Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
válasz #Morcosmedve #38299 üzenetére
Köszi a delidet, az új AC-ben sincs semmi gond.
-
cyberkind
félisten
válasz #Morcosmedve #38297 üzenetére
Anno a Noctua-val és 3 Viper R venti-vel amik maxon mentek megtudtam fogni IBT-ben 100 fok alatt de milyen szélzaj mellett.
-
cyberkind
félisten
válasz #Morcosmedve #38295 üzenetére
4.7Ghz 1.3-on, itt stabil mindig, lejjebb már necces, feljebb meg már az 1.35 van de még így deliddel is nagyon megnő a hőtermelés.
-
cyberkind
félisten
4790K-nak mennyi a max ajánlott fesz 24/7-re, 1.35 mehet még?
-
Puma K
nagyúr
válasz hegegabi80 #38285 üzenetére
Pár óra Titanfall 13 GB RAM használat, akár 16-18 óra folyamatos GTA Online 14GB RAM használat.
Adott idő elteltével PC-nél érdemes duplázni a meglévő RAM mennyiségét, mert a játékok egyre komplexebbek, részletesebbek és szebbek. A pályák méretnövekedéséről nem is beszélve.
Hasonló ez az "elkerülhetetlen duplázás" mint a CPU magok száma az órajel emelkedése.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Grave_444
nagyúr
válasz hegegabi80 #38285 üzenetére
Aha ott elég, határon van de sose fogy el.
Ha több a ram értelemszerűen többet tölt bele, az még nem azt jelenti, hogy a kevesebb elfogyna. -
Maelephant
aktív tag
válasz hegegabi80 #38279 üzenetére
Az idei COD pl. elvitt vagy 12 GB RAM-ot...valamint Chrome-mal kb. 50 tab és összeomlik
-
Grave_444
nagyúr
Nekem is elég a 8GB eddig mindenhol.
-
F e Z o
veterán
válasz MasterMark #38280 üzenetére
Nálam 16gb még sosem fogyott el. BF1 alatt is max 55%-ot mutat az aida64, kikapcsolt lapozófile-lal.
H2O über alles!
-
MasterMark
titán
Barmennyit belerakhatsz akkor is el fog fogyni, mivel a RAM-bol torles sokkal eroforrasigenyesebb, mint otthagyni.
De persze a tobb RAM mindig jol jon.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hegegabi80
addikt
Jelenleg csere van folyamatban nálam i3-4160-ról i5-4440-re. Tudom nem izmos csere annyira, de erre tellett.
Most 2x4Gb 1333 Mhz ram van a gépben. Gondolkozván esetleg érdemes lecserélni 2x8Gb-ra, és 1600-ra? Tudom az 1333-ról 1600-ra nem nagy ugrás, de ha már kezeli a proci.
Igazándiból a 2x4 is elég, max a PUBG-nál szokott 95%-a elfogyni. Más nem igazán eszi meg ennyire jelenleg. -
taknyí
senior tag
válasz #Morcosmedve #38274 üzenetére
Ja, kimaradt a "t"... Egyébként a szóhasználatra utaltam, nem arra, hogy helyesen ír, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
taknyí
senior tag
válasz Maelephant #38275 üzenetére
A szövegkörnyezet nem utalt a népies szóhasználat indokoltságára, nem keverjük. Vagy irodalmi nyelv, vagy népies, a kettőt nem keverjük.
-
taknyí
senior tag
válasz #Morcosmedve #38274 üzenetére
Mi a hiba? Segíts kérlek!
(#38273) MasterMark: Köszi, mifelénk is használják.
[ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
válasz endru14 #38272 üzenetére
Off: csúnyán beleszaladt az önpofonba (sőt, direkt archaiz- és erdélyizáland: enpofba) a T. kolléga...mindig nézzünk a dolgok természete után, mielőtt izmozunk...szerintem triviális a rajt' rajta ("on") jelentése.
On: saját tapasztalat: bolti, "új" i7-4790K, BIOS-frissített MSI Z87 G43-Gaming lap, beszerelés, indítás és azóta problémamentes működés. Szerintem is processzorhiba lehet.
-
endru14
csendes tag
válasz taknyí #38271 üzenetére
Ne haragudj, nem volt szandekos. Most megyek es elveretem magam az altalanos iskolas nyelvtantanarommal.
De ha kicsit korultekintobb nyelvtan naci lennel, akkor egy kis utanajaras utan kiderulne, hogy "dunantuli" dialektusban ez a formaja is megfelelo.
Ui.: Koszonom a segitokesz hozzaszolast.
-
endru14
csendes tag
válasz SoulReaver #38266 üzenetére
Tobbszor megpucoltam, alkohollal. Nem latszik rajt semmi. Nagyitoval atnezegettem, de hibatlannak tunik.
-
SoulReaver
veterán
-
h1mpi
félisten
válasz endru14 #38261 üzenetére
Szia!
Fura, mert gyakorlatilag kipróbáltál mindent, ami ilyenkor lehetséges hiba forrás (lap, socket, ram, táp)
Ezért azt mondom, hogy a cpu a hibás, de ezt pontosan behatárolni szerintem lehetetlen, hogy mi. (nem lehet hogy volt delidelve-visszaragasztva és nyákhibás?)Fully electric lifestyle!
-
endru14
csendes tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy i7 4790K cpu-t, kez alol, garanciasan.
Alaplapba rakva a gep minden 10.re indul el vele.Amiben volt probalva:
Asrock Z87 extreme 4 (legfrisdebb bios)
Gigabyte Z97X gaming 3 (legfrissebb szinten)
Valamint 3fele tappal, 3fele rammal volt probalva,
minden esetben ugyan az a jelenseg.Elinditas utan, tobbszor probalkozil az indulassal, nincs post sem, es kozben a dr.debug "00" kodot ir.
Aztan egyszercsak elindul, postol, bootol normalisan.
Ha elindult, hibatlanul megy, stabilitasteszt egy oran keresztul, pubg 5oran keresztul, stabil 40-50fok kozti homerseklettel.
Intel processzor diagnosztika programja nem talal hibat.
Aztan, ha ujrainditom, kezdodik elorol.
Processzor, socketek sertetlenek, tisztak. Nem az elsot rakom ossze, soh nem volt meg ilyen problemam.
Valaki talalkozott mar ilyen jelenseggel?
Koszonom elore is az otleteket, valaszokat!
-
apollo12
veterán
hali szorzózár mentes lehet ? intel xeon e3-1231v3
-
laychi
veterán
válasz Melorin #38254 üzenetére
Oda is rakta, a gyári paszta a kupak alatt delid után mx4-re lett cserélve,most meg erre
(#38253) h1mpi Sztem semmit.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
h1mpi
félisten
Mennyit veszít egy deliddel a cpu mostanság az értékéből? (ha már amúgyse garis)
Fully electric lifestyle!
-
Lann
tag
válasz Melorin #38251 üzenetére
Ezek szerint van. 2x raktam fel az mx4-et, mivel az első alkalommal nem voltam megelégedve a teljesítménnyel, gondoltam rosszul raktam össze/hézagos maradhatott, esetleg szilikont hagytam a nyákon és feltámasztja, 2x-ra is ugyan az volt az eredmény. Grizzly-t ugyan azzal a módszerrel raktam fel, alaplapi lefogatót használtam szorítónak, és ilyen eredményeket hozott.
-
vibra
tag
Sziasztok !
Ha a jelenlegi i3 cpu-m cserélném i5-re (4460/4570-4590). Otthoni felhasználási területen mennyire számít a vPro, SIPP stb. hiánya ?
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Nagyjából én is ugyanezt tapasztaltam a 4770K-mal! Szintén MX-ről váltottam. Nem is számítottam nagy eredményre, aztán annál nagyobb volt a meglepetés. Jó ez a medvés cuccos!
Aki a gyári pasztát váltja, üljön le mielőtt tesztelni kezdi, mert hanyatt vágja magát!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Lann
tag
Nos, sikeresen applikáltam delid-elt 4790k-ra grizzly conductonaut-ot. A különbség lenyűgöző, pedig nem az alap paszta volt alatta eddig sem, hanem mx4. Aida fpu teszt eddig simán 100 fokra dobta a procit 3-4 sec alatt, most 74 fölött még nem járt. RealBench-ben 76 max-ról 61-re csökkent. Összességében sokkal stabilabb a hőmérséklet is, nem ugrál 50-ről 70-re, normális cpu fan curve-t lehet végre csinálni, nem kell 15-20 fokos hiszterézist adni neki.
A proci 4.8 Ghz-n üzemel, 1.31V-al, Dark Rock 3 hűtővel. -
troll81
addikt
en pl a 2 db vettem 80 ert darabjat 3 eves garival anno
-
h1mpi
félisten
Rég jártam itt, de ez elképesztő, hogy közel 3.5 év alatt nem esett a procim ára
Ha jól emlékszem 79K-ért vettem a 4790K-t és még most is majdnem ér annyit.Fully electric lifestyle!
-
Bjørgersson
félisten
-
laychi
veterán
válasz Toby888 #38239 üzenetére
Kenőcsöt ne rakjál, nem jól emlékszel. Thermal grizzly conductonaut vagy coollaboratory liquid ultra.
És rossz topik, mert ez haswell 1150, nem ivy 1155Hűtő és kupak közé ajánlott az mx2,mx4 és hasonló paszták.
Svensson...nem kell más, de nem ez a topik
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Toby888
senior tag
Üdv urak.A következő lenne a helyzet,nemsoká delidelve lessz egy i5 3570k,a kérdés az hogy milyen kenőcsöt rakjak a kupak és a mag közé ?? ha jól emlékszem akkor mx4,de nem vagyok biztos benne...
-
blu79
addikt
Sziasztok. Tegnap óta előjött nekem is ez a random újraindulási mizéria... tegnap 1x indult ujra ... ma is 1x... lehet valamit ellene tenni vagy ...jon vmi frissítés ?... vagy mi a teendő ilyenkor?...
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Venyera7
senior tag
válasz #Morcosmedve #38226 üzenetére
Köszi az infót. közben sikerült letakarítani polírozással, igaz a felület kicsit foltos maradt, de sima.
-
-
mosottsoder
csendes tag
Valószinű beújítok egy K-t rövid időn belül köszönöm a segítséget midnenkinek
-
Puma K
nagyúr
válasz mosottsoder #38230 üzenetére
"pl szeretek egyszerre tobb dolgot is futtatni, jobban mondva idegesit ha be kell zarni mindent amikor valami eroigenyesebb jatekot futtatok, ezert is gondolkozok rajta."
A CPU csere mellett a RAM bővítésen is érdemes elgondolkodnod ilyen igények mellett.
Ha meg van a 32GB RAM akkor nem érhet semmilyen meglepetés vagy bosszankodás.Én is nézegettem a napokban, hogy kellene még 16GB RAM a meglévő 16 mellé, de inkább nem böngészek 121 megnyitott lappal mikor már sírt a Windows (kikapcsolt virtuális memória mellett), hogy elfogyott a RAM. Viszont azzal számolj, hogy vannak oldalak amik adott idő után tolnak egy automatikus oldal újra betöltést ami meg tudja akasztani a gépet játék közben azaz sok lapos böngészés + játék esetén.
Azt meg gondolom említenem sem kell, hogy a Windows fusson SSD-ről mint ahogy a böngésző is. A játékoknak meg legyen fent tartva egy másik meghajtó ami akár HDD is lehet.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
válasz mosottsoder #38232 üzenetére
tök mindegy mennyire van széthúzva, téged azért még ki fog szolgálni Ezeket ma már nem nagyon lehet megsütni, olyan magas 24/7-es értékeket pedig nem lehet elérni a legtöbb átlagember számára ami belátható időre csökkentené az élettartamát, pl én 4,5ghz/1,2V-on használom 24/7-ben, de tesztekhez is csak 4,7ghz/1,29V-ig nyomatom mert azután már 75+ fokos s nem szívesen engedem fölé
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
wildpig
tag
válasz mosottsoder #38230 üzenetére
Arra bőven jó. Nekem is H97-Plus lapban van, húzatlanul. Ugye a K-nak alapból nagyobb az órajele mint a simának, én azért vettem. Bár sokan azt mondják hogy használtan nem szabad K-t venni, ki tudja mennyire volt széthajtva.
Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.
-
mosottsoder
csendes tag
válasz wildpig #38229 üzenetére
Foleg 1080p jatekra kellene, meg alap dolgokra mint netezes, de pl szeretek egyszerre tobb dolgot is futtatni, jobban mondva idegesit ha be kell zarni mindent amikor valami eroigenyesebb jatekot futtatok, ezert is gondolkozok rajta. A K-s proci egyebkent jo ebbe a lapba?Nem tervezem huzni.
-
wildpig
tag
válasz mosottsoder #38228 üzenetére
Én is 4460-4790K cserét nyomtam. Elég szignifikáns a különbség. Olyan nagyon semmi nem veri meg a 4790K-t, ha játékra kell.
Ne esküdözzél Istenre. Napi kapcsolatban vagyunk, és történetesen Ő mondta hogy kínozzalak meg.
-
mosottsoder
csendes tag
Udv mindenkinek!
Nem tudom, hogy jo helyre irok-e, de ezt a topikot lattam a legrelevansabbnak a kerdesem feltevesere.
Adott egy viszonylag regi konfigom, amibe nemreg vettem +8gb ramot az eredetileg bennelevo 8-hoz, es nem szeretnem a kozeljovoben eladni, illetve ujabb generaciora cserelni, hanem az i5-4460-amat levaltanam egy hasznalt i7-4790, vagy 4790K-ra. Erdemes ezt meglepni(kb fel even belul lenne esedekes), vagy adjam el az egeszet alaplapostol, ramostol es vegyek ujabb generaciot? A konfig reszletesebben:
MSI H97 Pc Mate
i5-4460
16gb DDR3(4*4gb Hyperx Fury)
GTX 1060 6gb
FSP Hyper M 500WattElore is koszi a segitseget
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz #Morcosmedve #38226 üzenetére
Köszönöm az információt!
Akkor megnyugodtam.Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Venyera7 #38220 üzenetére
Nem megmarja, hanem a “pórusok” közé annyira bemegy, hogy nem tudod belőle kimosni/kitörölni/kiszedni.
Ezért adják a dörzsis szivacsot a csomagba, hogy azzal óvatosan fel lehet polírozni fémtisztára a felületeket.
Nem csak utólag, hanem felrakás előtt is kellhet, mert pölö a gyári paszta 1 év után felhősen beleég és arra kár lenne felkenni bármit. Vagy olyan megfontolásból, hogy jobban tapad, ezért jobb a hőátadás is, ha a szivacsozás után kened fel (mag és kupak is).TGC-nél nem tudom milyen leszedve, de ez eleve “folyékonyabb” és még nem találkoztam olyan jelenséggel, mint a CLU-nál, hogy kikristályosodik. Ez utóbbi minden fecskendőnél egy kenésnél előjött, amiért a ~80-90 prociból, amit csináltam, 5-öt újra kellett csináljak. Azért jobb az arány (8-10 proci kenhető kb egy tubusból), mert utóbbi időben a TGC-t használom. Ezt könnyebb is felvinni, hőtechnikailag ugyan azt hozza és eddig nem tudok hibájáról (max annyi, hogy nem szabad rárakni a szűkítő hegyet a fecskendőre, mert nem lehet kontrollálni, hogy mennyit nyomsz ki).
Nyilván ezeket nem mindenki tudja, mert egy-egy procit csinál életében.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Venyera7
senior tag
válasz Kean_Sorbo #38217 üzenetére
Igen műkszik, de megmarta. Nem merem már ezek után újra Clu-val vissza kenni, mert félek kinyírja...
-
Grave_444
nagyúr
válasz Maelephant #38218 üzenetére
Teljesen rendben van.
-
Maelephant
aktív tag
Fél óra GTA V után maximumok, Hwinfo: package 66 fok, magok: 61-62-66-63 fok. Ez már túlzott a használt hűtőt tekintve?
-
Maelephant
aktív tag
Sziasztok,
az alaplapomon az Intel "normál" turbó mellé beállítottam az alaplapi "kényszerítős" turbót, így most 4.4-en fut folyamatosan a CPU, konstans 1.288 V-ot kap (automata beállítás). A hőmérséklet idle kb. 30-35 fok, net/video: 35-40 fok, telepítés: 45 fok környéke, játékot még nem próbáltam, ki kellene ALT+TABozni alóla, hogy lássam a CPUid HWinfo értékeket. Szerintetek ez oké, vagy ostobaságot csinálok?
(A venti fordulatszámokat nem mutatja a HWInfo (a BIOS sem), mert minden a ház PWM hubjába van kötve, aminek a leírás szerint előre fixált profilja, görbéje van.)i7 4790K (Vietnam) / MSI Z87 G43 Gaming / Noctua NH-U14
-
laychi
veterán
válasz Kean_Sorbo #38212 üzenetére
Haswellnél az llc az input voltage-t szabályozza,nem a core voltage-t
-
-
laychi
veterán
válasz R̲e̲m̲ #38208 üzenetére
valószínűleg az avx okozza, ha linx ibt,stb-t használsz akkor jön elő,igaz?
ha stabil marad normál körülmények közt kevesebb fesz mellett is,akkor vegyél vissza az offsetből, hogy kevesebb legyen a max fesz.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
R̲e̲m̲
senior tag
Hello srácok!
Asus Sabertooth z97 mk1 deszka és 4790k az alany
beállítottam 0,120V offsetet a Vcore-ra, ezzel elméletileg 1,33V a magfeszem, viszont dinamikusan feldobálja 1,38V-ra terheléstől függően. Nem szeretnék statikus 4,8-at, a turbot szeretném 4,8GHz-re 1,33V-al
mi a ludas ilyenkor?köszi, és üdv!
-
Lann
tag
válasz Maelephant #38196 üzenetére
Grat hozzá, egyébként az ég világon nem változott semmi játékokban a windows update óta, hozza ugyan úgy amit eddig is. Persze, bios frissítés még nincs kint az én lapomhoz, majd lehet az odab*sz neki .
-
Redneck
nagyúr
válasz Puma K #38204 üzenetére
Tegnap próbáltam csak ki a GTA-t, eddig mással játszottam, úgy tűnt hogy folyamatosabb mint eddig bármikor. Persze lehet placebohatás vagy haluzok. Nálam más frissítés nem volt, minden változatlan.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Van olyan akinek Meltdown patch után jobban megy a vas Windows 7 alatt? Én csak játékra használom, de több cím mintha még kiegyensúlyozottabb lenne mint a frissítés előtt. Alaplap update még nem volt, de remélem az is pozitív lesz.
Egyébként szerintetek számíthatok rá hogy a nagy ASUS frissíti az egyszerű kis lapom (B85M-GAMER) BIOS-át?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
gyurasz
tag
válasz Kean_Sorbo #38195 üzenetére
Feltettem a legújabb Nvidia drivert, újraindít, eltűnt az egér (!) illesztőprogram. Sebaj gondoltam csökkentett mód, újraindítás, ekkor kék halál 2x. Csökkentett módban sem tudott újraindulni, majd rendszervisszaállítás dec. végére megoldotta a problémát. Nálunk sincs nyomtató, de ezt a legutóbbi win10 verzióra váltás ütötte ki decemberben, nem a meltdown patch.
laychi: köszi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Horgász topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest