Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #37049 üzenetére
őőő [link]
-
MasterMark
titán
válasz Balathruin #37048 üzenetére
Ez minőségi VRM elsősorban.
Ami meg kisebb az spórolósabb. Már e kettő között is látszik, hogy az olcsóbb az spórolósabb.
laskr99: Tudom most sokakat megbántok, de az Asrock fostos, az a baj. (Nagyon spórolós, és ez kijön a minőségén is.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Balathruin
veterán
válasz MasterMark #37046 üzenetére
Minek ekkora VRM? totál felesleges szerintem... Mellesleg nem az számít hogy mekkora, hanem milyen minőségű.
-
laskr99
addikt
válasz MasterMark #37046 üzenetére
Asrockal mi a baj?
-
Weareus
addikt
válasz MasterMark #37030 üzenetére
Feltétlenül nem hülyeség, nem feltétlenül hülyeség
Valag pénz ki az ablakon, az a ddr4-es dolog, amivel sebességben kb. semmit sem nyersz.Amúgy nevetni fogsz: én 1155-ről váltottam 1150-re most.
Az a konfig sem volt rossz:Asus P8Z68-V PRO/GEN 3,
I7 2600k
4x4 Gb Corsair Vengeance 1600 MHzCorsair HX 850 W
Samsung 830 128 GB SSD
CF: Power Color HD 7970 + Sapphire HD 7970
CREATIVE Recon3D Omega Wireless fejhallgató (7.1)
Syncmaster SA450
Full víz: 2x7970 EK Blokk + HK rev 3 GPU blokk, Laing D5, MORA 4x18 LT, Sylverstone, Tygon.A full vizet az e-pénisz növelésén kivül csak azért írtam, be mert pont ez volt a váltás oka: leáztattam a pics@ba a gépet. Alaplap meghalt, akkor már többi elad (víz nem!!!).
Szóval röviden a 1150 és nem a 1151 mellett történő pro kontrákban a legerősebb 1150 mellett szóló érv az volt, hogy itt létezik vízálló alaplap, ami persze nem életbiztosítás (pl: pci-e slotok), de a valószínűség, hogy újra gond lesz a vízzel jelentősen csökkenthető.
Na jó, a deszka színe se rossz, amúgy, azon kívül hogy brutál jól néz ki:[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
MasterMark
titán
válasz #Morcosmedve #37043 üzenetére
Szóval csak ezért kérdeztem, hogy mekkora hátrány ez a PLX chip. Mert ha minusz 1-2 fps vagy +15 ms, akkor azt még kibírom.
De még gondolkozom rajta erősen hogy mi legyen.
Köszi a segítséget.
Switch Tax
-
#Morcosmedve
veterán
-
MasterMark
titán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MasterMark #37040 üzenetére
Értem én Viszont az egy másik kérdés, hogy minek/mire ilyen lap.
© asszongya'hogy
-
MasterMark
titán
válasz #Morcosmedve #37039 üzenetére
Igen, lényegében csak eléggé megtetszett, ezért gondolkodom rajta. Haswell meg Skylake között meg nincs akkora különbség.
Igazából annyira váltani sem akarok most, csak nem lenne rossz valami azért. De ilyen szintű alaplapot biztosan nem kapok most 120 alatt, és az meg kicsit több, plusz akkor RAM is kell.
Switch Tax
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MasterMark #37037 üzenetére
Értem, de egyszerűbb akkor azt mondanod, hogy megtetszett az a lap apróról, plusz macerás/neked nem éri meg másra váltani jelenleg. RyZen-ről nekem is ez a véleményem, s1151, pedig amit leírtál stimmel, plusz memória seb...árban nem gondolnám jelentősen többnek.
© asszongya'hogy
-
laskr99
addikt
válasz Balathruin #37036 üzenetére
Akkor azt kihagytam
-
MasterMark
titán
válasz #Morcosmedve #37035 üzenetére
Ilyen felszereltségű alaplapot hol kapok ma már?
RGB ledezés megy mindenhol ahogy elnézem. Ha újonnan akarnék hasonló felszereltséget, akkor az legalább 70-100k. De még úgysem lenne ilyen.
Lennének előnyei az új lapnak ez tény. USB-C, M.2, NVMe, kiforrottabb UEFI, valódi PWM venticsatik, több hőszenzor, cserébe fele ennyi VRM fázis gagyibb megépítés, bénább design (ok ez szubjektív, de ezzel a zöld design-nal már nem csinál lapot a Gigabyte). Az egyetlen ami 1151-en még úgy ahogy megtetszett az a Giga Z170X-Designare, de sajna kivezették, az utódja pedig hányadék lett.Csak azért gondolkoztam el most rajta egyébként mert találtam egyet aprón, és megtetszett. A PLX az rajta van, nem én erőltetem, ez így jött. Egyébként 1151-re nem mennék most már, inkább vennék valami Ryzen-t, de abból is inkább várok a második menetre.
Balathruin: Az említett lapon kívül, csak proci kellene.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Balathruin
veterán
Csak akkor ha normális áron fogod ki a hiányzó alkatrészeket. Amúgy szerintem is azt kell nézni hogy 1151 vagy ez éri meg jobban.
laskr99: P9 Lite topik, megunta ami ott megy már pár napja.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MasterMark #37034 üzenetére
Azt nézd meg, hogy mennyit kéne az egyikre és mennyit pl. az s1151-re költeni. Vélhetően DDR4 drágább, de a lap akár olcsóbb is lehet (ár/érték). PLX-et szerintem ne erőltesd. Ezek után mérlegeld, hogy megéri-e a felárat.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
MasterMark
titán
válasz #Morcosmedve #37033 üzenetére
Prociknál viszont ahogy nézem nem csökkentek az árak. Sőt inkább drágább lett minden.
Switch Tax
-
#Morcosmedve
veterán
Nincs mit.
Igazából ár/értékben nem rossz. Jót kell kifogni prociból.
(#37032) laskr99: Ne itt, privátban kérdezd meg.
© asszongya'hogy
-
laskr99
addikt
MKVII-el mi történt?
-
laskr99
addikt
Én decemberben raktam össze és nem bántam meg. Most a konfigom felfejlesztettem "gamer" szintre. Az I7-nek meg se kottyan semmi.
-
MasterMark
titán
válasz #Morcosmedve #37029 üzenetére
Köszi.
más: Egyébként szerintetek érdemes most összerakni LGA1150-re gépet? Örülnék neki, hogy a RAM-ot nem kellene cserélnem a DDR3 miatt. Így csak proci és alaplap kellene.
Alaplapból eléggé megtetszett ez a Gigabyte most.Switch Tax
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MasterMark #37028 üzenetére
Aha, hát, akkor átmegy fixen...sose néztem így utána a PLX-es lapoknak.
Nem hiszem, hogy egy kártyánál észrevehető lenne, de kis válaszidő csökkenése lesz a plusz chip miatt.
Nincsen, csak egy példa volt.
© asszongya'hogy
-
MasterMark
titán
válasz #Morcosmedve #37027 üzenetére
Gigabyte G1.Sniper 5.
A PLX-en megy keresztül egy kártya is sajna. [link]
A latency miben nyilvánul meg? Kevesebb lesz a teljesítmény? Vagy input lag-ot tesz a játékba?
LGA 1150-be van egyáltalán 40 sávos?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MasterMark #37026 üzenetére
Milyen lap? De szerintem egy VGA-val simán az alap bus-t használja, ha nem, akkor valamekkora plusz latency biztosan lesz, pl. egy dedikált 40sávos CPU-hoz képest.
© asszongya'hogy
-
MasterMark
titán
Üdv,
PLX chip ha csak egy VGA-val van használva, akkor mekkora hátrányt okoz, és pontosan miben nyilvánul ez meg?
Switch Tax
-
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok.
Újradelidelném a 4790k-t és most már vissza is szeretném ragasztani a kupakot. Ezt rendelném hozzá: [link]Mennyi ideig kell várni mielőtt berakhatom a lapba használható lenne a proci ?
Illetve jelenleg a CLU van rajta és még van is belőle, szerintetek megéri TG Conductonautra cserélni ?[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Balathruin #37021 üzenetére
Ezért írtam, hogy megosztó. Nekem is volt, hogy laptoba áttettem az SSD-t és ment minden rendesen, miutàn a Win feldriverezte magát. De olyan is volt, hogy 4770k-ról 4690k-ra váltásnál csak két magot látott.
© asszongya'hogy
-
laskr99
addikt
válasz #Morcosmedve #37020 üzenetére
cmos reset se volt procinál.. Nem tudtam. A régi lap cuccai is fent maradtak és eszközkezelőben nem látom ezért lepucolni se tudom.
-
Balathruin
veterán
válasz #Morcosmedve #37020 üzenetére
Ha a chipset nem változik akkor általában nem okoz nagy gondot, de előtte érdemes lehet lepucolni az aktuális alaplap cuccait.
Nálam kibírt annó a 8.1 egy FM2 -> Haswell váltást, hónapokat ment úgy, újratelepítés után nem volt különösen gyorsabb vagy másabb. De azért ilyen váltáshoz elkél már a telepítés is. -
laskr99
addikt
válasz Bjørgersson #37017 üzenetére
I3->I7 váltáskor semmit se tettem és minden oké volt. Most lapot váltottam H97 pro4->H97 fata1ty killer és akkor se. Felismerte a windows és minden oké.
-
Balathruin
veterán
válasz Bjørgersson #37017 üzenetére
Csak processzor cserénél felesleges Windows-t telepíteni. Ha érzékeli hogy 8 szálas 4 helyett akkor minden oké.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Devastate #37016 üzenetére
Előtte nyomj egy BIOS resetet, utána pedig nem árt egy tiszta Windows telepítés.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Devastate
csendes tag
Sziasztok
i5-ről váltok i7 re amikor berakom az új procit kell frissíteni valamit? Soha nem csináltam még azért kérdezem.
Segitseget előre is köszönömDev
-
-
laychi
veterán
válasz Weareus #37012 üzenetére
Windows gomb: beírod,hogy képmetsző,kijelölöd a megosztani kívánt területet, mented jpg-ben, feltöltöd
Vagy printscreen,megnyitod painttel, mented, feltöltöd
Amúgy grat[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Weareus
addikt
Ezer hála és köszönet Aventyr kollégának a kitartó segítségért a következő setuppal kapcsolatban:
Bocs a fejtetőre állított kép miatt, rios bug!
A csíkozódás meg hát...crt![ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
illes0102
aktív tag
Nekem is egy TridentX-et sikerült beszereznem. jobban mondva a Cl10es verziót . Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy kicserélve az össze visszás ramjaimat ekkora teljesítmény ugrást fogok érezni... egy kicsit féltem, hogy semmi nem fog változni, de Player Unknown's alatt +20-30 fps-t értem el aminek nagyon örülök
már csak egy Noctua hiányzik a 4790k tuningoláshoz addig még pihenek, előbb egy monitort szeretnék beújítani
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
-
laychi
veterán
Megyen szépen.
Holnap lehet én is még mókolok
Tegnap újítottam be, nem volt nagyon időm.
2600-on néztem, az a helyzet, mint a teamgrouppal, kevesebb pontot kapok, mint 2400-on vagy 2133-on
Lehet más értékekhez is kellene nyúlni a biosban, vagy a procim limitál.
elvileg a lap 3200MHZ-ig támogatja az oc-tEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Alpi.
addikt
válasz laychi #37006 üzenetére
Így is óriás pazarlás arra, hogy netezzek meg zenét hallgassak !
Jó kis lovo 24/7-es setup, ha kell, akkor meg hajtva van.
2666 fölött nem nagyon próbálgattam. Azt stabilan tudta bármilyen körülmény mellett, nagyon szűk subokkal.
Ezt húzta 2700-on a 4790K-val :https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
laychi
veterán
szép
Miért csak 2133Mhz-en hajtod?Mennyi a max, amit kihoztál belőle frekiben?
Én most vettem 2x8GB Ares-t
1600Mhz cl9
Eddig 2400Mhz 1,65V 11-13-13-31-2 stabilnak mutatkozikAida benchmark nálad hogy néz ki?
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest