- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
csakegyroli #532 üzenetére
"De viszont most nem tudok rácsatlakozni a netre, végig nyomtam a kis next next varázslót de az nem nagyon segített"
Internet-elofizetesi szerzodest tessek elovenni, es az abban leirtaknak megfeleloen csatlakozni.
-
csakegyroli
csendes tag
Tegnap este le reszeteltem a routerem rendesen így végre hozzátudtam férni a beállításokhoz mert eddig nem tudtam a jelszót. De viszont most nem tudok rácsatlakozni a netre, végig nyomtam a kis next next varázslót de az nem nagyon segített én meg advanced settingbe nem tudom mit kell üresen hagyni és mit kell állítgatni. Wifit végre sikerült beállítani más csatornára mert azt olvastam hogy az zavarhat be a routernek, megnéztem a házba több wifi is 6oson volt.. Viszont ha felakarok csatlakozni DNS hibát ír gondolom valami rossz a beállításokba. Hogyha valaki nagyjából letudná írni mit hova írjak be mit hagyjak üresen az nagyon jó lenne mert most nincs net.
-
A szolgáltatók által adott HGW-k nem éppen a legjobbak router módban, ajánlatosabb bridged módba tenni (ha va rá lehetőség) és saját router használni. A fő baj az ilyen eszközökkel, hogy a szolgáltatók olyan firmware-t használnak amelyekben alaposan megnyirbálva vannak a funkciók.
-
válasz
csakegyroli #527 üzenetére
Ha reset volt akkor utána nem állítottál be semmit sem?
Firmware a router-en futó szoftver. Frissítését úgy kell, hogy a gyártó oldaláról letöltöd a a legfrissebbet és a webfelületen betallózod és le okézva a router frissíti de ha ennyire nem értesz hozzá akkor ne is próbálkozzál vele. -
csakegyroli
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #517 üzenetére
Resetelni reseteltem már, beállítani nemtudom hogy kell, firmwareről pedig nem tudom mi az és hogyan kéne frissíteni
-
-
Peppo
őstag
válasz
Gubek-Einste #524 üzenetére
Remek. Nem tudom, örüljek-e neki vagy sem.
Megnézem majd a legközelebbi szakadásnál, változik-e valami.
A gép felől okozhatja valami ezt? Hálókártya pl.? Vagy valami program?
-
-
Peppo
őstag
válasz
Gubek-Einste #522 üzenetére
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 2.7 dBmV 36.8 dB
Channel 2: 2.2 dBmV 36.5 dB
Channel 3: 2.6 dBmV 36.5 dB
Channel 4: 3.5 dBmV 36.5 dB
Channel 5: 4.4 dBmV 36.4 dB
Channel 6: 3.5 dBmV 36.2 dB
Channel 7: 3.7 dBmV 36.2 dB
Channel 8: 3.9 dBmV 36.5 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.0 dBmV
Channel 2: 42.4 dBmV
Channel 3: 42.7 dBmV
Channel 4: 42.4 dBmV -
-
Peppo
őstag
Köszönöm a választ mindkettőtöknek! Nem biztos, hogy minden kérdésre tudok felelni.
Az előző egy Cisco3212 volt, most egy 3925-ös van. Wifi letiltva.
Jelszintet hogy tudom meg?
Kábel bejön a lakásba, ott egy kis dobozba, onnan a modembe, onnan a gépbe. A dobozból kijön még a tv kábele is, az előző tulajnak volt tv előfizetése, de az évek óta nincs bekötve, és nem nyúlt hozzá senki. Jó 3 éve használom a netet, az utóbbi időszakot leszámítva problémamentesen.
Használom torrentezésre, de ez így volt korábban is. És ha kilövöm a torrentet, akkor is előjön a hiba, ezt már kipróbáltam. Általában játék közben, Diablo3, Starcraft, (pókerezni már fel sem merek menni) és Skype használata közben jön elő (ill. ilyenkor veszem észre inkább), de olykor böngészés közben is. Van, hogy nem is nyúlok a géphez, csak be van kapcsolva, és látom, hogy megint újraindult a modem. Épp ez a baj, hogy nem tudom semmilyen tevékenységhez kötni, teljesen kiszámíthatatlan.
Nem tudom, ennek lehet-e bármi köze hozzá, de nyáron lett a net 120-ra bővítve 60-ról, utána még egy ideig nem volt baj, aztán ősszel kezdett szarakodni. Akkor még csak ritkábban, de pl. tegnap szinte használhatatlan volt. A sebességgel nincs baj, az annyi, amennyinek lennie kell. Már amikor nem szakad.
-
-
Peppo
őstag
Egy újra előkerülő problémával fordulok hozzátok, hátha valakinek van ötlete.
UPC 120-as kábelnet. Időnként a modem egyszerűen újraindul. Net elmegy, kb. fél perc múlva modemen az állapotjelző ledek kialszanak, majd szép sorban újra kigyulladnak, ahogy bekapcsoláskor is teszik. Van, hogy napokig semmi baj nincs, máskor ötpercenként csinálja. Először a táp volt a gyanús, ki lett cserélve, de nem segített. Utána már a modemet is kicserélték, három napig bírta az új, és most ugyanez a hiba. Most épp ötpercenként szakad.
Gyanítom, megint hívhatom a UPC-t, mert most már csak arra tudok gondolni, hogy valahol ott van a hiba. Vagy okozhatja ezt a számítógép? Képes valahogy újraindítani a modemet?
-
válasz
csakegyroli #516 üzenetére
Reset + újra beállítás, esetleg firmware frissítés volt már?
-
csakegyroli
csendes tag
Hali mindenki!
Egy siemens se361 routerrel van megosztva az internet, ha egyedül vagyok itthon semmi baj. Asztali gépem van, netkábellel csatlakozik a nethez. Viszont ha valaki laptoppal vagy telóval rácsatlakozik a wifire elmegy a net rövid idő belül.. Ez nálunk már régi móka, de eddig elviselhető volt. Egy áramból kihúzás-visszadugás orvosolta a problémát de általában magától is visszajött. Most már viszont elviselhetetlen ha egyszerre netezek pl anyámmal ami napi rendszerességgel meg is történek állandóan elmegy a net fél-1percre.. 10percre visszajön aztán megint utazgat... Nagyon bosszantó tud lenni... Nem szívesen telefonálgatok a szolgáltatónak a routert még fater kötötte be. Mi lehet a gond?? Egyébként digisek vagyunk. -
krealon
veterán
válasz
RickyRozay #514 üzenetére
Ha regi a router (tobb mint 3 eves) , akkor lehet, hogy elektrolit kondenzator kiszaradas miatt a veget jarja.
-
RickyRozay
csendes tag
Üdv!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy amikor bekapcsolom a laptopot 1 percig kb van net rajta aztán nincs. Majd egy router ki-bekapcsolás után megint van kb ennyi ideig. Ezt megjátszom 3-4-szer és utána mintha semmi sem történt volna és megy. Normál használat közben is szokott gondolkodni, de nagy többségében utána semmi baja. Csináltam router reset-et, nem segített. Kábelről megy a net vagy wifiről teljesen mindegy ugyanez a helytzet.
Már nem tudom mit kéne tenni. Azon gondolkozom, hogy újratelepítem a windowst. -
darenix111
újonc
Sziasztok, elég érdekes helyzetbe kerültem.
Nem csak most, az új gépem megvételekor is..
Adott összeggel próbáltam gépet vásárolni (190e ft) (i5 4690, 8gb 1600mhz ram, gtx 760, 1tb winyó, asrock h97 fatality performance)Ebből a 190-ből nekem kölcsön kellett adjam kb a felét, ezért kb félig sikerült megvennem a gépet, de lehet üzemelni. (i5 4690, 2gb 1333mhz ram, hd 4600, asrock h97 fatality performance)
A probléma a következő: a játékok megfelelően futnak, akadás nélkül, jó fps-en (persze nem ultrán, de egyébként sem az fps-en van a lényeg)
A netem laggol, Call of Duty 4-et sem tudok rendesen játszani, mert belaggol, lagometer-en látszik a piros csík tehát elvileg csak az internetem lehet a ludas. World of Warcraft is laggol, felugrik a pingem, megállnak a karakterek stb.Konkrétan: az összes játékom laggol, de csak ilyen 1mp-re akad be és már a plafonon kötök ki idegességemben mert amúgy meg a pingem jó, 20-30 körül van.
10 megás netem van, semmi ilyesmi nem történt kb 1hónapja és azelőtt sem, amikor még pentium 4-es gépem volt. Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj!!Az alaplapomhoz van egy xFastLan nevezetű driver, amit ha kikapcsolok még szörnyűbb lesz a játék.. Szerintem csak is ez lehet a baj, mert eddig semmi probléma nem volt az internettel, semmilyen lag spike se semmi. Help...
-
szabog4
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #511 üzenetére
Hosszú napok után rájöttem, hogy a fő kábel vége megtört, elromlott. Ezt kell majd megcsinálni.
Most jó megint, viszont most meg-megszakad 1-1 pillanatra a net, de a feltöltés is rendes. (Böngészés közben van néha a pillanatnyi kimaradás, online játéknál nincs ilyen gond.)Köszönöm a segítséget!
-
-
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
(speedtest.net teszt után)
Mi lehet a megoldás arra, hogy 11mb/s tölt le (Kaposvár-Dunaújváros),ez torrentnél 3,1mb/s, de fel már csak 0,10-0,30kb/s-el és akkor szakadozik a net. Eddig 250-400kb/s megvolt simán. Nem tudom mi lehet a probléma.Nyugodtan tudok online játékokkal játszani, de ha facebookon akarok üzenetet küldeni, akkor néha nem küldi el vagy például képet akarok átküldeni (200kb) az legalább 30p-ig tart vagy megszakad, holott eddig nem tartott 1mp-ig sem.
Mostanában jött ki ez a probléma, de nem tudom mi lehet a gond. Megszakadt (megtört) a netkábel...vagy nem tudom. Másik gépen nem volt alkalmam tesztelni a netet, de az online játék megy ott is.
Nem tartom valószínűnek, hogy a szolgáltatóval van a gond.
Választ előre is köszönöm!
-
Gabor8634
tag
Sziasztok az mitöl lehet, hogy ha bekapcsokom az asztali gépet azon 5-10 percig nincs net vagy csak akadozva hogy pl még egy oldalt se tudok megnyitni? Rúterből van vezetèkkel ràkötve a gép? Most volt 2 napja újrarakva a gèp is!?
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a probléma? Illetve valami, modem-szolgáltatós gond lehet, vagy valami windowos dolog. UPC-net Ubee EVW3226 modem. Kábellel PC-hez kötve. Ha elkezdek neten játszani, főleg az elején a net elkezd elmenni pár másodpercre folyamatosan, tehát szakadozik, elmegy-visszajön egymás után többször. Ilyenkor win hálózat is a tálcán jelzi. Próbáltam modem resetet, gépen hálózat driver reinstallt. Illetve ma xbox-on mikor felmentem játszani online, ott is tipikusan ilyen jelenség volt, mintha szakadozna a net. Wifin van. (online forgalom autók ugráltak, teleportáltak, minden nagy késéssel látszódott csak).
Viszont az előbb wotoztam, ugyanúgy előjött, de ezalatt gyorsan telefonon (wifi) elkezdtem böngészni és ott hibátlan volt minden.
-
krealon
veterán
válasz
demike93 #504 üzenetére
Futtass analitikat a gepeden, hogy tenyleg toled megy-e a forgalom:
https://www.glasswire.com/ -
demike93
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valahogy nyomon tudom követni azt, hogy milyen programok használják a hálózatot?
Konkrétan úgy értem, hogy napról napra (kollégiumban mérve van a le és feltöltési forgalmam) min. 2-3 giga feltöltést mér nekem a rendszer pedig én szándékosan nem töltök fel semmit.Köszönöm a segítséget előre is!
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne ,hogy amikor töltök le az utorrentel akkor egy darabig tölt is de egy idő után el kezd csökkenni a letöltési sebesség és mikor 0-ra csökken utána elmegy a net és nem is akar vissza jönni csak akkor ha újraindítom a routert.
Nem tudjátok mi lehet ennek az oka?
-
FabioeM
csendes tag
Sziasztok!
Már nem tudom, hány napot keresgéltem a neten, de nem találtam megoldást a problémámra: időnként (van mikor 10, van mikor 30 percenként) borzasztóan belassul/elmegy a hálózatom/netem percekre.
Amiket tapasztaltam:
Kollégiumban UTP kábelen keresztül neteztem, és amikor nekem belassult a netem, mindenki másnak hiba nélkül ment a nete.
Itthon is ugyanez van, mindig belassul (és másik gépeken jó), csak itt wifin vagyok. Így nem gondolnám, hogy a LAN és a Wifi driverével egyszerre lenne gond, vagy a szolgáltatóval, routerrel, modemmel stb. Hálózati aktivitást sem látok, amikor lassú. (Erőforrás-figyelő, Win7)
Nem csak az internet nem jön be, hanem még a router configját (192.168.1.1) sem tölti be, csak marha lassan.
Vírus- és kémprogramirtás megtörtént.
Nem telepítettem szerintem semmi különösebb programot.
A windows azt jelzi, hogy van internet.Egy másik probléma, hogy amikor megy a torrent, de egy darab torrent se aktív, akkor nincs net itthon. Azt olvastam, hogy a router NAT táblája telik be (ha jól emlékszem). Nem tudom, van-e összefüggés, de ha esetleg erre is tudtok megoldást, megköszönném. A TCPZ-t találtam anno a neten (mert régebben is volt ilyen időszak), de nem vált be, meg talán később vírust is jelzett rajta a gép.
Köszi előre is
-
juhasz22
aktív tag
Sziasztok!
Lassan 3 hete karácsony óta 4 Mbps es netem a legtöbb internetes weboldalt YouTube-ot ingadozva tölt be a letöltésem webről közel sincs a maximális sebességhez (500Kbps-2Mbps között van) pedig ezidáig mindig maximális sebességgel tudtam tölteni viszont a legtöbb speedtest(speedtest elsőre gurította a 4 Mbps-t másodjára meg csak 2 Mbps jött) és a torrentek korrektül jönnek. Vírusirtás volt gépet újrahúztam, DNS-t is átállítottam a Googlés-ra, pingem 20-60 köt van (ezzel szerintem nincs probléma) de még mindig rossz. Mi lehet a baj?
-
törölt tag
Hello!
Olyan gondom lenne, hogy ha sokáig (elég 40-50 perc is) nem nyúlok a géphez, csak megy a háttérben a torrent, és/vagy zenét hallgatok róla és közben nem nyúlok az egérhez, billentyűzethez, a monitort is kikapcsolom, akkor miután leülök internetezni, az egész belassul, vagy egyáltalán nem megy, miközben alul a böngészőben a "Szerver azonosítása folyamatban..." szöveget írja ki. Ilyenkor a gépet újra kell indítanom, hogy megoldódjon a problémám. Energiagazdálkodás a hálókártyán nincs bekapcsolva, tehát az kilőhető. Egyébként routerre van kötve, de ahhoz nem lehet köze.
-
-
odinkain
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, csak mert nem vagyok teljesen tisztában itt mindennel.
Vettem egy modem/router-t
NETGEAR wireless ADSL2+ modem router DGN2200v4
DSL netem van,legalábbis amennyire tudom. a kérdésem az lenne, hogy kellene beüzemelnem?Net az van, csak beakarom üzemelni a routert is.
Amit nem értek, hogy mindkét modem dobozába volt splitter, viszont a modem leágazásba, nem megy bele a CAT5-ös kábel.
a vodafone-os dobozban voltak ezek, a tipusszám külömbözik:ez pedig a netgear-es dobozban:
Kérlek segítsetek, mert nem igazán értem, és nem tudom beüzemeni.Köszönöm!
-
mlinus
őstag
válasz
fffffffftKb. #493 üzenetére
A telekom általában 1 hét alatt köt. De biztos elérhető nálatok?
Fel kell hívni a digit, ebben nem tudok segíteni. Attól is függ, hogy van-e hűségszerződés kötve. Ha nincs, vagy lejárt, akkor ingyenes. Ha még van, akkor ki kell fizetni a kötbért.
-
fffffffftKb.
csendes tag
Es kb. Mennyi ido es mennyi penz kikottetni a diginel? Es mennyi ido be a telekomnal? Ha edesapam neven van a digis net es o jelenleg kulfoldon tartozkodik(aprilisig) attol le lehet meg mondani?
-
mlinus
őstag
válasz
fffffffftKb. #491 üzenetére
Igen, kábel, de régi szabványú, docsis 2. Elő lehet fizetni másra, pl DSL, ha elérhető. "átalakítani" nem lehet, max ha a szolgáltató portfoliót cserél.
-
mlinus
őstag
válasz
fffffffftKb. #489 üzenetére
Szia. A Diginek a kábelnete nagyon gyér. LAkcím alapján rá lehet keresni, hogy mi elérhető. Esetleg Telekom oldalán nézd meg, milyen sebességű csomag érhető el.
Alapvetően nem a sebességgel van gond, mert bár az lassú - nem okozna lagot, hanem arról van szó, hogy túl van terhelve, amin csak a szolgáltató tudna javítani. -
fffffffftKb.
csendes tag
Udv. Digi kabel netunk van. Ha jol tudom a neve:Strada. 1mbot garantalnak letoltesnek. Fel nem tudom mennyit de kb 25-30kb. Sajnos analfabeta vagyok ezekhez az internetekhez, hogy hogyan mukodnek. Stb. Lenne valami jo internet elerheto szamomra? Mert az a baj, hogy jatszok egy multiplayeres jatekkal(cod4) es kora delutan meg ugye egesz delutan es kb este 11ig laggolok. A pingem nem nagy csak neha de akadozik. Ilyen kis mikrolaggok. Lehet hogy valami a mi hazunkban nincs rendben? Vagy csak szimplan keves ez az internet? Varom valaszotok.
-
club1
veterán
válasz
PeeterssoN #486 üzenetére
Ha adsl-ről van szó (mert ezt elfelejtetted megemlíteni): A te oldaladon kell a telefonvonalra egy splitter (elméletileg a modemmel együtt megküldik). A splittert a legelső osztás elé kell bekötni a telefonkábelen, a modem ágát a modemre, a telefonágát a további telefonkészülékek felé kell kötni. Ha a modem ezután nem működik, nincs még beállítva a telefonközpontban a dslam.
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
Itt is leírom hátha lesz válasz.Nemrég rendeltem internetszolgáltatást.
A modem is megjött. Jelszó ill. Felhasználónevet is megkaptam a belépésre.
Sajna elég lassan ér ide a szerelő mert még nem kapcsolta be a szolgáltatást.
Nélküle nem tudom bekapcsolni? Mi kell hozzá még hogy legyen netem? -
Peppo
őstag
Üdv!
Leírom itt is, hátha valakinek van tippje, mi lehet a baj.
UPC 120-as net, pár hónapja lett duplázva 60-ról. Kb. egy hónapja jelentkezett először a probléma, azóta egyre sűrűbben előfordul. Időnként rövid időre elmegy a net. Mivel sokat játszom online, idegesítő tud lenni, mert ilyenkor persze kidob a játékból, és csatlakozhatok újra. Van, mikor csak a menüig dob ki (Diablo 3), és rögtön vissza is tudok menni, de van, hogy annyira bont, hogy a modemen is kialszanak az állapotjelző ledek, és gyakorlatilag újraindul a modem. Ilyenkor újracsatlakozás, stb. Ahogy írtam, kb. egy hónapja kezdte, azelőtt semmi baj nem volt vele, akkor is, ahogy most is a játék mellett a Skype fut még, ezen beszélek a többiekkel. Kipróbáltam Skype nélkül, torrentet kilőve is, de ez sem segít. Van, hogy 10 perc alatt háromszor is elmegy, máskor órákig gond nélkül működik. Átlagosan 1-2 óránként jelentkezik, de néha napokig hibátlanul megy. Egyébként, mikor a játékból kidob, a Skype is szinte mindig megszakad. Akkor is, ha a modem nem indul újra. De csak nálam, a többieknél semmi nem történik, szóval a baj nálam van valahol.
A modem döglött volna be? Vagy valami szoftveres probléma lehet? Böngészés közben eddig nem tapasztaltam, de ott nem biztos, hogy észrevenném, ha pár másodpercre vagy 1-2 percre elmegy a net.
Ha valaki tud tippet adni, azt előre is köszönöm!
-
arch7nGel
csendes tag
Kijöttek megnézni a modemem. Én speciel nem voltam otthon, de állítólag száltörés volt az UTP kábelben és emiatt volt nagy ping. Valamit mértek is az itthoniak elmondása szerint. Érdekes ez a ping, mert csak hétvégén és hétköznap délután jön elő?
CS:GO ma ugyan úgy élvezhetetlen volt, mert pár körig 40ms a ping, amit még tűrhető, de a meccs felénél már 50-100 között ugrál és össze vissza dobál a játék. Sima 1.6-on is ugrál... Lehet a gépemmel van baj?
-
123xyz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #478 üzenetére
Köszi a tippet, találtam is egy olyat, ami jónak tűnik, most az lesz az elsődleges. Aztán majd meglátom néhány nap elteltével, hogy előjön-e a probléma újra
-
-
123xyz
aktív tag
Hello.
Hálás lennék egy kis hozzáértő segítségért, a következő a problémám:
Sokszor elődordult az utóbbi időben, hogy valamiért a böngésző nem látja az oldalakat, a windows hibajavító szerint a DNS kiszolgáló nem válaszol, viszont közben a netrádió a winamppal gond nélkül megy. Szóval van netem, de nem tudok böngészni. Ez így mennyire normális? Vagy a netrádió valahogy teljesen máshogy működik, és azért nem hal meg? Egyébként a t-home pirelli nevű modem-router eszközét használom.
-
-
arch7nGel
csendes tag
Nem valami pörgős a topik, de azért csak megkérdem.
Hetek óta rosszalkodik a kábeles netem. A le/feltöltéssel nincs gondom, de a pinggel és a jitter annál inkább.
Napközbe este 10-11-ig multis játékok szinte a játszhatóság határán van, vagy inkább alatta. 100+ms pinget és 50-100ms jitterert kapok a pénzemért. Gondolom nem kell ecsetelni, hogy dobálnak a játékok és hiába lő az ember fejre, ha 4x-re talál. Este 10-11 után viszont, hirtelen 20-30 körül lesz a pingem, 3-4 jitterrel. Túl van terhelve esetleg a hálózat? Vagy esetleg nálam van gubanc? Le/feltöltésre van garancia, de erre lehet egyáltalán reklamálni?Hétvégi példa: Link
-
Bence82
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom megfelelő témába írok-e, de nem találtam jobbat...
Van egy-két "problémám", ebben szeretnék segítséget kérni, remélem tud valaki válaszolni.
1-2 héttel ezelőttig UPC 30 megás net-ünk volt. Nem volt valami nagy szám, például egy internetes játékot éppen hogy vitt(ping átlag kb 80ms), a böngészés kielégítő volt, bár nem felhőtlen. Hozzá tesztem, ha az asztali gépen egyikünk játszott, akkor se azon, se a laptopon nem használhattunk torrentet, youtube-ot,stb mert durván akadt a játék. Az asztali gépen ha a böngésző fut, érezhetően romlik a játéksebesség. Tudom, vagyis gondolom, hogy ez a gép hibája is, de a szakadozás/lagg mennyire függ a gép teljesítményétől?
Az elmúlt néhány hónapban viszont érezhetően leromlott a net minősége. Érezhető volt mind a játékban, mind böngészésben. Gondolok itt a lagg-ra. Böngészésben hihetetlen idegesítő volt, mintha egy P2-P3-as géppel próbáltam volna netezni, Annyi különbséggel, hogy csak a böngésző volt olyan lassú. Mondjuk gondolom a Chrome se 100-as már, ugyanis régóta rajta van a gépen. Próbáltam már újratelepíteni, hátha gyorsabb lesz, de visszaállított mindent magától, mikor újra felraktam, így kb semmit se értem vele.
Na szóval utóbbi időben elég rossz volt a net, ami bár tudom a géptől is függ, szolgáltatótól eredő lehetett.
Váltottunk 120-as netre(múlt héten), az akciós csomag miatt pedig egy ideig 240 Mbit/sec-et kapunk. Az egy dolog hogy a modemcsere után elfelejtették átállítani(csütörtökön cserélték, hétfőn telefonáltunk), de mikor átállították, nem volt érezhető változás a böngészésben. Talán egy pici. Gondoltam majd holnapra biztos jobb lesz. Jobb is lett, de utána megint rossz. Van hogy egy oldalt percekig tölt, aztán hirtelen behozza, majd mikor rámegyek valamire az oldalon megint töltés percekig. Ez most volt valamelyik nap. Mintha csak néha pár másodpercre jönne be a net. Speedtest.net-en a 100megát se éri el a sebesség.
A upc-t felhívva azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy ő onnan úgy látja megvan a 240Mb/s és hogy lehet a hálókártyával van a baj, mert van 100 megás és 1 gigás. Leszedtem egy programot, az aida-t ott láttam valami 1000mb/s-et, bár nem biztos hogy jót néztem. Testvérem szerint 100 megás. Akarunk is venni 1 gigásat a napokban.(nagyon kíváncsi leszek, hogy után milyen lesz)
DE! Egyik kérdésem hogy ez okozhatja a durva szakadozást? Már ha tényleg 100 megás és nem 1 gigás. Mivel 60-80Mbit sebesség kb fixen van.
Másik kérdésem pedig, hogy amikor a régi net volt, a gépbe dugott ethernet kábelnél egy sárgás-zöldes led/ fény világított. Most amióta az új net van, ez narancssárga. Ez normális, vagy valami hibát jelez? Kerestem, de nem találtam róla semmit.
Tehát amellett, hogy ez mit jelenthet, tudnátok válaszolni abban is, hogy ez a durva szakadozás mitől lehet? Hálókártya, szolgáltató, gép...? Habár nem új már a gép(és megviselt az oprendszer) én a szolgáltatóra tippelnék, mivel néha-néha teljesen jó a net. Nem szakadozik, nem lassú.
Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett, a szakértőktől meg elnézést ha hülyeséget írtam.
Köszönöm előre is a válasz(oka)t.
Bence -
brickm
őstag
Szerk.:
Most látom csak, mit várok tőlük, ha az internet sávszélesség fogalmát egyszerűen letudták annyival, hogy "15MB"..bár lehet ez a havi adatforgalmi limitet akarja jelölni?... -
olivera88
veterán
válasz
Gubek-Einste #471 üzenetére
Köszi. Nem.
Azt mondta nem ért hozzá.
-
-
olivera88
veterán
válasz
Gubek-Einste #469 üzenetére
És hogy kell beállítani a csatlakozási adatokat?
-
-
olivera88
veterán
Egy kolléga szolgáltatót váltott , és mindig fel kell csatlakozni a netre, de a csatlakozás után azt írja ki h modemhiba. A szolgáltató T-Home, modem ZTE, OS Windows 7. Lehet valamit kezdeni vele vagy valóban hibás a modem.
-
Rainbowzero
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis fennakadásom
2. ízben telepítem újra a rendszeremet (win 8.1 x64)
Régebben se volt gondom, de mikor fapadosan telepítem, a windows t se.
Tehát semmi driver, vagy bármi, csak uTorrent a szükséges letöltések miatt.
Magyarán 60Mbps es internetem van. Ez okés. Letöltéskor, uTorrent szerint 7,3 Mb/sec el is csorognak az adatok.
A GTS Datanet szerint is helytálló a dolog.
De.
Miután telepítettem a szükséges programokat (AVG, Office, BS- VLC player, Catalist Center, Daemon, WinRAR)
Pár újraindítás persze.. a sávszélesség visszaesik 10-15Mbps re...
Ezt folyamatosan, napokig tartja...
Néztem: torrent nem megy, win frissítés kilőve, AVG se frissít..
mi lehet az oka?
Telepítettem a megfelelő, LAN drivert is, nem segített (pontosabban ideiglenesen...)
Ez az első konfigom, mely így szívatVálaszotok előre is köszönöm
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy néha megszokott szakadni az internet kapcsolat,de ez nagyon random van olyan mikor egy nap többször is van olyan mikor 2 hétig semmi!Próbáltam router reset-et próbáltam új win7-et de ez sem oldotta meg a problémám!Ezt a hiba addig nem oldódik meg míg nem csínálok egy hibaelhárítást a géppel v ki nem húzom az internet kábelt a gépből v nem csinálok reset-et!
Előre is köszönöm ezekkel a hiba üzenetekkel jön folyton a gép!(felső hiba nem mindig)Köszönöm annak aki segít
-
nmy1212
tag
válasz
Gubek-Einste #464 üzenetére
Többször is.
-
-
nmy1212
tag
válasz
Gubek-Einste #462 üzenetére
Nos a helyzet nem javult, egész nap nem szakadt meg, most este kezdett rá megint. Este 9 óra óta 1-2 percenként szakadok meg. Ilyenkor a router felületére sem tudok belépni. Amint megjelenik a kis háromszög a hálózati ikonnál, nyomok rá egy hibaelhárítást aminek a végén általában (néha kiírja mi volt a baj) semmi hibát nem talál, de a kapcsolat helyreáll.
Egyszerűen tippem sincs mi lehet a baj. Kaptam már routerre, hálókártyára és szolgáltatóra is véleményt, hogy az lehet... -
-
nmy1212
tag
válasz
Gubek-Einste #460 üzenetére
Igen a csere esedékes azt tudom, de ez okozhatja ezt a percenkénti szakadozást? Bár változó mikor mennyi idő után vág le, de ha "rohamot" kap akkor percenként.
-
-
nmy1212
tag
Sziasztok!
Digi 200/80 előfizetésem van, egy Tp-link WR841N routerrel. Pár napja elkezdett megszakadozni a vezetékes net kapcsolatom. A telefonon Wifi van, de az asztali gépem(Win 7 64 ultimate) ami vezetékesen van a routerhez kötve, az van hogy percenként megszakad. Ilyenkor nyomok neki egy Windows-os hálózati hibaelhárítást aminek a végén nem tudja (?) azonosítani a hibát, ellenben a kapcsolat helyreáll. Gondoltam rá hogy esetleg a router az ami haldoklik vagy az alaplapi hálókártya. Mostanra odáig fajult ez a szakadozás, hogy percenként elszáll az internet.
Tudna esetleg rá valaki megoldást? Minden tanácsot szívesen fogadok.
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Gubek-Einste #457 üzenetére
Csak azért van így mert van egy torretn szerverem, de vannak torrentek amik a többi gépen is fent vannak.
-
válasz
DrojDtroll #456 üzenetére
Nem de teljesen felesleges.
-
DrojDtroll
veterán
Ha egyszerre futnak ugyan azok a torrentek két gépen akkor ebből lehet gond?
-
Danex
addikt
Hello, ezt a problémát okozhatja a szolgáltató? Váltig állítják, hogy nálam van a hiba.
Próbáltam 2 routerrel, router nélkül, windows-t is újraraktam. Vírusírtóval több fajtával, nélküle is...
A jelenség, hogy véletlen időközönként egy fél perc elejére elmegy az internet, új IP-t nem kapok, a kapcsolat a szolgáltatóval nem szakad meg csak szimplán "nem jön a net".
Próbáltam a szolgáltató által kiosztott DNS szerverrel, a Google DNS szerverével és egy 3. DNS szerverrel is minddel produkálta a problémát.
A szolgáltató amúgy DIGI kábel net, központi modemmel.
-
club1
veterán
A cégnek volt mikrohullámú előfizetése a 13. kerületben úgy, hogy a tetőnkről vagy 6 adót lehetett látni. Az adsl-re váltás minőségi ugrást jelentett a csomagkésések de leginkább kimaradások tekintetében. Azóta már optikai bérelt vonalat használunk, amikor pedig időnként megjelenik egy-egy kereskedő és megpróbál az olcsóbb mikrohullámra rábeszélni, akkor jó nagy ívben hajtom el őket.
-
Alloy
csendes tag
Nem teszteltem, például a Battlefield3 bármelyik szerveréről "Timed Out"-tal kidob az meg ugye rengeteg szerver, a TeamSpeak meg egyedül engem vág ki.
Még 1szer megmértem és itt a veszteség:
Hogy tudom én ezt fixálni windowsban? Mert a TuneUp, CfosSpeed humbug véleményem szerint, semmit nem csináltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest