Új hozzászólás Aktív témák

  • S. Szabi

    őstag

    Üdv!

    Össze állt végre a belépő szintű rendszerem, egy hete teszi a dolgát, eddig nem akartam írni, ennyi idő alatt gondoltam már reálisabban hallom/"látom" a dolgot :)

    (Össze hasonlítási alapom csak az Edefier R1900TII, szóval ahhoz tudom csak hasonlítani, az volt az első normálisabb hangcuccom.) Valamint a beyerdynamic DT 770 PRO, arra is azt gondoltam, hogy elég részletes hangja van, de ez a Klipsch kicsit rálicitált :)

    Szóval, így áll össze a lánc:
    -> inakustik Premium USB kábel 2m (ehelyett majd később kéne valami jobb)
    -> Denon DA-300USB
    -> inakustik Referenz NF-102 RCA kábel
    -> Topping TP60 D-osztályú erősítő, OEHLBACH Powercord C13 tápkábelell
    -> inakustik Exzellenz BFA banana banán dugók - inakustik Exzellenz MSR 2 x 4,0 mm² 2,5m - inakustik Referenz Screw Type kábelvilla
    -> Klipsch R-15M

    Kép az elhelyezésről

    Kezdeném a pozitívumokkal abból van több. :)

    Már a dobozból kivéve is sokkal jobb volt bejáratlanul, mint az Edifier, de mély nem nagyon volt, eléggé doboz hang jellemezte, viszont már úgy is tolta az arcomba a részleteket. Ezt csak így tudom megfogalmazni :D Ez volt ami elsőre feltűnt, mennyire részletező a hang, a gitárok pl., meg a háttérből előre hozza azokat a bizonyos "eddig nem voltak ott" vagy csendben megbújtak hangokat, ami nagyon bejön! Főleg Rammsteint hallgattam ebben az egy hétben, mégis csak az ő számaikon nőttem fel, nem túlzás azt mondom, hogy több százszor hallottam szinte az összes számot, gondoltam jó össze hasonlítási alap :) És most mégis részben új volt! Olyan hangok jöttek elő, erősödtek fel, amiket nem gondoltam volna! Eléggé wááá érzés van bennem ezzel kapcsolatban! :D

    Egy hét után, hogy a mélyek is kezdenek megjönni, (már egész jók, de még nem az igazi), még jobban fokozódik a wááá érzés :) A vissza fogottabb (Szabó Balázs Bandája, hú nagyon szépen kezd szólni!) és durvább zenék (Slipknot, Slayer, Scar Symmetry pl.) is kezdenek javulni, elkezdett beállni szépen a rendszer hangja. Tulajdonképpen minden teljesen új még, a DAC is csak egy hónapos, a többi pedig egy hetes, kell egy kis idő, míg "összeérnek" :)

    A hangosságra nem lehet panasz, a potméter óralapra vetítve kb. 7 órától óra mutató járásával megegyező irányban 5 óráig tekerhető. A kényelmes hangerő nappal 8-9 óra körül van, este kevesebb, 9 felett már igen kezd hangosodni, 12-nél feljebb még nem tekertem, de az már nagyon durva. (Lejátszó programokban 100%-ra állítva a hang)

    Amúgy először volt a húú ez nagyon jó, aztán kicsit csalódott érzés kezdett uralkodni rajtam, hogy valahogy nem az igazi, de most megint a jó, nagyon jó felé kezdek hajlani, mégis csak egyre jobban tetszik! :)

    Viszont volna egy kis gondom. Búgnak a hangsugárzók. Amit el tudok mondani erről a jelenségről, a következők (remélem tudtok segíteni, ha van rá megoldás, vagy megmondani, hogy éljek vele együtt, nem lehet vele mit tenni):
    - a búgás mértéke teljesen független a potméter állásától, tekergetésére nem változik, gyakorlatilag teljesen konstans
    -nem túl hangos, de külső zajoktól mentesen, csendben, este zene hallgatásnál hallható, a csendes részeknél kicsit zavaró, de azért annyira nem vészes
    - egy ilyen viszonylag magas frekvenciás búgást kell elképzelni, mind a magas, mind a mély/közép hangszórókból
    - az erősítő bekapcsoláskor el kezd búgni az erősítő, a hangszórók ekkor még nem, majd olyan fél másodperc múlva az erősítő abba hagyja és a hangszórók búgnak
    - az erősítő csak látszólag hagyja abba, nagyon közel hajolva lehet hallani, egyértelműen a trafók felől jön (belső kép), szóval gondolom ezt a hangot erősíti fel a kimeneten, nem? Vagy ez hülyeség? Nem értek hozzá, csak találgatok.

    Ugyan sokkal jobban tetszik, mint amennyire nem. de mégis valahogy az van bennem, hogy ezek a dobozok nem igazán ilyen közel téri zene hallgatásra valók, messzebbről hallgatva jobban szól, a mély is többnek érződik. Szóval lehet inkább mást kéne keresnem helyette, végül is van még 5 napom vissza küldeni. Addig viszont nem tudok elmenni sehova valamit meghallgatni (most se voltam, nem találtam olyan helyet, ahol meg lehetett volna hallgatni amit akartam, valamint több helyen emailben érdeklődtem főleg München környékén, de nem is válaszoltak, szóval látatlanban, fórumok, tesztek stb. alapján döntöttem, és nem is olyan rosszul), arra gondoltam talán egy Q Acoustic 3020-t kéne helyette megpróbálni abban a boltban az van hasonló áron ahol ezt vettem, ami tetszik. Arra nem sokat kéne ráfizetnem. Vagy vissza kérni a pénzt, és máshonnan valami mást. Viszont ezzel kapcsolatban ott van a következő probléma, amivel nem tudom mit kezdjek: az egyik magas hangszóró recseg :( Először azt hittem, hogy csak a felvétel rossz, de nem, mikor másik számoknál is hallottam, hogy recseg, megcseréltem a két hangdobozt, és ugyan az recsegett, szóval tuti, hogy csak az a hangszóró rossz. Szóval lehet vissza kéne küldenem garanciában inkább, és ha mondjuk két hónap múlva (arra már beáll nagyjából a hangja valószínűleg), még mindig úgy gondolom, hogy valahogy nem az igazi, akkor eladnám és kipróbálnék mást, valószínűleg egyel drágább kategóriát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák