-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Shyciii #316733 üzenetére
Valószínűleg az Apple id fizetési eszközöknél a kártyád mellett be van állítva az apple pay is mint fizetési mód, így az apple id vásárlás is történhet az apple pay-en keresztül.
Tehát az apple id-hez tartozó fizetés (valamilyen előfizetés, vagy app store vásárlás) értékét akarja újra (hibásan) levonni, és mivel fizetési módnak be van állítva a Beállítások / neved felül (azaz Apple id) / Fizetés és szállitás alatt az apple pay, ezért akar az apple pay-hez tartozó kártyával fizetni. Ezért van igaza azoknak szerintem, akik azt írják, hogy a bulvárhírekkel szemben nem az apple pay, hanem az apple id-hez tartozó fizetési mód érintett.
-
MODERÁTOR
válasz Imi1981 #316667 üzenetére
Szerintem nem az Apple pay fizetések ezek amikről szó van, hanem Apple id fizetések. Ahogy a másik topikban is írtam az Apple pay valószínű hogy csak ott kap szerepet ebben, ahol az Apple id fizetési módja az Apple pay, mert ahogy mutatod a képen, az is lehetséges. Ezért javasoltam azt hogy legyen eltávolítva - lehet hogy csak ideiglenesen - az Apple pay az Apple id fizetési módjai közül, és legyen betéve egy lekorlátozott bankkártya.
Egyébként igen, nyilvánvalóan bosszantó a dolog, de valószínűleg senki sem gondolja komolyan, hogy a hiba miatt levont összegeket az Apple megtartaná, ezek a zárolt összegek vagy felszabadításra kerülnek vagy jóváírják őket (visszaadják). -
MODERÁTOR
válasz szildavid90 #316649 üzenetére
Tehát ahogy mondtam,
- az Apple id fizetési módozatainál ne legyen bent az Apple pay mint lehetőség, és
- egy fizikai kártya legyen beállítva az Apple id fizetési módozatainál, aminek csökkentsd le a limitjét (magáét a kártyáét).Egy kártyának ott kell lenni ha van előfizetésed, de az egy valós kártya legyen és ne az Apple pay. Ha az Apple pay is be van állítva fizetési lehetőségként és van több kártyád az Apple pay-ben (tehát nem az Apple id fizetési módozataiban), akkor addig keres kártyát amíg talál olyat amin van egyenleg, ami alkalmas fizetésre (így van kitalálva).
Mem győzöm hangsúlyozni, Apple pay =/= Apple id fizetési módozatai, de az Apple id fizetési módozatai közé felvehető az Apple pay (ami takarja az Apple paybe felvett összes kártyát).
Tehát, ha telefonon csinálod, akkor Beállítások / neved felül (azaz Apple id) / Fizetés és szállitás és itt Szerkesztés gomb, távolítsd el az Apple pay-t a fizetési lehetőségek közül innen. Ha nem engedi, mert csak az Apple pay van beállítva fizetési lehetőségként, akkor vigyél fel ide egy fizikai kártyát és utána távolítsd el az Apple payt innen. Ennek az itt hozzáadott fizikai kártyának állítsd be a limitjét ideiglenesen egy nagyon alacsony összegre (ezt a banki appodban vagy a bank netes felületén vagy telefonon tudod beállítani ha felhívod a bankot).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Sungoo #316637 üzenetére
Fizikai kártyával volt idáig kártyás visszatérítésem amikor üzletben vásároltam és rosszul ütötték be, vissza kellett csinálni a vásárlást, ott a kártya kellett hozzá és a kártyára írták jóvá, tehát volt egy mínuszos tranzakció és le kellett hogy olvassa a kártyát a terminál, ezért gondoltam arra amit írtam.
-
MODERÁTOR
válasz szildavid90 #316644 üzenetére
Ne a walletből, az Apple id alatti fizetési eszközből.
-
MODERÁTOR
válasz MasterMark #316631 üzenetére
Nekem azokat 6-án vonja, és az összegek sem egyeznek. Valami teljesen mást vont le, és az apple id előzményekben sem látszik semmilyen tranzakció. Ez csak valami hiba lehet, gondolom feloldják majd a zárolásokat, de azért bosszantó.
Az apple id fizetési lehetőségek között szerintem vegyétek ki az apple pay-t (így nem próbálkozik az összes kártyával, ha az egyetlen kártya, amit apple id fizetéshez beállítotok elutasítja), és az apple id fizetéshez használt kártyánál vegyétek le a limitet 1 Ft-ra. (Azért nem a tiltás jutott eszembe, mert ha feloldanák a zárolást, vagy jóváírás érkezne, az nem tudom, hogy letiltott kártyára megérkezik-e.)
-
MODERÁTOR
válasz tboy93 #316566 üzenetére
Emberről és háziállatokról is. Nálam szépen kigyűjtötte arról a mennyiségről amit írtam. Néha téveszt, pl. most egyik barátomnak van beagle-je és régebben egy másik barátomnak is volt beagle-je, egy-két fotót összekevert, de alapvetően még így is megkülönböztette őket egymástól.
-
MODERÁTOR
válasz tboy93 #316549 üzenetére
Ha ez segítség a számoláshoz: 68.444 fotó, 1072 videó az icloudban 483,06 GB, a telefonon (256 gigás) optimalizálás bekapcsolva 20,34 GB foglalt jelenleg.
Szoktam nézegetni a telefonon a nemrég készült képeket, valószínű ezért van meg néhány teljes felbontásban.
A képek egy része RAW, ami fényképezőgéppel készült, egy része JPG, ami fényképezőgéppel vagy telefonnal készült, egy része pedig HEIF, ami telefonnal készült. Van köztük sok live fotó is. -
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #316520 üzenetére
De lehet, aminek van hálózati kapcsolata (wifi, mobilnet), szóval iphone, ipad, mac. egér. Sőt a családi megosztásban lévő más személyek eszközét is. A lokátorban ahogy Zsolt,72 írja.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #316495 üzenetére
Lehet, hogy van valami olyasmi a technikai hátterében, hogy kimegy USA szerverre az adat, és onnan jön vissza? Vagy legalábbis a lehetősége? És ezt úgy lehetne kivédeni, hogy EU-ban is telepítenek erre egy adatközpontot, és az sokkal több idő, pénz, nem tudom milyen egyéb ráfordítás. De lehet, hogy teljesen más van a háttérben, nekem a harmadik országba történő adattovábbítás ugrott be először.
-
MODERÁTOR
válasz PedroPascal #316331 üzenetére
Ne az androidot keresd az ios-ben mert csalódás lesz.
-
-
MODERÁTOR
válasz Imi1981 #316249 üzenetére
Pedig jónak kellene lennie. Látszik, hogy van családi megosztás (ő nem lehet a megosztó, mert az 5gb-os csomagot nem lehet megosztani), és ott, ahol az 5gb-ot írja, ott kéne látszódnia a nagyobb csomagnak. Most néztem meg itthon a családi megosztáshoz kapcsolódó egyik telefont, és ott jelenne meg. Nem értem. Egy icloud ki/bejelentkezés volt már a feleséged telefonján?
-
MODERÁTOR
válasz Schafranek #316071 üzenetére
Erre valószínűleg nem lesz lehetőség, csak kikapcsolható. Egyébként pár dologhoz akkor is kell a siri, ha nem látszik közöttük egyértelmű kapcsolat, pl. a carplayhoz azt hiszem bekapcsolva kell, hogy legyen.
-
MODERÁTOR
válasz INGJOKE #315963 üzenetére
A bétázás csak periodikusan felmerülő igény [link]
Jobb elkülöníteni a tapasztalatok, potenciális buktatók, veszélyek mellett is. Nem feltétlenül csak az az értelme, hogy mások ne azt lássák a szakmai topikban, hanem felmerültek olyan indokok is, hogy jön egy kérdés, nem megy xy app, abból lesz egy kavarodás, de nálam megy, a végén kiderül, hogy béta. Ezért azt indokoltabb elkülöníteni, de lehetőleg ne töredezzen szét mindennel a topik. A béta az egy kivételes dolog. -
MODERÁTOR
válasz odrif #315707 üzenetére
"És van úgy hogy nálam ezt a beállítást elfelejti a készülék."
Sajnos igen. Nem tudom mitől függ, mert időtől nem. Próbáltam megfigyelni (hogy vissza tudjam kapcsolni), de kiismerhetetlen. Gondolkoztam, hogy cellaváltás, wifi hívás ki-be, repülő mód stb mi befolyásolja, de nem tudtam rájönni. Én csináltam egy gyorshívást az ellenőrzéshez meg a beállításokhoz is, feladtam, hogy rájöjjek hogy hogy működik.
-
MODERÁTOR
válasz odrif #315699 üzenetére
Én nem hiszem, hogy lesz. Olvastam a múltkor erről valamit, hogy a magyar nyelv sokkal nehezebben gépiesíthető, az angolhoz képest sokkal bonyolultabb szerkezete miatt (nyilván ennél sokkal szakmaibb módon magyarázták el). Szóval szerintem ha a normál eseten felül extra munkát kell beletenni, akkor nem hiszem, hogy törni fogják magukat miatta. :/
-
MODERÁTOR
válasz burgatshow #315658 üzenetére
Kiváncsi leszek az AI cuccok miatt az akkufogyasztásra.
-
MODERÁTOR
válasz havri1 #315560 üzenetére
"hol lehet javítani?"
Először azt akartam írni, hogy a forráskódban, de moderátorként csak ne trollkodjak már Sajnos sehol! Állati gyenge a helyesírása a gyárinak, pl. egy igekötőt és egy igét egybeírunk szabály nem megy neki. Sajnos marad az hogy oda kell figyelni bevitelkor és x-elni ha hülyeségre akarja javítani.
-
MODERÁTOR
válasz BUZZLGHTYR #315471 üzenetére
Másfél hónap alatt hogy sikerült 256 ciklust beletenni? Vagy félreértem?
-
MODERÁTOR
válasz markknight #315138 üzenetére
Nekem a topik ajánlására az ikea vezeték nélküli van (nem magsafe), rövid uab-a - usb-c kábel járt hozzá, a számítógépbe pont be lehet dugni, az asztalon pont jó. Az árát éri, de nem magsafe.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #314595 üzenetére
Totál nem értek az androidos tabletekhez, lehet.
-
MODERÁTOR
válasz PeeterssoN #314592 üzenetére
Akkor a tablet háza táján kell keresni a megoldást, mert a tablet beépített gps-e késik, vagy egyszerűen csak lassú a tablet. Az iphone a gps jelet nem tetheringeli, csak netet ad ilyenkor.
-
MODERÁTOR
válasz PeeterssoN #314590 üzenetére
Milyen információ jelenik meg lassan? A GPS jel késik?
-
MODERÁTOR
válasz szildavid90 #314411 üzenetére
Akkor még ami eszembe jut a force restart minden eszközön. Sőt, ezt kellett volna először mondanom.
-
MODERÁTOR
válasz szildavid90 #314398 üzenetére
Próbáld meg azt hogy az ipaden ki- majd bejelentkezel az Apple id-be.
-
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #314279 üzenetére
Reális lehet.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #314275 üzenetére
Én úgy próbálnám meg, hogy törölném a keychain-ből az adatokat is, illetve az icloud drive-ból ami adatot használ.
-
MODERÁTOR
válasz mAtThEw0319 #313995 üzenetére
Ha nincs nemrég törölt képed, akkor nincs mit visszaállítanod.
-
MODERÁTOR
válasz mAtThEw0319 #313993 üzenetére
A “Helyreállítás” feliratra való kattintással.
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #313665 üzenetére
Pont pár napja volt nekem is vele nyűg, az én telefonom mellett két telefon, egyiken ment hiba nélkül, a másikon ki-be kellett kapcsolni az airdropot, utána ment csak.
-
MODERÁTOR
válasz bollokcs80 #313652 üzenetére
Két külön apple id-s eszköz között is lehet file-t küldeni airdroppal. Megkérdezi, hogy lehet-e, és engedélyezed.
-
-
MODERÁTOR
válasz alba-regia #313579 üzenetére
Egyik első és evidens előny hogy nem a google-nél lesznek az adatok (mikor bejött a gdpr akkor néztem, az ingyenes gmail nem volt gdpr compliant, csak a g-suite, nem tudom ez változott-e).
A másik, hogy korábban én azt tapasztaltam, hogy ha a névjegyzékben különböző adatmezőket adsz meg, akkor nem mindegyik szinkronizálódik gmail-en keresztül. Tehát ha pl. egy kontaktnál felveszel otthoni, mobil, munkahelyi telefonszámot, akkor van olyan elnevezésű mező, ami a gmail-en tárolt névjegyek esetén nem szinkronizálódik. Ez szintén több évvel korábbi tapasztalat, azóta változhatott. -
MODERÁTOR
válasz lostprophet #313155 üzenetére
A hazai jogszabály szerint én úgy tudom, hogy a kiterjesztett jótállást a kereskedőnél kell érvényesíteni. Egyébként itthon is 3 év lenne rá, nem?
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #313010 üzenetére
és M1995
Szerintem ez a konfliktus ki lett beszélve, lépjetek túl rajta mind a ketten. -
MODERÁTOR
válasz sgeza #312921 üzenetére
Szerintem olyan 4-5 alkalommal leírtam már a topikban, hogy hogy lehet elkerülni az ilyen véletlen hívást, nem azonnal kell felengedni az ujjad miután rákattintottál, hogy leteszed, hanem egy kicsit rajta kell hagyni az ujjad a kijelzőn, ha így teszel, akkor ha el is tűnik a hívásképernyő mire odaér az ujjad, akkor a hosszú érintés miatt nem fogja hívni a megfogott számot a híváslistában.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Sgarrista #312818 üzenetére
Ha nem ugyanazzal az apple id-vel vagytok bejelentkezve, akkor megosztott naptárat tudtok létrehozni, és csak az abba megosztott bejegyzések lesznek láthatóak mindkét vél számára. Abban most fejből nem vagyok biztos, hogy családi megosztáson belül családtagok között működik csak vagy bármilyen apple id-k között.
-
MODERÁTOR
válasz totopad #312732 üzenetére
"az iPad az icloud szinkronizálásnál elkérte elöször az iPad passcode-ját, majd az iPhone passcode-ját is, az annyira biztos"
Nem elsősorban neked válasz, hanem a többieknek akarom jelezni, hogy ilyen tényleg van, én is találkoztam már vele, hogy másik eszköz jelkódját kérte be valamilyen szolgáltatás, de most egyszerűen nem jut eszembe, hogy mi volt. Talán valami webes hozzáférés? Csak találgatok az emlékeim között, de én magam is találkoztam ilyennel.
Neked válasz: szerintem mielőtt hosszabb időre kizárod magad, lehet hogy inkább telefonálnék a supportnak.
-
MODERÁTOR
Ez nem egy android offtopik, légyszi srácok maradjunk a topik témájánál.
-
MODERÁTOR
válasz esbii22 #312655 üzenetére
Én egy Pitaka Magmount tartót használok, Pitaka tokkal úgy fogja, hogy esélye sincs leesni szerintem, tok nélkül is tartja a magsafe miatt, szerintem egy kicsivel kevésbé erősen, de úgy sem esik le. Viszont ez tölteni is tud, és van benne egy kis ventilátor, ami hűti a telefon hátulját, szerintem nagyon szimpatikus funkció.
-
MODERÁTOR
válasz MikeWazowski #312483 üzenetére
A bekapcsoló gombbal.
-
MODERÁTOR
válasz MikeWazowski #312481 üzenetére
Nincs jelenleg. Oldalsó gombbal tudod elutasítani ilyenkor.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Sys85 #312262 üzenetére
Emlékszem, beszéltük a topikban hogy valószínű az eredetivel menni fog. Értetlenül állok előtte, de akkor szerencsére van lehetőséged elállni tőle, mert ez így akkor neked használhatatlan. Vagy esetleg érdemes lenne felhívni a supportot legalább megkérdezni, hogy mi lehet a véleményük (megoldani kizárt, hogy meg tudnák telefonon keresztül, de valamit hátha mondanak).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128 Gb
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA