- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Üdv a Max Topikjában! Használd az Összefoglalót! Jó filmnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Még egy dolog.
Világosan és egyértelműen jeleztem telefonon nekik,hogy töröljék MINDEN adatomat ,legfőképp a fizető eszközt, mert nem akarok tovább szerződésben lenni velük!
Töröljék a teljes profilt!A kérésemet elfogadták és tudomásul vették.
Erre ma ,ezt a levelet kapom:
A profilom jelenleg is él és virul , benne a kártyám adataival!Mi a megoldás??
-
LouiS22
veterán
válasz
#22718208 #3298 üzenetére
De ha ennyire fosnak találod... Akkor miért használod?! Senki nem tart pisztolyt a fejedhez. Ezt nem értem. Bónusz kérdés: felügyeleti szerv(ek)nél tettél már bejelentést? Az nem fogja soha megoldani, ha csak itt szidod őket
Tapasztalat, hogy egy felettes szervnek már nem tolnak csípőből lerázó választ.
-
törölt tag
válasz
LouiS22 #3296 üzenetére
Forgalmasabb időszakban ,(hétvége,ünnepnap) folyamatosan változik a minőség.Vagy amikor három hetente indokolatlan geo blokkot osztogatnak(amit két hét alatt tudnak megoldani), akkor nehéz a belső hálóban hibát keresni!
Főleg azért nehéz, mert minden más hiba nélkül működik.
Az infrastruktúra ,a fejlesztők tudása,a béka segge alatt van kb. 2 méterrel.
Vannak szerencsésebbek , akik valamiért nem tapasztalnak hibákat. Örülj neki ,hogy te is köztük vagy!
Nagyon hajszálon lóg a stream kiszolgálása a szerver oldalon, és ez a hajszál mikor épp "elszakad" , akkor néhány emberke beszopja. Természetesen náluk minden rendben.
"A hiba az ön készülékében van. Vagy vegye fel a kapcsolatot az internet szolgáltatójával!"És akkor képzeljük el, mi lenne , ha a android appban , a hbo által hazudott 1080p stream, valóban 1080p lenne, és nem csak 480p!?
-
azbest
félisten
válasz
LouiS22 #3296 üzenetére
Nem arról van szó, hogy lassú nettel gyenge minőségű. Arról, hogy vannak ügyfelek, akiknél ingadozó vagy tartósan rossz a minőség, esetleg szakadozik a lejátszás.
Ez pedig sokszor nem ügyfél oldali hiba miatt van a korábbi panaszok többségében. Régebben volt, hogy a hbo is elismerte az ügyfélpanaszok kapcsán, hogy a szervereiken sérültek adatok, ezért bizonyos tartalmak nem jól működtek vagy csak rosszabb minőségben voltak nézhetőek.
Az itteni pedig a jelen topicban téma, nem amerikai, hanem európai, azon belül is a magyar régióra vonatkozó hbo. Nem valami irreleváns üzbegisztáni kábeltévé szerverszobai streamje 8 gigabites 320p tartalommal. Felesleges irreleváns dolgokon fennakadni. De már a HD f*szméregetés kommented is teljesen irreleváns volt a topic szempontjából.
-
LouiS22
veterán
Értem, de továbbra sem értem a felháborodást. Az adaptív streaming a világon mindenhol így működik. Nem nagyképűség, mert értem és átérzem a problémát, de érdekes módon teljesen normál UPC-s előfizetéssel ÉS normális (nem szolgáltatói routerrel), UTP-s csatlakozással soha, semmilyen problémám nem volt és normális képminőséggel néztem 49 collos tévén az HBO GO kínálatát (vagy én vagyok szerencsés, vagy szar kontentet nézek
) . Továbbra is tartom, hogy akinél probléma van, az első körben a saját konfigjában nézzen körül. Ja, és mielőtt megvádol bárki is: semmi közöm az HBO-hoz.
Tegyük hozzá halkan: az HBO itteni szolgáltatása nem értelmezhető kifejezés, lévén cseh médiahatóság alá bejegyzett szolgáltatásról beszélünk, elképzelhető (de egyáltalán nem biztos), hogy a kontent maga "itthonról" jut el hozzád.
-
Somatom
veterán
válasz
LouiS22 #3292 üzenetére
Azért ez nem ilyen ecccerű. Adott egy felbontás és egy ahhoz tartozó bitráta. Ez van a szerveren, ezt tolja át neked. Ha az átvitel kevés, akkor átvált ugyanannak a filmnek egy alacsonyabb felbontásban és alacsonyabb bitrátával tárolt változatára. Manuálisan ez csak a Kodis addon -ban befolyásolható.
-
törölt tag
válasz
LouiS22 #3292 üzenetére
Elnézést kívánok, sajnálom, hogy nem jött át, hogy mire gondoltam. Akkor mondom úgy, hogy olyan a képminőség mintha egy 360x240-es felbontású videót néznék 0.25Mbps-on. Így már jobban érted hogy mire gondoltam amikor azt írtam, hogy egy darab fekália az egész? Olyan mintha egy rendőrségi kikockázott videót néznék. Ha bármelyik általam használt HBO Go appben lenne valamilyen számszerű info, akkor leírnám a pontos számokat. De pl. a Netflixszel ellentétben itt nem lehet megnézni semmi ilyet.
-
-
azbest
félisten
válasz
kislaci #3289 üzenetére
Szerintem egyik hivatalos nézési módjuk sem jelzi ki a felbontást. Csak a kodi addonban lehet biztosan tudni. Esetleg webböngészős nézéskor a hálózati kapcsolatokat megnézve, de az nem hétköznapi felhasználónak való
A minőség elvileg a film elindítása után hamar fel kellene váltson a jobbra. De ha bármi miatt döcög a kapcsolat, akkor visszavált és lehet nem is próbál újra jobb minőséget. A bármibe pedig beletartozik az is, hogy az ő oldalukon van túlterheltség vagy adott filmből valamelyik minőségi változat hibás vagy hiányos a szerverükön.
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, most fizettem elő, két kérdésem lenne, LG tvn nézem a filmeket. Hogy lehet kikapcsolni a feliratot alapból? Minden egyes filmnél külön kell levenni a feliratot. Másik, hogy tudom megnézni hogy milyen felbontásban megy a film? Néha úgy tűnik mintha sd lenne. Köszi
-
repasi
tag
Direkt előfizetéssel elérhető már az HBO GO LG platformon?
-
Vesa
veterán
Üdv,
Böngészőből próbálom használni a GO-t, de "lejátszási hibát" hoz és semmit nem tudok megnézni.
Két eszközön nem megy (1 PC és egy Notebook), 1 másik PC-n viszont igen. Viszont mindhárom gépen azonos rendszer van, a böngésző is azonos (Firefox) és a bővítmények is. Nincs valakinek ötlete, merre keresgéljek?A "hibás PC-n" a böngésző azt írja ki, hogy "The VideVineCdm plugin has crashed", de hogy ez mitől lehetséges, arról lövésem nincs, mert minden más streaming szolgáltatás megy, beleértve a Netflixet is. Csak az HBO GO nem megy.
-
SMS Help
csendes tag
A semmi közepén lejátszásakor nálatok sincs hang az utolsó kb. 5-10 másodpercben?
Pont akkor mondják a csattanót vagy a konklúziót.... -
Exian
addikt
Aha, akkor jó. Akkor biztos nem bírta az FHD feletti felbontást és/vagy képfrissítést. Mondjuk az én kétmagos AMD-men ez sem segítene, azon a Youtube is akadozik
De az eleve csak FHD-vel tudja meghajtani, hiába is kötnék rá 4K TV-t. Szóval az más fajta akadozás, nem a felbontás vagy képfrissítés miatti. Hanem egyszerűen megeszi a CPU-t a webes videólejátszás, sima mediaplayeres (pl. VLC) lejátszás tökéletes azon is.
-
azbest
félisten
Ha hdmi-vel kötöd össze és 4k tévé, akkor próbáld meg inkább kézzel fullhd (1080) felbontásra állítani a laptopon a tévét. Lehet csak 4k 30Hz módban tudja hajtani a 4k tévét az intel. Fullhd-ban viszont 60Hz-et is bőven elvan és a hbo go sem nagyobb felbontású úgysem.
Ahogy nézem ez igaz a telekomos hp 15 változatok közül a tablet procis és az i3 procis gépekre is. Hdmi-vek csak 24-30 Hz-es frissítést tudnak 4k kijelzővel. Talán azt látod szaggatásnak.
-
atosan
veterán
Úgy sem indult el a lejátszás, másik gép nincs, a Chrome is a legfrisebb, viszont Edge alatt elindult.
Tv-re rákötve eléggé akadozik, igaz egy 2 éve a Telekomnál vásárolt alap HP 15 laptop, lehet gyenge hozzá. Azért még a tv beállításokban is körülnézek, eddig még nem kötöttem össze őket.
Köszönöm a segítséget! -
atosan
veterán
Sziasztok,
Regisztráltam a Csernobil végett. Laptopot (win10, chrome böngésző) rákötöttem hdmi kábellel a tv-re (Thomson tv, nincs rá Hbo Go app). Elindítanám a filmet, azt írja ki "lejátszási hiba, próbáld újra". Telefonon megy a lejátszás. Mi lehet a gond? -
azbest
félisten
Valószínűleg arról van csak szó, hogy a tévékbe jellemzően elég gyenge hardvert tesznek, Ahogy olvason 2015-ben sony-éknál volt olyan tévé, amibe MT5890 1GHz 2 magos soc volt 1.5GB rammal.
A rosszabbul optimalizált appok meg lehet több memóriát kérnek, mint amit használniuk lehet. A hbo fejlesztői/üzemeltető korábban is estek már olyan hibába, hogy olyan nagy felbontású képeket raktak ki az ajánlóba, hogy a chromecast lefagyott tőle, mert elfogyot a ramja. A kezelőfelület lassúsága, akadozása is valamilyen nem túl optimális használatra utal. Összeomolhat szimlán attól is, hogy nincs annyi ram, mint amit használna. De attól is összedőlhet, ha túl lassan fut bizonyos művelet és egy másik művelettel összeakad. Netflix meg minden fut, nagyon jól optimalizáljájk, sokkan komolyabb csapat és pénz lehet mögötte.
Szóval, ha valakinek nagyon instabil a hivatalos, szerencsére ott a kodis megoldás alternatívának.
-
scaurus
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Biztos jó app-ot telepítettem, mert a tévén futó Google Play Store-ból mást nem is tudnék.
Az android verzióval lehet gond, mert ezen a modellen a 7.x fut és nincs elérhető frissítés a "tévé szerint".
Pedig úgy rémlik, hogy a Sony honlapján azt olvastam, hogy ez a modell is megkapja.
-
scaurus
csendes tag
válasz
scaurus #1201 üzenetére
Idézet magamtól:
...
Androidos Sony tévé.
Nincs rá HBO GO app.
...
No, meglepődtem, mert a tévén a Play Store-ban belebotlottam az HBO GO alkalmazásba.
Annak ellenére, hogy az HBO honlapján a 2015-ös, full-hd Sony Bravia tévém nem szerepel a támogatott készülékek listáján az HBO oldalán (csak a Sony BRAVIA 4K 2015).
Települt is.
Hihetetlen hulladék alkalmazás.
Vagy itt ütközik ki, hogy valójában nem támogatott a tévém, vagy egyébként is hulladék.
A filmeket lejátssza, azzal nincs gond.
DE
A kezelés kritikán aluli.Amikor a filmek között válogatnék rendszeresen lefagy.
Amikor nem fagy le, akkor is sokszor előfordul, hogy a távirányító irány gombjaira nem megfelelően reagál, pl. egy listában ki van jelölve egy film ("bélyegképe"), nyomom mondjuk a "jobbra" gombot, ekkor a kijelölés átugrik a jobbra lévő filmre ("bélyegképre"), de rögtön vissza is ugrik a kiindulásra, és semelyik irányba nem tudok navigálni a távirányítóval.
Mivel semmilyen más alkalmazásban nincs ilyen hiba, kizárnám, hogy a távirányító lenne hibás.Viszont, a tévéhez beüzemelt vezeték nélküli billentyűzet "egerével" remekül lehet lépegetni, kijelölni, válogatni.
Ugyanakkor, a keresés menüpontban meg hiába nyomkodom ugyanezen billentyűzeten a betűgombokat, a keresés szövegbeviteli mezejében nem jelennek meg, a kereséshez a betűket csak a távirányítóval egyesével tudom az alkalmazás abc-jéből nyomogatni/kiválasztani.
Mivel, minden más alkalmazásban működik a billentyűzet, kizárnám a billentyűzet hibáját.No, de legalább a lényeg, a film lejátszás, egyelőre, hiba nélkül működik.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Chromecast1-el lehet HBO GO-t nézni? -
azbest
félisten
válasz
#53667584 #3246 üzenetére
Vagy vacakol a szerverük, amiről azt a tartalmat kiszolgálják.... vagy megint sérült a jobb minőségű változat és olyankor automatikusan visszavált kicsire és ott is marad.
Múlt héten néztem a Doom Patrolt. Voltak napok, amikor folyton megszakadt a lejátszás és homokóra. A gyengébb minőségben is. Kb mintha szakadozna a kapcsolat. Vagy nem bírták kiszolgálni vagy valami más gebasz.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
chaosmonger #3255 üzenetére
Most melóból próbálom, másik gépről, más szolgáltatótól. Itt nem panaszkodhatok arra, hogy rossz minőségű a kép, ugyanis el sem indul a film [kép] Nem, nincs semmiféle filter ami melóban blokkolná.
Otthon egy archer c7 v5 osztja a netet - ezen próbáltam már 2,4 ill. 5GHz-en is, próbáltam a szolgáltatói routert, megnéztem a csatornák kiosztását, közel-távol nincs semmi ami a zavarná. 80/8 van nálam is, ennek elégnek kell lennie egy szerencsétlen ondemand szolgáltatáshoz. Az már csak hab a tortán, hogy ha elindul a film akkor a felirat kikapcsolhatatlan. Erre legalább a sablon szöveget tolja az ügyfélszolgálat, idézem: "Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot. Tudunk erről a problémáról és már továbbítva lett a technikai csapatnak." Hónapok óta nem képesek ezt sem javítani. Ha én is így dolgoznék, már nem dolgoznék.
-
törölt tag
válasz
chaosmonger #3255 üzenetére
A telekom optikával alapból úgy indítunk ,hogy wifi ki, PPPoE PT. be és saját wifi routerre bízzuk a wifit és a kapcsolat felépítését és a belső hálózat kezelését!
A szolgáltatói eszközök e- hulladékok a telekomnál!
-
Luissimo
veterán
Hello,
Van tidomasotok arrol, hogy van-e valami lista valahol, amin megnezheto az HBO GO teljes filmkinàlata, valami olyasfele link, mint a Netflixre az az Unogs ??
-
chaosmonger
tag
válasz
#53667584 #3253 üzenetére
Már sokszor előjött a topikban, az hogy a Netflix jól megy, nem jelent semmit, más program, más infrastruktúra, a HBO GO-nak sokkal rosszabb a hibatűrő képessége. Ezt lehet utálni, de ez van. Meg kell keresni mi a probléma, lankábelt kihúzni, áthelyezni a wifi routert, erősebbre cserélni, leállítani a torrenteket stb.
Nálam pl. az volt, hogy internet szolgáltatót váltottam múlt év végén. Előtte 80/8-as netem volt a HBO GO tökéletesen ment. Ezt lecseréltem Telekom 1000/1000-es optikára és elkezdődött a szívás. Állandóan visszaesett a felbontás SD-re, meg az alá. És megőrültem, mert a házban semmi sem változott csak a net lett elvileg 10x gyorsabb. Természetesen Netflix, Youtube tökéletesen ment a tv-ken. Már tervezgettem, hogy veszek egy switch-et és telehúzom lan kábellel a házat, amikor teljesen más okból letiltottam a szolgáltatói router amúgy sem használt wifi-jét. És csodák csodája ettől elmúltak a problémák. Fogalmam sincs mi ennek a fizikai magyarázata, de tény.
Kb. 5 hónapja megy tökéletesen 3 tv-n, mindegyiken wifi-vel. Ha egyszerre 2-n megy akkor sincs pufferelés/felbontás visszavétel. -
törölt tag
válasz
#53667584 #3253 üzenetére
Nekem a 20-23 ms pingre is azt mondták , hogy azért szarakodik a chromecast2 ,mert ez sok.
A legnagyobb poén ,hogy minden más tökéletes rajta.
Samu tv agyanez ,mint neked.Random hibakódok folyamatosan.Netflix meg ezen is megy atom stabilan.
Ha rám hallgatsz , lemondod a f...ba, sok ideget meg lehet enni velük, mert valami folyton szar.
A netflix csak 2x drágább, de 10x jobb ,minden tekintetben.
-
törölt tag
válasz
Toth_Jani #3252 üzenetére
Nincs alkalmazás, böngészőből nézném.
De nem jobb a helyzet egy itthoni Samsung TV-n sem (ezen más net, más szolgálató van mint amit a macbookon használok), itt 10-ből 5-ször 6.2-es hibát kapok. A support ilyenkor annyit csinál, hogy reseteli a profilom eszközkezelőjét, és megkérnek hogy mérjek egy pinget. Általában 25-35ms közötti értékeket mérek, szerintem ez nem kellene, hogy gond legyen.
Van itthon egy LG TV is, azon a legnézhetőbb, bár ott sincs meg mindig a HD.
Én értem amit mondtok, hogy kell a jó net kapcsolat, de van HBO Go, Netflix és Hulu előfizetésem és a háromból kettő tökéletesen megy, az HBO Go pedig valami borzasztó. -
törölt tag
válasz
LouiS22 #3250 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy nem vagyok IT analfabéta és ezt teljesen kizártnak tartom, hogy a wifi miatt lenne. De tegyük fel, hogy legyen a wifi. Akkor viszont mondja meg valaki, hogy miben más wifi-n az HBO mint a Netflix. Természetesen semmiben. Miért megy a Netflix úgy, ahogy annak kell, és miért egy hulladék az HBO? Netflixen akadásmentesen megy a 2k is, az HBO nézhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Korábbi nevén:
• HBO
• HBO Max
• HBO Max & OD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest