Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
válasz #41133696 #1147 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Utánajártam a témának szóval van ez a korlátozás nem újdonság és tudom ahogy te is írtad a UPC és az Invitel konkrétan sz*rik rá. Majd kiderül jövő héten mit tudok kezdeni a helyzettel. Miden esetre legalább 1 próbát megér.
Lehet bedugulás ez teljesen korrekt amint írtad a példát de ! Teszem azt van egy hónap - annak a hónapnak az első 1,5 hetében leforgalmazok 480 gb-t és jön a korlátozás a fennmaradó időszakban pedig 90% al lassabb lesz az internetem , ebben hol van az értelem ? A probléma szempontjából lényegtelen mielőtt írnád de továbbra sem látok ebben rációt.
-
törölt tag
A kis apró cégek, és a nagyobb cégek is beleszokták venni az ÁSZF-be a korlátozás lehetőségét extrém használat esetére. Nálad 600 GB, a UPC-nél meg 300 GB. Eltérés van az egyes cégek között a havi adatmennyiségi kvóta nagysága mellett abban is, hogy egyáltalán konkretizálják e mennyi az annyi. Az Invitelnél csak annyit írtak, hogy Extrém terhelés esetén. Aztán a gyakorlatban is megfiogyelhető különbség, az Invitel, és a UPC nem korlátoz gyakorlatban, és a Magyar Telekom sem, de hogy még árnyaltabb legyen a kép ADSL-nél a legtöbb szolgáltató már egyáltalán nem korlátoz, az osztott közegnél jöhet főleg szóba, amilyen a kábelinternet is, mert amikor mindenki otthon punnyad, olyankor lehet bedugulás.
Nálam is rendszeresen 1 TB feletti az adatforgalom, pedig én sosem torrentezek, csak Stream, Steam, Origin,Uplay, HBO GO, és Youtube.
-
Rick3D
senior tag
Köszi a választ , igazából csak kíváncsi voltam itt PH-n pár ember véleményére. Sem több sem kevesebb.Hétfőn bemegyek és meglátom tudok-e valamit intézni. Nagyon remélem hogy igen mert ez a helyzet tarthatatlan . . .
Egyébként bent van az ÁSZF-ben amit küldtek válaszként ... ezért is írtam jogilag ebből a szempontból nem tudom megdönteni őket más oldalról már kérdésesebb a téma de ezt most hagyjuk.
Mindentől függetlenül nevetségesnek tartottam már 2016 ban is nem hogy 2017 ben a 600giga 80% és ha túllépem akkor 90% os korlátozás ...... NE-VET-SÉ-GES Természetesen könnyen orvosolni lehetne ha a belvárosba költöznék Mert az csak így megy manapság
A szakmai részt pedig csak azért kérdeztem mert nekem nem nagyon áll össze hogy ezzel én túlterhelem a rendszerüket és akkor hetekig nincs normális internetem. Sehogy nem áll össze a kép hogyan lenne ez a szankció reális ... én inkább sz*patásnak látom mintsem valós veszély miatti korlátozásnak. Gyakorlatilag a letöltéssel maximum álmomban próbálkozhatok , az Fhd videó vagy film nézéssel egyetemben Így kell ezt csinálni -
tsteve
senior tag
folyt: egyébként a kis vidéki telkó cégek, akik a megszűnés mezsgyéjén táncolnak gyakran, komolyabban veszik saját Áfsz-üket, minden Ft költség számíthat az esetükben... a konkrét esetet sem te, sem mi nem fogjuk tudni megítélni, nem látunk bele a lehetőségeikbe, költségeikbe...
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Először is remélem jó helyre írok , ha nem akkor elnézést !
Adott a következő internet szolgáltató Kábelszat. Itt ahol én lakok Pápa (város széle kb ... ) nincs más alternatíva mint ők, Invitel ugyan ennyiért 10x lassabb netet hoz és a Tmobile is. UPC-DIGI egyáltalán nincs és a Tmobile csak a belvárosba visz optikai netet. Szóval nyugodtan lehet mondani hogy a Kábelszat monopolhelyzetben van. Tőlük ezt a csomagot igénylem. ( koax )
Már a második hónapja hogy kb a hónap közepére vagy vége felé 90% ban belassítják az internetemet ami ennél a csomagnál 5mbit le , 0,80-1mbit fel töltést jelent. Tavaly már egyszer volt belőle probléma , akkor ezt a választ kaptam. Hétfőn megyek be az irodájukba hátha sikerült valamit elrendeznem mert még 20. van !! következő hó elsejére még várhatok. Az hogy a t*köm kivan és fel vagyok háborodva a helyzetemen az nem kifejezés és sajnos nem vagyok egyedül. Mielött bárki írná , tisztában vagyok vele hogy jogilag nem tudom őket megfogni ...Ti mit gondoltok erről a 600 gb 80 % 480gb adatforgalomról ?
Szerintetek bármiféle eszközzel vagy akár szép szóval el lehet ilyen esetben érni valamit ?
Aki szaki a témában , mit gondol erről a korlátozásról , valóban én ezzel a sebességel leterhelem a rendszert olyan mértében hogy 90% ban muszáj belassítani hogy ne dögöljön meg nekik ? (eléggé bullsh*t szaga van)
Akármilyen építő jellegű hsz-nek örülök.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
A Hello Data csak mobilban használható (tehát stickben, routerben nem), és havonta legalább 1 hívást kell indítani róla.
Azzal kapcsolatban még nincs tapasztalat, hogy mit csinálnak ha valaki túlzásba viszi a letöltéseket, de elvileg bekorlátozhatnak 2 Mbit/s-es sebességre.[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Sziasztok érdekelne, hogy a Telenor Hello Data csomaggal kitudnék váltani egy DSL netet? Átlagban 500-800 GB forgalmam szokott lenni.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #1135 üzenetére
Azért most azon filóztam, hogy az én városomban, ahol a Telekom masszív hátrányban van sebességet illetően ( Invitel, és UPC és többszörösét nyújtja) ott miért kellene a DIGI?
Az infrastruktúra meg megvan, mert ami nálam ki van építve, az tökéletesen elég a FLIP-hez.
-
boneyard
tag
válasz Intruder2k5 #1137 üzenetére
Az se rossz, h nincs hűségidő
Anyumnak bőven elég lenne a 100as net meg az IPTV és nem akarja lekötni magát 2 évre, de Szigetszentmiklóson PR van meg Invitel, úgyhogy nem tudom, h lesz-e Flip...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #1136 üzenetére
Mert olcsóbb. Vannak már most is - itt a fórumon is - akik szemeznek vele, nem nézik, hogy IPTV-t kapnak a DVB-C helyett, nem nézik, hogy csak 100/10Mbps a net sebessége, sőt ebből csak 1Mbps a garantált, az ár a lényeg, a 4000Ft/hó, amivel talán pár száz forintot meg tudnak takarítani havonta.
-
titán
válasz Intruder2k5 #1135 üzenetére
Ha van Digi akkor miért akarna bárki is T-re váltani?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Új szolgáltatási márkát vezet be a Telekom
Berettyóújfaluban még nem elérhető, a megyében is csak Debrecenben.
-
MODERÁTOR
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #1127 üzenetére
Hali!
1. Milyen HGW-t ad a DIGI mostanság? Ha több féle is van forgalomban, bridge vagy PPPoE Passthrough mód (tehát, hogy a saját routerem kapja a külső IP-t) elérhető mindegyiken? Azt tudom, hogy egyes esetekben NAT-olt IP-t adnak, de üfsz-en kérhető a publikus cím.
Terület függő. Ha Huawei-s akkor csak Huawei-t kaphatsz, ha ZTE akkor csak ZTE-t. Mindkét esetben
kérhető az üfsz-on a bridged mód. Ha ZTE-s, az F668-ban jelenleg nem aktív az IPv6 mód, ám bridge-ben átadja az is.
A NAT-ot menet közben szeretik bekapcsolni, különösen jó ez ha mondjuk nem vagy otthon de el kéne érni valamit. Viszont ha egyszer visszarakatod a publikusat, utána már nem fognak ezzel szívózni.2. Optikai szolgáltatás esetén is van analóg TV jel?
Igen, az ONT-ból kijövő 1 db koax csatlakozón van kódolatlan DVBC és analóg is. DVBC boxot lehet bérelni tőlük, 300 Huf, de az üfsz-os nekünk mondta hogy nem feltétlen a legjobbak azok a boxok. De feltétlen szükség csak akkor van rá, ha előfizetsz DIGI film vagy egyéb extrás csomagra. Ja kártyát is tudnak ilyenkor adni. Egyéb esetben az analóg jó lehet helyette ha a tv nem tud DVBC-t.
A koax pedig osztható 2--3 TV-re...
Telefonból csak az egyes csatlakozó használható, a második másodlagos vonalra van fenntartva. Osztani asszem ezt is lehet.üdv, adika4444
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #1130 üzenetére
Szerintem amint megjelenik a DIGI, a UPC is alakítani fog az árain.
Nálunk is alakított az Invitel, igaz a 100 Mbps-os csomagja még mindig drágább mint az én speciális 4062 Ft-os UPC Fiber Power 240-esem, de egyrészt UPC előtt 10500 Ft-ot kérte volna önmagában a 100 Mbps-ért, másrészt a UPC sem 4062 Ft-ért méri már a 240-et.A múltkor kicsit kibuktam ugyan a 2 alkalommal begyűjtött egyenként 24 órás kiesésért, de amikor nincs kiesés a UPC jól szolgáltat, csak ahogyan más is megírta, egy ekkora cégnél elvárható legyen, hogy az alvállalkozó a helyén legyen.
(#1122) Gubek-Einste: Ja, de a feltöltési sávszélessége rendben van ahhoz képest amilyen csekély a letöltési Drávanet, a konnektorból is folyik
-
MODERÁTOR
válasz headhunter #1129 üzenetére
Azért nagyon forrón nem eszik még ezt, egyrészt mert június 9.-ig hűségem van a UPC-nél, másrészt a héten kezdték a DIGI hálózat kiépítését, ami a szomszédos település tavalyi kiépítésének ütemét alapul véve 2-2,5 hónap, még elindul rajta a szolgáltatás. De egyébként igen, ez egy elég csábító ajánlat lenne, persze én akkor is váltok, ha csak a honlapon lévő árakat fogják ajánlani. A UPC jelenlegi áraihoz képest az is nagyon jó.
-
headhunter
addikt
válasz Intruder2k5 #1128 üzenetére
Egy ilyen ajánlattal meglepnek, fénysebességgel dobbanttól a UPC-től? [link]
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #1127 üzenetére
update
Bár mivel nálunk még nincs aktív szolgáltatás, így a saját településünk nincs a DIGI honlapján, de egy közeli települést kiválasztva megtaláltam azt a regionális adást a digitális kínálatban, amire szükség lenne, így eldőlni látszik a TV sorsa is.
-
MODERÁTOR
Üdv!
A napokban megjelentek nálunk a DIGI-s autók, és húzzák az üveget az oszlopokra, tehát úgy néz ki, hogy hamarosan (szerintem 2-3 hónapon belül) lehetőségem lesz a UPC-t DIGI-re váltani. Bár egyelőre még korai fázisban van a dolog, de azért érdeklődöm a lehetőségek után. Még nem vagyok biztos benne, hogy minden szolgáltatást átviszek, de az internet biztosan, a TV és a telefon még majd elválik. A családban szokták nézni a helyi TV csatornát is, ami nem tudom a DIGI kínálatában benne lesz-e (attól tartok, hogy nem), jelenleg UPC-nél is csak analóg elérhető. Bár fogható antennával is, de nem igazán szeretnék emiatt újra antennát rakni a tetőre. A váltással kapcsolatban felmerült bennem néhány kérdés, amik főként azokhoz szólnak, akik optikai DIGI szolgáltatásokat használnak.
1. Milyen HGW-t ad a DIGI mostanság? Ha több féle is van forgalomban, bridge vagy PPPoE Passthrough mód (tehát, hogy a saját routerem kapja a külső IP-t) elérhető mindegyiken? Azt tudom, hogy egyes esetekben NAT-olt IP-t adnak, de üfsz-en kérhető a publikus cím.
2. Optikai szolgáltatás esetén is van analóg TV jel?
3. DVB-C box kérhető, bérelhető, vagy vennem kell sajátot a régi TV mellé?
-
titán
-
4
újonc
válasz Gubek-Einste #1124 üzenetére
Szomszédok upcsek.
-
titán
-
4
újonc
válasz Gubek-Einste #1122 üzenetére
Miután kipoénkodtuk magunkat, valami ötlet lenne hogy honnan jöhet a net ?
-
titán
-
4
újonc
válasz Gubek-Einste #1114 üzenetére
Nem fizetek havidíjat. A fali netes aljzatból jön.
-
titán
-
4
újonc
válasz Gubek-Einste #1112 üzenetére
Nem kapok számlalevelet.
-
titán
-
4
újonc
Sziasztok. Honnan tudom meg melyik szolgáltatónál vagyok és milyen díjcsomagban ? A speedtest szerint drávanet, de a honlapjukon hasonló csomag sincs.
-
törölt tag
Az én személyes tapasztalatom Berettyóújfalu városában:
Szolgáltatás Rendelkezésre állási időben a legjobb:
1. Magyar Telekom xDSL-en szolgáltatnak, ebből fakadóan még akkor is van szolgáltatás (UPS esetén), ha házban nincs áram, a VoIP Telefon is működik. Hibaelhárításban is jók. Egyetlen probléma, hogy 50 Mbps-ot kínálnak leggyorsabb sebességként és ebből lejön az IPTV sávszélessége. Csak az Internet nem tőlük van az IPTV, a VoIP telefon, és az HBO Szuper csomag is Telekom szolgáltatás nálunk.
2. Invitel. Összesen egy alkalommal esett meg az, hogy több mint 24 óráig nem volt szolgáltatás (átvágták a városban valahol a gerincet), de bár 1,5 év alatt több alkalommal is volt szolgáltatás kiesés olyan nem nagyon volt, hogy a hibaelhárítást ténylegesen ne azonnal kezdjék meg.
3. UPC. Szeptember hónap óta vagyok náluk, tehát már túl vagyok ugyan a féléven, de ezen idő alatt kétszer gyűjtöttem be olyan tapasztalatot, hogy az Ügyfélszolgálat azt mondta, hogy majd másnap délután tudnak szerelőt küldeni. Az Invitelnél ilyen nem volt, ott a mókus már fent lenne az oszlopon. Cserébe olcsóbb mint az Invitel, és a Telekom elméleti maximumánál 5x nagyobb sávszélességet kínál letöltési irányban és 4x gyorsabbá feltöltési irányban. A zöldek pedig 100 Mbps-os adnak lefelé és 8 Mbps-os felfelé annyiért ami még majdnem 1000 Ft-tal több is mint a UPC-nél.
Áprilisban volt 2 éve, hogy kábelinternet Előfizető lettem. Vegyesek a tapasztalataim. Csak a sávszélesség többlet az amiért nem megyek vissza VDSL2-re. Ha a Magyar Telekom itt is elérhetővé teszi a GB-os Internetet akkor egyértelmű, hogy dobbantok, a sosem többet légkábeles kiépítésű EuroDOCSIS Internettel!
Mert 2 év alatt több negatív tapasztalatom volt vele, mint az xDSL-lel 12 év alatt.
-
salapp
addikt
Ugye UPC direct (dezsabol ömlő eső és intenzív havazás kivételével) normál időjárás mellett stabil szolgáltatás?
Telekom iptv nagyon nem szimpi, a Direct Medium HD lényegesen jobbra jönne ki ket belterivel, mint akár a full kedvezményes iptv.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Kbali
nagyúr
válasz Gubek-Einste #1105 üzenetére
Jól tippeltem... ugyanezt egyébként a philips ügyfélszolgálata is eljátszotta velem
-
titán
-
Kbali
nagyúr
válasz Gubek-Einste #1100 üzenetére
Ezzel sajna tisztában vagyok már, amióta az említett szívás volt velük. Ráadásul a Direct központja már Luxemburgban van (?), a call center meg szerintem magyarlakta területen, de nem itthon (magyarul beszéltem az ügyfélszolgálatossal, de kb. nem értette, hogy mit mondok).
-
taki01
őstag
válasz Gubek-Einste #1102 üzenetére
Jogos az véletlen kimaradt.
-
titán
-
taki01
őstag
válasz Gabesz77 #1097 üzenetére
Upc direktnél lehet csak kártyát kérni így ha van olyan tv-d ami a dvb-s2-t támogatja akkor nem kell box és így megtudod sporolni a felvevős beltéri díját. A UPC direktnél a hátrány hogy kevés HD csatorna van.
Telekomnál nem tudsz kártyát kérni de itt jóval több HD csatorna van és szerintem jobb minőségűek mint UPCD-nél. A T-nél a hátrány hogy 1600 körül van felvevős box havidíja. T-nél még egy negatívum hogy nem rakhatják fel a tányért bárhova és csak 30 méter kábel adnak ingyen bekötéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest