Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
kezdő
Igen, rosszul emlékeztem, a SZOCHO nem-fizetés csak következmény volt.
Szóval visszakerestem: ez volt a kardinális kérdés a céges RSU esetében:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99500117.TV77/A [...] A bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és az értékpapírt juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni
(2) * Nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély
a) az értékpapírt olyan jog gyakorlásával szerezte, amelyet bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerzett;
Ezek alapján a vest nem feltétlenül SZOCHO töteles, mert nem feltétlenül jövedelem.
Mi azzal érveltünk, hogy a programban résztvevőknek azonosak a feltételek, ők meg azzal, hogy a cég dönti el ki kerül be a programba. Ezért mindketten kötöttünk egy kompromisszumot, hogy nekik van igazuk .
Az IBKR RSU tekintetében viszont szerintem már megáll az érvelés, hogy bárki számára azonos feltételekkel volt elérhető az ajánlat.
Visszakerestem az IBKR RSU-ról szóló hozzászólást Predátor kollégától (köszönet érte így utólag is).
Ebben konkrétan a NAV is hivatkozik a fenti passzusra, miszerint szerintük is mindenkinek azonos feltételekkel vehet részt a referral programban, már ha regisztrálnak (ide másolom a szerintem releváns részt):Az Szja tv. 77/A. § (2) bekezdés a) pontja értelmében ugyanakkor nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély az értékpapírt bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerezte.
Figyelembe véve azt, hogy az IBKR honlapján elérhetőek a „Refer-a-friend” program részletszabályai, mely alapján bármely új IBKR számlát nyitó magánszemély szerezhet a program keretében részvényt, ha teljesülnek az ott meghatározott feltételek, ezért az IBKR részvények megszerzésére tekintettel a részvények megszerzésekor nem keletkezik bevétele, azzal összefüggésben adókötelezettséget az értékpapír értékesítésekor kell majd teljesítenie.Szóval én a Zoli féle értelmezéssel értek egyet, miszerint vestingkor nincs esemény, eladáskor ETÜ, az osztalék meg osztalék.
-
avl
senior tag
az elözö hsz.-om elsö reszere mik a meglatasok ?
azaz: a kapott - de még nem tulajdonlott, nem szabadon rendelkezhetö - IB resszvenyek decemberben fizettek osztalekot
mivel azok nem TBSZ-en vannak, az osztalek - gondolom összesen 2-3$ a legtöbb esetben - utan a 2024-re vonatkozo adobevallasban kell szolni, nem ? ...persze jo lenne valami min. összeg, ami alatt nem kellene
es az adobevallas mely sorában ? -
Wn2tl
aktív tag
Hmm nektek működik az Activity Statement? Újonnan létrehozott TBSZ számlánál nem enged 2025-öt választani. 2024-09-27 az utolsó nap amit enged kijelölni.
-
axioma
veterán
Ne keverjetek, mert 2 dologrol beszeltek.
1. vest, ez tudtommal mindig szocho-s de a 'mindenki szsmara elerheto' kfeltetellel me'g nem talalkoztam
2. arfolyamnyeresek, ha szocho plafon megvolt akkor csak szja[ Szerkesztve ]
-
Simia
kezdő
Egy normál céges RSU program pont úgy működik, ahogy Szaky (#1054) mondja.
Nekem az nem tiszta, hogy az IBKR-es részvényre is kell-e SZOCHO-t fizetni, vagy nem.
Ha jól emlékszem, a cégesnél az egy kardinális kérdés volt, hogy a grant az mindenkinek elérhető, vagy valami speciális feltételhez kötött. Ha az első, akkor nem kell SZOCHO, mert akkor ez valami más jövedelem kategória, ha a második, akkor meg kell.Az IBKR-nél is van feltétel, de az mindenki felé nyitott, kedvezményt kapsz, ha regisztrálsz, ezért nekem nem tiszta hogy keletkezett-e SZOCHO kötelezettségem vagy nem.
Külön igazolás nem kell az IBKR-től, az Activity Statement-en rajta van a grant dátum, az aznapi árfolyam * MNB árfolyam (vagy az előző hónap 15.-i ha az kedvezőbb) adja az adóalapot ami viszont nyilvános adat.
Olyan activity statement-et, amin rajta van a grant, mindenképpen töltsél le szerintem. -
kovaax
őstag
Igen (legalábbis így friss fejjel egyértelműnek tűnik). Ráadásul az én válaszomban opciónak kezelték az ajándék részvényt, ebben viszont sima bevétel, és kb. ez a helyes. Ez mondjuk még mindig nem tiszta nekem: "arra az időpontra kell megállapítani, amikor az értékpapírt a magánszemély (a magánszemély javára más személy) birtokba vette (ideértve különösen az értékpapírszámlán történő jóváírást)". Most akkor kell, ha jóváírták a számlámon, vagy ha vestingelődött is, hiszen addig nem tudok vele semmit se csinálni, bár az osztalékot kapom???
-=- There's no place like /home -=-
-
namenlos
tag
Sziasztok, más is észrevette, hogy ha a főszámla üres, nem terhelik a TBSZ havidíját? Nálam hónapok óta így van, de ha mégis érkezik rá pénz, akkor sem vonják le utólag, csak az adott hónapét (ha hagyok rajta pénzt).
-
donat_sz
senior tag
Az egyedi intervallum riportban nekem továbbra is jónak látszik.
-
avl
senior tag
IB decemberi normal szamla kivonatan irnak a kapott, de még nem sajat tulajdon IB reszvenyek osztalekarol:
evvel elvileg kell valamit tenni a 2024-re vonatkozo adobevallasban ?
más: ezt a lentit hogyan kell értelmezni ?
kaptam 11.7194 db IB reszvenyt - 202312 es 202406 között - es korabban mas vesting datumok szerepeltek, nem a fenti)
-
donat_sz
senior tag
Annual riport 2024-ről a már IBKR nyitottra nekem elérhető, viszont a transzferált TBSZ-ekre valamiért nem. Másnál is hasonló a helyzet?
-
kovaax
őstag
Közben véletlenül megtaláltam a másik versenyző NAV-os levelét, itt van: https://prohardver.hu/tema/mibe_tegyem_a_megtakaritasaimat/hsz_111021-111021.html
-
kovaax
őstag
Levonták a díjakat rendben, a Trades alatt ott is van, csak a ma lekért napi Activity statement-en 0 van a fee-nél, és a Basis = Proceeds (tehát nem csak nem írja ki a fee-nél, hanem nem is számol vele). Ezt akarom csatolni a NAV-os lejelentéshez, azért érdekes most.
-
vnorbi
aktív tag
Nekem is tegnap volt az első vásárlásom a TBSZ-2025-ön, de nekem rendben van a költség elszámolása a napi riporton.
Én azt szoktam látni, hogy miután egy vásárlás után közvetlenül generálok egy trade confirmation riportot, azon 0 commissiont ír, pár perccel később újragenerálva már rajta van a helyes összeg. Eközben a valóság az rendben van, az elérhető egyenlegen látszik, hogy rögtön levonták a kötési díjat, csak a riporton nem jelenik meg egy ideig.
A 23-as és 24-es TBSZ-emen is rendben volt az elő vásárlás (IBCE), feltűnt volna, ha egy vásárlásnál nem vonják le a díjakat.
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
A tegnapi vásárlásaim költsége 0 a napi riporton, ilyet se pipáltam még...
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Nyitottam tegnap TBSZ-2025-öt, és jött róla ez a levél:
"To download a copy of the declaration, go to the Interactive Brokers Ireland website (www.interactivebrokers.ie), click the Forms and Disclosures link at the bottom of the website, click the Tax Forms tab and then click download next to Declaration of Opening a TBSZ Account and Depositing Funds."
De nem találom a honlapon a "Forms and Disclosures" linket.... Hol lehet? Tavaly se volt meg...Szerk.: Ki kell lépni, akkor megvan a "Forms...", de a "Tax Forms" megint nincs meg...
[ Szerkesztve ]
-
ath
senior tag
2019 tbsz rollover után az onnan átkerült pozícióknak rossz a cost basis, amit kézzel nem is lehet frissíteni. van arról infó ezzel mi lesz?
-
kovaax
őstag
A f@xom tudja, a szochó lehet csak az osztalékra vonatkozik??? Itt a teljes passzus:
"Írországból származó részvény opció, osztalék juttatása
Egy vállalat részvényeinek megvásárlására a befektetők javadalmazási, ösztönzési
célú vételi opciót (vételi jogot) szerezhetnek, amely a részvények
kedvezményes/ingyenes megszerzésére jogosítja a magánszemélyeket egy
meghatározott időtartam elteltével. Amennyiben a részvény opció jogosultja él a
vételi jogával, úgy a jogosult magánszemély értékpapír formájában szerez bevételt.
Értékpapír megszerzéséről azon időponttól kezdve beszélhetünk, amikortól a
magánszemély megszerezte a részvények feletti rendelkezési jogot.
A kettős adóztatás kizáró Egyezmény értelmében az „osztalék” kifejezés a
részvényekből vagy egyéb jogokból - kivéve a követeléseket - származó jövedelmet
jelent, továbbá magában foglal minden részvényből származó jövedelemmel
hasonlatos bevételt vagy felosztást annak a Szerződő Államnak az adójoga szerint,
amelyben az osztalékot vagy jövedelmet fizető vagy felosztást végző társaság
belföldi illetőségű [Egyezmény 10. cikk 3. pont]. A Modellegyezmény Kommentárja
szerint osztaléknak kell tekinteni továbbá a nyereségrészesedést lehetővé tevő
egyéb jogokból származó jövedelmet.
Az osztaléknak minősülő jövedelem esetében az egyezmény az illetőség államánakadóztatási jogát teszi lehetővé, azonban a jövedelmet a forrásállam is adóztathatja
korlátozott, 15 százalékos mértékben [Egyezmény 10. cikk 1. pont].
Ha a jövedelemszerzés helye szerinti államban, vagyis az Írországban bejegyezett
brókercég levonja az Egyezmény szerinti 15 százalékos mértékű adót, az Szja tv.
beszámítási szabálya alapján belföldön adókötelezettség már nem keletkezik.
A jövedelmet és az adót a jövedelmet szerző magánszemély a kifizető által kiállított
bizonylatok, igazolások, illetőleg az általa vezetett nyilvántartás alapján az adóévről
benyújtandó bevallásában bevallja, valamint a kifizető által levont adó (adóelőleg)
figyelembevételével az adót a bevallás benyújtására előírt határidőig megfizeti.
E jogcímen megszerzett jövedelem összegét 13 százalékos mértékű szociális
hozzájárulási adó terheli, az adófizetési felső határig (tárgyévi szocho tv. szerinti
jövedelem eléri a minimálbér összegének huszonnégyszeresét) [Szocho tv.) 1. § (5)
bekezdés c) pont, 2. § (1)-(2) bekezdés].
A 2024. adóévben megszerzett és külföldről származó osztalékjövedelmet a 2025.
év elején publikált 24SZJA-05-ös lapján a 182. és 189. sorban kell feltüntetni, a
kitöltési útmutató szerint. A fizetendő szociális hozzájárulási adóról a bevallás 09-es
lapján kell elszámolni a magánszemélynek.
Az Szja tv. alapján a külföldi pénznemben keletkezett bevételt, felmerült kiadást,
valamint bármely bizonylaton külföldi pénznemben megadott, az adó mértékének
meghatározásához felhasznált adatot a Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban:
MNB) hivatalos devizaárfolyamának alapján, az MNB által közzétett, euróban
megadott árfolyam alapulvételével kell forintra átszámítani.
Külföldi pénznemben megszerzett bevétel forintra történő átszámításához az (MNB)
által, a jövedelem szerzésének napján közzétett hivatalos devizaárfolyamot kell
alkalmazni. A magánszemély választhatja, hogy az MNB által a jövedelem
szerzésének hónapját megelőző hónap 15. napján közzétett hivatalos
devizaárfolyamot alkalmazza [Szja tv. 6. § (1) bekezdés a) pont, (4) bekezdés b)
pont].
Az adókötelezettség teljesítéséhez segítségül szolgál, ezért szíves figyelmébe
ajánljuk, hivatalos internetes portálunkon elektronikus formában elérhető
„Magánszemélyek külföldről származó jövedelme” című, 4. számú információs
füzetünket, valamint a tárgyévről szóló személyi jövedelemadó bevallás kitöltési
útmutatóját:
Információs füzetek - 2024 - Nemzeti Adó- és Vámhivatal (gov.hu)
Nyomtatványkereső - Nemzeti Adó- és Vámhivatal (gov.hu)
A válaszlevélben foglaltak szakmai véleménynek minősül, kötelező jogi erővel nem
bírnak."-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
Van rá szochó, de plafonnal. Ezt írták:
"E jogcímen megszerzett jövedelem összegét 13 százalékos mértékű szociális
hozzájárulási adó terheli, az adófizetési felső határig (tárgyévi szocho tv. szerinti
jövedelem eléri a minimálbér összegének huszonnégyszeresét) [Szocho tv.) 1. § (5)
bekezdés c) pont, 2. § (1)-(2) bekezdés]."És hát idemásolom akkor azt is, hogy mikor kell a részvény után adózni:
"Írországból származó részvény opció, osztalék juttatása
Egy vállalat részvényeinek megvásárlására a befektetők javadalmazási, ösztönzési
célú vételi opciót (vételi jogot) szerezhetnek, amely a részvények
kedvezményes/ingyenes megszerzésére jogosítja a magánszemélyeket egy
meghatározott időtartam elteltével. Amennyiben a részvény opció jogosultja él a
vételi jogával, úgy a jogosult magánszemély értékpapír formájában szerez bevételt.
Értékpapír megszerzéséről azon időponttól kezdve beszélhetünk, amikortól a
magánszemély megszerezte a részvények feletti rendelkezési jogot."Szerk.: De mondom, valaki a teljes választ berakta (szerintem valahova ide), amit ő kapott, és az a területi NAV azt mondta, hogy akkor kell leadózni az egészet, ha eladod.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Ixion77 #1027 üzenetére
Telefonáltam velük, nem tudta a supportos miért nem kapom meg. Azt mondta próbáljam meg később újra, most fel kell dolgoznia a rendszernek hogy megadtam új financial profilet. Lehet nem hiszi el a rendszer. Nekem a csak a
Profits from Active Trading and Speculation
Objective van megadva hogy ezzel se legyen gond.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Ixion77
addikt
válasz Blaymoira #1031 üzenetére
Mindig ISIN-t használj keresésre.
Jó tipp, köszi!
Valóban, ami a justetf szerint mindenhol CETH (Svájban ETHE), az az IB-nél egész más:
ETHE STK@SMART
ETHEUSD STK@SMART
ETHEEUR STK@SMART
ETHE STK@EBS
ETHEUSD STK@EBS
ETHEEUR STK@AEB
ETHEEUR STK@EBS
ETHEEUR STK@FWB2
ETHEEUR STK@IBIS2
ETHEEUR STK@GETTEX2Mindegy, közben már az árfolyam is elszállt, a tőzsdék is bezártak. Pedig jó gyors +2% lett volna.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Blaymoira
csendes tag
válasz Ixion77 #1030 üzenetére
Néha átnevezik a tickereket, ahol azonosak a tickerek különböző termékeknél. Mindig ISIN-t használj keresésre.
De melyik kell neked?
https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=CH1209763130#overview
https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=GB00BLD4ZM24#overviewTippre a coinshares-t keresed.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Blaymoira #1029 üzenetére
Közben még furább lett a történet, mert a permissions-nál továbbra is azt mutatja hogy nincs jogom a "Complex or Leveraged Exchange Traded Products"-hoz, viszont az trade részen az általam keresett ETF-nél már nem írja többé hogy nincs jogom hozzá. Helyette azt írja hogy "This product requires a KID in English", ami ugyan hülyeség, de figyelembe véve hogy a BATS marketen akarja venni, ami ha jól tudom észak-amerikai, jogos hogy ott nem vehetek. Hogy miért az USA piacot választja a webfelület CETH-re kereséskor, és miért nincs ott a xetra és gettex kereséskor, az rejtély számomra.
-
Ixion77
addikt
válasz Oppenheimer #1020 üzenetére
Nekem meg sem adják. Pedig nem egyszerű kitölteni a tesztjüket, ezért hogy biztos hibátlan legyen már AI segédletet is használtam. De akkor sem hajlandóak megadni. Még üzenet sem jön hogy nem adták meg, hanem mikor először nézem hogy mi újság akkor azt írja hogy processing, aztán kicsivel később már azt hogy "The Investment Experiences provided does not meet the requirements to trade Complex Or Leveraged Exchange Traded Products.".
Lehet, hogy #1023 SzGee-nek van igaza. Én ugyan elég sokat kereskedtem, de nem komplex termékeket.
Mindez azért kellemetlen, mert a kriptó ETF-ek ilyennek minősülnek.Szerk.: Most vettem észre az üzenetet. Nekem is ugyanúgy csinálja: "Following a review of your financial information, trading experience and investment objective, your account no longer meets the criteria to trade complex and leveraged products ("CLP") at IBKR and your CLP capability and permissions have been removed."
Írd majd meg hogy mit válaszoltak.[ Szerkesztve ]
-
-
Szaky
tag
Sziasztok, tudja valaki, hogy az IBKR referal program által ajándékba kapott részvényeket, mikor és hogyan kell leadózni?
-
SzGee
aktív tag
válasz Oppenheimer #1020 üzenetére
Nem lehet, hogy keveset kereskedsz?
If you leave me, can I come, too?
-
vnorbi
aktív tag
Nem váltok előre, marad az automatikus konverzió. A havi befektethető keretemből 1 helyett 2-3 egymás utáni vásárlással 100 forint alá tudom szorítani a TBSZ-en ragadó nem befektethető összeget*, a kötési díjak pedig beleférnek a havi 2000 forintba.
*Ha alacsony az ETF egységára, vagy tört databszámot veszek.
-
avl
senior tag
mi a konkluziod es mennyire szilardan/erösen az es mennyire szitufüggönek latod ?
pl.: külön valtani es külön venni vagy inkabb hagyni automata konverzioval a vetelt ? vagy egy TBSZ-en belül az utolsonak tervezett vetelt nem automatikus konverzioval a rahagyasbol adodo maradekösszeg miatt vagy ....
pl. ha stabilabb=kisebb volatilitasu es kisebb hozampotencialu eszközt vesz az ember (pl. valami rövidebb kötvenyt), akkor szerintem a HUF->€ tud annyira pl. 1-2%-nyit ingani, hogy a jókori külön konverzio meggondolando, es nem a vetelkori
-
Oppenheimer
nagyúr
IB elvette a complex and leveraged products trading permissionöm, meg a barátnőmét is január 1-től.
Átállítottam a financial profiler ilyenre, és ha újra kitöltöm a tesztet és kérem a permissiont, akkor pár percig megadja és jön az értesítés hogy újra elvették.
Supportnak írjak? Más járt már így?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
vnorbi
aktív tag
Végigcsináltam éles tranzakciókkal, és arra jutottam, hogy az FX Order kapcsolásnak egyáltalán nincs értelme, csak még több gondot okozhat, mint eredetileg gondoltam. A nagyobb vásárlást a korábbi módszer szerint csináltam (FX Order nélkül), a maradék elköltésére pedig csatoltam limites FX Ordert.
Azt már korábban megfigyeltük, hogy az IBKR gyakran épít költséget az árfolyamba, konkrétan a jutalékra felszámított díjat külön váltja a grafikon szerinti spot áron, az adott eszköz árára történő váltás árfolyamára pedig kicsit megemeli az árfolyamot. Például a kötés díjat átváltja 414,8-on, az vásárolt termékre meg 415-ön vált, miközben ilyen ár nem látszik a grafikonon.
Na, gondoltam, az FX Orderben majd a limit ár ezt megakadályozza, hátha odaadja ugyanazon az áron mindkét tételt. Nem, figyelmen kívül hagyta a limit áras FX Ordert, helyette csinált egy piaci áras automatikus váltást a magasabb árfolyamon, mint amikor nincs FX Order csatolva:
Mellette függőben ott maradt az FX Order is, amire néha dobott figyelmeztető ablakot, miszerint 20 ezer euró alatti összeg miatt máshová irányít, (oda, ahol a magasabb árfolyamot jegyzik). Mivel a limit áram miatt ez a váltás nem teljesült, és már amúgy és végigment az ETF vásárlás a piaci áras devizaváltással, ezt a várakozó megbízást töröltem.
Nem tudom, mi lett volna, ha közben az EUR.HUF árfolyam úgy mozdul, hogy aktiválódik a limit áram. Lehet, hogy elad valamennyi ETF-et, átváltja forintra az ellenértéket, abból pedig megveszi az eurót? Jobb esetben fedezethiány miatt elutasítja.
-
kovaax
őstag
Nekem több volt, és gyanús, hogy a létrehozás után meg kellett volna várni a visszaigazoló üzenetet, de én rögtön beutaltam rá a pénzt (vannak helyek, ahol megjelent az új számla rögtön, van ahol nem (pl. a Portfolio menüpontban sokára jelent csak meg, de az utalásnál meg megjelent)), ez lehet összezavarta. Legalábbis tavaly semmi ilyen gondom nem volt, mint ma...
-
vnorbi
aktív tag
"ha limitre állítom a devizaváltást, akkor a megbízás mentésekor érvényes piaci árat állítja be limitnek, amit nem lehet módosítani"
Ezt módosítom annyiban, hogy a menüből elérhető módosítás ablakban nem tudom állítani a limit árat, de ha erre a kapcsolt megbízásra kattintok, akkor az árfolyam grafikon ablakban megjelenik a limit szintre behúzott vonal, amit az egérrel lehet le/fel mozdítani, és ezzel módosítható a megbízás limit ára:
Ettől függetlenül még áll, hogy nem érzem szükségesnek az FX Orderrel történő bonyolítást. -
Wn2tl
aktív tag
Mi a tapasztalat most mennyi idő alatt hozza létre a 2025-ös TBSZ számlát az IB, ha ráklikkelek a létrehozásra?
Szerk.: A válasz 5 perc.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
A TWS-ben mennyire van értelme FX Order kézi kapcsolásának egy egyszerű ETF vásárlási megbízáshoz? Azt már korábban írtam, hogy ezzel sem tudom megkerülni az 1%-nyi túlfoglalást az egyenlegemből, azaz előnyét nem látom, hátrányát viszont többet is:
1. plusz munka összekattintgatni
2. ha marketen hagyom a devizaváltás típusát, akkor még e-mailben is zaklat az IBKR, hogy látja, market típus megbízást rögzítettem, és hogy ennek mennyi hátránya van a limit típushoz képest
3. ha limitre állítom a devizaváltást, akkor a megbízás mentésekor érvényes piaci árat állítja be limitnek, amit nem lehet módosítani (tehát adott esetben elmászik az EUR.HUF árfolyam a rossz irányba, és emiatt a limit miatt nem fog teljesülni a megbízás).Ha nem kapcsolok devizaváltást a megbízáshoz, a preview szerint akkor is ugyanaz az eredmény lesz, mint ha lenne mellette devizaváltás is (azaz ugyanúgy megmondja mindkét esetben, hogy mennyi forintot kell elhelyezni fedezetnek, és ezek az összegek egyformák a két esetben).
Megbízás devizaváltás nélkül:
Ugyanez kapcsolt devizaváltással: -
kovaax
őstag
Átváltottam, de így se jelenít meg pénzt, sőt, már vásároltam is, de nem írja továbbra se, hogy milyen devizából mennyim van, csak fent a sarokban forintban...
Mellesleg, 1-én indítottam az utalást, a pénz ma reggel volt látható a számlán, de az üzenetben az szerepelt, hogy 1-én megérkezett, és 2-án elérhető volt. Hátizé...
-
kovaax
őstag
válasz Blaymoira #1009 üzenetére
Ok, köszönöm!
A feltört ÖNyP-t akarom elkölteni, létrehoztam a TBSZ-2025-öt, rátoltam a pénzt, de nem látszik, kereskedni se tudok vele... Idő, míg teljesen feléled a számla, vagy az utalásnak kell idő, vagy mi???
Szerk.: Na,most jött az e-mail, hogy account approved, türelmetlen voltam![ Szerkesztve ]
-
Blaymoira
csendes tag
1. Nincs, mert FX spot marketen teljesülnek a tranzakciók azok, meg 24/7 élnek. Annyi, hogy kicsivel nagyobb lehet a spread mondjuk éjszaka, amikor kevésbé likvid a piac. (de ne gondolj itt túl nagyra). Ha meg automata váltás van, abban van a 0,03% spread.
2. Valamilyen igazolást szerintem kellene adnia IB-nek a tranzakciókról, ha nem is kitöltött M30-at kapsz. Ez majd kiderül a hónap végén elvileg addig szoktak adni.
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
1. Van jelentősége, hogy mikor váltok devizát? Mint valamelyik magyar brókernél, hogy banki nyitvatartási időben volt normál áron, azon kívűl szarabb árfolyamon...
2. Kapunk valami adópapírt, hogy pl. mennyi osztalékot kaptam, meg ilyenek?
Tavaly év elején még nem kellett ilyesmivel molyolnom...
-
Blaymoira
csendes tag
válasz marlboromen #1004 üzenetére
Nem, legalább 100.000 USD értékű eszköznek kell lennie a számlán. Ha ez megvan akkor kaphatsz a $10.000 feletti részre kamatot, de az részarányos tehát maximális kamatot csak nagyon sok felesleges kp-nál fogsz kapni.
Továbbá először ki kell tölteni egy adó kivételi kérelmet az Írországgal, mert különben levonnak forrásadód az íreknél.Itt le van írva részletesen: https://www.interactivebrokers.com/en/accounts/fees/pricing-interest-rates.php
Tax exemption: https://www.ibkrguides.com/kb/article-4740.htm -
marlboromen
aktív tag
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni ha nyitok egy számlát náluk és ráutalok eurót akkor a 10 000 € feletti részre minden további nélkül kapok kamatot, lekötés nélkül? Jól értem?
-
axioma
veterán
Haaat... most kb. ez tortent, beutaltam egyben amit 1 ev alatt kiszednek igy [valami hozamot adnak is ra, az remelem mar bevetel nekik]
Viszont athozok egy tbsz-t erstetol 2 honapon belul, bar trade-elni nem terveztem rajta, de ha ezen mulik az is lesz, bar ott lesz tbsz dij. Jovore vagy legkesobb 2027-tol meg gyujtok is majd itt [remeljuk minel tobbet].[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Apple Watch
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Assetto Corsa Competizione
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest