Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
valdimir2
tag
Nos a kétF8 nem mükszik
Ha viszont a gép cd röl boot tol akkor tolj be egy 2000 res telepitöt és utána ha ügyes vayg át tudod evnni a az uralmat. -
T-800
tag
Hali!
Az eredeti probléma megoldására:
otthon feltelepíted a progit. fogsz 1 valós idejű registry monitort, vagy valami loggert, és megnézed, hogy miket ír a registrybe, ill megnézed, hogy milyen új dll-ek kerültek a system mappába. (asszem oda mennek)
Ezeket kézzel reprodukálod a munkahelyi gépen más elérési úttal.
A rendszergazdi jelszóról meg annyit, hogy ha valaki fizikai hozzáféréssel rendelkezik (valószínüleg munkahelyen ez megvan), akkor _simán_ megtörhet bármit. Ez utóbbihoz szerintem útmutatás sem szükséges, mert aki ennyire kezdő, az ne ilyenen törje a fejét. -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Pizzafutar #15 üzenetére
Ezt probald meg NT vonalon...
De inkabb W2k-n (vagy XP-n) torold el a komplett SAM adatbazist. Sziiip lesz a vegeredmeny.
Lesz egy halott W2k ami felbutol, de belepni akkor sem lehet raja.
Van ra mod, hogy ha nagyon muszaj fel lehessen nyomni egy ringyozt, de en ebben nem fogok neked segiteni (pedig mar tobbszor meg kellett tennem mikor gepeket migraltam egyik w2k forestbol/domainbol a masikba es isten tudja mi volt a helyi admin pass rajtuk - valahonnan jottek x evvel ezelott).
Ha erdekel a tema, akkor majd utananezel.
(Jotanacs, a megoldas nem 100%-os, raadasul lehet hogy bele is pusztul a ringyoz! En szoltam!) -
KovacsUr
addikt
Egon, ha még kell a felbontás-állítgatás, feltettem az én progimat ide: Bővebben: link
Kicsit fapados, de a célnak megfelelForrás a zipben.
-
amargo
addikt
még régen a suliban w2kes és 98as rendszerek voltak.. 98asról künnyű megszerezni a jelszavakat.. tekintve, hogy a w2ksok is azzal mentek. megoldásnak azt tudnám javasolni, bebootolsz akármilyen lemezzel, ha ntfs akkor indítasz egy progit.. leszeded a passwd fileokat.. otthon megtöröd..
-
tigga
tag
válasz
#51736960 #86 üzenetére
Hát pl azért olyan nagy baj mert énis egy több mint 100 felhasználós rendszert terelgetek és nem szeretek 3 naponta windózt telepíteni mert a ''hozzáértő'' szgép guruk szétbarmolják a rendszert.
Amik nálunk előfordultak: céghez kerülésemkor nem volt semmi korlát sem szabály, naponta rohangáltam géptől gépig.
100Mbit es hálón lógunk a neten fantáziádra bízom miket találtam
Nálunk se lehet telepíteni már semmit /legdurvább pont az volt hogy valaki munkaidőben azzal zargatott hogy xy játék nem megy a gépen no comment /
Szal szabályok márpedig kellenek.
Nálunk meg van oldva mindenkinek a problémája és csak arra van jogosultsága ami a feladata elvégzéséhez kell.
Addig jó egy rendszergazda amíg ''nem látod dolgozni'' mert akkor megy minden simán nincsenek leállások stb ezt próbáljátok meg felfogni.
És pl én is felelősnek érzem magam mikor xy vírus terjed és pl a mi hálónkról továbbmegy a világ minden tájára köszönhetően a tapasztalt felhasználóknak akik kiiktatják a víruskeresőket /amíg hozzá tudtak nyúlni/ és még sorolhatnám.
Szal kicsit több tiszteletet ezen a téren.
üdv: tigga -
törölt tag
Egyébként nem tudom miért olyan nagy baj az, ha valaki ugyanolyan jogokkal rendelkezik, mint egy rendszergazda. Idáig az összes melóhelyemen található rendszergazda rémálom volt, akármit kértünk, szartak a fejünkre, egész nap csak a neten lógtak. Persze semmit nem volt szabad telepíteni se, alapból mindent tiltottak. Akkor persze elfogyott a tudomány, amikor valami problémát kellett megoldani.
A végén persze muszáj volt lenyúlni a jelszót. A hülye a gépén tartotta egy folderben, a fájl neve ''passwords.txt'' volt... no comment. -
KovacsUr
addikt
Még egyszer: a rendszergazda jelszavának feltörésével kapcsolatos beszélgetést fejezzétek be, ez a téma nem erről szól. Legalábbis eleinte nem erről szólt.
Több téma is foglalkozik az admin-jelszó törögetésének kérdésével, tessék használni a keresőt, ejnye.
-
sequator
senior tag
1. ilyennel nem próbálkozz, mert csúnyán járhatsz
2. esetleg vinyó kivesz a gépből, másik gépen(pltthon) cucc felinstall, vinyó vissza helyére és kész.
3. ha van helyed felmásolni, akkor azt is lehet, h otthon felistallod, kiírod cdre, aztán a korlátozott gépre meg simán felmásolod. a programok java része megy telepítés nélkül is simán
ja és utána rettegd a rendszergazdi haragját, mert pl. én is leordítanám a hajad, ha ez én rendszeremben csinálnál ilyet
Sautia -
KovacsUr
addikt
-
Gambitman
csendes tag
Szerezz egy brute force programot és egy táskát amibe a cuccaidat pakolhatod miután kirugtak.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Horgász topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- trek81 károsultjai
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest