- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Szeretnénk egy BP agglomerációba cégünkhöz internetet. Vezetékest senki nem ad.
Marad a Starlink vagy a mikrohullámú.A szakértők azt mondták, hogy a Starlink hátránya a mikrohullámmal szemben a következő:
- Rendelkezésreállás hiánya.
- Kiesés meghibásodás esetán.
- Távoli elérés hiánya, mert nincs publikus IP cím.
- Sávszélesség dinamikája.
- VPN hiánya. Nem tudok betárcsázni a helyi hálózatra.Ezt alá tudjátok támasztani?
Starlink egyébként jelentősen olcsóbb és gyorsabb lenne, de elbizonytalanítottak.
Visszajelzésetek köszönettel várom.
-
Próbálta már valaki a Telekom Solo csomagját? Tapasztalat, vélemény?
-
DPISTI00
csendes tag
Sziasztok!
Bekapcsolás után lassú a netem kb azóta, hogy Panda vírusirtómra megújítottam az előfizetést (pár hete). Megújítás előtt nem volt ilyen gondom, pedig egy éve használom a Pandát. Ha újraindítom a gépet utána semmi gond, de ezt mindennap el kell játszanom. De van úgy, hogy egy idő után megint újraindítás kell mert ismét belassul a netem. Nem töltök se le, se fel csak Youtube videókat néznék, de nem tudok, mert nem akarja betölteni. Outlookban lassabban tölti be az emaileket, alapból lassú a net. Mitől lehet ez? Kikapcsolt vírusirtónál is ezt csinálja. -
viktorhu
veterán
-
boborján2
senior tag
Akinek van tapasztalata telekom tv vagy vodafone tv (koax vagy OTT) tévészolgáltatásokkal és mellette használt yettel tv-t ,meg tudná osztani ,hogy minőségben hová kell a yettelt elhelyezni? Elsősorban a kép és hang érdekel. A box másodlagos ,mert yettelnek van tv-re appja. Köszi
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan domain vagy valami egyéb magyar szolgáltatóról, aki szolgáltat csak e-mail szolgáltatást vállakozásoknak vagy szervezeteknek?
Nem fontos az egyedi domain cím végződés.
A lényeg az lenne hogy egy társasház tulajdona lehessen jogilag úgy, hogy amikor változtatni kell, hogy a társasházi közösségből ki férhessen hozzá, akkor hivatalos közgyűlési jegyzőkönyv vagy valami dokumentum alapján a szolgáltató cég ezt a hozzáférési módosítást könnyedén megcsinálja (mindenféle személyes vitatkozást elkerülve).
Jelenleg a mindenféle ingyenes e-mail fiókok jelszó átadogatása nem működő mód. Valaki random csinál egyet, aztán mikor át kéne adni másnak, nah az már nem megy, különböző nézeteltérés, büszkeségi vagy hanyagsági okok miatt. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtárak!
Kistarcsa és Fót lokációkra keresek vezetékes(?) internet szolgáltatót.
Amik a lefedettség alapján egyáltalán szóbajönnek
- AceTelekom
- iPlus
- Invitel/Invitek
- Starlink
Invitel/Invitek van most Kistarcsán, de kb. évente 5 alkalommal elmegy a net, akár egész hétre is, mire visszaállítják...
Mit javasolnátok? Támogatjátok, teszem azt tapasztalat alapján a Starlink-et?Köszönettel,
zsoltip -
boneyard
tag
-
-
boneyard
tag
Sziasztok. Meguntam a voda bénázását, ez a OneTV eddig katasztrofális plusz nem is nézek túl sok tvt már (néha rtl vagy sport csatornák), úgyhogy arra gondoltam, h lemondom a tv előfizetést, hűségem már úgysincs és kipróbálom az internet tvt, ha már okos tvm van. A sweet tv-t néztem ki a google keresés alapján, de gondoltam előbb rákérdezek itt, h van-e vkinek más javaslata?
-
-
sopruk
senior tag
a negyedik hómaptól:
12 hóra 10.000 + 2000 router bérlés
24 hóra 9.000 + 1000 router bérlés
Miért ilyen nagy a különbség?
A 4000-es ár még elfogadható lenne... -
sopruk
senior tag
válasz
4Grider #2075 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Vezetékes egyiknél sem érhető el a címen, a mobil meg drága....A Voda mobil net nem sokkal drágább a Telekomosnál, de ott a térerővel lenne gond. Év végéig még a 30 GB / 1600 Ft-os Digi-Voda van, de gyötrelem vele...
E helyett keresünk valamit...A Telekomnál kicsit vicces, hogy csak net esetén havi 5216,-
ha telefonnal kérem, akkor havi 3718,-Ezzel a Net Plus-al azért el lehet lenni?
Direct One TV vagy hasonló menne róla vajon?
[kép] -
4Grider
nagyúr
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Elég kihalt a topik, de háthaMelyik oldalon érdemes keresni, hogy milyen internet szolgáltató érhető el egy településen?
Amiket próbáltam eddig nem valós találatokat adnak.Kiskőrösre keresnék Szüleimnek netet és eddig az ő címükre csak a Telekomos Net Plusz csomagot találtam, aminek 30/5 Mbps a maximuma.
Szeretnék utána járni, hogy van-e esetleg más lehetőség még...Köszi előre is ha tudtok segíteni!
-
Goopher
csendes tag
Sziasztok!
Elakadtam, segítséget szeretnék kérni.
Kecskemét mellé, Hetényegyházára költöztünk, de csak Telekom 30/10 vezetékes szolgáltatást tudnánk bekötni (mindennél is lassabb nekünk).
Szereztem flottás Yettel kártyát, azzal netezünk és eddig tévéztünk applikáción keresztül, de ma reggeltől csak hang résszel rendelkező kártyához lehet már csak Yettel TV-t venni... Semmi sem köthető be ide (Vodafone Home, Yettel Home, stb), ezért szeretnénk applikációs, Yettel neten keresztüli (a netet nem szeretném lecserélni) nézhető TV adásnál maradni.
Melyik a legolcsóbb, neten keresztül (telefon, tablet) IS nézhető szolgáltató? Vagy melyik a legjobb?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
-
Miska0330
tag
Szia!
Bocsi, csak most vettem észre a kérdésed. Ha még aktuális, akkor nézz szét az e-közművek oldalon. Ott ügyfélkapuval beléve meg tudod nézni a térképen, hogy mely szolgáltatók kábelei mennek a környéken. Tőlük tudsz érdeklődni.
https://www.e-epites.hu/e-kozmu
Ott ahogy nézem a Magyar Telekom vezetéke megy be az iparterületre.
-
kuk@c
tag
Sziasztok!
Internet szolgáltatót keresek ezen a területen: [link]
Abszolút nem vagyok arrafelé ismerős, így nem tudom mik a lehetőségek.
Most Yettel 4G van egy routerrel, ezt szeretnék lecserélni valami szebbre/jobbra.Segítségeteket előre is köszönöm!
@
-
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #2062 üzenetére
Hoppsz már megtaláltam a megfelelő topikot
by-by -
7Heads Drago
veterán
Üdv
Kellene egy jó Vodás vagy Telekom flotta.
Tudtok ajánlani valamit?
A lányomnak kb 10 gb net és kevés beszéd kellene, a feleségemnek meg 2-4 gb net és sok beszéd. Eddig a Yettelnél 5.500 volt a kettő együtt. De sajnos vicc a net térerő. A lányomnak meg a suli miatt fontos a stabil net. -
fonok87
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek
-
Speederer
senior tag
válasz
fonok87 #2058 üzenetére
Telekomtól engem felhívott a Vanda (automata) miután neten leadtam a rendelést (talán már másnap). Kérdezte, hogy melyik nap jó nekem (hétfőtől vasárnapig), de mivel a hétfőt nem értette meg harmadszorra sem, ezért átkapcsolt egy élő emberhez.
A lényeg, hogy egész rugalmasnak tűntek, 1 héten belül volt több szabad időpont is, persze inkább ilyen nagyon napközbeniek, amikor a legtöbb embernek munkaidő van. De gyanítom, hogy későbbi napok közül még jobban lehet válogatni az időpontok közül. -
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
Október 14-én veszem birtokba a panellakásomat (szerk.: XI. Őrmezőn). Digi és Telekom optika is elérhető. Hogy melyik lesz, azt még eldöntöm annak függvényében mennyire szeretném a gigabites feltöltést.
Azt szeretném Tőletek megkérdezni, mik a tapasztalatok a bekötés sebességéről egyiknél, másiknál? 17-21-ig leszek szabadságon, jó lenne olyan ütemben megrendelni a szolgáltatást, hogy otthon legyek amikor jön a szerelő -
Speederer
senior tag
válasz
krisi047 #2055 üzenetére
Szia,
2-vel feletted leírtam (+ linkeltem) a saját tapasztalatomat a témával kapcsolatban. Vodafone-nál elvileg nem lehet saját routert használni! Egy kolléga ugyan írta, hogy ő használ sajátot, de mint kiderült sajátot IS, vagyis így dupla NAT van, ami nem annyira jó. Én ezért lemondtam a dologról, hiába volt valamelyest olcsóbb, mint a Telekomos.
Szóval én a Telekomra szavaznék ilyen igény (saját router) esetén. Facebook-ot görgetni + youtube-ot nézni jó lehet a Voda is, de kissé meg van ott kötve az ember keze ahogy tapasztaltam. -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Gigabites netet szeretnék otthonra, Vodafone vagy Telekom? Digi nincs. TV, vezetékes telefon abszolút nem érdekel. A lényeg a minél stabilabb/megbízhatóbb internet.
Illetve még egy, a saját routerem szeretném használni. Ha ez számít, Budapest IX. kerület. Köszi! -
Gigaüzlet: a 4iG és a magyar állam megvásárolja a Vodafone Magyarországot | 24.hu
Egy dilemmával kevesebb, mivel az utcámban csak DIG (optika) és Vodafone van
A Yettel után egy újabb, minden eddiginél nagyobb falat.
-
Speederer
senior tag
válasz
Speederer #2039 üzenetére
A Vodafone-os topikba hosszabban leírtam a tapasztalatomat, így ide most csak a linkjét másolnám.
[link]
Röviden: szar a Vodafone által mostanában osztogatott KAON modem/router, amit nem cserélnek más fajtára, saját routert meg nem lehet beüzemelni, így a sok kompromisszum miatt lemondtam és Telekom lesz. -
teppik_amon
tag
válasz
Gubek-Einste #2051 üzenetére
Mondjuk ez jó 5let! Megkérdem email-ben őket.
Kösz a tippet! -
válasz
teppik_amon #2050 üzenetére
Önkormányzat nem segít?
-
teppik_amon
tag
Sziasztok
A körülmények: Kisváros, régi utca kibővítése, új házak.
Keresztutcában, párhuzamos utcában van upc/voda kábel.
Tkom nincs a városban, digi meg nem szolgáltat családiházas övezetben(kábeles netet)
Kértük a vodát párszor, hogy ugyan vezessék már be a kábelt hozzánk is, de minden kérés visszajön hogy: " a területen a szolgáltatás nem elérhető".
Feltételezem 5 házért nem akarnak új dobozt/erősítőt/whatever letenni.
Ilyen helyzetben van bármi esély a jövőre nézve a vodás, vagy bármilyen kábeles szolgáltatásra, vagy ittmaradunk a tányéros tv /mobilnet kombóval örökre? Van valakinek hasonlóval tapasztalata? -
viktorhu
veterán
válasz
Saskakas18 #2048 üzenetére
Szerintem olvass vissza egy kicsit, pár hozzászólással előtted pont a "Vodafone T-hálózaton" volt a téma.
-
Dönc
tag
válasz
viktorhu #2044 üzenetére
Köszi!
Meglesem majd a PPPOE passthrough-t csak ehhez picit át kell kábelezni, bár talán ha csak egy gép van rajta, akkor akár még bírhatja is a torrente, hisz a Digis nettel semmiféle fennakadás nem volt amíg ez volt a fő router. Ez a bridge mód azért merült fel bennem, mert valóban láttam a beállítások között a T-s router felületén bár ott az általad említett funkció is.
Sávszélességre csak irónikusan kérdeztem rá, hisz a tapasztalt hiba is annyiban merül ki jelenleg, hogy használhatatlan a telefon, ha megy a torrent, ettől még a leggyengébb gépen is megvan a ~950/950Mbit.
Természetesen visszajelzek majd róla, hogy mit sikerült így elérni. -
4Grider
nagyúr
válasz
Saskakas18 #2045 üzenetére
Digitől olcsóbb a flip van, ha elég negyed olyan gyors net és van nálatok telekom optika vagy kábel és megfelel az iptv.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok. Tudtok ajánlani internet+tv szolgáltatót.
Most jelenleg a diginél vagyunk. Ha lenne olcsóbb és elfogadható, akkor váltanánk.
-
viktorhu
veterán
Archer C2: valószínűleg nem torrenthez való az sem, de mehet mindkettő routerként, így lehet terhelést elosztani.
Nem bridge mód van a telekomnál optikán, hanem pppoe passthrough. Simán bekapcsolod az ont felületén, és onnantól egyszerre tárcsázhatsz be a saját routereddel és a telekomossal is. (Ha esetleg találnál bridge mód kapcsolót, az nem fog működni, és szükséged sincs rá.)
"a 2 Gb-et hogyan tudja kiszolgálni"?
Nincs gondja a sávszélességgel. A gond ott kezdődik, amikor nem háztartási szintű (mondjuk 4-5 aktív kapcsolat egyszerre) terhelést kap, hanem akár több száz kapcsolatot a torrentek szálaival. Ezt nem biztos, hogy tudja majd natolni.
-
Dönc
tag
válasz
viktorhu #2042 üzenetére
Igen, optika... Nekem is kettő gondolatom volt első blikkre, hogy a kiakadást vagy az APként üzelemő archer c2 okozza vagy a torrent, szerintem majd nézek az archer c2 helyett valami komolyabb darabot és átrakom azt routernek a sagemet meg bridgenek. Ezzel nem jelen felállás mellett bírkóznék, ha valaki egyértelműen nem buzdítana rá
Még majd ehhez az upgradehez annyit szeretnék hozzátenni, hogy a padláson kersztül hozok cat6 kábelen végpontot, most kicsit bután van megoldva.
BTW, ha a Sagem meghasal a torrenttől, akkor a 2 Gb-t hogyan tudja kiszolgálni értelmesen? -
Dönc
tag
Ígértem, hogy írok ide, ha megtörtént a váltás:
Na túlestünk a váltáson, egyelőre a net rendben van, bár összeakad a torrent a vezetékes telefonnal, amit szüleim használnak, így erre még keresem a megoldást.
Net szuperül megy, semmi gáz nincs vele a fentieken kívül(, amit én speciel lesz@rnék, ha tehetném. Erre jelenleg is kersem a megoldást. Szakadozik a hívás, ha fut a torrent akár bármilyen érdemi forgalmazás nélkül is.)
Fiam kapott egy előfizut mobilnetre kihegyezve a Digis helyett plusz egy Redmi note 11-et.
Miután összeállt a Magenta 1 magamnak is vettem egy redmi note 10 pro-t (38k huf-ért).
Összességében egyelőre minden rendben működik, ha nem akadnak össze a jelenlegi és senior felhasználási igények. Net stabilan hozza a gigabit gyakorlati maximumát le-fel, még a C2D-s gépen is.
Digis netet a jövő héten lemondom, még egy fél hónapot hagytam benne, hogy párhuzamosan fussanak hiba esetére. TV maradna a Diginél, ha lehet, de majd erről is írok, hogy velük mire jutottam.
Utólag is köszönöm a segítséget! -
viktorhu
veterán
válasz
Speederer #2039 üzenetére
A mobilosba kell majd belépned, nem az otthoni előfizetésbe. A telekomnál már az időpont miatt hívtak volna, a vodánál ezt nem tudják, mert másik cégtől függnek, ezért is vállalják olyan hosszú határidővel a bekötést.
Szerk: látom, az appban nincs külön a vezetékes, simán be lehet lépni. Viszont én annak idején a szerződés napján még nem tudtam, kellett várni pár napot.
-
Speederer
senior tag
válasz
viktorhu #2038 üzenetére
Pontosan, így van ahogy mondod.
Szombat este megrendeltem, ma délelőtt hívtak is, hogy aktuális-e a dolog. Mondom persze, vasárnap nem szereztem máshonnan előfizetést.Bár a Telekomnál úgy rémlik simán lehet neten rendelni előfizetést is, nem csak egy visszahívást kérni ezügyben.
Informált a hölgyike pár dologról, többek között arról, hogy a Vodafone a saját hálózatán és mellette bérelt vonalon szolgáltat. Nálam ez utóbbi fog történni, mivel a Telekomosok fognak jönni behúzni a kábelt, a Voda szerelője meg hozza a kütyüket (modem, stb).Azért néhány apró bosszantó dolog már most előjött: amikor hívtak a 1270-ről, akkor nem volt túl jó minőségű a hang, alig hallottam mit mond. És próbálnék belépni az android-os Vodafone app-ba, persze nem sikerül, mert hogy "'Hoppá! Valami nem jó!" Hát valami tényleg nem jó...
Na jó, nem fogom itt tovább spamelni a topikot. Adtam egy esélyt a Vodafone-nak, remélem nem bánom meg. -
viktorhu
veterán
válasz
Speederer #2033 üzenetére
A vodás optika alapesetben koaxos végződtetést jelent, erre írtam a kisebb feltöltést. De akkor nálad nincs vodás hálózat, a Telekom hálózatán szolgálnak ki. Először a Telekom menne bekötni, utána a Vodafone szerelője a modemmel és - ha kérsz tévét - a set top boxszal.
-
Speederer
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #2036 üzenetére
Igen, 1000/1000-es netre gondoltam mindkét esetben, bár tényleg nem volt ez így leírva.
Tehát mondhatjuk, hogy műszakilag ugyanazt kapom?! Akkor reménykedek abban, hogy sok dolgom nem lesz az ügyfélszolgálattal.
Ezért kipróbálom a Vodafone-t...
Köszi!
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Speederer #2033 üzenetére
Az optika egy átviteli közeg, akárcsak a réz. Réz esetén is létezik sokféle adatátvitel. Lásd példaként a koaxot, a sodrott érpárat (pl. ethernet), analóg átvitel. Ugyanígy van az optikán is. A mi szempontunkból az a lényeg, hogy a Vodkafon saját hálózata esetén, (pl. 29-es körzet) optikán is ugyanazt a szolgáltatást nyújtja mint koaxon, azaz max 1000/40-et. Az általa a T hálózatán nyújtott szolgáltatás, csak törvényi kötelzettség miatt létezik. Ott a hálózatot a Telekom biztosítja. Ez utóbbi esetben kapsz ugyanolyan szolgáltatást, mintha T-s előfizető lennél. Pl. 1/1 gigabit. Gyanítom (abból a néhány sorból ) amit írtál, hogy nálad ez utóbbi a helyzet. Ezért kaphatsz akár 1/1 gigát a Vodkafonetól is. Ebben az esetben műszaki szempontok alapján tök mindegy, hogy melyik szolgáltatót választod, mert ugyanaz a szolgáltató a tényleges. Ügyfélszolgálat szempontjából a T kenterbe veri - méghozzá laposra - a Vodkafone-t.
-
-
Speederer
senior tag
válasz
viktorhu #2032 üzenetére
Először is köszi mindenkinek a hozzászólást!
Elsősorban csak a net érdekel, a tv csak másodlagos. Egy 1000-est megér havonta hogy van az is, de többet nem. Telekomos tévém biztos nem lesz, nem adok érte annyit, amennyit ők kérnek a tv-ért. Azért köszi az erre kihegyezett hsz-eket is!
A fent írt árak a saját címemre vonatkoznak.
Digi sajnos nem szolgáltat itt. Ez miatt gondolom a 2 általam említett szolgáltató marad csak érdemben a versenyben. Optikán kívüli más megoldás nem érdekel. Ha már van, akkor használjuk ki.Azt hogy kell értelmezni, hogy "a feltöltésed lesz jóval kisebb"? Papíron mindkettő ugyanannyit tud, de a gyakorlat mást fog mutatni?
Illetve ez sem tiszta: "Más technológiát alkalmaznak a Vodafonnál és mást a Telekomnál, bár mindkettő optika." Ezt egy picit kifejtenéd sziszi-fuszi?
Egyelőre hajlok a Telekom felé...
-
viktorhu
veterán
válasz
Speederer #2027 üzenetére
Ebből úgy látom, hogy a tévé nem igazán fontos neked, és akkor inkább a telekom. Optikai területen megbízható lesz a Voda is, a feltöltésed lesz jóval kisebb, de lehet, hogy elég Neked. A bosszúságok inkább a CRM rendszerükhöz kapcsolódnak (mikor kapsz számlát, mikori számlát látsz online stb.)
Az árát a címed megadásával nézted? Mindkét szolgáltató a cím megadása után adja meg a valódi árat.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Vodafone-nál nem kötelező a médiabox, kérhetsz médiacardot ha a tévében van mpeg4 dvb-c tuner és CI+ modulfogadó, ennek az az előnye, hogy tetszőleges csatornasorrendet tudsz beállítani és a tv tipusától függően akár még csatornát is tudsz törölni vagy elrejteni. Ezres netcsomaghoz már Arris modemet adnak amivel ritkábban van gond, inkább CB modemmel szokott gond lenni de ipv6 kikapcsolása szokott segíteni.
-
válasz
Megéri! Egyébként DIGI is megérné, és még olcsóbb is lehetne. Kérdés, hogy van e Nálad DIGI. Nekem 5990 Ft az Internet 1000/300 TV-vel Telefonnal együtt! A Telekom is nagyon jó, az van a másik címemen: Magenta 1.
Egyébként ahol nekem DIGI előfizetésem van, ott nincs sajnos Telekom opció, és pont Vodafone-ról váltottam DIGI-re. Sokkal jobb és stabilagg a net, és a TV is előrelépés, nem kell CI mediacard (CI+ foglalat a tévén). Telekomnál viszont mindenképpen szükséges a TV-hez az STB! -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Más technológiát alkalmaznak a Vodafonnál és mást a Telekomnál, bár mindkettő optika. Internetben jobb a T (és nem csupán a szinkron adatátviteli sebesség miatt). Tévéadások minőségében (jelenleg) még jobb a Vodkafon. A Telekom IP tévés rendszere egy rendkívül elavult - több évtizedes - technológiára épül. Most van folyamatban a cseréje egy újra. De rendkívül sok problémába ütköznek, ezért borzasztóan lassú. Nem lehet tudni mikor fog bekövetkezni a váltás. Ha nem elsődleges szempont a fizetendő díj mértéke (néhány száz, esetleg 2-3 ezer forint/ hóig, akkor én mindkettőt beköttetném. A vodkát tévére, a telekomot pedig csak netre. Ha pedig számít ez az összeg, akkor a T mellett tenném le a voksom.
-
-
Speederer
senior tag
Mit gondoltok megérheti a Telekom-os optikai net a felárat a szintén optikai Vodafone-oshoz képest?
Új bekötés lenne mindkét esetben. Ezeket néztem:
- Vodafone 1000-es net: 6000 Ft (vagy alap TV-vel 7000, ennyit még megérnének azok a csatornák)
- Telekom 1000-es net: 8000 Ft vagy alap telefonnal 7300
(a telefon csak azért lenne, hogy a vége olcsóbbra jöjjön ki)
A Vodafone-ról a UPC-s összeborulás után nagyon sok rosszat hallottam. Ezek a kritikák még most is érvényesek lehetnek? Csak mert havi 1300-ért nem annyira akarom megszivatni magam és akkor inkább lenne ennyivel többért a Telekom. -
Dönc
tag
válasz
sziszi-fuszi #2025 üzenetére
Köszi a kiegészítést, én is valami hasonlóban gondolkodom, csak még Digi oldalról kell megvizsgálni a kérdést, hogy mennyire fájna nekik és nekem, ha csak a TV maradna meg tőlük.
Természetesen, ha jutok valamire, akkor megosztom itt, hátha másnak is hasznos lehet. -
sziszi-fuszi
senior tag
Én tuti megtartanám a DIGI tévét. Nálam is úgy van, hogy a T csak internetet szolgáltatat, a többit másik szolgáltatótól veszem igénybe. Az IP-tv öregecske technólógia miatt nem a legjobb. Tudom, dolgoznak rajta. Sajnos elég régen, és nincs változás. A minősége pedig - a többi szolgáltatóhoz képest - nagyon nem jó.
Ha van lehetőség olyan megosztásra, hogy megtartod mind a kettőt és ez nem túl megterhelő a családnak. Én azt tenném, hogy átvenni a szülőktől az előfizut és Magenta 1-be betenni a mobillal együtt. Ha van 3 mobilelőfizetés a családban, akkor akár korlátlat beszéltgetést és korlátlan mobilnetet lehet kapni 7 ezer HUF környékén, ami igazán kedvező dolog.
Érdemes alaposan körbejárni a kérdést. Igaz az általam utoljára említett esetben valamivel kedvezőtlenebb a készülékekre adott kedvezmény. Nekem nincs is ilyenem. Az a tapasztalat, hogy sokkal jobban járok a függetlenektől való vásárlásással. Persze ez csak akkor igaz, ha nem szükséges a kamatmentes részletre való vásárlás lehetősége.
-
Dönc
tag
válasz
sziszi-fuszi #2022 üzenetére
Csináltam közben egy gyors kalkulációt, összességében kb. +900 Ft lenne a különbség a Tkomos net bekötésével. Azt hiszem ezt elbírja a költségvetés. És adnának olyan készülék kedvezményt, ami ezt 2 évre simán lefedné többszörösen.
Még a Digiéknél futok egy kört, hogy miben módosulna a többi szolgáltatásuk díja, ha a netet kiszedjük. Tv-t elég gáz lenne átkábelezni, erre nem szívesen vállalkoznék, gyereknek is jó a Digis mobil előfizu mobilnetre + a vezetékes telefon is jól jön néha, ha valami ügyfélszolgálatot kell hívni.
Fura helyzet ez amiben vagyunk, mert szüleim a ház másik felében élnek, nekik lett az optika behozva a vezetékes telefon miatt (ők használják is gyakran, nekem tényleg csak üf szolgálat hívására kell, de ez nem gyakori), gondolkodom, hogy átveszem tőlük az előfizut, akkor lehet még jobban jönnénk ki, mert nekem a mobilom is a T-nél van mióta az eszemet tudom. -
Dönc
tag
válasz
sziszi-fuszi #2022 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Igazság szerint tényleg csak azért tettem fel a kérdést, mert a Digivel se volt kirívó gondom az elmúlt 5 évben.
-
Dönc
tag
Sziasztok, kicsit tanácstalan vagyok, jelenleg Digi előfizető.
Az utóbbi 2 évben a rengeteg H.O. ellenére sem tapasztaltam semmi fennakadást a szolgáltatásban. Talán ha két alkalom volt, amikor gond volt a nettel összeségében majd 1 év home office közben. Nincs róla stat, de szerintem én értem el a legjobb rendelkezésre állást itthonról ebben az időszakban.
Mostanság vált elérhetővé a Telekom optikája a környékünkön (Csepel Kertváros).
Kérdésem, hogy érdemes lehet-e az ismeretlenbe ugrani, vagy ha ez bevált akkor maradjak ahol vagyok?
Igazság szerint a szimmetrikus gigabit, ami vonzó lenne, meg az esetlegesen alacsonyabb külföldi ping online játék miatt.
Valakinek van hasonló tapasztalata egy ilyen jellegű váltásról?
A Telekom friss kiépítésű optikai hálózata mennyire megbízható?
Tudom, hogy minden szolgáltató "hulladék" [is lehet], ha a kommenteket/posztokat olvasom, ezért is érdeklődnék itt, hátha valaki lépett hasonlót mostanság. -
-
Soma01
veterán
-
-
Soma01
veterán
Arra tudtok valamilyen módszert, hogy kiderítésem, milyen szolgáltatók érthetőek el egy adott címen? (Gyenesdiás ...) Beleértve a mikrós szolgáltatókat is. 5G is szóba jöhet, de abból nem találtam még korlátlant.
-
DacMalac
tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Netfone -ról,mint szolgáltatóról? [link]
-
HUNgabus
senior tag
Sziasztok
Szerintetek lehetséges az hogy a Telekomnál az 1000/1000 "gyorsabb és stabilabb" mint a 2000/1000?
Én rendszeresen mérek 950/950 8 (este, hétvége, mindegy mikor ) és 2ms a ping, optikán jön be a falban Cat 5E kábelek, és még a régi modem amit adtak hozzá kb 2 éve.
Havernak a Full-os van és szintén optika be, falban Cat 6 kábel, de az "új" modemmel amint adnak a 2000es mellé.
Nála is kb ennyi van meg napközbe, de csúcsidőben és hétvégén még kevesebb, a ping is visszaesik 3-4ms.Oké hogy ez is mindenre elég de akkor miért fizessen többet ha még a kisebb csomag sincs meg mindig.
Bejelenteni meg gondolom minek mert a "garantált" megvan vagy ráfogják a terheltségre, Ő zsúfoltabb helyen lakik.
Most nézem egyébként hogy az oldalon azt írják hogy a az 1000/1000 az 800/800 a 2000/1000 meg csak 1100/550 !
( más: én pl tavaly rendszeresen mértem 1400/1400 ami gondolom a kábel miatt em lehetett több, úgy tudom kb annyit bír a cat 5e
)
-
Beniii06
addikt
Amelyik optikán szolgáltat, én azt választanám. Esetleg TV csatorna kínálat/szolgáltatás kezelhetősége lehet még szempont.
Telekom és Vodafone esetében van lehetőség mobil tarifa kedvezményre is, bár itt is a Telekom jobb szerintem, dupla net+havidíj kedvezmény, vodánál csak havidíj kedvezmény van.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Költözés miatt a DIGI szolgáltatásom nem tudom tovább költöztetni, mert az új helyen nem szolgáltatnak.
A Telekom és a Vodafone mellett viszont a Flip jelen van. Megéri az 2-3ezer Ft. előnyét, vagy inkább maradjak szerintetek a nagyok közül valamelyiknél? A 250mbit/sec internet az, amit kicsit szűkösnek érzek egyedül...3-4 telefont használunk, 1 laptop, Playstation, Tv -n Netflix és Youtube…
Köszönöm előre is...
-
Storkkk
friss újonc
Sziasztok! Van jelenleg egy vezetékes Vodafone tv és internet előfizetésem. Az internettel elégedett vagyok, a tv-vel viszont kevésbé, a mediabox iszonyat lassú, nehézkes, kb. minden funkcióját és tulajdonságát utálom. Ezért váltanék telekom tv-re, az internetet viszont szeretném meghagyni a vodásat ahogy most van. Kérdésem, hogy technikailag erre van lehetőség? Úgy tudom a vodafone is a telekom hálózatát használja itt nálunk, az "ő kábelükön" jön be, de ugye azon most van egy vodafone modem. Meg tudják oldani, hogy pluszban ráraknak egy telekom eszközt is, vagy erre nincs mód, és teljesen át kéne állnom telekomra? Köszi előre is!
-
mobilizmo
addikt
válasz
viktorhu #2000 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Közben megoldódott, Flip-et kötöttek be hozzájuk.
Én még mielőtt itt kérdeztem volna, már mondtam nekik, hogy vezeték nélkül, minden szarabb és jóval drágább lesz. Úgy tűnik már ez elég volt nekik ahhoz, hogy higgyenek nekem, pedig akkor még nem úgy tűnt. Egyébként valószínűleg a Telenor OtthonNet sem lett volna jó megoldás, ott valami nagyon szar a Telenor térereje (igaz elég közel vagyunk egymáshoz, néhány utcára és nálunk is az).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest