Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz GFerr56 #67224 üzenetére
Cimborámnak van egy alap gépe,nála csináltuk.
0,6-os kúpos maróval 2 menetben lett a 0.7mm beleengedve.
Ott basztuk el,hogy a rögzítést elszámoltuk.
Az oldallap 4 furatán keresztül csavaroztuk le,csak elfelejtettük,hogy a gumibetét a 4 sarkán elemeli az egészet,így a közepe a levegőben volt,tudott fel-le mozogni a maró alatt minimalisat.
A végén vettük észre.
A gumibetéteket ki kellett volna venni,akkor teljesen felfeküdt volna a plexi,nem hibázott volna bele a gép.[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
-
Floyd80
addikt
válasz GFerr56 #66883 üzenetére
Egyetértek, annyit hozzátennék, hogy a VGA-n azért komolyat dob az AIO, valszeg mert nincs kupak rajtuk, de kell hozzá a nagy radi is. Ez 20 fok is lehet, CPU-nál már tényleg elhanyagolható a top lég vs top AIO, viszont kevesebb helyet foglal és segíthet a légáramlásban.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
DonDennis
senior tag
válasz GFerr56 #66751 üzenetére
Mi értelme egy ekkora háznak ha nincs kihasználva a benne rejlő potenciál? Ez kicsit olyan mintha valaki 3950X-et venne csak játékra. Ettől függetlenül mindenki arra költi a pénzét amire szeretné. Használd egészséggel.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Gee_-
tag
válasz GFerr56 #64088 üzenetére
Van rá lehetőség hogy ezt a vezérlőt megvásároljam tőled?
Ha jól gondolom akkor ez a ventilátor színei tudom állítani akár hőfok alapján is jól gondolom?Mert ha esetleg ezt megtudom venni tőled akkor a színeket a corsair vezérlő irányítaná, a ventilátor fordulatát meg a alaplapomon megoldom a fanxpertel.
Remélem jó az elképzelésem. -
Gee_-
tag
válasz GFerr56 #64066 üzenetére
uh hát köszönöm ezt a rengeteg segítséget mindenkitől,
Első körben ezt a FanExperttel próbálom ki mit tudok kihozni belőle.Igazság szerint nem a hang miatt szeretném a ház ventijét szabályozni hanem hogy ne szívjon be annyi port, tényleg 1,5 hét alatt tisztítani kell pedig asztalon van a gép nem a földön.
De igazatok van szüksége van a gépnek a levegőre, emiatt elgondolkoztam hogy lehet nem kikapcsolni kéne őket hanem csak szabályozni hogy alapjáraton a legkisebb fordulaton menjen és ha dolgozik a gép akkor fokozatosan növelje a fordulatot. Meglátjuk a FanExperttel meddig juttok és mit tudok kihozni belőle, most így első körbe rájöttem hogy nem is tudom hogy a mostani ház ventik hová vannak kötve és egyáltalán szabályozhatóak e.
Otthon ránézek majd, akár a ventilátorokat is lecserélem ha szükséges, mondjuk valami RGB ledes ventilátort szeretnék a házba mindenféle képen mert a végső elképzelésem valami olyan lenne hogy hőfoktól függően színeződnek a ventilátorok. Az alaplap és a led csík amit vettem hozzá az tudja ezt szerencsére könnyen meglátjuk mennyire lesz erős fénye a gépházon belül.A FanExpertet a biosból kezdjem el használni vagy inkább win alatt szoftversen?
Vagy a szoftver a bios beállításokat is átírja?[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
válasz GFerr56 #64065 üzenetére
+
Most néztem rá, valamennyire jogos a fan stop, mivel SP ventiket adnak hozzá. Az AIO-n is sztem olyan van, az meg még hangosabb-felejtős. Viszont, ahogy említettem, ennél a rendszernél létszükséglet lesz a megfelelő szellőzés. Nem ide tartozik (legfeljebb a látvány miatt), de nálam nagyon bejöttek a Corsair ML (nincs csapágy) ventik. Ott kezdődött, hogy az AIO-hoz adtak kettőt, egye fene felrakom, legfeljebb csere...aztán pislogtam, hogy ez meg mi a fene, lehet csendesebb ventit is adni a rendszerhez? Fokozatosan átálltam (most jön az utolsó 2), jelenleg 5 db ML légkavaró van a házban, és 2 Noctua 1200 Redux. Baromi jók a Noctua ventik, de jelenleg csak azoknak a "hangját" hallani, meg egy minimálisan a pumpa zizegését (remélem így is marad), és a videó kártyáéit, amikor bekapcsol, a többi szinte hangtalan.A hőfokokról ne is beszéljünk...
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
freemanone
addikt
válasz GFerr56 #64053 üzenetére
Az AI Suite az egy vacak.... de a FanXpert4 nekem még nem okozott gondot. Egyetlen "apró" dolgot leszámítva, amire én írtam egy powershell scriptet. Néha az aura lightningservice beakad és bedarálja a procit egy szálon, ilyenkor a script force restartot végez a service-en és minden visszaáll a régi kerékvágásba. A probléma annyi, hogy amíg be van akadva a világítás, beragadnak a ventik is utolsó állásba. Folyamatos üzemnél a többit el tudjátok képzelni.
FanXpert4-ről meg annyit, hogy a BIOS beállításainak egy kiterjesztett vezriója a Z370-es lapokon legalábbis. A spinoff rész nem elérhető bios-ból, de minden más igen.
A ventiket mindegy melyik csatira kötöd rá, a "Fan tuning" résznél felismeri szépen hogy DC vagy PWM ventit dugtál rá és utólag el tudod nevezni a ventiket, illetve egy kis 3D-s ábrán elhelyezni a gépben, hogy kb melyik részen található.
Részemről a legjobb venti vezérlő implementáció amit eddig láttam, alaplapra integrálva! Én NZXT Grid+-ról váltottam erre nagyon nem bánom. Ott van még az alaplap dobozában, visszatérhetnék rá, de kizárt dolog.
A Commander Pro-ról nem tudok mit mondani, nincs vele személyes tapasztalatom.GoldhandRent: Jól mondod! Nem fogják szeretni a ventik....
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
válasz GFerr56 #64053 üzenetére
Srácok, szerintem ez PWM-es venti (ha rgb, és fordulattól független a fényerőssége), azt pedig nem szabad (Grózit idézve TILOS!!!) DC módban járatni !
De javítsatok ki ha tévedek, és sima 3 pines a venti + valami extra áramkör van neki a világításhoz (még nem találkoztam olyan CL ventikkel)-
-
Vitka675
tag
válasz GFerr56 #62936 üzenetére
Most nézem csak, hogy az első 3 venti közül a középső el van fordítva 90 fokkal, gondolom kábelmenedzsment miatt. Én is pont ugyanígy jártam, de azért annyira bántotta a szememet, hogy nem együtt állnak a feliratok, hogy elfordítottam, a kábelt meg megoldottam máshol.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest