- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Padavan firmware
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Biztonsági okokból fogná vissza a befektetéseket az EU
- Windows Insider Program
- Milyen program, ami...?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1995
aktív tag
válasz vadkörte #330335 üzenetére
Sajnos ezért nem hiszek már abban, hogy maradt az Apple-nél vezető pozícióban lévő ember, aki figyel a részletekre és megkövetelné a minőséget. Az új vásárlók elégedettek ezzel is, amit mostanában kiadnak. Mivel nem használtad a régebbi verziókat, nincs összehasonlítási alapod. A felület pedig nem minimálisan, hanem több esetben radikálisan változott, és objektív példákkal igazolhatóan nem minden esetben előnyére. (sajnos)
Pl. iOS 16 változott a háttér felület. Settings, wallpaper menüben törölni nem lehet, csak a lock screen long press új felületről. Világosabb háttérnél addig szépen le volt programozva, ha a háttér olyan (mert szeretem a havas hegyeket például) akkor a szöveg fekete volt, jól nézett ki. iOS 16 óta viszont fehér betű a szöveg és köré hánytak egy árnyékot az olvashatóságért, ami ronda. Jobb volt, amikor egyszerűen fordult feketére a szöveg.
Háttér gyűjteményem fele így ment a kukába, mert addig csak választottam egyet gyorsan és kész "just works", most szarakodni kell vele olyat válasszak ami a rendszernek is tetszik, hogy ne triggerelje a ronda árnyékos szöveget. Plusz mozdulat az is, hogy ne legyen blur a home screen hátteren, hanem csak a normál kép. Ez az elv, ami bosszant, hogy mostanában harcolni kell a rendszerrel, hát izé az Apple filozófia nem erről szólt! A settings, wallpaper menüben hozzáadásnál ahol ki lehet választani, kaleidoszkóp és a többi gyári háttér, az a felület iOS 16 óta laggol a legújabb flagshipen is, több éves bug, senkit nem érdekel.iOS 18.0 számológép: unokahugimnak ellenőriztem a matekját, sorozatok feladat 73-at adjon mindig az előzőhöz, iOS 17-ig az = jel ismételt lenyomása ismételte a műveletet, mint ahogy szokás a legtöbb számológépen, a 18.0-án semmi nem történt. Kivették az évek óta megszokott vissza swipe törlés gesztust is. 18.2-ről nem tudok nyilatkozni, mivel menekültem vissza 17-re amíg támogatva, mivel nekem a Photos és Calculator napi szinten kell.
18.0 Photos app: a keresés ikont felrakták, ami alul könnyen elérhető volt addig, hogy a többi problémát most ne is említsem.
18.0 Settings: korábbi kategóriák helyett bebasztak mindent ömlesztve plusz érintés "Apps" alá egy mezei ABC listába, mint egy Windows start menü 1995-ből, elnézést kívánok ha az Apple-től én többet várok design szempontból. Beraktak a menükbe felesleges magyarázó fejléc szövegeket, ami miatt kevesebb sornyi menüpont fér ki, többet kell scrollozni.
Ez így objektívan rossz design, extra mozdulatok, több érintés. Nem figyelnek már a részletekre. Userek pedig sokan észre se veszik a problémákat, szóval a cég megússza. Arról ne is beszéljünk Mini és SE méretre egyáltalán nem optimalizálták az új rendszert, pedig több sok millió van belőlük még évekig használatban. (új CC ahogy kinéz azokon mint valamilyen kínai hamisítvány lenne)
Egy dolog beleraknak valami opciót, és más dolog ha kivesznek évek óta megszokott dolgot. Neked jó, mert amiről nem tudsz az nem fáj, nekem rossz, mert reménykedni kell vajon visszatesznek elvett dolgot, vagy bosszankodok meg kell szokni a rosszabbat.
Egy dolog, hogy az új iPhone user olyan funkcióért reklamál ami itt sose volt és vásárlás előtt ellenőrizhető, és más dolog ős iPhone user azért reklamál, hogy egy frissítéssel hoppá hirtelen kivesznek 5-10 éves (!) megszokott és jól működő dolgokat átgondolatlan, objektívan rosszabb "újítás" miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128 Gb
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA