Új hozzászólás Aktív témák
-
VirsLee
őstag
válasz Szakbarbár #11612 üzenetére
Termelőcéget említett, azaz 800-900 fős cég != 800-900 felhasználó
Lehet, hogy minden 10. embernek van csak olyan feladata, amihez számítógép kell.
Termelőcégnél pedig alapvetés, hogy nem szervizelünk a soron semmit, ha nem fér bele 5-10 percbe a megoldás, akkor komplett gép csere, aztán a gyártósortól távol lehet a géppel bütykölni, de ezért nem állítjuk meg a termelést. -
addikt
válasz Szakbarbár #9533 üzenetére
Mivel Pesten csak ehanhalni lehet lassan brutto 300-bol, nem jellemzo, hogy ennyit adnanak. 400-at en biztos kernek kezdesnek.
-
addikt
válasz Szakbarbár #9522 üzenetére
Ez egy teljesen atlagos desktop support pozi, brutto 400-450 korul lehet.
-
426os
őstag
válasz Szakbarbár #9475 üzenetére
Igen, nekem is fejemben van a robogózás, de még a kerékpározás is. Első körben viszont autót veszek majd (mert anélkül ugye nem vagyok férfi ), mivel vidékre (nincs rendes tömegközlekedés), illetve néha külföldre menni nehézkes nélküle. Számolgattam, azzal, hogy így a bevásárlásokat is egyszerűbb lesz intézni, már jobban megéri sajátot tartani, mint mindig bérelgetni (főleg, hogy ezekkel az olcsóbb bérautókkal mindig van valami, ami miatt a végére nagyon várom a visszaadást). Ha autó lesz, akkor egy ideig nem fér bele mellé a motor, főleg, hogy az is utcán állna, illetve meg kell csinálnom majd a b125 különbözetit is a jogsihoz. A bringa tervben van, de jelenleg kényelmes és egyszerű tömegközlekedéssel munkába járnom (korábbban említett 1. eset, a 30-40 percből (de inkább 30) 10 vagy 20 perc séta, attól függően milyen kedvem/idő van - a buszos rész helyett sétálok, többi vonat).
Autóvásárlás mellett szól nekem az is, hogy szeretek vezetni, szeretem az autókat, szeretnék "birtokolni" is egyet, amivel szabadidőmben esetleg foglalkozom, de ha az kell, hogy minden nap óramű pontossággal induljon és napi szinten zötyögne keresztül a városon, akkor olyat kéne vennem, amilyet nem szeretnék (kisautó, kis benzinmotorral, amivel az egy-két heti 100km-es pályázások, illetve egyéb utak már nem lennének olyan kellemesek). Plusz itt nem eshetne ki pár napnál tovább,ha viszont nem kell minden nap, akkor nem tragédia, ha kicsit tovább kell várnom a jó szervizre, mire foglalkoznak velem.
Ebből kifolyólag én inkább a tömegközlekedést választom Bp-en, de aláírom, hogy nagyon jó, ha van a háznál autó. Viszont amíg vidéken tényleg meg vagy lőve nélküle, itt azért el lehet éldegélni autó nélkül is. A GreenGo is pl. tök jó dolog, csak hosszú utakra nekem nem opció..
-
Mercutio_
félisten
válasz Szakbarbár #9242 üzenetére
Ebben a témában már úgy emlékszem futottunk egy kört, meg is van.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
OPiiPO
veterán
válasz Szakbarbár #9242 üzenetére
ez esetben CV frissítéssel kezdeném, ha eddig nem vettek át, akkor annak megvannak az okai, elöttem már leírták (van egy pici esély hogy átvesznek ha komolyan fel akarsz mondani,d e azért erre ne nagyon számíts)
"se cafeteria se egyéb hivatalos juttatás, bejárási költségtérítés, stb...a szemüveget sem akarja fizetni, pedig azt úgy tudom kötelező lenne"
- pontosan ezekért ( is ) vagy kiszervezve.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Revolit
senior tag
válasz Szakbarbár #9239 üzenetére
Bár nem ismerem itt a konkrét szitut, de azért ez nem ennyire egyszerű. Sokszor nem véletlen vesznek fel szerződéses külsőst. Lehet hogy pl end of life product, és nem akarnak rárakni belsős embert. Egy külsősnek meg egyik napról a másikra mondhatják, hogy csá.
De ezer más oka lehet. Sokszor megéri a felárat a cégnek, hogy nem kell bajlódni azzal, hogy a törvény védi az alkalmazottait. -
adalbert1
veterán
válasz Szakbarbár #9003 üzenetére
Lehet supportálni applikációt, OS-t, adatbázist, stb. is, és szerintem ezekbe is bele lehet tanulni - nem is próbálkoztál még ilyesmivel? Szerintem a sima user supporthoz képest ez előrelépés lehetne számodra.
-
VirsLee
őstag
válasz Szakbarbár #8999 üzenetére
Itt nem ez a fő kérdés, hanem az, hogy miért töltesz el 3 évet egy olyan helyen, ahol nem tudsz fejlődni? Mi lenne, ha öt év supportos háttérrel végre elkezdenéd fejleszteni magad? Vagy szeretnéd egy ugródeszkán leélni az életed?
-
X Factor
addikt
válasz Szakbarbár #8999 üzenetére
SSC-nél tudtommal nagy a fluktoáció, ha beszélsz nyelvet, jobb esetben nyelveket, akkor bármikor találsz hasonló állást.
Make things work
-
Goose-T
veterán
válasz Szakbarbár #8992 üzenetére
A cégek közötti közvetítési szerződésben szokott lenni kivásárlási pénz, ami akár 5-10 millió forint is lehet. Ez azt jelenti, hogy a B cég ennyit kell fizessen az A cégnek, hogy átvehessen. Ha ennyi pénzt nem érsz meg nekik, akkor így jártál. Az ígérgetés ingyen van, ezt nagyon jól tudják a HR-esek, menedzserek. Ez is olyan mézesmadzag, mint a bónusz.
Én is dolgoztam egy cégnél kiközvetítve úgy, hogy átvételt ígérgettek egy év után, de szerencsére bő négy hónap alatt kirúgattam magam, mert nagyon tré volt az ottani munka. Utánam még hét ember mondott fel ugyanazon a projekten egy éven belül. Aztán a felelőst - aki engem is kirúgott - végül parkolópályára helyezték, hogy több kárt ne csináljon. Nyolc senior .NET fejlesztő elüldözése lassan már bűncselekmény lesz itthon.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Mercutio_
félisten
válasz Szakbarbár #8992 üzenetére
Kinél kérdeztél rá A-nal, vagy B-nél? (Mert A gondolom ellenérdekelt, hisz valamennyit kap utánad)
Ha B-nél és ő is ígérget, akkor valami munkáltatói jogkörrel rendelkező vezetőnek jelezném, hogy mi hangzott el korábban, a mai napig nem történt előrelépés az ügyben, kéred, hogy intézkedjenek, vagy nyilatkozzanak a következő 1/4 évben számíthatsz-e az átvételre és milyen bér+egyéb juttatások mellett, mivel ellenkező esetben más lehetőségeket is számításba veszel.
Persze ehhez az kell, hogy tudd ha azt mondják szó se lehet róla, vagy épp kiadják az utadat A-nal, akkor mit lépsz.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Szakbarbár #8745 üzenetére
A beltartalom a lényeg, az kevés, hogy van profil
-
OPiiPO
veterán
válasz Szakbarbár #8745 üzenetére
node ezt csak úgy tudod meg ha létrehozol egyet
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
htomi85
tag
válasz Szakbarbár #8720 üzenetére
Szerintem nincs semmi baj azzal ha csak 3 évente van emelés, de az legyen minimum 30 százalék.
-
Jhonny06
veterán
válasz Szakbarbár #8717 üzenetére
Az utóbbi néhány évben eléggé felmentek a helpdesk melók fizetései is, ha normálisan csinálod és főleg ennyi év tapasztalattal. Én most készülök váltani, de egy darabig hasonlót csináltam és sorra lépnek le az emberek, mert magasabb fizut ajánlott más cég (és csak angolul tudnak, azt viszont jól). Nettó 180 2-3 évvel is nagyon alap, ennél már csak többet adnak manapság, úgyhogy a nettó 220-230 reális lehet (BP).
Az ITSH nem fizet kifejezetten rosszul, de lehet találni jobb helyeket. Amúgy ebben a munkában brutálisan ki lehet égni, respect, aki ezt hosszútávon nyomja. Meg totál átjáróház, első munkának jó, de mindenki lelép, amint akad valami normálisabb. Baromi nagy a fluktuáció (ebben a munkakörben mármint, nem cégfüggő).
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz Szakbarbár #8717 üzenetére
Ezek mind SSC-k Budapesten. Ismerősök főleg bölcsészek, akik a több nyelvismeret miatt kötöttek itt ki. Azt persze hozzá kell tennem, h. nem igazán szÍvlelik és elég nagy a fluktuáció.
A barátaim is általában 4-5 fős csapatokban váltanak, ha valahol többet fizetnek vagy jobbak a körülmények, mert egész jól összeszoktak és akkor általábane gyütt mozdulnak tovább.
BT, Exxon, Vodafone, SAP ahol van ismerős, Angol, Német általában a 2 fő nyelv amit beszélnek,de ha valaki egzotikusabb nyelven profi az plusz pénz.
No, látod ezt nem tudom, hátha van itt valaki, aki dolgozik/dolgozott ott, vagy van ismerőse. De ez meg szerintem olyan, h. ha nem köt nagyon oda valami és ugyanazért a melóért máshol lényegesen többet fizetnek, akkor vált az ember.
Support egyébként szerintem arra jó lehetőség, ha ha bekerül az ember és érdekli a támogatás téma, akkor ha valaki ügyes és proaktÍv és mellette tanul, akkor lehet tovább mászni üzemeltetésre, ami azért szvsz jobb buli.
Persze ezaz én elméletem, aztáb a valóság lehet teljesen mást mutat.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
X Factor
addikt
válasz Szakbarbár #8715 üzenetére
Ismerősi tapasztalat alapján nettó 220-300k között.
Make things work
-
Alexios
veterán
válasz Szakbarbár #8293 üzenetére
hiába tanulnék meg bármit is, ha azt a használat hiánya miatt el is felejtem
Lehet nekem tűnik akkor nyilvánvalónak, de akkor használd Annyi lehetőség van manapság, otthon is simán lehet virtualizálni, stb, nem teljesen ugyan az mint élesben, de ettől még használod amit tanultál, ha ez probléma
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Szakbarbár #8293 üzenetére
Amit elfelejtettél, azt sokkal könnyebben tanulod újra, mint amit soha nem is tudtál korábban. SOKKAL.
A tanulás azért is kell, mert tanulni ugyanúgy meg kell tanulni és ugyanúgy gyakorolni kell. Sokkal könnyebben tanulsz meg egy új dolgot, ha előtte is tanultál dolgokat, mintha évek óta nem tanultál semmit és annak is most állsz neki újra.
Ha pedig aktív tanuló vagy és olyan dologba fogsz, amit már korábban tanultál csak elfelejtetted, arra nyugodtan tudsz ugrani bármikor, gyorsan vissza tudod magad hozni a kellő szintre. Akár annyira gyorsan, hogy egy megtetsző ajánlat láttán felkészülj az interjúig. -
PazsitZ
addikt
válasz Szakbarbár #8288 üzenetére
Miert ne tudnal, ha megvan hozza az akarat?
Energiat es esetleg penzt kell fektetni az onkepzesbe. (manapsag egyebkent rengeteg ingyenes anyag is fellelheto, igy meg feltetlenul penz sem kell hozza)
Max junior kozeli szintrol indulsz az uj munkakorben, de ha ugyes vagy hamar feljebb lehet onnan lepni.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
AMDFan
addikt
válasz Szakbarbár #2999 üzenetére
Bocs nem voltam teljesen konkrét. 1st level idegennyelvü IT helpdesk-re gondoltam. Itthon van pár cég akiknél vannak ilyen melók + 2nd level ha kicsit jobban megy az IT.
-
Mercutio_
félisten
Elég barkács cégnek tűnik IT-s policy, sla, jogosultsági szintek, COE és hasonlók nélkül...
-
7
addikt
Amennyire én tudom, az EDS-nél (amíg be nem kebelezte a HP) pl. simán megadtak 280 bruttót idegennyelvű supportért. Persze nem feltétlenül IT support.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Szakbarbár #2372 üzenetére
Nagyon cégfüggő, 2-300 bruttó között mozog általában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s