- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz zoltan6 #67591 üzenetére
Jesus... Azért ez sem normális dolog, hogy valaki indukciós lapra vált és utána azt számolgatja, hogy mennyit fogyaszt. Jelenlegi lakossági árak mellett nyilván drágább üzemeltetni. Plusz alapból maga főzőlap is drágább, cserébe számtalan előnye van a gázhoz képest.
#67580 Ace Ventura: Ez egy kicsit soknak hangzik.. Nekem tavaly 80k volt a szabványos mérőhely kialakítás (Bp - 1980-ban épült panelház).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Donki Hóte #59231 üzenetére
A gépnek az össz teljesítménye 900W, ergo kevesebb mint 4 amper.
-
senior tag
válasz Yodafon #57275 üzenetére
Az olcsóbb Steambake sütő annyival tud többet hogy az mindjárt a sütési program elején elpárologgattatja a vizet (egy külön fűtőszállal), míg az edénybe rakott víz egy sima sütő aljában csak lassan párolog el (ha egyáltalán tud párologni teljesen).
De ezzel még például nem fogsz tudni zöldséget meg rizst párolni (halat, stbstb), erre való a drágább Steamboost termékcsalád. A szuvidálás meg egy külön világ amit leginkább az éttermek használnak (jelenleg)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz zs-mate #56303 üzenetére
Szinte az összes AEG/Electrolux mosogatógépet megveheted amiben benne van csuszó mechanizmus, hogy tudjon mozogni a bútorlap. Ezt látszik a beépítési rajzból pl EEM63300L:
Az összes AEG/Electrolux gépnek fent van a beépítési rajza a gyártó honlapján. Gyakorlatilag az IKEA-ban is egy butított Electrolux gépet fogsz venni, csak adják hozzá a tetejére való távtartót. Keskeny gép esetén mindenképpen lesz hézag a pult és gép között (attól fügettlenül hogy IKEA-s gépet választasz vagy az AEG/Electrolux-ot). Néhány drágább 60 cm széles gépnél már nem szükséges ez a hézag, mert hosszabb sínen tud mozogni a bútorlap. Pl KEGA9300L:
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Szerintem 7000-es sorozat nem ad annyit pluszba, mint amennyit elkérnek érte és hogy ha egymásra rakod akkor én már a gyári összeépítő keretet venném meg a helyedben: https://www.arukereso.hu/haztartasi-gepek-kiegeszitoi-c3953/aeg/skp11gw-p524142333/
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ha AEG akkor (bár ez is 300k felett van):
AEG L6FBG48S
A+++-30%, 8 kg, 1400-es centrifuga, ÖkoInverter, WoolmarkBlue
AEG T8DBG48S
Hőszivattyús, 8 kg, A++, inverter, Woolmark Blue[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azért így nem kellene általánosítani mert gyanítom nem használtál még felső kategóriás Electrolux porszívót. Tartozék minőségben ég és föld a középkategóriához képest.
-
senior tag
válasz DoItYourself #40390 üzenetére
Kifutó modell, azért van ilyen jó áron.
-
senior tag
-
senior tag
Nem igazán. Ár/érték arányban egész jó gép. Ráadásul 2 hét múlva Glamour napok lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz xXxian #31736 üzenetére
Nem nehéz ügy ez. Electroluxnál középkategóriától felfelé minden porszívó s-bag zsákot és s-filter hepa/epa szűrőt használ. Kompatibilitással nem igazán lehet mellé lőni.
Bármelyik eredeti s-bag zsák jó porszívódba.
S-filteből 2 féle van: E12 (EFH12W), H13 (ESF1W). 1-1,5 évente legyen kicserélve.
Motor előtt lévő szűrőből nem vennék gyárit, mert nem éri meg. MM-ban lehet méretre vágható szűrőt vásárolni, az tökéletesen megfelel a célnak. 4 elhasznált porszák után célszerű cserélni. -
senior tag
válasz ANDROID??? #31371 üzenetére
Milyen philips porszívót vásároltál?
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30707 üzenetére
Méretre a két szűrő azonosnak tűnik, viszont a 2. csak E10-es minősítésű tehát gyengébb.
Egyébként miért ragaszkodsz ennyire a philips perfomer activehoz?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30704 üzenetére
Elég drága mulatság: [link]
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30688 üzenetére
Ez tök jó, viszont ebből a staterkitből max a porzsákot tudnád felhasználni...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30676 üzenetére
Nem az árától függ, hogy bolygókerekek vannak-e az adott porszívón.
Küszöb szempontjából tök mindegy, hogy hátul mekkora kereke van a porszívónak, mert az első kerék minden porszívónál bolygókerekes. Tehát a porszívónak a hasmagassága nem lesz attól nagyobb, hogy hátul nagy kerekek vannak rajta.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30671 üzenetére
Nem... Ebben a csomagban a normál s-filter van. Ezért mondtam, hogy szívás a performer active sorozat, mert nem nagyon kapni belevaló hepa szűrőt.
Egyébként ezt a nagy hátsókerék a kérdést felejtsd el. Attól mert nagy kereke van hátul a porszívónak az alja nem lesz magasabban a földtől mint ha bolygókerekei lennének.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30669 üzenetére
Igen, van benne HEPA szűrő.
-
senior tag
válasz ANDROID??? #30659 üzenetére
5 év motorgari.. WOW és hepa szűrőt hol kapsz majd a porszívóba? Sajnos kínai gyártású Philips gépekben nem a "szabvány méretű" s-filter van, amit megkapsz minden MM-ban.
S-Baggel kapcsolatban kezeljük helyén a tényeket: Mind a két porszívóban s-bag Classic Long Performance zsák van gyárilag. Az összes s-bag zsák Nygård nevű svéd kisvárosban készül. A s-bag Classic Long Performance zsákból 1 féle méret létezik. Szóval ez egy marketing bullshit, hogy különböző kapacitásúak. Mondjuk én a 4 litert kicsit sokkalom, mert használtam már ilyen zsákot, inkább a 3 liter lehet a valós.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz coccolino #30644 üzenetére
Nem csak állítólag hanem valóban létezik felső kategória, mint más műszaki termékből. Előző hozzászólásomban is leírtam, hogy én nem is az élettartam/minőségbeli eltéréseket emelném ki. Nem azért vettem felső kategóriás gépet, mert az majd biztos 20 év múlva is működni fog. Vannak olyan elvetemült emberek (mint én), aki hajlandó arra plusz pénzt áldozni arr, hogy pl a porszívóm csendes legyen.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz coccolino #30640 üzenetére
Szíved joga, hogy egy tartós fogyasztási cikkre mennyit áldozol. Viszont nyilván nem ugyan azt fogod kapni egy 30-40k-s porszívótól, mint egy 80-100k-s társától. Nem is igazából az élettartam gondolok, mert a mostani UltraOne-tól sem várok 20 éves élettartamot. Sokkal inkább a hozzá adott extrák, amire azt mondtam hogy ez számomra megéri felárat. Hogy végül miért ezt választottam arról azt az egyik tavalyi posztomban részletesen kifejtettem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A Glamour-napokon a Miele-re eddig nem volt kedvezmény.
-
senior tag
#29987 Zeki: Az egy 11,8V-os modell. A 21-es szám az a maximális üzemidőre utal.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az még hagyján, hogy csak 5 porszívó, de csak Philips termékek voltak "tesztelve"..
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ha kihagyjuk a Mielet a történetből akkor:
Gáz főzőlapnál szerintem teljesen mindegy, mert abba sok elektronika nincs.
Mosogatógép esetén én a Boschra tenném a voksomat.
Beépíthető sütő az már egy izgibb kérdés, mert nem mindegy hogy légkeveréses vagy gőzsütőt szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Beépítettet vagy "normál" gépeket érdemes vásárolni?
Ma egy modern konyhába sokkal jobban mutatnak a beépíthető eszközök. Beépített sütőből sokkal nagyobb választék is. Ha van hely akkor a sütőt célszerű derékmagasságba beépíteni. Főzőlap fölé meg szagelszívót rakni. Nyilván ehhez mérten kell a konyhabútort is megcsináltatni. Kivétel talán a mikró, azt felesleges érzem beépíteni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ez a porszívó csak AAA-s: [link]
Aki egy Philips porszívóért ki ad ennyit az meg is érdemli....(#27225): Electrolux ZUOQUATTRO, Miele Complete C3 Electro Plus EcoLine
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A PARKDB megkapta a drágább ZSP sorozat tartozékait. Jobb padlófej és teleszkópos cső jár hozzá. Talán ami még fontosabb hogy a tartozékok nem csak kónuszosan szorulnak mint az olcsóbb porszívóknál.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz MasterMind #25919 üzenetére
Egy porzsákos porszívó hogy lehetne vízszűrős?
-
senior tag
válasz MasterMind #25911 üzenetére
Akkor már inkább ZPFPARKDB-t nézd meg. Sokkal jobb minőségű tartozékokat kapsz a gép mellé (konkrétan a drágább ZSP sorozat tartozékait kapta meg ez a ZPF modell).
-
senior tag
Bocsi.. Én is ZPFnek olvastam.. Így már más tészta. A ZSP erősebb gép és hosszabb a kábele. A filter gyárilag E12-es EPA, de ezt cseréltő az Allergy Plusra ami H13-as HEPA-nak felel meg.
Mediaban lesz kupon hétvége április 2. hétvégéjén. A nagyobb márkákra ilyenkor -20% kedvezmény szokott lenni padlóápoláson (kivétel a Miele).[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ádám16 #25225 üzenetére
Én inkább már a ZPFPARKDB-t venném a helyedben. Lényeges különbség, hogy a jobb padlófej és teleszkópos cső jár hozzá.
Gyakorlatilag ez a modell megkapta a drágább ZSP sorozat tartozékait: Jobb padlófej, festett fém helyett rozsdamentes acélcső, interlockos csatakozási pontok (tehát nem csak kónuszosan szorulnak az alkatrészek).
Glamouron: 35k -20%. -
senior tag
válasz w.miki #24874 üzenetére
Szerintem a piac nagyrészét lefedi az Oral-B és a Philips. Ebből az Oral-B a piacvezető. Én mindkét márka promóterének a kiselőadását végighallgattam. Nálam az Oral-B lett a befutó, de vannak itt a topikban akik Philipset jobban szeretik. Ha megnézed a gyári pótfej árakat láthatod, hogy az Oral-B ilyen téren olcsóbb.
Akkumulátor: Mindenképpen olyan modellt válassz ami lithiumionos. A meddig bírja kérdés meg bírja kérdésre így elég nehéz válaszolni, mert nem mindegy, hogy egyedül használnád vagy egy többtagú család.Ma kupon van a Mammutban, lejön mindkét márkából -20%: [link]
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz albiosz #24688 üzenetére
Őszintén szólva gőzöm sincs a pontos a különbségeről. Magyarázta az Oral-B promótere a dolgokat de már 1 hét múlva se emlékeztem rá.. igazából azért vettem a drágábbat mert 30-35k keretem volt erre és február egyik hétvégéjén a MM-ban 30% kedvezmény a Braun/Oral-B termékre. Így nem volt kérdés hogy megveszem a jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz albiosz #24667 üzenetére
Én idén váltottam normál fogkeféről elektromosra. Végül nálam az Oral-B lett befutó (Genius 8900) több dolog miatt:
- Nagyobb rezgés szám
- Oszcilláló mozgást is végez fej (amit a Philips nem tud)
- Olcsóbb a pótfej hozzáEgyedül ami a Philipsnél tetszett, hogy egyes modellekhez van UV-s fej tisztító.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- EAFC 25
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...