzenetére
Nem feltétlen, igazából attól függ mekkora jelet akarsz elosztani, és azt milyen messzire akarod vinni. Nálam is ilyesmi leágazó van a padláson, és -10,5 dB-t csillapít a két TAP ágon. Baromi régi mondjuk, és 5-862 MHz-et tud, de a kép attól függetlenül szép az UHF-es adókon, a digitális adás is kifogástalan. Pedig még a kábelek is 2x-es árnyékolásúak (már a házba is olyanon jön, kb. 13 éves kábelen, úgyhogy feleslegesnek tartottam a trishieldet házon belül).
-
Sza_Sa
senior tag
Persze tudom hogy nem méretfüggő a minőség, csak 50 centin nézni a szabvány pal adást, majd ugyanezt 132cm-en mégsem ua. Igyekszem digitálisra áttérni, csak még a szolgáltatóm nem oldotta meg teljesen, m1 m2 retekklub tv2 az össz. digitálisan fogható csatornám. Szolgáltatót meg nem szeretnék váltani, nem lenne egyszerű.
-
bambano
titán
[link] ebből kettőt egymásután kötve még mindig csak 7db a nagyobbik veszteség, a kisebbik meg 3.5. de a pct-nek van balanced splittere is, 3 darab 5.6db-s veszteségű lábbal.
én ezt venném.A kép minősége meg nem a kistv-nagytv dologtól függ, hanem a beépített tuner minőségétől.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
kabelmania27 #703 üzenetére
Most a nagyobbik tévén -11dB a veszteségem, de még így is elviselhető a kép. Akkor egy kisebb tévén bőven jónak kellene lenni.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
kabelmania27 #701 üzenetére
És ha vennék egy ilyen leágazót? Az egyik ága elég keveset csillapít -1dB, a másik kettő meg még elviselhető, -6dB a többi ágra kifejezetten elég lenne.
Szerk: -10dB az a 6, de még így is elég lenne, no meg az out ág is inkább 2,5-3,2dB között mozog, de az még vállalható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Építő/felújító topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest