Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz tipuka #30404 üzenetére

    Hogy miért jobb a porzsákos, annak kicsit itt olvass utána. Jobbra fennt írd be a keresőbe, hogy "porzsákos" és fusd át az utóbbi 4-5 oldalt.

    Nézd, egy Electrolux sokkal biztosabb márka mint a Sencor. Ha úgy ítéled meg, hogy nem fontos a turbókefe, akkor inkább nézz egy Electrolux gépet 30k körül. Biztosabb szervízháttér, porzsákot pedig szinte bárhol kapsz bele, mert S-Bag rendszerű. Én a Sencort egyedül a mellé adott turbókefe miatt mondtam, mert ha van háziállat, hosszú haj, stb. akkor tényleg nagy áldás. Bármit összeszed a szőnyeg tetejéről, amit a sima porszívó a vákum erejével egyáltalán nem biztos, hogy felszív! Főleg ha vastagabb a szőnyeg, akkor nem igazán bírkózik meg vele a sima fej.

    Turbókefét persze akár egy Electroluxhoz is vehetsz utólag. A Lidl-ben is szokott lenni DirtDevil turbókefe, de ott is valami 8-9k körüli áron megy ha jól emlékszem.

    A 30k körüli Electroluxok és a Sencor is kónuszosan csatlakozik. Vagyis a csövek csak egymásba csúsznak, nincsen reteszes zár közöttük. Ezt csak a drágább 40k körüli Electroluxok tudják.

    Ami turbókefés Electrolux, az már 59k, ami bőven kívül esik a kereteden.

    A Sencorról egyébként van tapasztalat a fórumon, hátrányként szokták emlegetni, hogy szőnyeg porszívózásakor, sima fejjel néha szétcsúszik a cső és újra össze kell nyomni. A régebbi 2000W-os modellek pedig előszeretettel lőtték ki a Hepa filtert, mert a melegtől deformálódott a tartója. De ezt valószínűleg javították, mert mostanában a szétcsúszó csöveken kívül nincs más probléma.

    Én nem vagyok a Sencor márka nagy rajongója, de ha ennyim lenne porszívóra és lenne háziállat, sok hosszú haj akkor nagyon hajlanék arra, hogy megvegyem, mert így kb. ez az egy ésszerű ajánlat.

Új hozzászólás Aktív témák