Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
-
Mawyx
őstag
Köszi szépen
Máskor H- sba raktak és akkor kaptam 30at, ez meg két kategóriával visszább van, azért gondoltam, hogy tuti nem kapok kézhez ennyit, mert valamit még leszednek belőle.Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
varsam
őstag
Üdv!
Nemzetközi telekomm. cégnél, pályakezdőként, diplomával kézben, középfokú angol tudással milyen fizut lehet kérni/mire lehet számítani kb. Budapesten? Logisztikai elemző munkakör.[ Szerkesztve ]
-
Mawyx
őstag
Közalkalmazotti E fizetési osztály 89000Ft, félállásban a fele 44500Ft/ hó bruttó, ebből mennyit kap kézhez az ember? 0.6- tal kell beszorozni?
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
F-ECT$
titán
Ha multi, akkor általában jár:
-havi fix
-teló valamekkora kerettel (nem mindig)
-laptop (bár ez nem olyan nagy só, és cserébe hétvégén is dolgoztathatnak, ha van)
-cafetéria
-éves bónusz (1-3 hónap fizu)Ha nincs gyereked, akkor bruttó 400e Ft-ból 249e-t kapsz, ehhez még hozzá lehet számolni havi kb 15-20e cafetériát. Ha mondjuk csak 1 havi bónuszt kapsz évente, az 250e Ft, azt 12 hónapra leosztva ~20e, így már 300e körül jársz. Ez szerintem bőven elkérhető, sőt.
Dive ever, work never.
-
cucka
addikt
Valakinek van ötlete, hogy egy budapesti multinál egy senior php fejlesztő nagyjából mennyit kereshet?
-
Mercutio_
félisten
-
F-ECT$
titán
válasz Mercutio_ #987 üzenetére
Szerintem az az ideális, ha feleség/barátnő a közszférában van, míg a férj/barát a versenyszférában. (Meleg párokról nem nyilatkozok ) Előbbinél van egy biztos, ám alacsonyabb fix, cserébe fél 5-kor kiesik az ember kezéből a ceruza, simán visszaveszik szülés után, nem gond ha a gyerek betegsége miatt sokat van szabin (és eleve több szabi is jár). A versenyszférában lehetőség van nagyobb fizura, cserébe kockázatosabb, és persze több a túlóra is.
Az összes jelző elé tessék odaképzelni az általában szót, nem kell ellenpéldákat keresni, mert azok úgyis csak a szabályt erősítik
Dive ever, work never.
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #986 üzenetére
Perfect
Bár így se sok motivációt látok, hogy a közszférában akarjak elhelyezkedni[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DeFranco
nagyúr
válasz Mercutio_ #985 üzenetére
Huh, hát nem biztos, hogy pontos választ tudok adni, de ha arra gondolsz, ami alapján a fizetési kategóriába sorolnak, akkor abba nem csak a közigazgatásban eltöltött idő számít bele, hanem minden (magyar?) munkaviszony. A külföldi munkaviszonyt nem tudom, hogy kezelik.
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #984 üzenetére
Végül is elvileg nem állított valótlant, csak azt felejtette el megemlíteni, hogy egy nagyon speciális területén van a közszférának, amiből nem lehet általánosítani
Kérdésemre tudsz választ?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DeFranco
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #981 üzenetére
Minisztériumokban azért vannak OV, megbízott OV, főOV és megbízott főOV meg hasonló beosztással emberek, emlékeim szerint ott azért nem annyira ritka a bruttó 400-as fizu.
Ami a számomra bosszantó volt, hogy olyan emberkék vannak, akiket szerződéssel a korábbinál magasabb összegért visszafoglalkoztatnak mint külsőst.És egy szakmai kérdés: A "közszolgálati jogviszony" jelenleg mit takar, hazai cégnél eltöltött munkaviszony beleszámít, vagy szó szerint értendő és csak a közigazgatásban töltött idő?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Persze, vannak juttatások, és pénzért dolgoznak az emberek itt is, csak azért kaptam fel a vizet, mert nem szeretem, ha csinálják a hangulatot, meg légből kapott számokkal dobálóznak. Ebből lesznek a durva sztereotípiák.
A köztisztviselői fizetésekhez történetesen értek (nem nehéz, egy tv.-ben benne van minden, hivatkoztam is, 43. paragrafustól érdemes megnézni.), így könnyen cáfolom ezeket a dolgokat.
A "botrányos" dolgok persze voltak/vannak, de azok inkább politikai pozíciókhoz köthetőek. A pártíz fős brancson kívül a többiekre marha szigorú bértábla vonatkozik, ahol nagyon-nagyon ritka a 400k+ bruttó, de meg lehet nézni, ki lehet kalkulálni, mennyit kell hozzá dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz DeFranco #979 üzenetére
Hát ehhez már én sem értek. Van néhány ismerősöm a közszférában, de ők leginkább a 150-300e Ft-os bruttó kategóriába esnek.
A főnökökről meg csak érintőlegesen tudnak infókat, van ahol autó/mobil is jár (persze benzinpénzzel), meg állításuk szerint egyéb jogcímen is kaphatnak pénzt (pl valamilyen bizottsági tagságért).
Ez a projektpénz nekem is gyanús, végülis mindegy is, hogy milyen formában, de nagyságrendileg elhiszem ezeket a pénzeket, gondolva az elmúlt évek közszférabeli botrányokra.
Dive ever, work never.
-
DeFranco
nagyúr
De ide is hozzászólt már párszor, az miért nem látszik?
Btw a főosztályvezetői szinten szerintem reális az 5-600e bruttó, de ez mondjuk egy pár száz fős szervezetnél ~10 fő.
Persze, reális, de csak azoknál a szerveknél, amiket leírtam, így szól a törvény. Pont. És akkor még +50k /hó projektpénz pluszban, meg még az otthoni villanyszámláját is a cég fizeti. Persze...
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz DeFranco #977 üzenetére
Én látok nála 6 db Piaci hozzászólást. (Gondolom ez egy a létrehozott néhány álnick-es regisztráció közül, én is ilyet használtam annó.)
Btw a főosztályvezetői szinten szerintem reális az 5-600e bruttó, de ez mondjuk egy pár száz fős szervezetnél ~10 fő.
A PSZÁF meg tényleg külön téma, saját bevétele van.
Dive ever, work never.
-
DeFranco
nagyúr
Maradjunk annyiban hogy durván csúsztatsz.
+30%-kal el tudja téríteni, de ez nagyon ritka, és csak a meglévő bértömeg terhére lehet, tehát akkor valakinek (azonos fizetés mellett) 30%-kal lefelé el kell téríteni a bérét. (ezért is nagyon ritka)
A PSZÁF üdítő kivétel, mert vastagon van saját (bírság) bevétele, ebből cafeteriázhat ahogy akar, nem terheli a költségvetést, bár én azért megnézném az idei évi cafeteria keretet és jutalom tervet ahhoz hogy elhiggyem a többszörös szorzót. Amúgy az ő esetükben is szigorították a bevétel felhasználásának feltételeit.
Tegyük fel, hogy elhiszem (nem), hogy C esetű főosztályvezető vagy. Gratulálok a sikeredhez, gondolom te is tisztában vagy vele, hogy milyen szűk réteg tagja vagy az államigazgatáson belül. Ha gondolod mondj egy arányszámot, de keresek én, ha gondot okoz (furcsa lenne ezen a szinten).
Ne erőltesd, úgy gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
kamu59
csendes tag
válasz DeFranco #973 üzenetére
Egészen pontosan számolsz, de néhány dolgot elfelejtettél. Néhány szerv spéci helyzetben van, és akár +30%-kal is el tudja téríteni a béreket. Emelett pl a PSZÁF-nál nem 200k a cafetéria, hanem ennek többszöröse. (És a jutalomról is házon belül döntenek.)
Aki a közszférába megy dolgozni, annak nem kell előtte bojtárkodnia, így valóban 23 évesen kezdtem dolgozni.
Főosztályvezető 29 évesen lettem, ahogy nézem ott Neked is hasonló bruttó jött ki (C esetben teljesen, B esetben közelítőleg), bár itt a cafetéria valóban 200k. (Mint ahogy a legtöbb helyen.)
-
DeFranco
nagyúr
Nos, nézzük:
1. versenyző: 27 éves, jogi végzettséggel. Tegyük fel, hogy 18 évesen elkezdte az egyetemet, 5 év alatt el is végezte, és nem kellett bojtárkodnia, tehát 23 éves korában kapásból munkába állt (gyanús, hogy nem). Ekkor a 1992. évi XXIII. törvény 2. sz mellékletében szereplő bértábla szerint ő 4-es fizetési fokozatban van, szorzószáma 3,5.
Alapilletménye:
38.650*3,5=135.275Bérpótléka a két nyelvvizsgára:
38.650*(0,6+0,6)=46.380A) Összesen:
181.655 Ft - bruttóB) ha a Gazdasági Versenyhivatalnál, a Magyar Tudományos Akadémia Titkárságánál, a Közbeszerzések Tanácsánál és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltáránál dolgozik, akkor 50% illetménykiegésztést kap az alapilletményre, tehát a fizuja:
135.275*1,5+46.380= 249.292 Ft - bruttóC) ha az Országgyűlés Hivatalánál, a Köztársasági Elnök Hivatalánál, az Alkotmánybíróság Hivatalánál, az országgyűlési biztos hivatalában, az Állami Számvevőszéknél, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál dolgozik, az illetménykieg 80%, tehát a fizetés:
135.275*1,8+46.380= 289.875 Ft - bruttó
A cafeteriája 200k/év, és nincs semmilyen 3 havonta 1 havi fizu, mint ahogy jutalom, ruhapénz stb. sem. A cafeteria van, azt beoszthatja bérletre, kajára, ücsekkre, meg amire akarja.
Főosztályvezető:
Alapilletmény: 38.650*8=309.200
Nyelvvizsgapótlék: 46.380Bér:
A) 355.580
B) 510.180
C) 602.940 (ki lehet találni, hány fő van, aki ezeknél a szerveknél főov. - nem sok)Az extrák kierülnek ugyanúgy év bruttó 200k cafeteriában, a tőbbi nettó kamu.
Hülyeségeket ne terjesszünk már.
-
F-ECT$
titán
válasz DeFranco #971 üzenetére
Ez engem is érdekel, számoljunk!
Az tuti, hogy ~38e az alap, és ezt kell szorozgatni mindenféle szorzókkal. Emelett valami olyasmi is rémlik, hogy intézménytől függően van még egy százalékos érték is: alapból 30%, minisztériumoknál 50%, de hogy azzal mit kell csinálni, azt már nem tudom.
Dive ever, work never.
-
kamu59
csendes tag
válasz SpongyaBob #968 üzenetére
Rubbi, gaben: nem április 1-i tréfa, a közszférában dolgozók fizetését pontosan ki lehet számolni a bértábla alapján. Persze kell 1-2 adat hozzá (végzettség, nyelvvizsga, szolgálati idő, stb), emellett a béreket el is lehet téríteni.
Remélem jön még majd köztisztviselőként dolgozó ide, és alátámasztja ezeket a számokat.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
#959 F-ECT$ Maximálisan egyetértek!
#966 kamu59 Azért ez nem semmi
Ez meg Én lennék:
- Nem: Férfi
- Kor: 26
- Végzettség: Kereskedelmi technikum
- Nyelv: angol alap
- Feladatkör: Ügyfélfogadó
- Hely: Háztartási gép szervíz
- Fizetés: nettó 90ki11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
kamu59
csendes tag
- Nem: nő
- Kor: 27
- Végzettség: jog
- Nyelv: angol közép, német közép
- Feladatkör: HR konzulens
- Hely: Állami felügyeleti szerv
- Fizetés: bruttó 420e
- Extrák: cafe: meleg kajajegy, bkv bérlet, net, ücsekk és 3 havonta +1 havi fizu- Nem: nő
- Kor: 29
- Végzettség: jog
- Nyelv: angol közép, német közép
- Feladatkör: Főosztályvezető
- Hely: Állami felügyeleti szerv
- Fizetés: bruttó 600e
- Extrák: cafetéria (ücsekk, meleg kajajegy, bkv bérlet, net); project bónusz (bruttó 50e/hó)[ Szerkesztve ]
-
-
ArchElf
addikt
Kicsit off, de az is vicc, hogy a rendőrök, tűzoltók, katonák 25 év után nyugdíjba mennek (amibe a suli is beleszámít, így kb 40-45 évesen), míg a többség csak 60-65 évesen, miközben kevés van belőlük, és a nyugdíj alig kerül kevesebbe az államnak, mintha állományban maradnának. És ok, egy 45 éves rendőr ne fusson a betörő után, de szerintem lehetne neki egyéb munkát találni...
Ez már kb 5 éve nincs így... Iskola mondjuk még mindig beleszámít - és különböző szorzókkal számít a minisztériumi, az alakulatnál töltött, külszolgálati, és egyéb speciális beosztásokban (pl búvár). Úgy rémlik, hogy korkedvezménnyel még el lehet menni (35 év szolgálati idővel), de nem kapja meg az illető teljes nyugdíjat, csak 80%-ot.
Másrészt ismerősöktől tudom, hogy a seregeben 2002 (vagy 2003?) óta nem volt fizetésemelés ami ~30% reálbércsökkenést jelent...AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
F-ECT$
titán
Infos vagy, ez most az egyik legfontosabb support szakma, szinte nincs olyan területe a világnak, ahol ne lenne rá szükség. Emelett sokat is kellett hozzá tanulni, és a munka mellett is folyamatosan fejleszteni kell a tudásodat, így szerintem jogos, hogy a jobban fizető szakmák közé tartozik. Persze itt is óriási szórás van, tehát ha igazán jó pénzt akarsz, akkor az átlag előtt kell lenned, de ez igaz a többi szakmára is. Nem elég, hogy jó vagy a szakmában, ezt pénzre is kell tudni váltani.
Dive ever, work never.
-
doc
nagyúr
hogy a takarítók, bolti pénztárosok, postások keveset keresnek szerintem normális
persze, csak azert hoztam fel oket, hogy megjegyezzem, a visszabb emlitett jol kereso szakmak (fodrasz, konyvelo, ugyved, stb) mellett azert masok is vannak, akiknel nyilvan jogos a kisebb fizetes (bar azert az durva, hogy 32 evesen masfel-ketszer annyit keresek, mint a szuleim egyuttveve...)
-
F-ECT$
titán
Vannak aránytalanságok a fizetésekben, ez nem kérdés. Poltikiai célzás nélkül a 90-es évek második felében elindított "mindenkinek diplomát" hatásait kezdjük érezni: egy kőműves/gázszerelő többet keres, mint aki 17-18 éven át tanult, mert hiány szakma lett szinte az összes kétkezi munka.
Az meg, hogy a takarítók, bolti pénztárosok, postások keveset keresnek szerintem normális. Valakiknek a fizetési lista végén is kell lenni, és inkább ők legyenek azok, mint az orvosok (akiknek a fizetése egy vicc, addig amíg nem érnek be a hálapénzes szakaszba), tanárok (talán nem a leggyengébb képességűeknek kellene a gyerekeket tanítani, de sajnos manapság egyre több ilyen tanár van, mert iszonyat alacsony a megbecsülésük, fizetésük, így kb 0 ponttal be lehet jutni a tanárképzőbe).
Kicsit off, de az is vicc, hogy a rendőrök, tűzoltók, katonák 25 év után nyugdíjba mennek (amibe a suli is beleszámít, így kb 40-45 évesen), míg a többség csak 60-65 évesen, miközben kevés van belőlük, és a nyugdíj alig kerül kevesebbe az államnak, mintha állományban maradnának. És ok, egy 45 éves rendőr ne fusson a betörő után, de szerintem lehetne neki egyéb munkát találni...
zoltanz: Idegenforgalmilag fontos helyeken is jól lehet keresni, de mint írtad is, ez szezonális.
Dive ever, work never.
-
doc
nagyúr
azt tudom, hogy egy metrovezeto ismerosom kevesebbet kapott, mint a 170-et kereso ellenor parja (nem is ertettem, hogy egy ellenor miert kap tobbet mint egy metrovezeto, de ez megint mas tema)
annyira nem latok bele masok berebe foleg bpesten, a sajat (budapesti cegtol kapott) infos fizetesemet jonak tartom, az altalad leirtak alapjan a pesti atlaghoz kepest is jo, azt beleveve meg hogy alapvetoen videken elek, szenzacios
viszont az altalad felsorolt szakmak nem csak BP-n, hanem mashol is atlag felett keresnek. csakhogy eleg komoly szamban el pesten takkerneni, bolti penztaros, portasbacsi is, es ok szerintem boven alulrol karcoljak a netto 100-at (persze meg igy is jol allnak, videken ezert csak minimalber jar szinte mindenhol)
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Vidék teljesen más, ott tényleg a 100e nettó már jónak számít. Viszont Pestről néhány példa:
-Fodrászom 2e Ft-ot kér egy 20 perces vágásért. Övé a hely, számold ki mennyit keres tisztán 1 hónapban úgy, hogy a vágás a legolcsóbb szolgáltatása, és 70e-re van bejelentve.
-Az összes szaki (villany, gáz, víz, kőműves, stb) ki sem jön olyan melóra, amiért nem tud 10e Ft-ot elkérni (ez kb 1 órás meló utazással), és napokra előre be vannak táblázva.
-Az orvosok nagy része vagy hálapénzt kap, vagy van magánpraxisa, gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mennyit keresnek. (Persze, itt is vannak kivételek.)
-Azt írod, hogy nettó 150e-nek már örülnek: egy bkv sofőr 2010-ben átlag nettó 197491 Ft-ot keresett, ami azért nem egy top szakma.
-Sok ügyvéd barátom van, itt óriási a szórás, ha van egy kialakult ügyfélkör, akkor iszonyat pénzeket lehet szakítani, ha bojtárkodsz, akkor meg havi 70e-t.
-A köztisztiviselők nem 150e-t keresnek átlagosan.
-Van ismerősöm több pénzintézetnél is, a diplomások szintén nem 150e-t keresnek.
-Én főleg infós körökben mozgok, ott a 150e nettó a legalja, néhány év tapasztalattal ennek 1.5-2x-ese az átlagos. (Mondjuk ez később sem lesz sokkal több.)
-Egy könyvelő barátom 25e-ért vállalja a legkisebb cégek könyvelését, azt mondja, hogy ezekkel kb havi fél napi meló van.
-Azzal is tisztában vagyok, hogy Pestet még a megyeszékhelyekkel sem lehet összehasonlítani: egy infós barátom Pestről Szegedre költözött, ugyanannál a multinál maradt, ugyanabban a beosztásban és a fizetése 30%-kal csökkent.Nagyon nehéz tisztán látni, mert Mo-n még erős a fekete és a szürke gazdaság, így a valódi átlag a 174e Ft-nál több. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy jó diplomával/szakmával van lehetőség a nettó 174 fölé kerülni, persze nem egyszerű, és nem feltétlenül csak rajtad múlik.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
doc
nagyúr
Pesten egy házaspár szerintem 500-600e körüli nettót össze tud szedni
szerintem a hazasparok nagy resze csak almodik netto 500-rol havonta, ahogy irod is, az atlag netto 174 (ami viszont boven nem rossz, de gondolom ezt a nagyresz BP-n elo, brutalisan tulfizetett cegigazgatok, stb rendesen huzzak felfele), ez duplazva 350
egy 'atlagember' szerintem netto 150-nek mar orul (nemreg beszeltem egy miskolci ismerossel egy pesti allasrol, kerdeztem hogy o mennyiert vallalna, azt mondta netto 120 mar jo lenne, de ketelkedett benne hogy megadnanak neki ennyit (az adott helyen szerintem siman) egy nyelvtudast igen, szaktudast nem igenylo irodai munkara)
videken meg a netto 100 mar nem szamit rossznak, az ismeroseim nagy resze (beleertve az 50+ eves szuleimet) nem nagyon keres netto 100 folott -
F-ECT$
titán
Én is így gondolom, hogy a 800e bruttó azért eléggé elérhetetlen az emberek ~98%-ának. Viszont Pesten egy házaspár szerintem 500-600e körüli nettót össze tud szedni, ehhez már messze nem kell cégvezetői beosztás, és ha a cél egy közös lakás, akkor ebből havi 250-300e-t félre lehet tenni. És ide azért elég széles réteg beleesik: kezdve a diplomás értelmiségi munkától egészen a kőművesig. (Kis mellékszál: mai hír, hogy Bp-en 280e Ft az átlag bruttó fizetés - ez nettó 174e Ft ha nincs gyerek, 194e ha 2 van -, és ez a 280e Ft úgy jön ki, hogy benne vannak a takarítónők, a 70e Ft-ra bejelentett vállalkozók, a papíron 100e Ft-ot kereső orvosok, akik műtenek napi kettőt és kapnak érte 2x50e hálapénzt, stb.)
Szóval ha az átlag fölött keresel, akkor bárhol a világban jól lehet élni, persze ez mindig a kisebbség kiváltsága lesz, mert az átlag alattiakat és az átlagosokat is meg kell előzni. További előny, ha mindezt olyan országban éred el, ahol a bérek magasabbak a többi országéhoz képest, mert úgy még több mindent tudsz venni a pénzedért.
Dive ever, work never.
-
-
-
bobsys
veterán
Egy masik forumrol
"Magyar fizetésekhez képest Ausztrália nagyon drága ország. (Üzemanyag kivéve.) Ausztrál fizetésekhez képest Magyarország a nagyon drága... Mármint ha az adott ország jövedelmi viszonyait hasonlítom ugyanazon ország árszínvonalához. Kicsit játszottunk a számokkal: 150.000 Ft/hó magyarországi és 900 dollár/hét (3.870 AUD/hó)ausztráliai nettó átlagfizetést alapul véve, csak a fenti számokat hasonlítottuk az árcédulán lévő összeghez. (Hangsúlyozom: összeghez (számhoz) - nem pedig értékhez (tehát nem számítottunk át semmit a másik valutára).
Ezek alapján Magyarországon 1 liter benzinnek 65 Ft-ba; egy (3 zónás brisbane-i) tömegközlekedési jegynek (ami ráadásul 2 órán keresztül, korlátlan számú utazásra feljogosít) 243 Ft-ba; egy Burger King menünek (korlátlan számú ingyenes üdítő utántöltési lehetőséggel...) 450 Ft-ba; egy napilapnak 49,50 Ft-ba; egy pizzának (Domino's) 405 Ft-ba kéne kerülnie.
4 felnőtt részére egy heti adag sok-sok kg zöldség és gyümölcs piacon vásárolva 2.700 Ft-ba; "all you can eat" étteremben (Brisbane/Sizzler) előétel+leves+salátabár+desszert+gyümölcs+üdítő (húsétel és alkohol nélkül) kombo korlátlan fogyasztással 990 Ft-ba; (majdnem) minden tranzakciót ingyenesen kínáló bankszámla havi számlavezetési díja (ANZ) 225 Ft-ba kéne kerüljön.
Repülőtéren parkolás (Brisbane domestic/napijegy) 1.800 Ft-ba; repülőtéri shuttle buszjárat a reptér és a CBD között (Melbourne) oda-vissza 1.170 Ft-ba; tömegközlekedésre napijegy (Melbourne, 1-es zóna) 315 Ft-ba; 0,5 literes ásványvíz 90-112.50 Ft-ba; egy karton sör (24 db 0,375 literes üveg) 1.900 Ft-ba; 0,7 kg kenyér 180-225 Ft-ba kéne kóstáljon.
Tehát minimum 2-3-szoros, de néhol még nagyobb az előny Ausztrália javára, a jövedelem és az árak kapcsolatát vizsgálva. (Zárójelben a bázis, hogy mi alapján számoltam.)"
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
kraftxldt tamogatva
Itt is az ar ertek arany jobb. Kocsi ugyanannyiba kerul, benzin olcsobb, kaja ugyanannyi, a zoldseg gyumolcs dragabb, de osszesegeben a fizetesbol sokkal jobban kijossz. A lakasarak nagyon elszalltak de mar varosba kell menni es akkor nem annyira veszes, meg 10 ev netto munkaber sem kell hozza.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
F-ECT$
titán
Külfölödön olcsóbb is a kocsi, sőt általában az elektronikai cikkek is. Olcsóbban kapsz net/teló előfizetést is, és a kaja/pia sem szokott drágább lenni. Egyedül a lakás az ami itthon olcsóbb.
Mint írod is, félre tudsz tenni mondjuk 1500 Eur-t. A kérdés, hogy ezt félreteszed és:
-kinn veszel belőle lakást (kérdés, hogy hány évig kell félretenni)
-ha összejön elég, akkor hazajössz és itt veszel belőle
-nem veszel belőle semmit, hanem elélsz kinn albérletben életed végéig (ez Mo-n nem túl elfogadott, de külföldön tudtommal az)Dive ever, work never.
-
Lortech
addikt
Párizst, Londont elég vicces Budapesthez hasonlítani, miért nem mindjárt Tokió?
Nézz meg inkább egy Berlint ( már nem mintha egy szinten lenne Budapesttel ), az inkább összevethető vele.
Attól, hogy van, ahol még inkább el vannak szállva az árak, még nem lesznek különösebben olcsóak a budapesti ingatlanok, ahhoz képest, hogy mit nyújt a város.Thank you to god for making me an atheist
-
doc
nagyúr
viszont a lakasberles nem annyira orulten draga kint (legalabbis a fizetesekhez kepest semmikepp)
itt (egy 60ezres varoska, hatalmas tortenelmi varosokkal a kozelben) 500 EUR-ert mar siman kapni lakast egy honapra. szamoljunk mondjuk netto 3000 EUR-t fizetesre, vagyis 2500 EUR marad siman, ha nagylabon akarsz elni, akkor is boven eleg 1000, vagyis havonta 1500 EUR megmarad amit felretehetsz, ez egy teljes, kimondottan jonak szamito otthoni fizetesitthon mondjuk abbol az 1500 EUR-bol (400ezer HUF) elmegy lakasberlesre minimum 50ezer, plusz ha nem is annyira nagylabon, de 'lazan' eldegelsz, siman elmegy 150ezer, marad 200ezer, pont a kinti megtakaritas fele
ha ebbol a megtakaritasbol mondjuk autot akarsz venni, akkor kint feleannyi ido alatt megvan (ha kicsit behuzod a nadragszijat, akkor akar harmadannyi alatt is), tenyleg egyedul a lakas dragabb
-
kraftxld
félisten
Senki nem beszélt megtakarításról, nettó munkabérről beszéltem. Azért Mo-on havi 4-500e nettó nagyon nem átlagos, az majdnem bruttó 1M/hó bruttó.
Az meg marhaság, hogy forintosítod, időre kell arányosítani úgy van értelme.
Ha én itt a minimálbér 5x-6x osát keresném a párom meg a 2x-esét akkor 1-2év alatt összejönne igencsak jó ház mindennemű hitel nélkül.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
F-ECT$
titán
válasz kraftxld #937 üzenetére
10 évnyi munkabérből, vagy 10 évnyi megtakarításból? (Nem mindegy.)
Félreértés ne essék: én is azt gondolom, hogy a legtöbb szakmával többet lehet keresni külföldön, sőt: többet is lehet félretenni. Viszont egy bizonyos jövedelemszint felett már megéri itthon maradni, mert az ingatlan árak még messze vannak a nyugatabbra lévő fővárosok ingatlan áraitól.
Pl.: többen is írták, hogy 4-500e Ft-ot kerenek itthon. Tfh, hogy a feleségük is keres 120-150e-t, kb 200-250e-ből megélnek ketten, félre tudnak tenni éves szinten ~4M Ft-ot. 4 év alatt megvan a 16M-s lakás. Külföldön hiába keresel 4000 Eu-t, abból bármennyit is teszel félre, nem 4 év alatt lesz normális környéken lakás.
Persze ez a vita messzire vezet: ha kimész, kinn maradsz-e, vagy csak gyűjtögetsz pénzt és visszajössz; hol jobb lakni / megéri-e itthagyni a rokonokat/barátokat, stb.
Dive ever, work never.
-
Csakénvagyok
őstag
Én szívesen elmennék Mo-ra azokért az elszomorító összegekért.
Nem: Férfi
Kor: 30
Végzettség: Automatika és Ipari Informatika.
Tapasztalat: 1 év elektrotechnikus, 2 év villamosmérnök, 2 év Automatizálási mérnök karbantartáson (mind multinál).
Jövedelem: 125.000 nettó+12.000 kajajegy+30.000 üzemanyagra, de ami mind elmegy a +40km ingázásra. -
kraftxld
félisten
10 évnyi nettó munkabéremből itt hibátlan házat veszek, messze jobbat mint 10 évnyi nettó Mo-i munkabérből. Ja, és még illetéket se kell fizessek a kedves vezérkarnak a már leadózott jövedelmemből.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
F-ECT$
titán
Azok, viszont nem feltétlenül éri meg elmenni. Lehet, hogy külföldön többet keresel, és a napi kiadások (kaja, pia, ruhák, közlekedés), az elektronikai cikkek és az autó nem drágábbak (sőt, néhol olcsóbbak), viszont az ingatlan nem az. Ha lakást akarsz venni, akkor külfölödön (is) évtizedes nagyságrendben kell gondolkozni.
Viszont Bp-en most nagyon olcsóak a lakások, így aki 4-500e körül keres, annak szerintem bőven megéri itt maradni, mert akár 3-4 év munkával tud 2 szobás lakást venni.
Dive ever, work never.
-
rTyler
csendes tag
nagyon surgosen menjetek el otthonrol
ezek az osszegek elszomoritoak -
Ferkósza
tag
Sziasztok!
Az én sztorim:
- Nem: férfi
- Kor: 36
- Végzettség: programtervező matematikus (anno KLTE-n)
- Nyelv: angol közép, német majdnem-közép
- Feladatkör: C++/hw.közeli alkalmazásfejlesztés Win
- Hely: Németország
- Fizetés: nettó kb. 800.000 HUF/hó
- Extrák: nuku
Üdv,
--- Feri -
F-ECT$
titán
Sajnos (szerencsére?) nem csak a tudásodtól függ a fizetés. A 400-as nettót szerintem egy BME-t/ELTE-t végzett, 3+ év tapasztalattal rendelkező, angolt közép szinten beszélő, 1 programnyelvet nagyon jól ismerő emberke megkaphat bizonyos cégeknél (bankok, biztosítók, telco, néhány nagyobb multi), de ismerek olyat is aki mindezért 250e-t keres "csak".
Konkrét párizsi tapasztalatom nincs, de tőlünk nyugatabbra ugyanezért 3-5e Eu/hó (nettóban) megkapható.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
bobsys
veterán
Alapvetoen Magyarorszagon realis lehet a netto 400 egy telco cegnel. De a telco ceg IT outsourcing reszlegenel mar nem tehat az anyavallalat tud fizetni ennyit. Parizsban lovesem sincs mennyit er a haverod javaslok egy keresest az interneten ahol az atlagos fizetesi savot megtudjatok nezni. Ez fugg attol is, hogy mit csinal mit tud felmutatni.
doc - nem lehetetlen az a 400as fizu vagy tobb, en 7+ eve tolom az it szekeret
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bufurc
tag
Épp ezért mondtam összeget, hogy be lehessen lőni a tudását. Konkrét képzettséget nem tudok. Bme-n végzett komoly tudással rendelkező 30 éves informatikus, fejlesztő mérnök (nem rencergizda meg számtekbótban eladó). Szvsz sima a 400 de fél gurigás átlagot simán el tudok képzelni, aztán vannak akik 1es megkerenek, az persze már ritka.
Na de most nem is ez a lényeg hanem Párizs! A kérdés, hogy 2-vel vagy 3mal szorozzak
1xer nekem is lesz 1 fasza kis gépem
-
doc
nagyúr
400 netto? annyiert NAGYON kell tudnia valamit (sot, sokmindent)
az en netto 300-am mas szakmabeliek fizetese alapjan kimondottan nem rossz...de egyebkent anelkul hogy tobbet tudnank, nem lehet osszeget mondani, olyan hogy 'informatikus' nincs, ez kb. olyan mintha azt mondanad hogy manager, amire a vilagon barmit ra lehet huzni a muszakvezetotol a legdurvabb topmanager-igazgatoig
-
bufurc
tag
Nekem nem ez a foglalkozásom csak érdeklődnék, hogy 5 éves tapasztalattak, nyelvtudással rendelkező informatikus mennyit kapna Párizsban. Itthon kb 400 nettóra taksálom.
[ Szerkesztve ]
1xer nekem is lesz 1 fasza kis gépem
-
RedSign
tag
Kor: 33
Végzettség: felsőfokú OKJ (informatikai mérnökasszisztens)
Munkakör: Telefonos koordinátor
Nyelvtudás: nincs
Havi nettó: fix: 120e + 6-50e bónusz
Egyéb: Havi 5e kajajegy
Hely: multinacionális cég, Budapesthttp://www.redsign.hu
-
bobsys
veterán
Uj szja szabalyok szerint
Nem: ferfi
Kor: 29
Munkakör: Lead Systems Engineer
Végzetség: MCSE+M, MCITP:EA, VCP, CCA, CompTIA es par egyeb
Nyelvtudás: angol
Netto fizetés: 482 000 Ft
Egyéb: 30 000 Ft cafeteria + laptop + mobil (10 000 Ft keret)
Hely: BudapestEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz Domike84 #918 üzenetére
Ha megy az angol vagy nemet (multitol fugg) beszed akkor siman lehet kerni 200 nettot az kevesebb mint 350 brutto.
Volt munkahelyemen a level 2-re a belepo 320 brutto ha L1-eskent jossz.[ Szerkesztve ]
-
mat-
csendes tag
válasz Domike84 #918 üzenetére
nyelvtudás? egy folyékony / tárgyalóképes angollal meg kell hogy legyen a netto200
szerintem az 5 és fél év munkatapasztalat multinál releváns pozícióban egyenértékű a diplomával...
gyúrj rá az angolra, pesten minden bokorban van angol tanfolyam. az internetről nem is beszélve... -
Domike84
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem.
27 éves vagyok 5,5 évet húztam le egy multinál Rendszergazdaként vidéken. Most Bp-n keresek vmi melót ezidáig sikertelen.
Milyen nettó bért lehet kérni ha a következő a státuszom:
főiskola befejezve (nyelvvizsga hiányában nincs a kezemben a diploma)
(Mérnök Informatikus)
egyéb papírok: Cisco Internetwork Troubleshooting,
Cisco H1/H2 CCNA, ITIL, Cisco W1, ECDLMunkahelyemen több mint 1300 user felügyelete volt feladatom, HelpDesk bevezetés, AD kezelés....
Nem tom mi lehet a gond csak a fizura tippelek.
Átlagban 200 nettót szoktam mondani. Szerintetek??Köszi előre is!
Üdv
D[ Szerkesztve ]
-
mütyürke
újonc
Kor: 23
Végzettség: szakközép érettségi + ecdl + folyamatban lévő egyetemi tanulmányok
Munkakör: Minőségellenőrzés
Nyelvtudás: Angol középfokú C
Havi nettó: fix: 95e + 20e bónusz
Egyéb: Havi 6e kajajegy, év végi jutalom (értéke 60-70e)
Hely: multinacionális cég, kelet mo. -
g4besz
tag
Nem: férfi
Munkakör: rendszergazda
Végzetség: érettségi + egyetemen végzős vagyok műszaki menedzser szakon
Nyelvtudás: szakmai angol
Netto fizetés: 110e
Egyéb: céges telefon, évente kétszer prémium (összesen kb 150-160e)
Hely: telekommunikációval foglalkozó cég BP-n[ Szerkesztve ]
-
Storms
őstag
Nem: férfi
Munkakör: présgép kezelő
Végzettség: rendszergazda+ ECDL+kereskedelmi szak
Nyelvtudás: angol középfok, német alapfok
Hely: Mór
Fizetés: nettó 70e +3500 cafeteriaASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
F-ECT$
titán
Ahogy előttem is írták: diplomával, nyelvtudással, fejlesztői tapasztalattal a 180-200e nettó teljesen reális Bp-en, vidéken kevesebb.
szerl.: A tanfolyamért cserébe nem írtál ugye alá tanulmányi szerződést? (Vagy legalább nem túl sok időre.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
M.Úr
tag
Nem: nagyfiú
Kor: 24Munkakör: Programozó. Pontosabban: SharePoint [fejlesztés (webpart, workflow stb.), teljes körű testreszabás (egyedi master page-ek, egyedi css), adminisztráció]; alkalmanként egyéb programok fejlesztése C#-ban.
Végzettség: Utolsó éves műszaki informatikus (5 éves képzés)
Nyelvtudás: angol felsőfokNettó fizetés: 107e + havi 6e kajajegy
Egyéb: Egy 6x8 órás tanfolyamra fizetett be a cég.
Hely: alföldi kisvárosDiplomaszerzés után vajon vállalható kérés a 160-180 nettó?
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit lehet kerni egy Követelésbehajtási előadó munkakorert?
Mindég ezen ragodok, hogy ha kerik a brutto berigenyt, akkor mennyit irjak be?
megelhetes (hitel+csekk invazio) vs csuklobol torles a HR reszerol...Valakinek otlet???
Koszonettel:
Ocsi.tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
kisspetya21
újonc
meddig: 1,5
hol: Budapest
mi: IT service desk,Rendszergazda,Áruszállítás,eladó,Ügyféltámogatás (több cégnél)
nettó: 80e
munkaidő: teljes
szektor: telekomunikácó, számtechboltmeddig: 4hó
mi: junior rendszermérnök
munkaidő: rész
szektor: hosztingmeddig: 1 hó
mi: tesztmernok
szektor: szoftverfejlesztesmeddig: 1,5 év
mi: rendszermernök, meg mindenki engem talál meg meló
nettó: 160-200
szektor: szolgáltató cég pénzügyi telületremeddig: most kezd
mi: IT biztonsággal kapcsolatos
nettó: 200 + kaf&némi juttatás + tanfolyamok
szektor: pénzügyi vállalatnem: ff
Végzetség: folyamatban IT && nulla képesítések,tanfolyamok
Remélem megmaradok most egy 2-3 évig, ha nem emelnek referenciának jó lesz -
Cathfaern
nagyúr
Szerintetek mennyit lehetne kérni az alábbi állásért?
Egy bevezetés előtt álló terméken kéne fejleszteni valamennyit (illetve továbbiakban megrendelői igényeknek megfelelően továbbfejleszteni), php és c nyelven, illetve ezzel a cuccal kapcsolatban időnként megrendelőknek előadást tartani (nem házalni vele, hanem ahol érdeklődés van, ott demozni a terméket). Mindezt Nyugat-Magyarországon pályakezdőként.
Kezdetben kicsit ilyen mindent te csinálj meló lenne (tehát kezdetben ügyfelekkel való kapcsolattartás és üzemeltetés is beletartozna), később ahogy felfut a termék, akkor lennének további emberek bevonva.[ Szerkesztve ]
-
ivanyi
csendes tag
Sziasztok!
Nem:férfi
Kor:22
Munkakör:Help Desk-es
Végzettség:Érettségi bizonyítvány+Számítógép Szerelő És Karbantartó Szak+IT-ESSENTIALS: PC Hardware And Software Oklevél
Nyelvtudás:angol alapfok bár 12 évig tanultam csak ugye kell a nyelv vizsga papír
Nettó fizetés:101.000ft/hónap
Egyéb:400.000ft/év cafeteria+internet hozzájárulás
Hely:Észak kelet Magyarország[ Szerkesztve ]
Én nem vagyok sztár, nem is akarok az lenni! Én legenda leszek!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest