Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #809 üzenetére
Esetleg nem tudtok olyan bevásárló listáról, ami iPhone-ra és droidra is van és lehet látni, hogy a másik mit rak rá? Így látnám, hogy mit írt fel párom és nem kéne állandóan felhívni, hogy szeretne-e valamit a boltból.
(#806) Solar_Wind: még egyszer sem használtam. Megvettem, hátha, de annyit nem filmezek. A 8mm Vintage Camera-t viszont már használtam. Nagyon-nagyon tetszik!
Most nézem, hogy a 8mm van ipadre is. Az ipaddel mennyivel lehet felvenni (képet is és filmet is). ennek még nem néztem utána.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Szerintem a Camera+-t ne vedd meg. Nekem megvan (ki gondolta volna ), és nincs fent a telón. Addig volt fent, míg meg nem vettem az iPhoto-t. Az százszor jobb fotót szerkeszteni. A Camera+ sem tesz többet, mint "élőben" ráhúzza az effekteket a képre. Egy plusz jó tulajdonsága van, az hogy a villanót be tudod állítani, hogy folyamatosan világítson. Annyit meg nem fotózok, hogy ez kelljen.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #793 üzenetére
Nekem az is fontos, hogy egy blikkre lássam a Gamil címkéimet, ez képes a színeket megjeleníteni. Van vagy 10 címkém.
Ja és nekem úgy van beállítva, hogy a lockscreenen nem jelenik meg, mert vannak olyanok, amiket nem akarom, hogy esetleg bárki, aki kézbe veszi a telefont, lássa. -
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #790 üzenetére
Hát a kezelhetősége sokkal jobb. Mindenhol elég swipe-olni, ahhoz, hogy a funkciókat elérd. Én két címmel használom, Gmail és iCloud. És számomra ami még fontos, hogy már a bejövő fiókban látom, hogy ki küldte a levelet (képen). Nem csak amikor belemegyek.
Meg szép is.(#789) adnoctum18: Ezt már a fejlesztőtől kell kérni, hogy legyen ilyen lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz adnoctum18 #786 üzenetére
Erre csak a gyári jegyzetek képes, mert az az emailek közé teszi egy taggel (notes). Ez csak annyit tesz, hogy nem ömleszti bele az appok mentéseibe, hanem külön helyen van ezektől, de látni nem látod. viszont bármikor leszipkázható a mentés a programon belül és restore-olni tudod.
Menj: Beállítások->iCloud->Tárolás és biztonsági mentés->Tárhely kezelése-> és ott lesz a Dokumentumok és adatok alatt. De ezt csak az app képes olvasni, más nem. Gépről sem tudod megnyitni. -
DanielK
addikt
sp@rtannak köszönhetően megvettem a Sparrow-t. Annyit áradozott róla.
És tényleg jó! -
DanielK
addikt
Számomra a konklúzió: az Apple rágyúrhatna
- naptárra
- emlékeztetőre
- kamerára
- safarira
- ébresztőre
- csinálhatna jelszó kezelőt.Ezeket használják az átlag userek, de legtöbbször más programmal. (nem reprezentatív felmérésből ) Én is a week calendart használom pl.
A többi dedikált program valami 3. fél általi szolgáltatáshoz, vagy navigációs szoftver.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Ki mit használ legtöbbször a telefonján, melyik appot?
Én:
- Telefon
- Üzenetek
- WhatsApp
- Mail
- Naptár
- Due
- Jegyzetek
- Számológép
- Alarm Clock Bud Pro
- Pocket Expense
- Safari
- App Store
- ShopShop
- Handy Safe
- OTP Bank
- Opera mini
- BpMenetrendNagy ritkán még a Light-ot (zseblámpa app). A többi fent levő appok közül hébe hóba használok egyet-egyet. A rakat játékot is ritkán, hisz inkább iPaden játszom.
Olyan programot szeretnék, ami a Naptár-Due kettőst kiváltaná egyben, de persze ugyanolyan hatékonysággal. De szerintem bilibe lóg a kezem...
A Calveticat nem akarják updatelni, pedig ráférne... -
DanielK
addikt
Elültetted a bogarat a fülemben, szóval beruháztam rá. Teljesen korrekt kis app, ami zavaró nekem, az a reminders "fülön" található kevés időbeállítás. Csak 1óra/nap/hét/hónapra tudod beállítani. A többi teljesen jó (ébresztő, időzítő, visszaszámláló egy naphoz). A hangok is teljesen korrektek. Néhány hangot a Due pl átvehetne.
Az emlékeztető fülön kívül minden nagyon jó és tetszetős. Ennyit megér, de többet nem. Igazából nem fogom használni, mert amire kellett volna, abban marad alul. a többi része teljesen korrekt, de azért meg nem hagyom fent. (kicsivel több, mint a gyári óra alkalmazás, ha valakinek az nem jön be, annak tökéletes)Amúgy ez a Dooo milyen? Mondtad, hogy megvan. Esetleg icecave? Mit tud mondjuk, amit a due nem?
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #757 üzenetére
Ez jó, de nem vettem meg. Sokan mondták, hogy milyen jó a dooo és gondoltam az a fejlesztő csapat csinálta, akkor biztos ez is jó.
-
DanielK
addikt
Érdekes app a Dooo készítőitől. Timeegg. Lehet valakinek kell ilyen is.
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #752 üzenetére
Real racing 1-2?
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #740 üzenetére
De. Legalábbis nekem múltkor kártyacserénél levont 575, de utána pont annyit tett vissza.
Zárolásnál annyit tesz vissza.
De később, mikor ténylegesen levonják, akkor változhat az ár, az árfolyam változás miatt. Az aznapit nézik. Ezért pl. 1-2 héten belül a pocket expense-ben vissza kell mennem, hogy pontosítsam a levonásokat. -
DanielK
addikt
válasz alba-regia #738 üzenetére
Az csak zárolás volt. Most vonta le igazából.
Pedig mai árfolyamon pont annyi.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #735 üzenetére
Amúgy WiFi-vel tudod syncronizálni. Csinálsz egy backupot, amit aztán a másik készüléken restore-olsz. Bár az iCloud egyszerűbb lenne.
Bocsi, elfelejtettem az előzőt szerkeszteni...
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
A Pocket Expense frissült, de sajnos még nem tették bele az általam javasoltakat.
1. iCloud mentés+sync (iPhone és iPad között)
2. 1-2 helyen nem a magyar valutának megfelelő a tizedesjegyek, muszáj még 2db 0 odaírni a végére. Pedig már nincs fillér. Ezt is jeleztem nekik és azt írták, hogy majd javítják. -
DanielK
addikt
válasz bongeszo #713 üzenetére
Ez ilyen, normális. Csinálj egy könyvtárat, amibe belerakod azokat a képeket, amiket át akarsz másolni ipadre. És hagyd ott őket permanensen. És ezt a könyvtárat jelöld ki szinkronizálásra. Persze a képeket ezen belül teheted mappába, beszélőnévvel is. Ipaden is "mappákban" lesznek.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #658 üzenetére
Nem szerettem ki belőle.
Amúgy értem, hogy mit mondasz. Csak a lassulgatások néha bosszantóak tudnak lenni. Amíg nem jön erre gyógyír, addig visszatértem egy gyorsabb szoftverre. Ami meg azért nem 100%-os mert külön-külön vannak (több helyet foglalnak feleslegesen).
De icecave mondta jól, hogy nincs tökéletes szoftver. Bár a calvetica idővel az lesz.
(egyébként a taskokhoz nem rendelhető emlékeztető jobban zavar, mint a lassulás)Csak pl.: a Money IQ-ból sem szerettem ki, csak nincs ipadre. Az univerzálisak között a Pocket Expense, a szifon only közül meg a Money IQ a legjobb.
Nagyon jó az Agenda Calendar, mint naptár, a Due is nagyon jó emlékeztető. Nekem a kettő együtt 100% jó, de egy szoftverben lenne rájuk szükségem. Erre jó a Calvetica, ami még 80%-on áll, de 100% lesz egymagában, ha frissítik.
Az agenda és a due külön-külön 100%.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #654 üzenetére
Igen és lejátssza. A fájl méret van meghatározva, azt hiszem. Az pedig max 100MB.
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #652 üzenetére
Nekem az a legjobb bevásárló lista program. Kinek a pap...
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #649 üzenetére
Arra a ShopShop még jobb! És az is ingyenes!
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #646 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy csak 3 soros jegyzet fér el benne. Pedig jó lenne több is... Lehet megveszem, mert nekem jó ha látom, hogy mennyi jegyzetem van és azokhoz mér emlékeztetőt is tudok rendelni... Erősen gondolkodom... A gyári sem rossz, csak a badge hiányzik, meg az hogy lássam egymás alatt és ne csak az első pár karakter. Na mindegy.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #638 üzenetére
Egész jó!
Én visszatértem a Agenda Calendar+Due párosra. A Calveticaval az volt a problémám, hogy a taskokhoz még nem lehet emlékeztetőt beállítani és néha belassul a program (úgy mint droidon szokták ). Ha ezt a kettőt megoldják, akkor viszont kivált két programot is.
-
DanielK
addikt
Voiceman, Dataman - jb nélkül méri a perceket és az adatmennyiséget.
Szép elképzelés és igazából teszi a dolgát, de ha mindent mérni akar az ember ezekkel a programokkal, akkor nagyon gyorsan merül a telefon. (Valamit valamiért, de nekem azért ennyire nem fontos a mérés - Vodafone-nál két katt a neten és látom, mennyit használtam eddig.) ~1óra alatt ~10% esett...
Amíg az Apple nem változtat valamit az iosen, addig ez ilyen lesz jb nélkül.
Nem értem, hogy miért nem tud az Apple egy normális adatszámlálót integrálni a rendszerbe?
A gyári pl a ki és bemenő hívásokat is számolja, holott a bejövő engem ilyen szempontból nem érdekel. -
DanielK
addikt
vadászcsiga az általad linkelt ActionToDo frissült. Nem mondhatnám, hogy érdemi frissülés volt. Írtad nekik esetleg, hogy jó lenne, ha hétfővel is kezdődhetne a hét? Illetve hogy jó lenne könnyebben emlékeztetőt tenni egy-egy to-do-hoz? Most annyira gáz, beírok egy todot és mutána még nyomkodhatok rá, hogy hozzávágjak egy emlékeztetőt? Gyors a program, meg tényleg nem rossz, na de így? A calveticaval felveszi a versenyt, ha ezek is belekerülnek.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #578 üzenetére
Még dolgozom rajta, amire elérem, meglesz.
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #575 üzenetére
Április végén megszűnik a mobilme. Annak a része volt. Helyette van az iCloud.
(#576) gzbotii: én az AVPlayert használom, csak gondoltam szólok, ha valakinek kell.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #572 üzenetére
Majd ámúltok, ha Freddie Mercury tér vissza helyettem!
Momento leértékelve, ha valaki szeret naplót vezetni.
Dead Space ipadre le van értékelve! -
DanielK
addikt
Egy nagyon érdekes hack'n'slash játék most ingyenes: Armed and Gorgeous HD.
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #563 üzenetére
Dropboxba lehet emaillel is feltölteni, persze trükkös, de megoldható.
Gmail címmel, AirDropper, SendToDropbox, vagy használj Sugarsyncet. -
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #561 üzenetére
Megnyitni meg lehet a dropbox klienssel is, csak visszatölteni nem tudod (vagyis meg lehet oldani, csak kicsit macerásan - vagy ott az email)
A kész dolgot elküldöd magadnak emailben, azt megnyitod (appstore-os) iFiles-zal, ami meg visszatudja tölteni dropboxba is. -
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #559 üzenetére
Numbers
- cellákat kijelölni - igen
- cellatulajdonságok - igen
- cellák tulajdonságait átvinni más cellákra (jobb alsó sarokra kattintva lehúzom) - igen
- névsorba rendezés - ezt nem tudom
Pages (egy kis leírás itt, bár már frissült, és magyar lett, de a funkciókból nem veszített)
- felsorolás - igen
- fejléc - igen
- hasábok - igenHa úgy döntesz, hogy megveszed őket, akkor a programban lévő tutorial doksit ne töröld le, mert nagyon hasznosak!
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #557 üzenetére
Mire gondolsz? Pl.?
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #555 üzenetére
A quickoffice-ban még az sincs meg, hogy sorkizárt legyen a szöveg. Ezért használom mindkettőt. Ha kell valami a dropboxba/ból, akkor quickoffice, de amúgy pages/numbers.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
A Serenity (iPhone és iPad is) most ingyenes. Eredeti ára 2,39€. Töltsétek. Jó kis relaxációs app.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #539 üzenetére
Nekem mindegy, nekem jó a gyári is. Csak épp az appshopperen jártam, akkor láttam.
-
DanielK
addikt
Azt hiszem SÖ a nagy zene b*zi.
Íme egy új app: Equalizer Pro. -
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #536 üzenetére
Azzal jól jártál. Nagyon jó program és ráadásul univerzális is. A készítők dolgoznak az iCloud syncen is!
-
DanielK
addikt
Leértékelték a Money programot. Eddig 7.99$ volt. Nem használom, de ennyiért lehet valakinek megéri.
-
DanielK
addikt
Első rész!
Második rész: na én pont emiatt gyorsan elfelejtem az ilyeneket. Hiába zárja be magát, ez valahol a gépen tárol el minden jelszót. (persze a Handy is, de nem rakja magát be a böngészőbe). Egy rossz trójai, vagy ha a géped rossz kezekbe kerül, máris azonnal beléphetnek a weboldalakra. a Handynél más a helyzet, ott ugye előbb a programot kell megnyitni (feltörni azt) és utána kiolvasni a jelszót (de az még egy kattintás, mert alapból **** ennyit látsz). Na már most egy trójai ezeket nem fogja végigvinni, míg a lastpass esetében könnyebb dolga van, mert csak a lastpasst kell feltörnie a böngészőn belül és onnantól bármit elér.
PlannerMe-t megvettem. Nem rossz az elgondolás, mert az első oldalán együtt látod az eseményeket, emlékeztetőket és születésnapokat (beállíthatod az évfordulókat is, pl a köv 30 napban esedékeseket mutassa vagy csak 10 stb.) A 2. oldalon a kontaktok vannak, a 3.-on egy havi nézetű naptár (olyan elrendezésben, mint a gyári), 4.-en pedig az emlékeztetők. Az 5.-en pedig jegyzeteket tudunk írni. A badge pedig lehet az aznapi esemény és emlékeztető együttes száma. Nagyon-nagyon tetszik a koncepció, csak három dolog hiányzik. Egy: emailt lehessen küldeni a koreai fejlesztőknek, most nem lehet, csak review írni, amit megtettem. Kettő: a hét kezdődjön hétfővel. Három a nevek vezetéknévvel való felsorolása, mert most a keresztnevek állnak elől.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Miért kell neked több gépre? Azok közötti syncelés már macerás. Backupot kell csinálnod, azt átvinni a másik gépre és ott meg restore. (ha lehetséges több gépre is feltenni)
Viszont ios eszközre ahogy látod nincs megkötés. Lesynceli, de csak oda, vissza már nem megy. De az tudja a 1password. -
DanielK
addikt
Nem tudom. A lényeg, hogy ha a programon belül megveszed, akkor az a klienst is kilokkolja. Most néztem és már nem unregistred és eltűntek ezek az opciók: Buy, Enter serial.
Szóval össz-vissz 7,99+1,59 a klienssel együtt. Sokkal olcsóbb, mint a 1password.
Ráadásul ez jobban testre szabható és jobban átláthatóbb, mint a 1password. -
DanielK
addikt
K*pd b*!!!
Már meg is vettem. 1. mert magyar nyelvű (bár a gépen a kliens nem) és a legfontosabb azaz 2. androidos mellett nekem már megvolt a desktop.
Így vagy a 1password univerzális pro árát bukom, vagy megveszem 50$-ért a klienst. Inkább hagytam a klienst és jött 1,59-ért a Handy Safe. -
DanielK
addikt
Itt nem írták...
Viszont, ha mégis kell a desktop kliens, akkor:
*** Handy Safe Desktop support is available through In App Purchase. In this case you should download desktop client (new version) for free at http://handy-safe.com ***Egy lényeg, androidon az egyik legjobb volt, számomra.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Akkor itt a download alatt mit töltesz le?
Felment a munkahelyi gépre. 14 nap trial. Annó így vittem be a dolgokat és szinkeltem androidon. Aztán meg letöröltem.Azért nem ezt vettem meg, mert nincs ipadre. Nekem olyan kellett ami mindkettőn fut és egymással (a két ieszköz) syncelhető.
Persze a te döntésed. Nehogy úgy járjunk, mint a Due-val.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Nem tudom. Nekem biztos nem érné meg a pc kliens. Elég az iphoneon és ipaden. Ha be akarok pötyögni valamit a gépen, akkor előveszem a telefont. Nagyon ritkán ülök már gép elé (otthon). És akkor sem kell emlékeztető, mert olyat nem végzek már rajta (max játszom vagy ha nagyon kell, akkor office). Minden mást ipaden intézek, ott meg ott van a 1password.
Persze munkahelyen itt döglök 8 órában előtte, de ide meg nem hoznám be a jelszavaimat, más nehogy meglássa, lenyúlja stb.
A paragonnál (Handy Safe Pro) a kliens például virtuális billt használ, hogy nehogy valaki lenyúlja a gépelésed.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
egy nagy bajom volt a Due-val. Külön naptár kell hozzá. Viszont ezeket jobb szeretem egybe kezelni (emlékeztetők és események). ráadásul a meetingeket mindig is naptárba vittem fel. Arra kell nekem emlékeztető pl hogy e ste elmenjek tescoba bevásárolni, vagy elindítsak egy mosást stb. Ezt nem írnám naptárba, de erre egy külön program Szóval ez a calvetica jó lesz, ha már lesz a taskra is emlékeztető!
Ja és iPaden jobb, mint a Due volt. Ott sok helyet foglal a bal csík. Itt meg látom az előző és a következő hónapot egyben, jobb oldalt meg heti nézetben van. Látom mi "vár" rám, ugyanakkor a heti dolgokat is gyorsan átlátom!
Itt rákattintasz a telefonra és a 13. képre gondolok! Állónál többet látsz az előző és következő hónapból (szinte az egészet).[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Én meg váltottam erre.
Így egy programban látom az aznapi teendőimet és eseményeket. Ráadásul minden magyarul jelenik meg (a naptárban, amúgy angol a program, csak ugye a lokalizáció itt hálistennek érvényesül, úgy mint Due-ban)
A következő frissítésekben meg lesz emlékeztető a taskokhoz is. Egy eseményhez ráadásul sokkal több jelzést állíthatok be, mint a gyári naptárban (ott ugye csak 2 van) és több mint 1 napra is állíthatom azokat. 1-2-3 nap, de akár 1 hónappal előtte is tud "szólni".(#435) Solar_Wind:
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Nagyon tetszetős dologra lettem figyelmes. Ez neked is fog tetszeni icecave!
A beírt eseményhez több jelzést is rendelhetünk (a gyárinál csak kettőt, de itt szinte bármennyit). Ráadásul egy olyan kiválasztási felületen teheted meg, ahol alapból van 5-10-15-30perc, 1-5-10 óra stb. Ezek közül választhatsz, hogy mikor jelezzen. Így akár egy snooze folyamatot is beállíthatsz.
Itt, ha rányomsz a telefonra, akkor nézhetsz screenshotokat is.A Due-t egyelőre töröltem is.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #421 üzenetére
icecave: végül megvettem. Húsvéti ajándékként megleptem magam vele (a szórakozás, mint itunes budgetbe már nem fért bele ).
Írtam nekik, hogy a tasks részre is tegyenek emlékeztetőt, mert úgy sokkal jobb lenne. Maga a naptár nézet nagyon tetszik. Felül a hónap, alul meg heti nézet. Nekem ez a legjobb így. A quick reminders is jó. ott igazából csak azt állítod be, hogy mit kell tenni és hogy mikor csipogjon neked (de igazából egy esemény lesz). Ami még tetszetős, hogy mikor csipog és te megnyitod, akkor feldob, egy ablakot, hogy mit csináljon. 10 perc múlva, 15 perc múlva, 1 óra vagy 1 nap múlva szóljon újra, vagy leokézod és kész. A tasks részen meg fel van sorolva, hogy mi a teendő aznapra. Ott is van ilyen nézet!
A Due percenkénti emlékeztetője azért nem tetszik, mert oké hogy hangot ad, de a zárolt képernyőt is összeszemeteli jelzésekkel. Annyiszor ott lesz, hogy mit kell tenni.Most válaszoltak, hogy a jövőbeni frissítésekben benne lesz a task emlékeztető is.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #418 üzenetére
Nem.
Bár papíron: vendéglátó és szálloda szakos vagyok, de már nem a szakmában dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Nem tudom, mert nem használom. Nekem elég volt az univerzális app. iPhone és iPad-re.
Calvetica Calendar review. A Quick Reminders funkció szimpatikus. Lehet, hogy a Due rövid életű volt?
Ez a nézet tetszik nagyon!(#416) Solar_Wind:
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
A 1password-nél ilyen gond nincs. A minőségnek ára van.
Na, van egy naptár és to do egyben. Calvetica Calendar néven fut. A "tasks" még nincsenek felvértezve emlékeztetővel. Mondjuk ha úgyis naponta belemész, akkor meg láthatod. Egy katt és váltasz az események és teendők között.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #409 üzenetére
Erről a Calvetica-ról írhatnál valamit. A honlapján azt írja, hogy naptár+tasks/todo is egyben. Ez hogy működik?
Meg van benne snooze. Lehet ez lesz icecave-nak a nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #409 üzenetére
El biza...
Nem tudom, nekem a heti nézete tetszik a legjobban. Amit írtál az nekem nem is tetszik képek alapján. Egy naptárban nekem az a legfontosabb, hogy lássam mi várható a héten.
A gyári csak havit tud állóban és legtöbbször úgy használom. Ha valami extra kell, akkor a gyárit használom.
(úgyis van beállítva, hogy a gyári mindent kitesz a notification centerbe, de minden másra az agenda marad.) -
DanielK
addikt
Ebben egyetértek veled. Próbálj írni a fejlesztőnek, hátha veszi a lapot.
Azt nem értem, hogy pont ezek az appok (gyári naptár és emlékeztető) miért nem tudják a badget. Ráadásul a naptárnál az Értesítések közötti beállításban van egy olyan, hogy jelvény-alkalmazásikon. De ezt nem vágom, hogy minek, ha nem jelzi. Pedig iPaden is beállítottam, de semmi. (iPaden nagyon jók naptár nézetek, pl az éves. Ott nem is cserélem le, de a telefonon levő nagyon gyér.)
Vagy van valakinek ötlete, hogy mi az a jelvény-alkalmazásikon a naptárnál? -
DanielK
addikt
Állítsd be a badge-t Today+Overdue-ra. És tádám, ott fog virítani, hogy mennyi teendőd van mára. Jelzést meg úgyis megkapod.
Ez már szőrszálhasogatás...
Szerintem elég jól jelzi egyébként: a mai teendőkhöz csak idő van írva, a többihez meg oda van írva, hogy holnap. Így hosszabb is a szövegrész, a mainál meg nagyobb betűtípussal van az időpont.(#392) mondomén: a gyári 4 számjegyes kód miért nem jó? És akkor az egész telefon le van védve.
Szerintem ilyet nem fogsz találni.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Írj neki. Nagyon korrekten fog válaszolni, de van egy kis sejtésem, hogy mit fog válaszolni. (A gyári ezeket tudja, így minek egy ugyanolyat programozni... )
Ebben igaza van. Erre jó nekem az Agenda. Ott látom a pöttyöket. Az agendaból át tudom küldeni a Due-ba, ha akarok valamit. Szóval nekem ez a kettő teljesen megfelel.
Bár nem értelek, ez egy emlékeztető app, nem to do app. Szóval felvieszel egy emlékeztetőt és szól, ha esedékes. Minek nézegetni? -
DanielK
addikt
Aha, értem. Attól még nagyon jó a heti nézete!
A Handy Safe Pro ikonja nem szép? Nem tudom, iOS-en nem próbáltam. Az összes platformon ez az ikonja (android, symbian stb.) gondolom emiatt maradt itt is ilyen.
Mela Kehes: az AVPlayerhez jött frissítés. Állítólag orvosolták a resume funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
És van Goal View benne. Ez azoknak jó, akik egész évre ütemeznek nagyobb projekteket és látni szeretnék azt. (pl. esetleg icecave?)
Én nem használom, csak az álló heti nézet miatt kellett. Sokkal átláthatóbb számomra.Mela Kehes: ebben nem tudok segíteni. Én nem regisztráltam a freemyappsra.
-
DanielK
addikt
Ha valaki egy könnyen átlátható és egyszerű, de a gyárinál többet tudó naptár programot keres, akkor ezt nézze meg.
vadászcsiga: tudom-tudom... Ott a Week Calendar, de az nekem olyan, mint a 2do. Túl összetett és bonyolult. Ez a naptár letisztultabb, olyan mint a Due. Egyszerű, mégis nagyszerű!
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz Mela Kehes #376 üzenetére
Nem a pin. CVC-nek hívják.
A kártya hátoldalán van és 3számjegyből áll. Az aláírás mellett. -
DanielK
addikt
válasz Totheground #371 üzenetére
Itt elolvashatod, hogy miért nem tette bele. Szerintem jogos. Illetve a gps nagyon meríti a telefont. Én örülök, hogy nincs benne ez a funkció. Arra ott a gyári.
-
DanielK
addikt
A számlaszámom éppenséggel tudom, de a bankkártyáimét már nem. Így az online fizetésénél vagyok gondban. (elég nagyban vagy előveszem a kártyámat, vagy elég telefonon egy appot váltani) Bár a 1password azért jó, mert van egy beépített böngészője, így azonnal átvisz a megfelelő oldalra és be írja dolgokat, ha egy honlap accountot vittél be, pl.
Akkor nyomozni kell? Az jó! Mikor lesz iOS verzió belőle?
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
A jelszómegjegyzőt pont emiatt használom sok-sok éve. Illetve a kártyaadatok miatt is. Nincs kedvem fejben megjegyezni 3x16 számot + lejáratot és még utána pin kódot vagy a cvct.
Igazi hidden object játlék. Ezeket nagyon megszerettem. Pedig iPad előtt nem is gondoltam volna, hogy lekötnek. Eddig 3-at játszottam ki, és már a következő kettőt is megvettem.
A misztikus fajtákat szeretem a BigFishG-től. Ahol nyomozni kell valami után, de nem a szerelmes sz*rokat, hanem a szellemes vagy rémséges fajták.
A tiétek miről szól? Persze csak nagy vonalakban, hogy ha megjelenik ipadre, akkor megvehessem és kitolhassam. -
DanielK
addikt
Őszinte leszek, hasonló cipőben járok mint te. Nincs szükségem, hogy figyeljem ezeket a dolgokat, de egyszerűen szeretném tudni, hogy egy adott évben mire és mennyit költök. Illetve jó tudni, hogy mennyi is van a számláimon, offline, netbank nélkül.
Illetve gyűjtünk egy nagyobb lakásra (a 33m2 nem túl nagy ), és így látom, hogy ha esetleg a szórakozás már sok (pl. PlayStation vagy iTunes ), akkor egy picit odafigyelek, hogy ne költsek ott többet. -
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #356 üzenetére
Megadtam 4 budget-et. Ami egy hatáérték. Pl Szórakozásra adtam 25.000 Ft-ot. Bevásárlásra meg 50.000-et. Ha túllépem a szórakozás 25e Ft-ját, akkor a fel nem használt bevásárlásból át tudok csoportosítani. Nem kell átírni a budgetet.
Így remélem érthetőbb volt! -
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #347 üzenetére
Ja egyébként igen, az univerzális miatt váltok, illetve jobban átláthatóbb a pocket expense-ben az accountjaim. Sorban vannak egymás alatt, Money IQ-ban egymás mellett. Átláthatóbb lett. Kár volt elhagynom a bejárt utat.
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #346 üzenetére
passz, nem tudom.
(#347) vadászcsiga: Abból amit ő feltölt biztos, hogy nem olvasol ki semmit. Csak a program tudja kezelni azt a fájlt, mással nem tudod megnyitni és akkor is egy 256bites védelemmel ellátott jelszóról van szó.
Ha feltörik, akkor megérdemlik, hogy bejussanak az emailjeim közé. Mondjuk ahonnan sok mindent nem látnak, mert általában törlök mindent.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #343 üzenetére
Univerzális, így ipaden is láthod nagyban a költéseidet. Moneybookot próbáltam, de az ehez képest semmit sem tud.
Pocket Expense: többféle accountot állíthatsz be (számlákat pl: folyószámla, hitelszámla, webszámla, lekötés stb. - ezek között "utalgathatsz" is), kezeli a számlákat (sárga csekkek és azok határidejét is rögzítheted, jelez, ha lejár és be kell fizetni). Van budget, de nem csak egy, hanem kategóriánként állíthatsz be. Vannak fő kategóriák és mindegyikhez csinálhatsz alkategóriát is. Nagyjából ennyi.
-
DanielK
addikt
Én használok, mindig is használtam. Évek óta telefonon használom ezeket. Bankkártya adatok, számlaszám, taj szám stb. Minden honlaphoz is ott van.
Ja és a program: 1 password. Tudom, nem a legolcsóbb, de én ilyen programban nem adok lejjebb. Az univerzálisat vettem meg, így ipaden is minden fent van. Tudja a dropbox syncet, de wifin keresztül tud mentést csinálni a gépre is. Ráadásul ha megvenném az asztali klienst, akkor ott is látnám őket, de egyelőre csak az ios van meg.
Pocket expense nagyon jó lett. Minőségi, valószínűleg megyek vissza rá. Még szerencse, hogy az utolsó adatbázis mentésemet nem kukáztam, így "csak" a márciust kell újra begépelni. A fejlesztőknek írtam és válaszoltak is. (Az iCloud mentés és a Ft-nál a tizedes jegyek törlése miatt - mindkettő meglesz valamikor. )
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest