Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nebulo5

senior tag

válasz migabi24 #259 üzenetére

Amennyire visszaemlékszem, az általad linkelt CuAg II kábel már egy kicsit tovább fejlesztett (csinosított?) változat. Meg kellene keresni róla az "irodalmat", mert nem vagyok 100%-ban biztos benne. Csak azért rémlik így, mert akkoriban (mikor megjelent ez a változat) gondolkodtam róla, hogy talán érdemes lenne Ákossal felvenni a kapcsolatot a kábelem "optikai tuningolása" érdekében. De aztán elmaradt ez a szándék... Egyébként sem olyan típus vagyok, akit egy komponens csilli - villi állapota tud meggyőzni róla, hogy az hangügyileg is bizonyára jobb lehet. Valahol megvan a kábellel együtt kapott A4-es "minősítési bizonylat" is, ami szintén teljesen semmitmondó számomra. :) Számomra a mindenkori lényeg, hogy ízlésemnek/elvárásomnak megfelelően teljesítsen egy - egy komponens a rendszeremben, az optikai/esztétikai benyomása csupán egy többed-rangú tényező.
    Erről egy példa:
    Néhány éve sikerült igen - igen baráti áron beszereznem az AQ GO4 2x2,5 m-es hangfalkábel párost! Hiányzott róla a külső borítása (kígyóbőr). Akkoriban gyakran lehetett olvasni róla, hogy az AQ termékeit hamisítják. Remek a kapcsolatom a KáCsa Kft Laci bácsijával, kíváncsiságból bevittem hozzájuk, véleményezni szíveskedjenek már, nem-e egy "hamisítványba" botlottam bele? Összehasonlította a csévén (dobon) lévő méterre vásárolható GO4 kábellel és azt mondta, jó esélyjel eredeti a kábel. (nem mintha meg akartam volna válni a kábeltől, ha esetleg hamisítvány). Azonnal meg is nyugtatott, hogy a náluk méterre mért kábelt, az esetek 40 - 45 %-ban eleve kérik, hogy szerelés előtt távolítsák el róla a kígyóbőrt. Állítólag negatívan hat a kábel tolmácsolta hangminőségre. A kollégámnak is annyira tetszett a GO4 okozta változás, hogy rövid időn belül vett egy szintén 2,5 m-es kábelpárt, ugyanolyan dugókkal felszerelten, mint amilyen az enyémen volt. Nosza! Remek alkalom kínálkozott a tesztelésre! Igen alaposan tudtuk tesztelni őket úgy nálam, mint az ő rendszerében. Igaz, egyáltalán nem volt kardinális különbség a két kábel között, de mindkét rendszernél simán kihallható volt a differencia a "kopasz" kábel javára.
    Közben találtam egy régit: [link]

Új hozzászólás Aktív témák