-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
Létezik értelmesen áron (~15k-ig bezárólag) magyar kiosztású jó minőségű BT billentyűzet iPad-hez? Lightning kábeles megoldás nincs véletlenül?
-
danilla
őstag
-
llaszlo
veterán
iPad4en milyen a 8as iOs? Mennyire lesz lagos, lassú?
Nem találtam róla videót. -
Scoobyka
addikt
Akkor ugy irom keszulek frissites....tehat uj ipad.
-
Scoobyka
addikt
Mikor szokott ipad frissites erkezni?
Mikorra varhato az uj ipad?
-
gabor0077
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg olyan szövegszerkesztőt mondani, ami ingyenes, és tud word-ben is megnyitható dokumentumokat csinálni? Pages mennyire jó szövegszerkesztő? Jegyzeteléshez kellene, de nem árt ha meg tudom nyitni esetleg PC-n is.
-
daniel909
addikt
válasz
szentkuti11 #2733 üzenetére
Yep és nagyon király. Csak ajánlani tudom.
-
erdoke
titán
válasz
szentkuti11 #2733 üzenetére
Igen, használható.
-
szentkuti11
addikt
Tiszteletem az almatáblásoknak!
Az első generációs iPad Minihez való eredeti Apple Smart Cover használható a retinás változathoz is?
szerk.: Köszönöm szépen!
-
Most beszéltem telefonon a hölggyel akinél anno a vaterán rendeltem az Airt. Ha direktben (nem vaterán) rendelem, akkor bruttó 92 000 Ft az alap Air - házhoz szállítva.
Rendes Áfás számlát ad, tehát 72 441 Ft + Áfa (így jön ki a ~80). Ha valakinek kell az elérhetősége, írjon privátot.Szerk.: ha valakinek iPhone 6 kell, azt bruttó 190-ért hoz most. Kb. 1-1,5 hónap a szállítás+vámolás.
Vaterán: BelindaCsillag felhasználónév alatt találjátok. -
Szia!
Az én szüleim sem csak képnézegetésre használnák, sőt ez a fentiek tükrében ki is esett. Sokkal inkább böngészésre, emailre a családon belül, talán Skype, vagy Facetime (?) is jó lenne.
Office-ra viszont nincs szükségük, eleinte én is gondoltam Windowos tabra korábban, de tartok tőle, hogy az "el tud romlani", elállítanak valamit, stb.
Gondolkodtam a kérdésen tegnap este óta is, 99%, hogy iPad lesz.
Úgy tűnik új munkahelyem lesz (
), ha ott adnak tabot, akkor a szüleim öröklik a privát Airemet.
@(#2727) daniel909: Ahogy fent írom, Windowst inkább nem erőltetem, appokat annyira nem akarnak, jelenleg azt se tudják mi az
Igazad lehet a FHD témában, de időtálló (jövöálló?) készüléket próbálok találni, persze a technika folyamatosan fejlődik, így minden gyorsan avul.
Köszönöm szépen Mindenkinek a tanácsokat!
-
daniel909
addikt
válasz
legiaap #2726 üzenetére
Én is ezt hittem de mást tapasztaltam.
Mas: ha az appok nem fontosak nezhetsz meg Windows tabletet is. Egyszerű smooth böngészni az is jó.. Ja amúgy azt vegyétek figyelembe h akinek rossz a szeme az nem fogja látni a full HD és a gyengebb kijelzo között a különbséget.
Ha 80ba tudsz szerezni airt akkor ne nagyon gondolkozz. Az nagyon jó.
-
legiaap
félisten
válasz
daniel909 #2723 üzenetére
Én nem vennék laggoló droid tabletet az szent. Egyrészt nehéz rászoktatni őket a technikára akkor még laggoljon is és csodálkozik, hogy nem történik semmi.
Csomószor volt apám rányomott valamire a droid tableten, nem indult el majd rányomott még vagy 5 másikra és mind szép sorban megadta megnyíltak még jobban megakasztva a gépet. Véletlen így elindíthat olyat amit azt sem tudja mi, mire jó.
Egyszerűbb egy folyamatosan működö apple tablet. Sokkal átláthatóbb. -
Süvi
őstag
Szia!
Hasonló helyzetben vagyok én is az én szüleimmel, mert ők is szeretnének egy tabletet; elkezdtem nézelődni Android fronton, hátha az olcsóbb.
Mivel ők olvasgatnának is rajta, ezért az alacsony felbontású készülékek (FHD alatt) kiestek és jó lenne a 10" is.
(Nekem ekkor vált világossá, hogy mennyivel előrébb járt az Apple, amikor behozta 2012-ben a retina kijelzőt, mert még most sem olyan túl elterjedt )Nézegettem a készülékeket és rájöttem, hogy sokkal olcsóbban nem kapok más rendszerben sem, hasonló minőségben.
(Ifive készülék Kínából - ki tudja milyen garanciával- 80.000 Ft-ért?; Xiaomi Ipad klón Androiddal 90.000 Ft-ért?
)
Tehát mi most egyenlőre várunk: Nexus 9 bejelentésére ill. az új Ipadok bejelentésére (ha érdemes váltani, megkapják az enyémet
)
Ha csak fotókat nézegetnek a szüleid és nem szeretnének rá alkalmazásokat telepíteni, akkor pl. egy Asus t100 (720p), vagy Lenovo Miix 2 10 (FHD, de ezen az asztalt nem fogják látni, csak a Metro felületen élvezhető) is érdekes lehet: ki lehet kötni TV-re, monitorra, SD kártya olvasás minden játszik?
(Az én szüleimnek is rosszalkodik a PC, ezért ilyenben is gondolkozok, mert ők az Office-t is használják) -
válasz
daniel909 #2723 üzenetére
Igazad lehet! De nem akarok rájuk melegíteni valami gagyit, az a legdrágább, ha 2x kell valamit megvenni. Még az első iPad2-m előtt használtam egy hétig egy Bluepanther ( vagy hasonló nevű) droidos tabot, nem laggolt feltűnően; ami fájt: 1. kb. 3-4 órát bírt az akksi, 2. szörnyen pixeles volt. Minimum fullHD kell kb. 10"-on és erős akksi.
Tényleg jobban örülnék (én) egy droidonak, mert nekik momentán mindegy, mit kell megtanulniuk kezelni, de a fenti hsz-ek alapján nincs nagyon alternatíva. Nem adok ki 150-et egy Sonyért, ha lényegesen jobb áron van iPad. Ha van konkrét ötleted egy modellre, örömmel fogadom
-
daniel909
addikt
Hello egyik barátom szülei pont ugyanilyen felhasználók. A barátom vett nekik egy 25ezres laggolo rossz felbontású tabletet ami elől az átlag ember amúgy menekülne. Imádják. Le se teszik, azóta a számítógép be se volt kapcsolva (nettó egy óra net/nap) van rajta kártya olvasó minden ami "kell". Valami ős Android fut rajta ami ráadásul mobil os nem is tablet os= minden ikon 2x akkora ez meg direkt jo is.
Összegzés: az időseknek egyáltalán nem tűnik fel az mivel van dolguk mivel teljesen máshogy használják mint mi. Szóval én azt mondom akar egy jobb droidos tab is jo lehet mondjuk egy egyszerű launcherrel amiben van kártya olvasó stb...
-
-
Értem, köszönöm! Volt 4-esem 1-2 hétig, húzta is a csuklómat, panaszkodtam rá rendesen. Csak olyan "abba vót még anyag" érzésem volt vele kapcsolatban (v.ö. Zsiguli vs. modern autók), de akkor nem kérdés, pénzben ugyanott lennénk kb.
@Weinmaker: olvastam a sztoridat korábban.
-
weinmaker
őstag
válasz
vadászcsiga #2718 üzenetére
Utángyártottat nyugodtan felejtse el mindenki mert nem működik még JB-el sem. Kizárólag eredetit szabad venni. Én már végigsz@ptam ezt az utat.
-
-
válasz
vadászcsiga #2715 üzenetére
Uraim!
Erdoke!
még azt erősítsd meg kérlek - mondván Te/Ti mindegyik típust használjátok a családban - hogy az Air bírja úgy a kiképzést mint a 4-es harverileg. Köszönöm!
Ragnar!
Köszönöm szépen! Attól félek, hogy utána majd mindketten iPhonet akarnak maguknak
Vadászcsiga!
ha Te mondod, mint Nexus (vagy G2?) user, hogy iOS legyen, akkor nincs kérdésem. Camera-kitet majd kitalálom, lehet, inkább univerzális kütyü lesz, vagy utángyártott kit. Köszönöm!
Ha valakinek eszébe jut még valami, kérem ne tartsa magában!
Szerk: van még egy Anyósom is, neki is kell majd valami Karácsonyra... az 2-es lesz, vagy 3-as, vagy veszek magamnak egy új Airt, vagy nem.
-
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga #2712 üzenetére
Írta a Camera Connection Kitet is, az csak 8-10k körül van és a használata is pofonegyszerű.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #2714 üzenetére
-
válasz
vadászcsiga #2712 üzenetére
LG nincs 10-es?
Nexus tudom 9-es, de most 9 vagy 9,7... igaz én mondtam, hogy legyen minél nagyobb. Csak tényleg a legjobbat akarom nekik. -
válasz
vadászcsiga #2709 üzenetére
LG G Pad? Esetleg az új Nexus9? Samsungot nem veszek, Sonyt is dicsérik, de az túl drága egy droidosért (150).
-
Ragnar95
félisten
Ékezetes karaktereket ugyanannyira könnyű megtalálni, ráadásul iOS8-al jönnek a testreszabható billentyűzetek, ott tuti lesz magyar is, ahol külön billentyűt kapnak az ékezetes karakterek is.
SD kártya ahogy erdoke is írta kezelhető iPaden is.
Az Air vékonyabb + könnyebb, ami mindenképp kényelmesebb, illetve jobb a hardvere is. 80-ért mindenképp az Air a nyerő választás, nem kérdés -
válasz
Ragnar95 #2705 üzenetére
+erdoke!
Hát a geektől a lehető legtávolabbi felhasználói típust testesítik meg
Én sem vagyok egy PC-guru, de droidon otthonosabban mozgok. Annak az az előnye a szüleim számára, hogy könnyebben megtalálják az ékezetes magyar betűket, ill. az SD. Talán jobb az ár/érték aránya is. A stabilabb (hüje biztosabb) működés viszont egyértelmű érv az iOS mellett.Az iPad4 vs. Air kérdést inkább a hardver oldalról közelíteném meg: nem robusztusabb a 4-es?
A pénz itt nem kérdés, nem 2 évre vennék, ill. nagyon jó áron tudok Airt venni áfás áron (a végén 80-ban megállna egy alap Air újonnan).@erdoke: egyik tv-jûk sem Smart, de van rajtuk USB. Egy ilyen kütyüt amit linkeltél majd veszek magamnak, de nem akarom az ő életüket ilyenekkel bonyolítani egyelőre. Addig nézik a fényképezőről a képeket.
-
samgar
őstag
Lehetseges, hogy az ios 8 nem tamogatja meg az iphoto-t?
-
-
Ragnar95
félisten
1.Mindkettő ugyanolyan stabil, de ha van rá keret, akkor az Air jobb választás.
2.Ahogy leírtad, nem éppen hozzáértők a szüleid no offense, így én semmiképp nem vennék nekik droidosat, mivel az oob működés jelen esetben nagyon fontos és ezt az iPad tudja a legjobban, szerintem első tabletnek nem geek felhasználók kezébe az iPad a legjobb választás a stabil működés és egyszerű kezelhetőség miatt.
3. Nincs olyan adathordozó, ami örökké bírná, idővel az SD kártya is tönkremehet, de ehhez tényleg elég sok időnek kell eltelnie és itt használattól függ, tehát ha nem ír/olvas adatokat rajta az ember 0-24-ben, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy belátható időn belül meghibásodjon a kártya. -
T. Szakik!
A szüleimnél kb. végleg beadta a kulcsot a PC, évek óta döglődött, de most már tényleg használhatatlan (én nem tudom megbütykölni, asszem a RAM fele elszállt, maradt 512 MB, XP, percekig bootol, iszonyat lassan tölti be az oldalakat, stb.).
Egy darabig azon gondolkodtam, hogy szerzek nekik egy használt üzleti laptopot.
60 felettiek, nyugdíjasok, jönnek-mennek, aktív életet élnek, de műszakilag analfabéták. Ha elromlik a PC, hívnak egy volt kollégát vagy én megpróbálom helyre rakni.
Hangsúlyozom, soha nem dolgoztak szinte számítógéppel (orvos, tanárnő), telefonból nyomógombos Nokiát használnak, tudnak SMS-t írni, de ha elállítódik a csengőhang, akkor én állítom vissza.Arra jutottam, hogy egy tablet lenne a legjobb megoldás a szüleimnek, az tud a legkevésbé elromlani. Ma kipróbálták az én Airemet, tetszett nekik, ennek örültem, mert eleinte kicsit féltem, hogy idegenkedni fognak tőle, de tetszett nekik a klassz felbontás, az hogy pillanatok alatt bekapcsolt.
1. Mit vegyünk? Melyik stabilabb - a 4-es vagy Air? 4-est csak rövid ideig használtam.
2. Őszintén, nem lenne jobb valami frankó Androidos? Abba legalább be lehet olvasni egy fényképezőgép SD kártyáját (Apám sokat utazik, szeret fotózni). Nem lesz mellette PC-jük, csak egy tablet.
10 hüvelykes képernyő kell mindenképp, azt is szemüveggel nézik.
Köszönöm, hogy megosztjátok gondolataitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forrmell.enn
- Politika
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- E-roller topik
- Dell notebook topic
- Léghűtés topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- További aktív témák...
- iPad 9. (2021) 256 Gb
- Új Teclast T60 plus táblagép
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- SAMSUNG GALAXY TAB S7 FE 12.4" ÓRIÁSTABLET + S PEN BILLENTYÜS TOKKAL, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest