Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz vadászcsiga #61798 üzenetére
1 fény év = 9,4605 billió kilométer, vagy 63 241 CsE (csillagászati egység 1 CsE = átlagos Nap/Föld távolság)
Hope was the right choice, and it always will be.
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #61798 üzenetére
A világűr végtelen, ahogy az idő is, ami lényegében az emberek által kitalált térrel összefüggő mértékegység. Sehol nincs vege, mindig is létezett, es soha nem fog vegeterni. Az univerzum az, ami véges, es ami a nagy bummal keletkezett.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Cyberpunk
félisten
válasz vadászcsiga #61796 üzenetére
Ha tudnám Nobel-díjas lennék. A standard modell nem zárja ki a multiverzum elméletét. Tehát a válasz az maga a multiverzum, vagy fogalmazzunk úgy, hogy interuniverzális tér.
-
Cyberpunk
félisten
válasz vadászcsiga #61792 üzenetére
Hát 28 milliárd fényév körülire saccolták eddig, de valójában ennél jóval nagyobb lehet. 80-90 milliárd fényév lehet a tényleges szélessége. És nem valószínű, hogy gömbszimmetriája lenne.
Konkrétan a vége az problémás lehet. Habár nem valószínű a gömb szimmetria, de egy zárt rendszert alkot. Valószínűleg visszajutnál A-ba tehát nem A-B, ha nem A-A lenne az utazás. Bár ennek még nincs bizonyítéka.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
-
vadászcsiga
félisten
A tudós uraktól kérdezném. De meddig tart a világűr?
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Problémás az is, hogy a mai univerzum összes eleme, az utolsó atomig az első másodpercben keletkezett.
Ez nem egészen igaz. Hidrogén, és hélium keletkezett abban az időszakban. A többi elem (nehéz elemek) a csillagokban lejátszódó termonukleáris reakciók során keletkeztek (nukleonszintézis). Részben igaza volt Fred Hoyle-nak ebben.
Nekem az is problémás, hogy a fény sebességét átlépni semminek sem lehet. Nálam a fizikában minden korlát gyanús, mert soha nem teszik hozzá, hogy a mai ismereteink szerint.
Ez attól függ hogyan. Elméletben a relativitáselmélet is lehetővé teszi, ugyan is megjósolja az úgynevezett "féreglyukakat". Az más kérdés, hogy ezek valóban léteznek e.
Azt sem tudják, hogy a sötét anyag valójában hogy került a világűrbe, mi hozta létre. Jelenlétét azzal magyarázzák, hogy az univerzum felfújódása nem lassul, hanem gyorsul.
Valóban nem tudjuk. Nem hiába nevezik misztikus "sötét anyagnak". De tudjuk van valami, most nevezhetnénk bármi másnak is az mindegy. A tágulást meg egy másik misztikus erővel magyarázzák a "sötét energiával". Normál esetben a tágulásnak lassulnia kéne, és egy időszak után meg is kéne torpannia, aztán a gravitáció miatt összehúzódna. Van valami erő, ami a gravitáció ellen hat, ezt illetik ezen a néven. Szerintem kimutatni csak a fejletlenségünk miatt nem tudjuk.
"A húrelmélet is azt bizonyítja, hogy léteznek más dimenziók is, ami nem összeegyeztethető A.E. törvényeivel."
A húrelmélet az egy elég elegáns elmélet, sok mindenre magyarázattal szolgálna, de a probléma a húrok. Ugyan is a méretük oly kicsi, hogy kísérleti úton nem nagyon fogjuk tudni igazolni a létezésüket. Egyes becslések szerint az univerzum átmérőjével rendelkező részecskegyorsító is kevés lenne hozzá. Szerintem megreked az elméletnél ezért.
Ha az űrt egy nagy lufinak képzeljük, aminek a belsejében olyan öngerjesztő folyamatok zajlanak le, ami térfogat növekedéssel jár, akkor felfújódik a térben. De mi az a közeg, ahová a világegyetem határai behatolnak?
Fogós kérdés senki sem tudja.
"A sötét anyag minden általunk ismert anyag ellentettje, ahol a proton - elektron"
Nem hinném, hogy antianyagként funkcionálna. A sötét energia mibenlétét másban kel keresnünk szerintem.
Persze a mostani modell lehet megdől egyszer, a tudományban semmi sincs kőbe vésve. Jó nyilván vannak axiómák. Mint a termodinamika törvényei.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz Cyberpunk #61772 üzenetére
Pont azért mert a mai ismereteink szerint jó, és ha sikerül megdönteni, azt jelenté, hogy nagyobb rálátásunk lenne a világegyetemre. Az is igaz, hogy ezzel sutba dobhatnánk a ma ismert alap fizikai törvényeket, amiket egy fejlettebb, ma még ismeretlen együtthatókkal váltaná le. A másik gondom az ősrobbanás. Nem tudják hogy keletkezett, mi hozta létre. Problémás az is, hogy a mai univerzum összes eleme, az utolsó atomig az első másodpercben keletkezett.
Nekem az is problémás, hogy a fény sebességét átlépni semminek sem lehet. Nálam a fizikában minden korlát gyanús, mert soha nem teszik hozzá, hogy a mai ismereteink szerint.
Azt sem tudják, hogy a sötét anyag valójában hogy került a világűrbe, mi hozta létre. Jelenlétét azzal magyarázzák, hogy az univerzum felfújódása nem lassul, hanem gyorsul.
Ha nem megdöntésről beszélünk, mindenféle képen felül kell értékelnünk, és új ismeretekkel kell kibővíteni. A húrelmélet is azt bizonyítja, hogy léteznek más dimenziók is, ami nem összeegyeztethető A.E. törvényeivel.
Ha az űrt egy nagy lufinak képzeljük, aminek a belsejében olyan öngerjesztő folyamatok zajlanak le, ami térfogat növekedéssel jár, akkor felfújódik a térben. De mi az a közeg, ahová a világegyetem határai behatolnak?
A sötét anyag minden általunk ismert anyag ellentettje, ahol a proton - elektron +. Ezáltal taszítja a látható anyagot, ezért gyorsul a tágulás, holott, már lassulnia kéne. A világegyetem tágulása az ember szemszögéből oda vezet, hogy kiürül az égbolt. Eltávolodnak egymástól az objektumok. Galaxysok, csillagok, bolygók.
Van még egy rossz hírem. Az Androméda ütköző pályán van a Tejúttal. Ez két galaxys, mi a Tejúton vagyunk. Sőt, a tejút közepén is van egy nagy fekete lyuk. Az is végezhet velünk.
A napunk egy közepes méretű csillag, ha kifogy a fűtőanyagából, nem lesz belőle fekete lyuk, hanem kitágul. Olyan nagyra, hogy a Földet is elnyeli.
Tehát rengeteg elháríthatatlan veszély fenyegeti az emberi faj hosszútávú létét az Univerzumban, ezért kell megoldanunk olyan kérdéseket, mint az idő ugrás, térhajlítás, hogy túléljük.
[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
válasz vadászcsiga #61788 üzenetére
Sima Chine Post-tal igen, de lehet DHL-lel is kerni, meg akkor is boven megeri (nekem legalabbis).
hábm bábm
-
Bling95
őstag
Nem hasznalok tokot , kopik is ( fekete i5), de hasznalati targy, nem himestojas.
Es nem kell durva kopasra gondolni ( 2 csunyabb van rajta , tok lekapta a sarkat)
-
Blaise
veterán
Visszahoznám a közkedvelt tok kérdést
Ugye most cseréltem i5-re, kéne rá valami tok, mert csupaszon van, és van rajta oldalt 1-2 apró kopás, az Ebay-ről rendelt "utángyártott" Apple tok még nem jött meg.
Az ismerős akitől vettem azt mondta, hogy szerinte nem érdemes tokot venni, mert alatta még jobban kopik. Nektek erről mi a véleményetek?
Spigen tokot néztem, egy másik ismerősnek ilyen van, ő nagyon ajánlja.
-
törölt tag
Na akkor mára egy PÍSZ. napizene
-
Cyberpunk
félisten
Napizene most én is happy lettem.
-
r3dsnake
nagyúr
ha már úgyis tavaszodik: napizene
-
vadászcsiga
félisten
Még ma reggel is magnézium szagú volt a bőröm
-
joey04
titán
válasz manchester85 #61744 üzenetére
-
Xero
nagyúr
válasz manchester85 #61769 üzenetére
Rossz világod lenne!
Mondjuk keresztgyerekeim is hasonló konstrukcióban készültek. Már várom amikor a kicsi odajön és meséli hogy kapott el egy-két nővérke barátnőt a házibuliban.
-
SÖ
addikt
válasz Totheground #61764 üzenetére
ugye nem egy indexes cikket linkelsz bármilyen érvelés alátámasztására?
Mondjuk a portfóliótól vették át.
-
Xero
nagyúr
válasz manchester85 #61750 üzenetére
Dugja is őket becsülettel, de időben végezzen. Ha nekem ment, neki is fog.
Mondjuk pont lányt szeretnék elsőnek. Nem akarom majd tudni mit művel az egyetem alatt. Viszont a második fiú legyen és a nővére összes barátnőjét vágja gerincre!
-
SÖ
addikt
válasz Totheground #61762 üzenetére
Na, ezt kerestem. [link] Én csak a hírekből tájékozódok.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Tudom miről szól, az egyetemen nem egy monetáris politikával foglalkozó kutatásban voltam benne és Japán különösen érdekel (meglepő, mi?). Ellenben neked szerintem kb semmi fogalmad nincs a témakörről, főleg olyan nem, ami ilyen kinyilatkoztatásokra alapot adna.
Szerk: ugye nem egy indexes cikket linkelsz bármilyen érvelés alátámasztására?
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
SÖ
addikt
-
Totheground
addikt
-
SÖ
addikt
válasz Totheground #61759 üzenetére
...és azt hogy? A japán yen nagyon rossz, mert úgy akarták megállítani a válság terjedését, hogy bankjegyeket nyomtattak. Most a csőd szélén táncolnak.
Ez appstore ár? 240?
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz Totheground #61752 üzenetére
Gyorsan fejlődik? ( mondjuk teljesen más dimenziókban beszélünk el egymás mellett de..) A chippek csíkszélességének a csökkentése lassan eléri azt a határt ahonnan nincs tovább. Ez az atomi szint, vagyis kb. 4nm. Mi lesz utána? Optika, de még nagyon-nagyon messze van ahhoz hogy kiváltsa a szilíciumot. Akkor mi lesz? Megtorpan a fejlődés.
-
nord_
veterán
válasz Cyberpunk #61745 üzenetére
Pl. Frei Tamás: A megmentő?
Az egy dolog, hogy nagyon ügyesen vegyíti a tényeket és az általa kitalált (vagy tényleg valóságos? ...) részeket... A megdöbbentő viszont az volt, a 2010-ben kiadott könyvben egyértelműen leírta, hogy a magyar miniszterelnök az oroszokkal fog atomerőművet fejlesztetni...
-
SÖ
addikt
Neked azért hülyeség, mert leragadtál a relativitás elméletnél. Igaz még nem döntötték meg, de meggyőződésem, hogy az lesz az igazi fejlődés következő lépcsőfoka, és nem az amire te gondolsz.
-
manchester85
veterán
En mondjuk nem mondanám, hogy annyira gyorsulna. Oke, hülyeség ebből kiindulni, de nézd meg a Vissza a Jövőbe 2-t, 2015-ben játszódik az a rész, es ugye 80 körüli a film. Szerintem a 80-as években nagyobb fejlődést gondoltak volna az emberek, mint ami ténylegesen bekövetkezett. A rák a mai napig nem gyógyítható (most a műtéti eltávolítást ne nevezzük annak) az elmúlt 20 év a mobiltelefonokrol es a szórakoztatóiparrol szólt, igazán nagy fejlődés szinte semmilyen téren nem történt.
i6 Silver
-
Cyberpunk
félisten
Nem csak egy filmet láttam. De engedjük szabadabbra a fantáziánkat 100 ezer év múlva remélem kolonizáljuk a környező csillagrendszereket. Remélem már előbb is. Elég sérülékeny az emberi civilizáció egy bolygón, nem is maradhatunk fent örökké itt. Amúgy sem, de ez már hosszú történet, sokkal hosszabb mint 100 ezer év.
-
SÖ
addikt
Szilícium alapú társadalom, aminek már látni a végét? Én nem erről beszéltem. Magyarul, nem számít milyen gyorsan fejlődik az a technika amit most használunk.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Android, iOS? Akkor? Minek? Bioimplantátumok lesznek, amik kiterjesztik az érzékelést, mellesleg, távoli kommunikációra is szolgálnak majd. Már most is létezik olyan agyi szonda, ami a gondolat erejével a számítógépen egyszerű műveletek hajthatnak végre. Hatásmechanizmusa a lokális agyi aktivitás elvén működik. Láttam olyan videót, ahol a majom be volt drótozva, és egy gépkart működtetett. Kaját kellett elvennie, és a szájába tennie, mind ezt a gondolata erejével.
Tehát telefon nem lesz, az implantátum telepatikus úton hozza létre a kapcsolatot, távolságtól függetlenül.Cyberpunk
Ezt hívják adaptív pszichózisnak. Láttál egy filmet, és azt veszed alapul. Amúgy 100 000 ébes távlatról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
5kerben lakom a Váci utcában. Sétálóutca, tele van külföldiekkel és minden éjszaka megy valami meccs, amin őrjöngenek. Hát még amikor buli van itt a Morrisonsban. Szval, olyan mértékű az alapzaj hogy az hitetetlen. Tök jó hely, meg imádom, de úgy költöznék már valami kertesbe.. Bár ezt ettől függetlenül mondom, mindig is kertesben akartam lakni. Na de majd hamarosan költözés..
Más: Eldöntöttem, hogy ma nem szívok el egy szálat sem, de konkrétan így estére már minden fel tud bosszantani, folyamatosan rágcsálok valamit, elég gagyi érzés.
-
r3dsnake
nagyúr
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem a jövőben nagy vállalatok fogják a tényleges hatalmat gyakorolni. Nem új ötlet, számos regény, és filmet megihletett ez már, de elég reális szerintem. Gyakorlatilag már ma is ez megy. Pénzelik a politikusokat, pártokat cserébe elvárnak dolgokat. USA elnökválasztás például. Elég rossz gyakorlat az ebből a szempontból.
manchester85: Ubuntu.
[ Szerkesztve ]
-
-
SÖ
addikt
Mire 50-szer annyian leszünk mint most, már úgy fognak emlékezni a ma élőkre, mint az a barbár antropológiai korszak létrehozói, akik még használtak fosszilis energia hordozókat, irtották az erdőket, tevékenységükkel ökológiai katasztrófát hoztak létre, rengeteg növény, és állatfajt pusztítottak ki, vagyis az emberi faj azon képviselőik, akiknek legnagyobb ellenségük saját maguk voltak.
Talán 100 000 év múlva leszünk 50x ennyien, és akkor csak természetes energiaforrást fognak használnak - a napenergia hasznosításának számos területét fogják ismerni, ez mellett az erőművek a negatív energia elvén fognak működi. Az élelmet - pl. fehérjét - klónozással, szövet tenyésztéssel állítják elő. Tehát törvény fogja tiltani élő állat fogyasztását, ennek ellenére ott lesz a karaj, csirkecomb, stb. a pulton, de azt élelmiszer ipari üzemekben állítják elő, sejtszaporítási eljárással. Nem lesz éhínség, energia válság, vagyis megszűnik az emberek közti különbség. Akkor élő embereknek már nem lesz szükségük vagyonokat felhalmozni, mivel kezelni tudják a demográfiai hullámokat, nem lesz önös érdek, csak közösségi tudat.
Az akkor élő leszármazottaink ősemberként fog tekinteni ránk. -
nord_
veterán
válasz vadászcsiga #61736 üzenetére
Te is jókor szólsz.
-
Tim82
félisten
Igen, választ is kaptatok rá.
nord_: biztos most ért nála földet a tantusz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Cyberpunk
félisten
Biztos, hogy ON legyen. Mivel az OFF az OFF topicban ON-nak számít.
-
Tim82
félisten
válasz manchester85 #61726 üzenetére
Necces, de könnyen lehet, hogy valami ilyesmivel próbálják majd megoldani. Jelenleg egyáltalán nincs rá igazán költséghatékony és mindenkinek megfelelő infrastruktúra kiépítve. Amúgy meg kiindulásnak. (Én is olvastam a Wikipediánál komolyabb cikkeket nyilván, mert érdekelt, de lusta vagyok előkeresni őket.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nord_
veterán
válasz vadászcsiga #61732 üzenetére
Itt.
A közvetítésről meg kérdezd a királyi tévét. -
vadászcsiga
félisten
Mikor lesz curling az olimpián? Hol lehet utána nézni?
-
Totheground
addikt
Olyan mennyiségben előállítani, mint kellene, hihetetlen energiaigényes és környezetszennyező. Illetve drága, és pont olyan helyeken nem lenne rá keret, ahol szükséges lenne.
De van erről egy rakat tanulmány (én snem olvastam őket) ha érdekel.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Cyberpunk
félisten
Pénz, pénz, pénz. Egy szegény országnak nem hiszem, hogy erre lesz valaha kapacitása, főleg nem a sivatag közepén. Komoly túltermelés van ma is, de több mint fele megy a szemétbe, elképesztő mértékű pazarlás ez. A szegény országokban meg tudjuk mi van. Ma sem oldották meg, jövőben sem lesz ez másként, amíg az ember a saját érdekeit nézi.
Abszolút nem akarok, nem csak a természetem miatt, ha nem amúgy sem. Ezt érzem és kész.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Tengervízből nagyon költséges az ivóvíz előállítása. Plusz nem túl haladós, sok sós viz, kevés édes.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Ezt az ivóvíz problémát amugy nem értem, persze mint laikus kérdezem. Nem lehet jobb infrastruktúrát kiépíteni, tengerből kinyerni, stb? Elvégre a föld kétharmadát víz borítja, nehogy mar ne lehessen megoldani.
Cyberpunk!
Ha valaki akar gyereket, azzal a szülők unokakoveteleset is megoldja. Ilyen egyszerű ez látod. De nem értelek en teged, nem akarsz, vagy inkabb ez a savanyú a szőlő esete?
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Tim82
félisten
válasz máyköl #61713 üzenetére
Ha azt tekinted az emberi faj céljának, hogy összefüggő, humán eredetű biomasszaként belepje a Föld nevű bolygó teljes felszínét, akkor teljesen igazad van. Ha nem, akkor sajnos jobban fáj az, amit leírtál, mint amire reagáltál. Nyilván tök jó lesz majd például az ivóvízkészlet szempontjából, amikor ötvenszer annyian lesznek a Földön, mint most, hogy csak egy, viszonylag véges készletű, az emberi élet szempontjából nélkülözhetetlen erőforrást említsünk.
-
nagyúr
válasz r3dsnake #61711 üzenetére
Hány éves is vagy? Majd meggondolod magad, tuti ez lesz. Nem azért mert elvárás,hanem igényed támad a dologra. Én kb. 2 évvel ezelőttig foggal-körömmel harcoltam a gyerek ellen, mára ez megváltozott. Persze, nem gyökeresen, de egyre biztosabb, hogy lesz. Nem akarom kihagyni az életemből ezt az élményt/tapasztalatot. Meg ahogy a Győzike is megmondta: "Ha nem lesz gyerek, nem lesz aki eltemet".
-
manchester85
veterán
válasz r3dsnake #61715 üzenetére
Nyilván nem a jóléti társadalmakbol éheznek. Magyarország ilyen tekintetben messze a felső 10%. Havi 10 ezer forintból mar nem fogsz éhezni, ez a mai világban egy hétvégi ivaszat.
Vadaszcsiga!
Ne felts te engem, most karácsonykor is még minden tök jo volt. Van nekem olyan haverom, akinek évek óta nem volt nője, aggódjon az.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #61706 üzenetére
Mikor en majd karácsonykor a kislányommal játszom a fa alatt
Ehhez le kellene cserélni az ipari csirkehúst tanyasira...nameg egy csaj is kéne -
Totheground
addikt
Gyereket én is akarok, csak a vele járó nőt nem biztos, hogy hosszú távon el tudnám viselni.
@máyköl
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
máyköl
veterán
válasz r3dsnake #61699 üzenetére
"legyen már tökmindegy, hogy akarok-e utódot, így is túl sokan vagyunk a bolygón, nem hiszem, hogy ezen kéne aggódni."
Na ez fájt. Túl sokan vagyunk a bolygón??
Nézd már meg Amerikát, mekkora része van benépesedve. Nézd már meg Ausztráliát, mekkora része van a területnek benépesedve. Nézd már meg Oroszországot, Afrikát, Ázsiát, stb. De lehet Európa is. A térképen gombostűnyik sem vagyunk, nemhogy túl sokan vagyunk a bolygón...
50x ennyien is elférnénk, a benépesítetlen terület felfoghatatlan mértékű. -
Cyberpunk
félisten
Zseniális párhuzam vonás, nem sok köze van hozzá. Igazság szerint a vakarózás kiváltotta kellemes érzés áll a legközelebb a szerelemhez, mivel ugyan azt az agyterületet stimulálja.
Mi egészséges, és mi nem szerintem nem a mi dolgunk eldönteni.
-
r3dsnake
nagyúr
Hát én hamarabb tudom elképzelni magam farkasetetés közben, mint, hogy kislányom legyen. Nem tehetek róla, nem akarok változtatni rajta, nem is tudnék. Valószínűleg nem lennék jó apa sem, ha eleve így érzem. Akkor meg minek? Csak mert ez lenne az elvárás? Sajnos nagyon sokan így vállalnak gyereket, annak ellenére, hogy fingjuk sincs a nevelésről/apaságról/felelősségről. Nekem sincs, de én nem is erőltetném. Win-win situation.
-
manchester85
veterán
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #61701 üzenetére
Szerintem meg R3dsnake ne is szaporodjon elég belőle egy
Nem ám csak hulyultem. R3dsnake nehogy komolyan vedd
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
"ti etethetiek a farkasokat egy állatkertben r3dsnake-kel."
-
manchester85
veterán
válasz Cyberpunk #61702 üzenetére
Nem is azert támadom. Egyszerűen azert, mert ez része az egészséges gondolkodásnak. Es akkor még en vagyok éretlen. Mikor en majd karácsonykor a kislányommal játszom a fa alatt, ti etethetiek a farkasokat egy állatkertben r3dsnake-kel. Persze ha ez okoz boldogságot, nyugodtan.
A szarás is egy mely érzes, ami belülről fakad.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Cyberpunk
félisten
Hülyeség!
A szeretet nem társadalmi elvárás, ha nem egy mély érzés, ami belülről fakad.
Xero: de az ember nem pusztán csak egy ösztönlény.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz r3dsnake #61703 üzenetére
Az, de társadalmilag elvárt hülyeségnek nevezni a gyereket erős. A kutya sem várja el senkitől, de benne van a génjeinkben. A férfinak az a célja, hogy minél többet, minél több nőben. A nőnek pedig a lehető legerősebb géneket "megszerezni". Nem társadalmi elvárás... biológia.
Én szeretem a gyerekeket, akarok is, de még marhára nem most. Ráér tíz év múlva.
-
r3dsnake
nagyúr
Szerintem meg magánügy/egyéni preferencia.
-
Cyberpunk
félisten
Ahány ember, annyiféle felfogás. Nem lehet valakit azért támadni, mert nem úgy gondolkodik mint te. Ha nem akar gyereket, hát nem akar, joga van így dönteni.
-
manchester85
veterán
válasz r3dsnake #61699 üzenetére
"így is túl sokan vagyunk a bolygón"
Jol mondod, túl sokan vagytok. Ha neked semmit nem jelent az az érzes, hogy a saját véredet neveld, aki tőled tanul meg szinte mindent, akkor erre nem tudok mit mondani.
Ennél nagyobb onzoseget nem nagyon tudok elképzelni.
Cyberpunk!
Egy normális ember vágyik gyerekre, nem a fajfenntartás miatt, hanem mert ez a normális. Ezzel az erővel ne szeress senkit, mert a szeretet is társadalmi elvárás, miert vagy te köteles bárkit is szeretni.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gaming notebook topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest