- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz blattida #51090 üzenetére
Amazonon, Ebayen, Gearbesten, Aliexpressen mindenhol Xiaomi Dreame V9 néven fut. A xiaomi szinte mindent gyártat. Robotpotszívót, fogkefet, szappanadagolót, mindent. Nekem ettől ez Xiaomi. Amikor azt monfom, hogy Xiaomi termékkel érdemes foglalkozni, akkor erre a Dreame készülékre gondolok. Ez nem neve nincs gyártó, mert a Xiaomi adta a pénzt a gyártástechnológiához és a nevére vette. Nekem ez a gép Xiaomi. Egyébként egész korrektnek is tűnik!
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz blattida #51076 üzenetére
Most néztem, hogy van gyári fej a Philips webshopban, 8 db-os 13eft,ha jó lenne a kupon, akkor 8eft lenne a 8db,így 1000ft/db,ennyit megérne, ha menne a kupon. Lehet működik csak én bénázok, a BB topikban is volt akinél nem ment, aztán másik böngészőben működött.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz blattida #50815 üzenetére
Tegnap bementem kávéért egy Media Marktba, megvizsgáltam a Beko hűtőszekrényeket és nem kívántam egyiket sem haza vinni. A fiókok széle éles, sorjás, sugárzott belőlük az egyszerűség.
A tetszik a nem csak a látványra vonatkozik, hanem mindenre, ami a mindennapos használat során adódik. Szinte várom az alkalmat, hogy kinyithassam a Sharpom valamelyik ajtaját a 4 közül és betehessek, kivehessek valamit. Élvezettel törölgetem a polcokat és a külsejét is. Nekünk - feleségemnek is - ez a hűtőszekrény örömet okoz, tehát nem pazarlás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
farkas-j
őstag
válasz blattida #50752 üzenetére
Azt bírom, hogy azok fikázzák a Beko-t leginkább akiknek sosem volt egyetlen Beko gépe sem. Már többször írtam, hogy 3,5 éve van Beko mosó és mosogatógépünk is, és teljesen elégedettek vagyunk velük! A háromszor drágább mosógép vagy mosogatógép sem mos tisztábbra mint ezek és még szolgáltatásban sem találtam olyan konkurens gépet, ami valóban többet adna mint amire a Beko gépeink képesek ill. amire szükségünk van. Nekem a kinézetükkel sincs bajom. Az Opelünknél is tisztában vagyok vele, hogy nem olyan "finoman kidolgozott" mint egy háromszor vagy ötször annyiba kerülő felső osztály, viszont nekem tetszik és ebbe is benne van minden szükséges tartozék amire szükségem van pl. klíma, ülés és kormányfűtés, tempomat, tolatóradar kamerával stb. stb. A lényeg, hogy kényelmesen és megbízhatóan ez is elvisz az úti célomhoz.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BBéci
legenda
válasz blattida #50729 üzenetére
Kinézetre, tapintásra rémesen egyszerű (silányat, gagyit akartam írni, de finomítottam rajta) az összes Beko, amivel eddig találkoztam. Ez független attól, hogy miként hűt vagy mos. Igazából az ár sem indokolja, hogy valaki azt válassza, mert nem számottevően olcsóbb.
Autóból nekem csak Skodára tellett (4 Passat után), egyértelműen látható, érezhető a különbség, pláne Mercedesekkel összevetve. Elismerem, nem bizonygatom, hogy márpedig egy szinten vannak, mert az részemről balgaság lenne. Ugyanúgy, mintha azt állítanám, hogy a Beko van annyira jó, mint az Electrolux, Bosch, LG, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
qqzs
őstag
válasz blattida #50539 üzenetére
En semmit nem dicsertem, mivel nincs tapasztalatom. Tenyeket irtam le amiket ti ketten valami zsigeri self/auto cleaning undorbol egybol levelemenyeztek. Meg nem lattal kozelrol bosch autocleaninges megoldast addig elkepzeleseken alapszik amit irsz es tenykent allitod, meg egy szerintemet sem olvastam toled. A bosch sem hulye hogy a szoszoket a levego utjaba gyujtse. Eleg kezdetleges kepzeloerore vall hogy ezt HISZED. A cegek meg nem hasznaljak ezt altalanosan mert nem is csinaljak a boschon es lg kivul meg nem talalkoztam self cleaningel tehat ez is csusztatas.
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz blattida #50536 üzenetére
Ja neked meg nem ugy kene eloadni mint akinek tapasztalata van a temaban. Egy kerdessel ezelott azt se tudtad hogy ez kulonbozo most meg mar azt is hogy milyen karos. Jo a kepzeloerod, hogy ezt mind tapasztalatok es a rendszer ismerete nelku igy megallapitottad
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz blattida #50534 üzenetére
Nem igy van! De jo lenne ha olyanrol amirol csak elkepzelesetek van, nem tenykent nyilatkoznatok, mert masokat megzavarhat.
A Self cleaning a hocserelo szurt kondenzvizes atmosasa, az Auto cleaning meg a szoszgyujtes atrakasa alulra kb havi egy uritessel. Mindkettot elnevezest a Bosch hasznalja.Eladó: GTS450
-
Zeki
nagyúr
válasz blattida #50317 üzenetére
Ezért nem számottevő a topik tapasztalat. A szervizek talán okosabbak. Mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk megírni.
Samsung porszívót ne. Panasonic mosógépet ne. Beko mosógépet ne.
Másnak meg más. Hiszen két egymás mellett álló bedobozolt gép sem ugyanakkor fog elromlani. És ha nem széria hibás, más lesz a bajuk. A beszállítói minőség is hullámzik. -
asdf_
veterán
válasz blattida #50317 üzenetére
Fogyved topikban volt epp nemreg, garis Indesit huto meghalt, 2.5 het alatt -a markaszerviz tobbszori telefonos zaklatas ellenere- a helyileg illetekes, markaszerviz altal megbiztott szerelo meg csak addig sem jutott el, hogy visszahivja, es megegyezzenek egy datumban, hogy mikor megy ki hozza (mint kiderult, egyedul visz egy k. nagy teruletet). Utana bement a vasarlas helyere asztalt verni (leven veluk szerzodesben all, ellentetben a szervizzel), ott meg belement vagy egy het a tortenetbe, azaz 3.5 het alatt nemhogy megjavitva nem lett a keszulek, hanem meg csak a szerelo sem latta, a hibaja sem lett megallapitva.
Szoval minden markahoz van remtortenet szerintem. -
mzso
veterán
válasz blattida #49184 üzenetére
Oké, hogy a csapágyak könnyebben hozzáférhetőek, viszont ragasztva vannak a csavaros kötés helyett, ergo túl sokat nem ér a gyakorlatban ez az "előny".
Az meg hogy? Hogy néz az ki? Én amit láttam (képeken) ott csak az üst két oldalán fel volt csavarozva.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz blattida #49124 üzenetére
Most komolyan blattida már megint minden sz..ba belekötsz? Hol írtam én, hogy ez motorfüggő, ráadásul.... "az 1200-as centrit csak inverteresen teszik elérhetővé...ami amúgy gusztustalan húzás" ez van, egyéb érdemi segítség és építő jellegű hozzászólás a témaindító hozzászóláshoz?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
arcitec
addikt
válasz blattida #48136 üzenetére
Nem akarok különösebben belemenni, de ahogy látom erőlködés részedről a téma semmi több. A Daikin nem a saját gyárában gyártatott,hanem egy másik céggel úgymond kínai céggel.Látod ezt is rosszul tudtad .... 1milla fölött meg már adhat bárki minőségi cuccot. A Miele nem ad kvázi "kommersz" és "kommersz" árú termékeket. Fényezheted a Liebherr céget itt a végtelenségig,nekem ugyan nem. Egyébként is én csak az átmatricázott "jelentésre" reagáltam. No meg arra amit eddig a nagy Liebherr minőségről hallottam és nem Miele néven. Ez talán világos vagy nem? Részemről ennyi mert nincs és nem is lesz Liebherr.
Így legalább nem kell segget verdesni a földhöz. Bár ha minden eszköz ami lehetne Miele lenne,akkor talán, de azt is csak képletesen....[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz blattida #48136 üzenetére
Verdesném a hátsó felemet a földhöz, ha Liebherr hűtőgépem lenne, de amelyik alternatívája a Sharpomnak, az minimum 1,2 millió Ft, a rozsdamentes burkolatú 300000-rel több. Kizárt, hogy megérjen annyit.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz blattida #48132 üzenetére
Azért az talán nem minden és nem ugyan az. A Miele akkor sem Liebherr. Nem kell ferdíteni, mert max többet TE sem tudsz, hogy a háttérben mi van.(Az tuti más minőséget kérnek ,követelnek,előírnak, akkor is). pl a Daikin is egy időben talán gyártatott Kínában,akkor az most kínai? Na ügye, hogy nem. Olyat és úgy kell leírni, hogy ne legyen félrevezető.
És igen ezerszer vennék Miele terméket, mint Liebherr terméket, csak vissza kell olvasni,nem egy egyértelműen pozitív gyártó és szervizelés..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Quartz51
tag
válasz blattida #48057 üzenetére
Elfogadom, de finoman szólva a tájékoztatásod nem teljes körű. Ezt nem a forgalmazó adja, hanem az angoloknál futó korlátozott idejű Miele promóció része, és 19 mosógépen kívül másra nem vonatkozik. Európában máshol pillanatnyilag nincs ilyen.
Ugye ebbe kötöttem bele: "A legtöbb országban, ahol forgalmaznak miele-t, nagyrészt öt év garancia van."
Ha szerinted ez a mondat a fentieket jelenti, akkor én kérek elnézést, és sürgősen beiratkozom egy magyar nyelvtanfolyamra -
Elemental
addikt
válasz blattida #47947 üzenetére
Mondjuk ez megint pénz kérdés, (plusz rigolya), de ha nekem nem telne új miele gépre, tuti nem vennék használtan. Eleve semmiből sem szeretek használtat venni, de hogy más sp.rmás, taknyos, szarospelenkás mosógépét használjam, még a hideg is kiráz. A használt mosogatógép is ilyen. Inkább veszek egy új bekót, mint egy használt miele-t.
-
-
BBéci
legenda
válasz blattida #47928 üzenetére
Aki inkább vesz 3 évente valami vackot ahelyett, hogy egyből a csúcsminőséget választaná, az ... Nem írom le, nehogy sértődés legyen belőle.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
peppe79
senior tag
válasz blattida #47855 üzenetére
Az osakai gyár elvileg idén bezár, a hűtőgépek a jövőben Thaiföldön készülnek.
https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Sharp-pulls-plug-on-appliance-production-in-Japan
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz blattida #47418 üzenetére
Még most sem értem miért kellene biztatni bárkit is arra, hogy egy új korábban 90.-120. ezres készüléket 5-6 éves korában megéri megjavítani 50 ezer forintért. A Fentebb hozzászóló prémium gépe nyilván más kategória.
A másik dolog meg megint a személyeskedés. Tudod világ ilyen és nem szeretek széllel szemben hugyozni! Megint utálom és nem is fogok példabeszédekbe, ezt csinálom azt csinálom, hogy jaj szegény Földecskét megmentsem a csúnya gonosz emberektől témába belemenni. Azzal meg végképp utálok példálózni, hogy végzettségemből és munkámból (ami nem vegyész, de elég közel áll hozzá) fakadóan a legtöbb ilyen facebook vagdalkozó önjelölt környezetvédőket (nem rád értem, de sejted kik lehetnek ), és itteni topik lakót ebben a témában szakmailag eléggé kenterbe verek. Talán ha háromszor említettem meg ezt itt a fórumon, nem is szándékozom lobogtatni, nem ezért vagyunk itt!
"in medias res"
-
sfefe
addikt
válasz blattida #47413 üzenetére
Nekunk is baja van most a mosogatogepnek ( indulna a mosogatas indul is a szivattyu az elejen de sipolassal meg is all ) holnap jon szerelo megnezni mi baja lehet. De En is inkabb megjavittatnam mint vegyek ujat. ( mondjuk en azert mert 200k volt 8 eve es nem szivessen dobnam ki, 50k-s javitast meg bevallalnek erte, aeg 99009 mop )
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
BBéci
legenda
válasz blattida #46815 üzenetére
Ezt írtam én ("A teljesítmény mértékegysége watt, a jele W.") és mások is, nem értem, mi a probléma? Te viszont a cikkben nagy kezdőbetűvel, Watt-nak írtad.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz blattida #46440 üzenetére
Ebből az következik, hogy a dizájnt kivéve az elsőtől az utolsó csavarig megegyező készüléket árulnak AEG és Electrolux néven, csak az ár különböző?
AEG-ből találtam 1600-as centrifugásat, Electroluxból nem. Valami csak más belül.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz blattida #46324 üzenetére
Látom a 2. mondatomat már nem sikerült elolvasni. De akkor leírom neked ide is: mindegy melyiket veszed, ha beszarik jó eséllyes szopni fogsz. Ez van, meg az íma.
Mondjuk annyiban jobb talán az eluxnál a helyzet, hogy azt nálunk gyártják, persze, ha a szerelő nyaral éppen, akkor ez nem sokat segít.
Ezért nem szoktam olyan eszközt venni, aminek nincsen magyarországi szervízhálózata, mert aztán indul az európai alkatrészlottó. De persze mindenki azt vesz, amit akar, én csak megjegyeztem. Peace!
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
lacibacsi
addikt
válasz blattida #45403 üzenetére
Köszönöm! Már majdnem megvettem (és lehet, hogy még meg is fogom venni), de egy kicsit tovább törtem a fejem, hogy mi is lenne nekem jó...
Rátaláltam erre a BOSCH készülékre. A minimális elvárásaimnak megfelel és mégiscsak BOSCH. vagy valami oka, hogy "csak" ennyibe kerül? Drágább, mint a Beko, de a BOSCH név nekem jobban cseng... Jól gondolom?
(#45393) ribarszki: Sajnos LG-ben, az a DD gép, ami még tetszene is, nem kapható a csere-programban...
[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
hcs57
addikt
válasz blattida #45363 üzenetére
Gyakorlatilag beszéltem hűtőgép szerelőkkel, ők ajánlották a Samsung hűtőt, mondva, a boltban fogy, de javítani nem sokat jelentenek be... több éve hibátlanul hűt.
Te honnan vetted ezeket? Saját tapasztalat, vagy csak úgy általánosságban beszélsz?
A valóságban már sok éve az egyik leggyakoribb hiba hűtőknél a hűtőközeg szivárgása, amit szerinted nem a kevesebb és gyatrább anyaghasználat (nulla túlméretezés) meg a nem túl alapos emberi munka miatt van. Minőségi probléma sok van, egyre több, a gépek nagy része a garancia lejártáig működik, majd nem sokkal utána meghibásodik vagy meghal, ez is statisztikai tény.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz blattida #45356 üzenetére
Háztartási gépeket nem csak itthon gyártanak, nyilván a törökök sem a minőségükről híresek.
Nekem Samsung no frost hűtőm van, nem tűnt felületes tervezésűnek, trehány szerelésűnek.
A termék piacképességét a minőség nagyban befolyásolja, a sok selejtes termékről ma már véleményt írnak, a vásárlók elfordulnak a rossz terméktől.
A véleményeket tudni kell szűrni, sokszor a hozzá nem értés igyekszik negatívan beállítani valamit, olyanokat állítva, ami lehetetlen. Pl. az A+++ hűtőben uralkodó nyomás miatt nem lehet vékonyabb falú csövet hanyag forrasztással összerakni, hisz így már a gyártó szalagon sem fog hűteni kellőképpen..Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz blattida #45351 üzenetére
Nem... a nyomás növelésével lesz a hűtés kevésbé energia igényes. Ehhez nyomásállóbb rendszer kell. A gyártási technológia sokat fejlődött mindenütt. Pl. a Skoda 105 esetében 35 ezernél már hüvelygarnitúrát cseréltünk, mert annyira ette az olajat, a mostani Suzuki 200 ezer fölött egyáltalán nem eszi.
A sorozatgyártásnál sok apró tényező van, ezt most ne kezdjük el itt vitatni, a témára automatizálási mérnökként van némi rálátásom..Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
asdf_
veterán
válasz blattida #45242 üzenetére
Telefonért 100 ezer sem sok, pedig az elektronika, óriási haszonnal, egy 40 ezres porszívó ellenben már drága.
Igen, de nezheted ugy is, hogy a telefont fel nap alatt tobbet (es tobb dologra) hasznalod, mint a porszivot egy het alatt. Ha a telefon kidoglik alolad, mar az elso nap halal es para van, a porszivot meg leszarod, ha a harmadik heten mesz el ujat venni, akkor sem tortent semmi No meg mint irtak felettem ,a telefon nem csak hasznalati targy, hanem
drog iselmenyt is ad.[ Szerkesztve ]
-
-
Draken
őstag
-
Fandango
veterán
válasz blattida #44636 üzenetére
Tetőtéri lakás, így a fürdőben nincs elég hely magasságilag azon az oldalon ahol elfér a gép. Máshova meg nem tudom rakni.
Azt mondjuk nem tudtam megállapítani, hogy ez kondenzációs vagy hőszivattyús, ezt miből lehet eldönteni? Mert én egyértelműen nem láttam leírva, vagy csak nem voltam elég figyelmes?
Miért tart dupla ideig a szárítás? Illetve a szárító 8 kilós kapacitása az nem elég nagy? Mert ahogy nézegettem a gépeket, ez elég magas érték a többi géphez viszonyítva.
Meg a szöszgyűjtés az miért nem lehetséges, vagy eleve nem megoldható kombi gépnél csak sima szárítónál?
Zeki: köszi az ajánlást, de szeretnék 300k alatt maradni, de ha máshogy nem megy akkor valahogy belepréseljük a keretbe, de a párom már az LG-től is frászt kapott, amikor meglátta az árát.
-
törölt tag
válasz blattida #44627 üzenetére
A lecserélés ott bukott el, hogy nálunk csak a hétfő jó ilyesmire, mert ezen a napon (pl ma) vagyunk itthon mindannyian.
A hűtőcsere egy komolyabb megmozdulás lett volna, átpakolással, cipekedéssel együtt. Ezért egy, ha jól emlékszem, január közepe körüli hétfőre, meg is rendeltük a kiszemelt új jövevényt.Előző péntek délután kaptunk egy smst, olyan 5 óra magasságában, hogy nem fog jönni a hűtő, csak kedden.
Hoppsz, az nekünk nem jó, senki nem lesz itthon. Gyorsan hívom az áruházat, ők nem tudnak segíteni, a szállítót hívjuk, a hűtő náluk van a raktárban.
Hívjuk őket, senki nem veszi fel, műszak rég lejárt, legközelebb hétfőn lesznek elérhetőek.
Hja mondom, akkor most kész tények elé lettem állítva? Jó, akkor játszunk így.
Kedden megérkeznek, reggel 7 magasságban verik az ajtót, hogy megjött a hűtő. Kiballagtam pizsamában, hálósipkában, és közöltem, hogy a mai nap nekünk nem jó, tegnapra volt megbeszélve. Elnézést kértek a kellemetlenségért, visszaültek a teherautóba, majd elhajtottak.
Annyit mondtak, hogy hívjam az irodát új időpontért.
Hívtam őket, de azt mondták, nem tudnak új időpontot adni addig, amíg vissza nem érkezik a hűtő. De keresni fognak.
Csütörtök magasságában, visszaérkezett az elutalt pénz. Senki nem keresett. Átgondoltuk, és úgy döntöttünk, hogy akkor marad még.Egyébként, egy HiSense lett volna az új jövevény, 90cm-es szélességgel. Volt Beko is a repertoárban, és ha a HS nincs leárazva kb 50%-al, akkor Beko lett volna ismét.
Lehet, hogy a Bekonk szelleme nem engedte, hogy holmi jöttment Hisensek itt átvegyék a hatalmat. És igen, így lett meg, kicsit később a Dyson.Csúnya szegénykém, ez igaz, de maradéktalanul és hiba nélkül funkcionál. Kicsit zajos, kicsit szörcsög, meg a kopások a fogó résznél pont úgy néznek ki, mintha retkes lenne. Nem csak fényképen, hanem valóságban is, közvetlen közelről. Mondtam is asszonynak anno, mikor először észleltem, hogy ez mitől lett ennyire retkes? Mintha valaki koszos kézzel nyitogatta volna.
Azt mondta, hogy az nem retek rajta, hanem kopás. Próbálta letisztítani, de csak nagyobb lett Nem hittem el. Akármilyen közelről néztem, az kosznak látszott. Rámentem, elkezdtem dörzsölni, és tényleg nem kosz Csak rontottam vele a helyzeten. -
BBéci
legenda
válasz blattida #44618 üzenetére
Mindannyian a szubjektív véleményünket írjuk le.
Ha valami annyira nem szimpatikus a boltban, hogy többé hozzáérni sem akarok, akkor az biztosan nem fogom megvenni csak azért, hogy megtudjam, mennyire jó, vagy rossz. Ha egy nő számomra cseppet sem vonzó, akkor nem fogok neki hetekig udvarolni azért, hogy megtudjam, milyen az ágyban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz blattida #44578 üzenetére
Nem használtam és nem is fogok, inkább teknőben mosnék, ha nem létezne féltucatnyi olyan másik, amik megtekintve, megtapogatva egyértelműen minőséget sugároznak.
Nyitogattam a hűtőszekrények ajtajait, 20-ból kettőnek szorult, nyikorgott a zsanérja, mindkettőn a Beko név virított. Mosógépeiké nehezen záródott és nyílt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz blattida #44576 üzenetére
Boscht a kiemelkedő minősége miatt veszik meg, Bekót az 5 év garancia miatt. Erős túlzással: inkább teknőben mosnék, mint Beko gépel. Ez természetesen abszolút szubjektív vélemény és álláspont.
-
BBéci
legenda
válasz blattida #44425 üzenetére
Nem szeretek kopottat venni még jeans-ből sem, de a szóban forgó Brax egy Ultralight volt, a hordás előtti első mosás után vasaltam éppen. [link]
-
törölt tag
válasz blattida #44064 üzenetére
"Nem érdekel", akkor miért jársz ide is, ez nem érthető. Ezt írtad: "Mivel az összes ipari hulladék " akkor mit érdekel hogy mások mi beszélnek róluk?
Köszi, amúgy teljesen jó minősítést írtál magadról, tetszik az egész, csak máskor magadnak kell címezni. De, áruld már el, hogy mennyi közöd van mások tevékenységéhez, azonkívül, hogy semmi(0,00 pontosan!)? Pedig ez nem jó ám...amit itt képzelsz, az nem is jó. Itt a termékekről lehet beszélni, a jelenlévő személyekhez nulla közöd van, ezt ne feledd. Se minősíteni, se felelősségre vonni nincs jogod, de ezt megint nem tudtad. Hagyjuk már..., hát mégse hagyod abba.
-
törölt tag
válasz blattida #44060 üzenetére
Aki szerint az "összes"
ipari hulladék, az minek látogatja ezeknek a gépeknek a fórumait! Érti valaki?Nemcsak a garancia, hanem a szerviz és alkatrészháttér is fontos, de nagyon.
Ezt a szokásos általánosítást már senki nem eszi meg tőled, az a helyzet, mert nagyon régi és elavult szöveg, vannak a ht. gépek között jobbak és rosszabbak. A te tapasztalataidat jó lenne ezekről a márkákról látni már egyszer, nem csak ezeket a summás leszólásokat. Ha olyat nem tudsz felmutatni, akkor meg...semmi értelme ismételgetni. Ez nem segítség a kérdezőknek. Márpedig azért van ez a fórum. Hagyjuk már...? Hát akkor hagyd, ha már biztatod magad.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz blattida #44060 üzenetére
Én nem a márka miatt vettem meg, hanem ezekben van elérhető áron az a funkció meg, ami érdekelt. Néztem én Bekokat, Boscht, Neff-et, AEG-t, még Gorenje-t is. Neff/Bosch-ban lehet találtam volna olyat, de akkor csak a sütő lett volna annyi, mint most mind a három. Aztán lehet csak a marketing vett meg
Az, hogy ipari hulladék-e... Hulladék pénzért csak ennyit adnak. Ez valahol szomorú, de ebbe felesleges belemenni."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Grande Ale
őstag
válasz blattida #43506 üzenetére
Mi majd egy évig használtuk a miele kétfázisú mosószerét, hidd el, jobb mint bármi más. Semmi folt, tök jó illat, akár fehér, akár színes ruháknál. Csak a ruha színét kellett kiválasztani, ennek megfelelően adagol.
Viszont azt aláírom, hogy drága, mi is átálltunk arielre. -
titán
válasz blattida #42943 üzenetére
a minőség meg a tartósság meg a tudás (pld praktikum)
Ezek miatt írtam példának egy ár/érték arányban szerintem megfelelő gépet. De már te vagy a negyedik, aki nem konkrét előnyökkel jön, hanem támad és személyeskedik. Vicc amit itt csináltok. Témát lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz blattida #42571 üzenetére
Köszi, gondolhattam volna! Akkor az összes ilyen gép meglehetősen lutri, mert bármikor jöhet egy hirtelen nagyobb terhelés véletlenül is; és persze célszerű akkor már egy nagyobb teljesítményűt nézni, talán az tovább tart.
Wow, talán nem is láttam még Krisna-tudatút itt a Prohardveren! Nem szeretem a vallásokat úgy általában, de a hinduizmust alapvetően csodálatosnak tartom, számomra a legszimpatikusabb hitrendszer, a Bhagavad-gíta pedig annyira nagyszerű szerintem, hogy kötelezővé tenném középiskolákban. Gondolkodásra ösztönöz.
-
titán
válasz blattida #42485 üzenetére
Nem kötekszem. Írtam, hogy cserélhetőek az alkatrészek, erre te állítottál valamit, amit szokás szerint semmivel nem tudsz megtámasztani, csak üres mesével.
Ha a mielén is gyakran elromlanak a kapcsolók/elektronikák és még drágább is az alkatrész, a gép maga pedig többszöröse, akkor miért vagyok beljebb velük? Azt hogy az utángyártott hozzá tartósabb, mint másik gépekhez honnan szeded? Lefogadom, hogy erre sincs semmi értelmes infó.
-
julius666
addikt
válasz blattida #42485 üzenetére
viszont sokkal tartósabbak
Ez azért [citation needed] erősen, főleg az utángyártott alkatrészekre.
csak nem mindig éri meg a szervizelés
Miele gépeknél is az a baj, hogy saját kezdő árukhoz képest lehet megéri őket javíttatni, de ha belegondolsz abba, hogy amúgy ha elpasszolod inkább és veszel új low-end cuccot (ami hiába gagyibb, vonalkódos alsókat ugyanúgy elmossa), lehet jobban jársz és évekre be vagy garival biztosítva megint.
Akkor meg már miért vernéd el alapból a pénzed a Mielére.
-
titán
válasz blattida #42468 üzenetére
Elhiszem, hogy tudod miből épül fel egy mosógép (bár ebben sem vagyok biztos, de ezen nem akadok fenn). Viszont ha nincs ezekről konkrét tapasztalatod, se szerelés, se használat folytán, akkor mi alapján állítod, hogy néhány évente és drágán szükséges őket javítani? Semmi alapján, hablaty megint. Vagy google, keresd meg ugye?
a gyakran problémás kapcsolók, elektronikák költségét,
De ez mindegyiken problémás akkor nem? A mielebe mennyibe kerül ez a problémás kapcsoló/elektronika?
Érdekes ezt meg átugrottad.
Ez egy fórum, nem egy óvoda.
Így van, nem ártana kicsit ezen elgondolkodnod. Persze a te dolgod.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz blattida #42455 üzenetére
Ezt hozta nekünk az új évezred: a technológiai fejlődés, és a kivitelezés egymással fordítottan arányos lett. A 2000-es évek előtt az nem csak a drága mosógépek kiváltsága volt, hogy tisztességes minőségben készüljenek. Az okait meg ugye tudjuk, hogy mindez miért változott meg. Az 1998-as Bosch mosógépünkben (ami egy belépő szintű modell volt), közel 2 évtizedes használat után a lengéscsillapítót kellett csak cserélni, meg a szénkefét.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...