Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz Busterftw #7 üzenetére

Amúgy a YouTube kids tartalmát sem szűri rendesen a Google. Ismert gond a content farming, amiben sokszor Minecraft/Roblox/akármi-rajzfilm karakterek kínozzák/erőszakolják egymást. De szerintem nem is ez a fő gond, hanem hogy a házirendet nem sértő tartalom is többnyire ADHD-s agyhalott szemét. Naná, hiszen nézettségre/függőségre mennek, nem arra, hogy értelmes legyen a gyereked. Utóbbit pont lesz*rják, nem az övék, csak a nézettségből eredő bevétel az.

Egyébként, én ha újrakezdeném a gyerekezést, most már totál nem engedném Internet közelébe, amíg csak tudom. Mert naiv az ötlet, hogy majd vigyázol rá, meg megbeszéled vele. Talán ideig-óráig menni fog. De végtelenféleképpen megtalálhatja valami függőséget okozó, agyromboló szar. Aztán majd napi szinten megy az egyre eldurvuló harc, hogy letépd a drogról (vagy, sokan feladják, és hagyják a p*csába...). Ha azt néz/csinál a gyerek, amit te adsz neki, akkor te irányítod a szellemi fejlődését, amúgy meg a netes "drog dealerek" fogják, akik nem akarják a javát.

Aztán persze mindig jön a sok sikerszülő, akinél a gyerek csakis alkotásra és tanulásra használja a netet... ;] Alighanem szépített beszámolók azok, vagy ha nem, nézzünk vissza 1-2 év múlva, hogy még mindig rózsaszín-e minden. Minden esetre, azt tudom, hogy ez nagyon de nagyon gyakori gond amit írok.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák