Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaymoira
csendes tag
Webes felületen elvileg csak ibottal lehet mondani, hogy te direkt routing kérsz egy tőzsdére.
Mobil appban pedig: https://prohardver.hu/tema/interactive_brokers_tarsalgo/hsz_203-203.htmlNem írtad, de ha TBSZ-en csinálod szerintem teljesen mindegy hogy mennyi a fee, hacsak nem alapból 2K feletti fee-vel rendelkező tradeket csinálsz.
-
nnorbi9
újonc
Az appban (vagy a webes felületen) hol tudom megváltoztatni, hogy melyik tőzsdén akarok vásárolni? Egyszerűen nem találok ilyen opciót.
Ugyanis az történt, hogy az egyik ETF-nél eddig két vásárlás alkalmával 1,25 euró jutalékot vont le, most utoljára pedig 2,55-öt. A kimutatáson látom, hogy az előbbiek GETTEX2-n lettek vásárolva, a legutolsó pedig AEB-n. -
DarkByte
addikt
Hát, legalábbi is ezzel nyugtatom magam én is.
Bár szerintem a jövő évi bejelentés után fel fogom hívni a NAV infóvonalat, mint nemrég olvastam tudsz egyéni kódot igényelni Ügyfélkapun és utána már látja az ügyintéző a dolgaidat és meg tudja nézni. (Még nem próbáltam, csak megigényeltem.) -
Janusz001
őstag
Nav felé az account id a tbsz száma vagy a rendes account -é?
-
_mate_
csendes tag
En felhivtam oket (mivel meg kellett jelonom melyik erdekeltseghez kuldom, tudtam kit hivjak). Kb 3x beszeltem veluk 1.5 het alatt, tok segitokeszek voltak, viszont mondtak hogy tobb lepcson kell atmennie az elfogadasnak (hogy alairjak) es nem latjak hol lehet/akadhatott el de hirtelen nagyon sokat kell feldolgozniuk. A vegen meglett es el is kuldtek ugyfelkapun. Az tuti fontos volt hogy kozvetlen vonalon mindig uazzal az ugyintezovel beszeltem es tudta mirol van szo.
-
tz970
csendes tag
-
Travelos
őstag
-
Travelos
őstag
A stop ár az aktiválási ár, a limit pedig a teljesülési, ami eladásról lévén szó, kicsit lentebbre volt állítva a stophoz képest. A gép előtt ültem, ugyan esett az árfolyam, de messze volt még a stop érték, így elvileg nem aktiválódhatott volna a megbízás.
Ami még felmerült bennem, hogy ha van egy számomra nagyon jó vételi ajánlat a bookban, ami a stop ár fölött van, akkor eladja?[ Szerkesztve ]
-
tz970
csendes tag
válasz Travelos #282 üzenetére
Én IB-nél még nem használtam stop limitet, de nem a stop limit áradat kell elérje a teljesüléshez, hanem a megadott aktiválási áradat. Ha az magasabb és azt elérte, akkor kerül be az eladási limited az ajánlatok közé és ha nincs nagy leverés akkor teljesülhet is a limitig. Ha nagy szakadás van és a limitedet átugorja, akkor bent marad sima limites eladásként, ameddig vissza nem mászik az ár a limitedig.
-
-
Blaymoira
csendes tag
ALapvetően az ETF-ek európában több tőzsdén is elérhetőek. Van amelyik más devizában van kereskedve. A tőzsdét általában az instrumentum végén látod.
Pl.: BVME.ETF az olasz tőzsde
LSE: londoni
IBIS2: xetra
gettex az gettex
EBS: svájci tőzsdejustetf.com-on ha rákeresel az etf-ek nevére, akkor listázva van az ISIN és az is, hogy milyen tőzsdéken lehet kereskedni velük és milyen devizában vannak kereskedve.
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek. Abszolút kezdő vagyok, még nem vágom a dolgokat.
Ez A VWCE
és ez A SP500, ugye?
Just to be sure...
Illetve be tudjátok linkelni az FWRA-t, meg a JPGL-t?
FWRA-ra és JPGL-re ezt találtam IB-n de nem egyértelmű számomra, melyiket kell választani (forint bevételem van).
Milyen egyéb ETF-ek vannak, amiket még ajánlotok? Be tudjátok kérlek őket linkkel pontosan azonosítani?
Látok itt ilyen portfóliót, ami ZPRV, ZPRX, XDEV, IS3R, IS3N-ből áll. Ezeknek mik az ISINjük?
Köszönöm szépen! -
Travelos
őstag
Szerintetek az hogyan lehetséges, hogy az eladási stop limitet egy árfolyam még nem érte el felülről, bőven nem, de a rendszer mégis eladta mindet. Ez valami bug?
-
Ixion77
addikt
Én először kaptam visszajelzést. Aztán rájöttem hogy az IBKR riportok kimaradtak, beküldtem kiegészítésként kb. 10 napja. Azóta semmi visszajelzés nem jött.
De nem számít, lényeg hogy ha szükséges lesz valamikor, akkor tudom igazolni hogy én beküldtem. Az hogy ők mit (nem) csináltak vele, az már mindegy."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
travix
aktív tag
Csatlakozok azokhoz akik szintén nem kaptak visszajelzést navtól tbsz transzfer kapcsán csak automatikus kérelem beérkezett üzenet jött az epapir után. Van ilyenkor teendő vagy ez elegendő ?
-
Janusz001
őstag
Kérdés, ibkr -en eur/usd alapú eft -eket veszek tbsz -re, ezzel gondolom védve is vagyok, ha a forint jobban összefossa magát az elkövetkezendő években, illetve a tbsz lejáratkor kérhetem devizában a kiutalást? Vagy hogyan működik ez ? Ha kedvem van, akkor mehet az egész megint cakli pakli a következő gyűjtőévbe?
-
zsero
aktív tag
válasz UberMutant #272 üzenetére
Köszi, mára megjelent!
-
zsero
aktív tag
Na találtam egy eddigi üres TBSZ-t ahol látszik.
13,520 EUR-ból 33 EUR-t vontak le, ez pontosan 0.25%
25,299 USD-ből viszont 81 USD-t, ez 0.32%, de legfőképp több mint a 20000 Ft.
Írok is nekik. -
zsero
aktív tag
válasz UberMutant #270 üzenetére
A K&H-n lementettem a pontos összegeket számlánként, bezárás előtt. IB-n látom a jelenlegi egyenleget, de nem látom hogy mennyi összeg érkezett be. Olyat keresek, mint egy bankszámla kivonaton, ahol látszik hogy melyik nap mennyi pénz jött be.
Ilyet tudtok? -
zsero
aktív tag
Ma beérkezett a K&H-ból a deviza, de érzésre mint ha sokat vontak volna le, nem csupán a 20k HUF max limitet. IB-n ezt hol látom pontosan? Már kerestem mindenhol de nem találom.
-
donat_sz
senior tag
-
Janusz001
őstag
Nav felé a tbsz bejelentőre azt az összeget kell beírni, ami legelőször rá volt utalva a nyitás napján?
Ha én pl. 2 hét múlva jelentek és lesz még addig további pénz elhelyezés a tbsz -en, akkor azt már nem kell feltüntetni, gondolom.VWCE mellé milyen más etf -et ajánlotok? Vagy justetf -en szemezgessek a nekem szimpatikus feltételek alapján? Nem akarok sokat, összesen max 2-3 ban gondolkodom, kezdésnek az olvasataim alapján a VWCE volt a biztos.
-
Janusz001
őstag
Etf vásárlásnál nagyon kicentiztem a konverziót és nem tudta megvenni, tettem rá még pénzt, másodjára sikerült.
Az előző próbálkozás az Orders & Trades menü alatt "cancelled" ként van nyilvántartva. Ez ugye nem fog automatikusan teljesülni, ha lesz megint elég pénz a számlán?
Valahol meg lehet nézni, hogy az adott vásárlás milyen költségekkel és árfolyammal lett számolva? -
axioma
veterán
OK, az nyilvan akkor nem erdemi. Akkor elinditom a wise-on keresztul. Csak nem akartam bevonni, de lehet ez egyszerubb, mint kuzdeni a schwab-bal hogy hova irjam az azonositom (wise-ra mar 2x utaltam, domestic mukodott ami elvileg gyorsabb is, akkor a wise-nal valtottam, de mar nem eri meg nekem).
-
tz970
csendes tag
Nálam sem nagy bukta, csak nem értem, ha hó elején a TBSZ díjra amennyi kellett és korábbi 5 USD alatti váltásokat meg tudta oldani normális árfolyamon, ezt miért nem.
Én kiutalni még nem utaltam ki és Wise-t sem kötöttem össze, mert már csak HUF-ot utalok és az ingyen megy. Tavaly utaltam USD-t, akkor összegtől függetlenül 0,39 USD volt az utalás Wise-nál.
-
axioma
veterán
Akkor nalam ez utott be:
If the account equity is deemed to be nominal. Here, if the account balance is below USD 80.00 or equivalent, the balance consists solely of cash and there has been no trading activity over the prior 10 business days, all non-base currency balances will be unwound and converted into the base currency.
Amugy nekem is irrealisan valtott, 10e-ert 25.73 usd, az 388 feletti ar... de ha ugy nezem kb. 10 Ft-ot buktam, az 250 Ft, ennel nagyobb szivas ne legyen... de most tenyleg, az elso par honapra igazan adhatnanak egy kis haladekot amig az ember ismerkedik.
Viszont az fontos, hogy ide is kell majd kifele menjen penz, ha jol ertem ezzel a beutalassal legalabb ezt a jogot megnyertem.
Arrol esetleg van konkret info, hogy wise-rol USD-t ha osszekotom ingyen atvisz? Tizezres nagysagrend.
Meg a havi kiutalasrol...[ Szerkesztve ]
-
tz970
csendes tag
Nálam is USD az alapdeviza és leváltotta a maradékot pár hete, ráadásul 383,7-es árfolyamon aminek közelében sem járt az USD
https://www.interactivebrokers.ie/lib/cstools/faq/#/content/104943015
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Le van valahol irva, hogy mikor valtanak automatikusan? Bekuldtem tesztbol 10ezer Ft-ot, mondvan ugyis kelleni fog. Egy hetig maradt forintban kb., most azt is levaltotta dollarra, persze pont a legrosszabbkor. Az teny, hogy USD-s szamlanak nyitottam (ha vegre sikerulne foglalkoznom vele hogy a schwab-bol mit hova kell irni es hol tudom beirni a message-et az azonositoval, lenne rajta abbol lathato mennyiseg), de az meglepett hogy ilyen nem resztli mennyiseget is bevalt. Ha ezt tudtam volna, kiutalom.
Apropo, a havi 1 kiutalas az naptari honapra ertendo, vagy itt is valami trukk van hogy nyitas napja/perce, mint revo-nal? -
vnorbi
aktív tag
válasz Janusz001 #247 üzenetére
Lehet különbség a kötési díjban attól függően, hogy melyik tőzsdén teljesül a megbízás.
Én matekozom, hogy mennyit fogok tudni venni a forintomból, de újabban azt is csinálom, hogy még a TBSZ-re átvezetés előtt összerakom a megbízást, és beküldés helyett a Preview opciót választva kiírja, hogy nekem csak egy kis apróm van, neki pedig mennyi forint kell összesen, hogy be tudja fogadni a megbízásomat*. Ebben a kalkulált összegben már benne van az 1%-nyi plusz is, amit az automatikus devizaváltás miatt kérnek, és a vétel után visszaadnak. Ennyit vezetek át a TBSZ-re, a többi marad a fő számlán.
Szerk:
*Ha jól emlékszem, ez a forintban kijelzés csak akkor jelenik meg, ha nincs elég fedezet, így nem olyan nagy segítség, ha te meg már előre átvezetted a TBSZ-re a pénzt. Ebben az esetben talán a normál (üres) számlát választva lehet ilyen előkalkulációt csináltatni.
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Számít, hogy melyik tőzsdén vásárolom meg az adott etf -et azon kívül, hogy eur/usd , nálam úgyis forint van a számlán.
Vásárláskor ugye én forintban látom a felhasználható egyenleget, az etf -ek pedig eur/usd -ben vannak, ezt magamnak kell akkor kimatekozni, hogy mennyi vásárlás fér bele az adott forint/deviza árfolyamtól függően?
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
válasz Janusz001 #240 üzenetére
Hát ezt tényleg nem értem, megnéztem egy csomó ibkr tbsz nyitás és etf vétel guide -t, de valami nem kerek. Tbsz számlán ott a készpénzállomány, az egyéni nullán van, amikor rámegyek az etf vételre, nem ajánlja fel, hogy melyik számlára menjen a vétel, csak közli, hogy nincs pénz. Gondolom nem az a baj, hogy forintban van, tudtommal vételkor ezt automatikusan átváltja.
-
-
Janusz001
őstag
Az rendben van, csak ez a része zavart meg "We do not accept physical currency (cash) deposits. We will charge a special handling fee of 1% of the deposit amount (the minimum fee is HUF 18705) and apply a seven-day hold period to any physical currency deposits." , de gondolom ez megint csak tájékoztatás.
Knh -nál átutalásnál ibkr számlára deviza átutalást kell csinálni huf-huf devizával? Mert sima átutalásnál nincs swift opció.
-
Janusz001
őstag
Sikeresen nyitottam ibkr számlát, szeretnék rá pénzt utalni, a bank transfer instructionnál a legvégén egy narancssárga felkiáltójel van, nem tudom mi nem tetszik neki.
"
Failure to include your brokerage account number U******** may result in delays or return of funds.We do not accept physical currency (cash) deposits. We will charge a special handling fee of 1% of the deposit amount (the minimum fee is HUF 18705) and apply a seven-day hold period to any physical currency deposits.
Note: this instruction should not be used for deposits in currencies other than HUF. It is critical that you provide your bank with accurate information when transferring funds. We are unable to assume responsibility for improperly applied instructions.
Third-Party Deposits - Interactive Brokers strongly discourages, and in most cases, rejects third-party deposits, which have historically been viewed by the financial services industry and its regulators as being highly susceptible to acts of fraud and money laundering. As a result, we may conduct additional due diligence on customer deposits. For more information on our policy regarding Third-Party Deposits, click here." -
Janusz001
őstag
Ismerkedem az ibkr demo, valamint a justetf felületével. Kinéztem pl. "iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)" etf -et, ticker alapján kikeresem az euro -s részvényt, jelenleg 570 euró/db, ahogy látom enged törtet is vásárolni, pl. 0.1db -ot, illetve megadott euro összegért is pl. 100 euro , ez ugye nem csak demo feature, hanem ha élesben megy, nem kell 570 euroért vásárolni. Idén még csak ismerkednék egy ibkr -es tbsz számlával kisebb összeggel, aztán jövőre új tbsz -en kezdeném a gyüjtőévet.
-
zsero
aktív tag
Revolut-ról próbáltam USD-t utalni, de ahogy látom nem lehet regisztrálni. Szerencsére Revolut -> Wise USD működik tökéletesen és ingyenes.
Wise USD utalás regisztrálva működik és ingyenes? -
Csigusz23
csendes újonc
Ti mindig értesítitek az IB-t, hogy utalni fogtok vagy szimplán csak utaltok a számlátokra?
-
powerwade
senior tag
Videos segitseggel ( Interactive Brokers Web API [Part 1] - Docker Tutorial ) meg plane konnyen osszelehet kalapalni valamit ami megcsinalja a DCA-t TBSZ-re... Neki is allok, hatha jutok valamire
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Ahogy latom API-val kb barmit meg lehet csinalni Kicsit jobban utanajarok, mert engem is erdekel.
[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
DCA-ra tudtok valami megoldást TBSZ-re? A recurring investmentnél nem lehet kijelölni a számlát, így TBSZ-re sem megy.
A pénz már fel van töltve, csak a vásárlást szeretném időzíteni. -
kovaax
őstag
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Most látom hogy van az értékpapír számlámon IBKR NASDAQ.NMS
Ezzel mit tudok csinálni? Ha jól gondolom azért kaptam mert regisztráltam IBre. Át tudom rakni TBSZre vagy mit érdemes csinálni vele? -
RoBos
senior tag
Sziasztok, azt kérdezném, h lehet mobil app-on konkrétan gettex-en vásárolni ETF-et, mert bármire rákeresek a keresőbe, legjobb esetben is csak az IBIS2-t adja ki, de gettex-et még sose?! Vmit be kell állítani, h azon is adjon ki találatokat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest