Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Crypto Trade
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Microsoft Excel topic
- Linux Mint
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Lesz egy nagyon ígéretes to do app iphone-ra.
http://www.any.do/
Itt lehet lecsekkolni, egyelőre csak androidra van. Párom SGS-én teszteltem és nagyon bejövős! -
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #167 üzenetére
Én is ezt néztem. Fent voltam az android marketen, akkor láttam meg. Gyors letölttem és teszteltem. Nagyon jó. Hasonlít egy picit a clearre, de tud jelezni és időpontot is megadhatsz.
Aztán nézem, letöltöm iPhone-ra. Erre ott nincs, de szerencsére jön. -
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #169 üzenetére
Az Any.do-nál az lesz a legjobb, hogy jön böngészőre is, így gép előtt is tudod szerkeszteni a listádat.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #185 üzenetére
Akkor mondhatnál pár hasonlót!
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #187 üzenetére
Erről mi a véleményed? Azt mondtad, hogy megvan, ha jól emlékszem. Elég jónak tűnik. Nem tudom, hogy érdemes-e megvenni. Illetve badget tud?
A 3do is egészen tetszetős! Jó, hogy csak egy oldal van. Bár nekem még mindig az any.do tetszik eddig a legjobban. Remélem lesz badge ott is.
A gyárira is tehetnének, de akár a naptárra is. Pl. naptár ikon badge-dzsel. Mutatná, hogy aznap mennyi teendő van. Így lehetne az emlékeztetőknél is. -
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #193 üzenetére
És iCloud naptárral is szinkronizálható? Már nem pötyögnék mindent át, ha megveszem emiatt...
-
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #195 üzenetére
Ez a funkciója nagyon tetszik!
"Rolling EventsA rolling event will automatically move to the next day, until it has been marked as completed. Perfect for items you really need to finish.
You can even couple it with an AutoColor/Icon rule to mark not completed events with their own color or icon.
(Add event > Repeat > Rolling)Known as floating events by Palm users."
Icecave ezt neked is ajánlom!
-
DanielK
addikt
Nem sorolom fel, de itt elolvashatod , hogy mit tud. Nekem nagyon tetszik, és ez a rolling event fogott meg a legjobban. Betettem a gyári mellé (az mutatja, hogy hányadika van), ez meg badge-n, hogy mennyi teendő van aznapra. A gyári emlékeztetőket így kukázom.
Ja és az iCloudot tudod szinkronizálni vele.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #201 üzenetére
Egyelőre a Calendar Weeket használom.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #212 üzenetére
Köszi!
Már töltöm is! -
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #218 üzenetére
Én a Due-ba teszem a teendőimet. Aznap teszi ki a badget, amikor a teendő esedékes, ha nincs, akkor nincs is badge!
Emiatt tetszik! Nekem a week calendarral együtt teljes lefedi amire kell.
Persze egyik sem 100%-os. A week calendarból az hiányzik, hogy az ikonon legyen, hogy hanyadika van, de ez az apple miatt nem lehet. A dueból meg az, hogy a snooze ne csak 1perc vagy 1óra legyen!A gyári emlékeztetővel az a gond, hogy nincs badge és eltűnik a jelzés, ha mást csinálsz.
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
Nekem bonyolult. Két dolgot kérdezhetek?
1. Miért kell neked ez a két oszlop? Nálam a Due-ban be van állítva, hogy a mai és elmúlt de le nem okézott dolgokat kijelzi badge-dzsel. A többi meg ott van a programban. Ráadásul tud magyar nyelven a dátum része. Ha mai az esemény, akkor beteszi az időt amit beállítottál, mellé meg odaírja, hogy mai. Pl.: 16:00 - mai és a következő sorban ott, hogy mia az. A március 20-i eseményre ezt írta: 9:00 - kedd. Közeli az esemény (meg a héten már nincs kedd) így a napot írja ki. A többinél: 16:00 - április 1. Tehát még a dátumon sem kell gondolkodnom.
2. Mirt kell tól-ig? Nem elég, hogy emlékeztessen arra, hogy meg kell csinálni? Ha már elkezdted, akkor meg úgyis csinálod. Ebben meg ha van valamire egy órád, akkor beírod adott időre amit meg kell csinálni, majd a következő órára beállítod a másikat. Egyik to do app sem fog emlékeztetni, hogy lejárt az 1 óra, fejezd már be, mert csak 1 órát adtál magadnak. Ha nekem ilyen kell, ott a week calendar. Ott is tudsz görgetni, ha nem csinálsz meg valamit.vadászcsiga: őszintén! Mi a különbség egy to do és egy emlékeztető között? Nekem már megvan a boldogság ezzel a kettővel: week calendar + due.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Szerintem mindezeket tudja!
Itt nézd végig, hogy miket tud és startolj, ha bejött, szerintem.
Egyedül tól-igot nem tudsz beállítani, csak egy időpontot, amikor szól neked. Onnan viszont van szundi, de akár egy második hosszabb csöngés is beállítható, de egy gombnyomással leokézható vagy eltolható perc/óra/nappal. Ami ismétlődik, az ott marad a következő időpontig újra stb. Nekem megérte az árát, ráadásul univerzális és így ipaden is látod a teendőidet/emlékeztetőidet!
Ha valamit töröltél, akkor az a Logbookban jelenik meg és egy kattintással visszaállíthatod!Tegnap eldöntöttem, hogy megveszem a 2do-t. Szerencsére leárazták, de nem jött be. A 2do normál árán (ha így gondolkodom), van egy brutál jó naptáram és egy mindent igényt kielégítő reminder/to do appom!
[ Szerkesztve ]
-
-
DanielK
addikt
-
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #251 üzenetére
Ezért tetszik a Due. Ott legalább a dátum magyarul van és nem azt kell olvasnom, hogy today, tomorrow, hanem azt, hogy ma és holnap vagy kedd és szerda stb.
icecave: ha válaszolnak a fordítási levelemre, akkor írok nekik arról, hogy jó lenne ott is "custom" beállítás.
-
DanielK
addikt
Eddig azt használtam, de nem vált be. Nehézkes beleírni az új dolgokat. Beviszed, és utána még kettőt kell kattintani, hogy a dátumot is megadd.
Amikor jelez, akkor ugyanúgy eltűnik, mint a naptár, csak a notificationbe megy be és onnan látod, hogy van még teendőd. Ömlesztve mutatja a dolgokat, a Due legalább időrendbe teszi, hogy első a legkorábbi és így tovább. Nincs badge, így nem tudom, hogy mennyi teendőm van még aznap, mindig csekkolni kell a programot, esetleg a noti centert. A Due a mai és elmulasztottakat kiteszi badgenek (de be lehet állítani, hogy az összeset vagy csak az elmulasztottakat mutassa így).
Persze nem kampányolni akarok mellette, csak rávílágítani, hogy tudása igen nagy, annak ellenére, hogy ez nem látszik. A fejlesztő meg válaszol az emailekre.A Due custom snooze beállítása, mint kiderült az Apple faszsága. Itt lehet olvasni, hogy miért csak 1perrc vagy 1óra a snooze.
icecave így már nem érdemes olyat keresni, amelyik custom snooze-t tud, mert az csak "átverés".
Ugyanolyan Apple hülyeség, mint az hogy nem lehet dinamikus ikon kint, így a week calendar sem mutathatja a dátumot.vadászcsiga: nem feltétlenül csak a fordításra gondoltam, hanem pl melyik a legmagyarosabb kifejezés, ami egy ilyen programba illik stb.
Ja és írt a fejlesztő, hogy majd ír, amikor újabb nyelvet akar bele pakolni. Egyelőre meg kell elégedni a magyar dátummal, bár nekem már az is nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
Ha nem fejezed be, akkor meg eltolod manuálisan a figyelmeztetést! A 4. képen láthatod is. Erre van 3 gyors kapcsoló.
Van 6 gomb, az első a szundit jelzi (Zzz), a második az ismétlést, a harmadik a figyelmeztetést. És itt jön a lényeg, a 4.-kel 10 perccel eltolhatod, de ha még egyszer megnyomod, akkor meg már +10perc azaz összesen 20-szal toltad el, és így tovább. Az 5.-kel 1 órával és a 6.-kal egy nappal tolod el az emlékeztetőt! -
DanielK
addikt
Én sajnos csak iPhone-ra tudok (Logitech), de az meg fut iPaden is. Egy próbát megér.
icecave: mennyire fogsz megkövezni a Due miatt? Hogy szuperál?
Nálam a logmein vált be. Ingyen van, bár nekem csak arra kellett, hogy irányítsam a gépet, fut ipaden is és iphoneon is. Illetve, ha márfeltetted egy gépre, akkor neten keresztül is egy böngészőből (bárhonnan) tudod irányítani az adott gépet. Ez jó, mert anyámnál néha kell segítség és akkor jól jön távolról besegíteni neki. Telefonon nem szeretem mondani, hogy hova kattintgasson, ráadásul még XPje van, amit már kezdek elfelejteni (emlékezetből nem tudom, hogy mi hol van, de ha ott vagyok előtte, akkor azért megy)[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #305 üzenetére
Én adtam ma a 2do-nak még egy esélyt. Hát nem tartottam meg. A Due sokkal átláthatóbb, meg tetszik, hogy ha valamit holnap kell megcsinálni, akkor nem azt írja, hogy tomorrow, hanem, hogy holnap.
A week calendar nálam bevált, főleg a Mini month nézettel. Többet tud, mint a gyári. Minden eseményt beírok ide, ami lesz, így tudom nyomonkövetni magam. Minden emlékeztetőt meg beírok a Dueba.icecave: örülök neki!
-
DanielK
addikt
válasz eszgé100 #315 üzenetére
Igazából sosem használtam igazi papír alapú határidőnaplót. Nem tudtam volna hova tenni. Jó férfi módjára telefon, pénztárca és kulcs szokott lenni nálam. Ezen felül nem szeretek semmit sem magamnál tartani (ja +2db papír zsepi)
Viszont amíg nem volt okostelefonom, mindent cetlire írtam, hogy el ne felejtsem. Ha nem tettem volna, elfelejtettem volna. Szóval nálam minden fel van írva, pl. mikor kell bérletet venni, mikor mondjam le az angolt, stb.
Ahogy vadászcsigánál úgy nálam is pl születésnapok is a naptárban vannak.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #321 üzenetére
Egyszerű, ugyanakkor mindent tud, amire nekem kell. Ráadásul magyar a dátum, van dropbox sync és univerzális app.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #329 üzenetére
Nekem még mindig bonyolult.... Legalább ha lenne benne naptár, mint az ipad verzióban.
-
DanielK
addikt
Én használok, mindig is használtam. Évek óta telefonon használom ezeket. Bankkártya adatok, számlaszám, taj szám stb. Minden honlaphoz is ott van.
Ja és a program: 1 password. Tudom, nem a legolcsóbb, de én ilyen programban nem adok lejjebb. Az univerzálisat vettem meg, így ipaden is minden fent van. Tudja a dropbox syncet, de wifin keresztül tud mentést csinálni a gépre is. Ráadásul ha megvenném az asztali klienst, akkor ott is látnám őket, de egyelőre csak az ios van meg.
Pocket expense nagyon jó lett. Minőségi, valószínűleg megyek vissza rá. Még szerencse, hogy az utolsó adatbázis mentésemet nem kukáztam, így "csak" a márciust kell újra begépelni. A fejlesztőknek írtam és válaszoltak is. (Az iCloud mentés és a Ft-nál a tizedes jegyek törlése miatt - mindkettő meglesz valamikor. )
-
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #343 üzenetére
Univerzális, így ipaden is láthod nagyban a költéseidet. Moneybookot próbáltam, de az ehez képest semmit sem tud.
Pocket Expense: többféle accountot állíthatsz be (számlákat pl: folyószámla, hitelszámla, webszámla, lekötés stb. - ezek között "utalgathatsz" is), kezeli a számlákat (sárga csekkek és azok határidejét is rögzítheted, jelez, ha lejár és be kell fizetni). Van budget, de nem csak egy, hanem kategóriánként állíthatsz be. Vannak fő kategóriák és mindegyikhez csinálhatsz alkategóriát is. Nagyjából ennyi.
-
DanielK
addikt
válasz Solar_Wind #346 üzenetére
passz, nem tudom.
(#347) vadászcsiga: Abból amit ő feltölt biztos, hogy nem olvasol ki semmit. Csak a program tudja kezelni azt a fájlt, mással nem tudod megnyitni és akkor is egy 256bites védelemmel ellátott jelszóról van szó.
Ha feltörik, akkor megérdemlik, hogy bejussanak az emailjeim közé. Mondjuk ahonnan sok mindent nem látnak, mert általában törlök mindent.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #347 üzenetére
Ja egyébként igen, az univerzális miatt váltok, illetve jobban átláthatóbb a pocket expense-ben az accountjaim. Sorban vannak egymás alatt, Money IQ-ban egymás mellett. Átláthatóbb lett. Kár volt elhagynom a bejárt utat.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #356 üzenetére
Megadtam 4 budget-et. Ami egy hatáérték. Pl Szórakozásra adtam 25.000 Ft-ot. Bevásárlásra meg 50.000-et. Ha túllépem a szórakozás 25e Ft-ját, akkor a fel nem használt bevásárlásból át tudok csoportosítani. Nem kell átírni a budgetet.
Így remélem érthetőbb volt! -
DanielK
addikt
Őszinte leszek, hasonló cipőben járok mint te. Nincs szükségem, hogy figyeljem ezeket a dolgokat, de egyszerűen szeretném tudni, hogy egy adott évben mire és mennyit költök. Illetve jó tudni, hogy mennyi is van a számláimon, offline, netbank nélkül.
Illetve gyűjtünk egy nagyobb lakásra (a 33m2 nem túl nagy ), és így látom, hogy ha esetleg a szórakozás már sok (pl. PlayStation vagy iTunes ), akkor egy picit odafigyelek, hogy ne költsek ott többet. -
DanielK
addikt
A jelszómegjegyzőt pont emiatt használom sok-sok éve. Illetve a kártyaadatok miatt is. Nincs kedvem fejben megjegyezni 3x16 számot + lejáratot és még utána pin kódot vagy a cvct.
Igazi hidden object játlék. Ezeket nagyon megszerettem. Pedig iPad előtt nem is gondoltam volna, hogy lekötnek. Eddig 3-at játszottam ki, és már a következő kettőt is megvettem.
A misztikus fajtákat szeretem a BigFishG-től. Ahol nyomozni kell valami után, de nem a szerelmes sz*rokat, hanem a szellemes vagy rémséges fajták.
A tiétek miről szól? Persze csak nagy vonalakban, hogy ha megjelenik ipadre, akkor megvehessem és kitolhassam. -
DanielK
addikt
A számlaszámom éppenséggel tudom, de a bankkártyáimét már nem. Így az online fizetésénél vagyok gondban. (elég nagyban vagy előveszem a kártyámat, vagy elég telefonon egy appot váltani) Bár a 1password azért jó, mert van egy beépített böngészője, így azonnal átvisz a megfelelő oldalra és be írja dolgokat, ha egy honlap accountot vittél be, pl.
Akkor nyomozni kell? Az jó! Mikor lesz iOS verzió belőle?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen