Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Csak ennyi van elotte:
// ==UserScript==
// @name Dereferer Remover
// @description Remove dereferer on links
// @author valaki
// @namespace valami@gmail.com
// @match https://ncore.pro/torrents.php*
// @grant none
// ==/UserScript==
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
hiperFizikus
aktív tag
Sikerült, ez lett belőle : OK .
, az hogy az a0li is [ ] lista ne zavarjon, mert csak egy közönséges értéket ad meg .
[a0li[2], b0li[3], b0li[0]] = [a0li[2], b0li[3], b0li[0]].RepLace(Chr(6),'°') ;
Ennek ez az a,priori kódja : ajándékba, hogy segítettetek
String.prototype.Replace = function (a2,a3){// csak bedrótozva
var a1; a1= this ;
return a1.replace(new RegExp(a2,'g'),a3)
};
// << >> Replace :
String.prototype.RepLace = function (xc){
var x, b1, a2, a3 ; b1= this ;
for (x=0 ; x < UBound(xc) ; x= x+2){ // ! párba szedő
a2= xc[x] ; a3= xc[x+1] ;
b1 = b1.Replace(a2,a3) ;
}; // for
return b1 ;
};
// << >> RepLace :
Array.prototype.RepLace = function (xc){
var y, xc1 ; xc1= this ;
for (y=0 ; y < UBound(xc1) ; y++){ // csak átutaló
xc1[y]= xc1[y].RepLace(xc) ;
}; // for
return xc1 ;
};
// << >> RepLace :
Lehetne-e ezt a hóbele-vackot egyszerűbb alakra hozni ?
Mit szóltok hozzá ♥
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
föccer
nagyúr
Amit találtam log10-ről leírást az úgy értelmeztem, hogy az ln10-et adja vissza.
köcc
fg
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
-
-
Taci
addikt
Köszönöm a tippet.
A UI már eleve így készült, felkészítve arra, hogy mi történjen, amíg eredményre vár az adatbázisból.
Ez most csak egy extrém ritka lehetőség, amit kezelni akartam, de úgy vagyok vele, legyen minden rendesen lekezelve, még akkor is, ha csak nagyon kis eséllyel fordulhat elő.
Szóval végül úgy oldottam meg, hogy az egész JS-kódrészt, ami a várt változóval dolgozna, beletettem egy setTimeout-ba, aminek a végén a várakozási időt egy változó állítja be. Ezt a változót a setTimeout előtt egy if-else állítja be: ha undefined a változó típusa, akkor még nem érkezett meg a válasz, ilyenkor váratom 500 ms-t (még tesztelem, hogy ez elég-e, vagy nem-e túl sok stb.). Ha viszont már megvan az érték, akkor 0-ra állítja, és azonnal lefut.
-
Taci
addikt
Más adatokat is tartalmaz a lekerdezesEredmenye, ezért egy az egyben nem tudom/akarom átadni.
Az lenne az ultimate cél, hogy az új lekérdezések (amik új értékekkel töltik fel a lekerdezesEredmenye változót) adatai a userData végére kerüljenek pluszban.
Tehát ha az első lekérdezésből feltöltött 10 elemet (0-9), akkor a következő lekérdezés ehhez fűzze hozzá, a 11. elemtől indulva.Pluszban szeretném, hogy ebből az új tömbből ami adattal (userrel) már dolgoztam, azt kiszedjen belőle (hogy ne pazaroljam a felhasznált helyet feleslegesen), de úgy, hogy az előző hozzáfűzős módszer miatt az "id-k" ne változzanak.
Tehát ha 10 elemem volt az első lekérdezésből, és a második lekérdezésig feldolgoztam 5-öt belőle, akkor magában a tömbben csak a hátra lévő 5 elem legyen (hogy ne foglalja a memóriát, mert kb. végtelenig nyúlhat a bővítés), viszont amint jönnek az adatok az új lekérdezésből, azok a 11. elemként kezdve kerüljenek be. (hogy az "id-jukra" megfelelő módon tudjak hivatkozni)Néztem a slice()-t de az csak új tömbbe rakja, 0-tól kezdőden, így az nem jó.
Esetleg még arra gondoltam, hogy simán csak "lenullázom" az értékét a már felhasznált tömb elemeknek. Pl. userData[0] = ""; (vagy hasonló, ahogy működik majd)[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Köszönöm szépen!
Ez a megoldás tuti eszembe nem jutott volna soha, főleg úgy, hogy csak sokadjára átnézve értettem meg, mi és hogyan is működik benne.Az escape-elést pedig már előtte megoldottam, ami keresőszavak a tömbbe bekerültek, azok már "tiszták".
Köszönöm még egyszer.
-
Taci
addikt
Ah, amit én ~50 sorban sem tudtam tökéletesen megoldani, te rendbe raktad ~10 sorban, úgy, hogy annak is a fele még logolás is...
Igazából kell még egy kis idő, hogy felfogjam, mi is történik itt... (Értve ezalatt a
$1
-et és a zárójelezést avar textToMark
-nál stb..)Ismételten köszönöm szépen mindenkinek!
@cstomee: Amikor ide írok, már túl vagyok nagyon sok keresésen, kutakodáson, utánajáráson. Próbálom ennek a fórumnak az eszét csak akkor igénybe venni, ha már tényleg nem találom a megoldást saját erőből.
És "sajnos" élettapasztalat, ha valamit már nem írok alaposan körbe az elején, akkor később magyarázkodhatok és pontosíthatok, elvesztegetve sok időt és energiát.
De köszönöm az észrevételt mindenképp, igyekszem a jövőben kevésbé regényesre ereszteni![ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
A selectorok tuti jók, ugyanis a konzolon beírva a
document.querySelector
parancsot, jó eredményt ad vissza.Kiírattam consolera az eredményeket. PL:
const extra = parseInt(document.querySelector("input[name='extra']:checked".value));
console.log(extra);Az eredmény NaN.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
btz
addikt
Ah, már értem.
Így már működik, viszont ha kétszer nyomok rá a startra, akkor nem.
https://www.w3schools.com/code/tryit.asp?filename=GENNT2VVWKHFPersze csinálhatnám azt, hogy első klikkre elrejtem a start gombot, de érzem én hogy az nem elegáns módszer.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Úgy érted, hogy funkción kívül? De akkor meg nem lesz start funkcióm.
Egy másik példa:
Ha nem funkcióban van a változó, akkor megy:
https://www.w3schools.com/code/tryit.asp?filename=GENNHPYKDWURÍgy viszont már nem:
https://www.w3schools.com/code/tryit.asp?filename=GENNKLS0GE1Lⓑⓣⓩ
-
coco2
őstag
Hálás köszönetem a titkosítási performace reportért
Jól értettem, hogy az említett rsa sign kapcsolatépítés elején játszik csak? Ha igen, feltételezem, az ssl kapcsolat életben tartása a "nagyja", amit tehetek, és azt nem kellene elszúrni. Az XHR-nek utána kotorva olyasmit szűrtem le stackoverflow-n, hogy szerver kapcsolatépítésnél átdobja a http verziót, és ha az 1.1+, kliens oldalon a böngésző nyitva hagyja majd a tcp socketot az XHR teljesítése után is. Ha félreértettem, sikítsatok.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Aureal
senior tag
-
-
PumpkinSeed
addikt
Ja igen, ma ilyeneket nézek be, viszont a reguláris kifejezésemmel lehet valami probléma, mert true-t ad arra is ha < van a szövegben.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
inf3rno
nagyúr
Egyébként most nem USB perifériáról van szó, hanem integrált bluetooth-ról. A régi verziós bt megy is, csak a 4.0 nem, legalábbis nem ismeri fel az eszközt. Windows-ban már sikerült párosítani, de az is csak sokadikra ment, úgyhogy nem tudom, hogy a kapcsolódással van e a gond, vagy a bt smart nem működik. Valószínűbb, hogy inkább az utóbbi, és vagy a vmware vagy az android-x86 nem támogatja a bt smart-ot. Próbáltam release logokban utánakeresni, de google semmit nem dobott róla, a vmware fórum regisztrációnál meg csak a személyi számomat nem kérdezik meg...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Semmi. Az a problémám, hogy windows-ra nincs megírva a program, amit használni akarok, csak androidra. Ha sikerülne is GATT-ról adatot nyerni a BT smart eszközről, akkor is vannak olyan funkciók, amiket valszeg nem tudnék használni (pl beállítások), mert nem tudom, hogy hogyan implementáljam őket, úgyhogy egyszerűbb lett volna felszórni a laptopomra egy emulált androidot, amin telepíthetem a szoftvert, aztán megnézhetem, hogy tényleg jól működik e a kütyü.
Megpróbáltam virtualbox-al is, azzal a telepítő képernyőig jutottam, ott viszont úgy tűnt, hogy a virtualbox nem érzékeli a billentyűzetet, úgyhogy nem tudtam tovább lépni. Próbáltam beállítani, de nem kapta el a keystroke-okat a beállításnál sem. Utána megpróbáltam újraindítani, akkor meg valami értelmezhetetlen hibaüzenetet szórt. Ezek után tényleg jobb a vmware. Az is bugos, de legalább nem ennyire durván...
Majd kölcsönkérek egy bt smart-os mobilt, aztán kipróbálom azzal, addig meg megnézem, hogy ez a WinJs GATT hogy szuperál, ha már így belejöttem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Közben felszórtam a laptopomra vmware-t player-t. Úgy gondoltam, hogy a rövidebb utat választom, és felteszek rá egy androidot, ahhoz vannak programok, és úgy nem kell GATT-al bohóckodni. Feltettem egy android-x86-4.4-rc2-t elsőnek, hát befagyott az induló képernyőnél, azt mondják ez ismert hiba 4.2 óta. Feltettem így egy 4.0-t, azon viszont nincs net, és a bluetooth-nál sem látom a bt smart eszközömet, csak a régi bt-os mobilomat. Biztos, hogy lehetséges vmware-el bluetooth smart-ot megosztani az emulált rendszerrel?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
PumpkinSeed
addikt
Nekem SSD van alatta, NodeJS-el próbáltam és pár letöltött modul volt még amit egyszerre kellett berántania indításkor, de ezen kívül más nem ment alatta. Nem tudom miért, de nagyon zabálta a memóriát. Így maradt a Sublime vagy NetBeans. Valaki használta már a GitHub Atom-ját? Még azt próbálgatom most, de tudásilag szinte a Sublime buta szintjén van. Nem tudom, hogy bővítsek-e memóriát, ugyanis itt van az SSD.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
martonx
veterán
Na mondjuk én csak "kisebb" 10-15 projektes solution-öket futtatok maszekban a gyenge gépemen, azok elég szépen muzsikálnak. Ja, és van egy 42 projektes Nopcommerce is, na azt tényleg csak mazochistáknak érdemes elindítani azon a gépen. Kizárólag webfejlesztésre használom, így a Xaml editort még sosem próbáltam, a js, cs, cshtml editorok szvsz nem foglalnak sok erőforrást.
Illetve vannak komoly erőforrást igénylő pluginek, mint pl. a Resharper, na azt is elefelejthetem a 4GB-s gépen.A TFS részt megnéztem, igaziból pont az alap TFS verziókezelő funkcionalitást a VS2015 Community is támogatja, amiket nem támogat, azok a magasabb szintű TFS funkciók.
Fő melóban Github-ot használunk, szóval azzal is van tapasztalatom bőven, annak is megvannak a maga előnyei, hátrányai.
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Várjatok, én 4Gb-s gépen használom a VS2013 Community-t, és tűrhetően mozog (pontosabban 3 gépen, egy 16Gb-s I7-esen, egy 8Gb-s A10-esen, és egy 4Gb-s fing processzorú notebook-on). Ami viszont rengeteget számít alatta az az SSD tapasztalataim szerint.
A nincsen TFS-t furcsálom, mert minden maszek projektemet TFS-en tartok.
Én kérek elnézést!
-
Jim-Y
veterán
Szia, mi -sajnos- nem hasznalunk PhantomJS-t, pedig en szemely szerint egy headless approach-nak jobban orulnek, mint amit most a Karma nyujt, hogy megnyit egy bongeszo ablakot teljesen feleslegesen :/ Na mindegy, a lenyeg, hogy szerintem egy Jasmine elsajatitas nem tart tovabb par oranal. Igazabol semmi extra nincs benne, kell szerezni egy Jasmine cheat-sheet-et es akkor rogton hatekony munkat lehet vegezni benne. E2E tesztekben nincs nagy tapasztalatom, bar szerintem jo lenne ha lenne ra lehetosegunk, egy gondot latok ezekkel a tesztekkel, hogy
ad1: kell hozza egy habitus, a projekt team reszerol, hogy mindenkinek alap legyen, hogy a task egyben azt is tartalmazza, hogy teszteket kell csinalni
ad2: hogy ki legyen kenyszeritve a teszt ellenorzes-iras, peldaul git/svn precommit hookokkal vagy hasonlokkal.Nalunk most azzal van szivas, hogy hogy lehetne normalisan mockolni a tesztekben a require dependenciakat. Es nem is az elsoszamuakat, mert azzal nincs gond, hanem ha en fuggok egy A modultol, ami fugg egy B modultol, akkor hogy tudom a tesztben mockolni a B modult. Erre azert van szukseg, mert sajnos az app az elejetol kezdve rosszul lett felepitve es nem alakalmas a tesztelesre. Mert pl a B modul egybol bootstrapeli az alkalmazast ami nyilvan nem jo Ezert kene mockolni.
-
martonx
veterán
Beletanulási ideje kb. nulla (na jó, egy nap mondjuk).
Más kérdés, hogy akkor már gondolom van deploy automatizmusotok, CI rendszeretek, amibe beilleszteni a cuccot, nem feltétlenül tirivális.Egyébként nem vagyok nagy híve a kliens oldali automatizált tesztelésnek. Ha csak egy class, vagy id megváltozik, máris törnek a tesztek. Ilyen szerver oldalon sokkal ritkább, és jellemzően olyankor jogosan törnek el a tesztek. Ráadásul a kliens oldali logikák általában nagyságrendekkel egyszerűbbek, mint a szerver oldaliak.
Szóval nálunk ha piros a kliens oldali teszt, akkor 80%, hogy a teszt hibás. Ráadásul olyat tesztelni, hogy ha A gombot megnyomom, akkor átmegyek a B oldalra, hááát ezekben azért túl nagy hibák amúgy se tudnak előjönni, s akkor is inkább szerver oldali hiba okozza.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"»» month: Integer value representing the month, beginning with 0 for January to 11 for December. [link]
Kíváncsi lennék, ki volt az az idióta, aki ezt ilyenre kitalálta, és miért tette. De igazából az egész Date objektum egy állatorvosi ló a mit ne típusú JavaScript programozói hibák szemléletes bemutatására."
Ó, hogy ezzel milyen messzemenőkig egyetértek. Pontosan ugyanez jutott eszembe a téma kapcsán, csak nem akartam megint fikázódni.
Ott kezdődik, hogy dátumoknál teljesen értelmetlen ez a 0-tól való számozás, amikor konkrét hónapokról, meg napokról van szó, de egyéb gondok is vannak.(#4612) Jim-Y:
Ez jópofa.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Agony
aktív tag
Hát.. én efölött a rém gyenge próbálkozás fölött guggolok már jó pár órája, hogy rájöjjek, hogy lehet a jelszavas védelmet bekapcsolni az előző hozzászólásomban linkelt javascript alapú tesztben.
Pedig benne van, csak a 0 js tudás, kicsit kevés hozzá.De azért köszönöm szépen a választ!
Start with a whisper, end with a scream!
-
honda 1993
senior tag
Koszi a valaszt.
A xamp telepitve van, es regebben mar irtam egy amolyan egysoros php kodot is amit a sikerult lefuttatnom azutan hogy a bongeszobe beirtam hogy "localhost".
De aztan valamiert abbahagytam es most a javascriptet tanulgatom (mintha ez picit egyszerubb lenne)Es majd csak kesobb fogok hozza a phphez.
Vegul is meg csak 3 honap telt el azota hogy a HTML ES A CSS nyelveket elkezdtem tanulni.
XD alias IKSZDé
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest