Új hozzászólás Aktív témák

• Stylewars_kp

őstag

válasz Stylewars_kp #38029 üzenetére

Na. Micsoda lavinát indítottam el ezzel. :)) Imádom magamat ilyenkor. :P 30+ vagyok, házas, 2 gyerekkel.
    Valószínűleg az én munkahelyemen nem működik a HO normálisan. Amikor bejött a covid mindenkit aki nem a soron volt elzavartak HO-ba. Eleinte egy hét bent egy hét HO aztán full HO. Nekem mondhatni jól jött, mert kicsi volt a lányom, tudtam szünetemben segítkezni. Felfogom milyen otthonról dolgozni, köszi mindenkinek. Segítettem otthon, de be kellett tartanom a napi munkaütememet, mert a főnök szigorú volt. Rendszeresen válaszolnom kellett levelekre bizonyos időn belül, hogy dolgozok e… random telefonhívások stb.
    Azért mondom, hogy lógásnak tekintem és írtam is, hogy bocs ha valamelyik szorgosan otthonról dolgozó totyiklakó lelkébe gázoltam, de nálunk sokaknál HO=szabi. Nem csinált a nagyja semmit. Nem értem el őket. És sajnos sok az idős a csapatban, társosztályokon akikhez bizony oda kell menni személyesen, mert e-mailt napi 2x olvas. Ezen okból én se haladtam mert ő otthon lámpát polírozott, kertészkedet, stb. Telefonon vagy elértem vagy nem, de inkább nem.
    Nekem 10 perc a melóba az út így én azzal nem nyertem sokat.
    De ahogy olvasom ezt a totyikot és beszélek egyre több fejvadásszal folyamatosan arra jövök rá, hogy az én cégem hiába multi, csomó mindenben kőkorszaki a felfogásuk. Fogalmazzunk úgy, hogy még nem láttam igazán jól működő vállalati kultúrát. Ez nyilván az én hiányosságom, de mivel ebben dolgozom tizen éve, ez az etalon.
    Amúgy szeretek HO-ba lenni csak a sok felettesi basztatás miatt ha valamit nem csináltam időben meg, még akkor se ha nem mérte jól fel az időt a felettesem úgy éreztem, hogy lógok. Azóta már csoportvezető vagyok. Más a dolog, de covid végével megszüntették a HO-t. Akkor lehetsz HO-ba ha beteg vagy, de tudsz dolgozni és nem akarsz táppénzre menni. Bent amúgy 4 fős a csoportunk. Normál méretű irodában vagyunk. Körülmények borzasztóak. Klíma van meg jók a székek+asztalok, de mellettünk nagy a targonca és a kamion forgalom. Az zavaró tud lenni, ha szellőztetnél. De sokszor csukott ablakon is bejön a csörömpölés.
    Itthon csak arra kell figyelnem, hogy a gyerekek ne lógjanak sokat a nyakamon. Fiam még nem jár közösségbe. De oda tudok figyelni a munkára. Segítek ami belefér a munkám mellett, de már lassan egy éve nem voltam HO-ba.
    Csodálom a munkahelyeteket, hogy tudtok otthonról dolgozni. Ha dolgozhatnék itthonról biztos szeretném.

[ Szerkesztve ]

A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.

Új hozzászólás Aktív témák