Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • nebulo5

  senior tag

  Üdv "Kábelbarátok"!
  Örömmel vettem tudomásul, hogy nyílt egy ilyen topik! A hifi és házimozis topikokat évek óta, már csak olvasom. Nem tartom érdemesnek, hogy bármilyen okból hozzászóljak.
  Igaz, 1,5 - 2 éve már csak zenét hallgatok (már amikor időm van rá), de előtte néhány évet intenzíven (a "jobb" hang keresés ürügyével) számos kábelt sikerült kipróbálni, tesztelni. Úgy tűnik, sikerült az anyagi lehetőségek szabta keretemen belül megtalálni a "legjobb" kábeleket, de mivel alapból kíváncsi természetű vagyok a témát illetően, rendszeresen fogom olvasni ezt a topikot (is)!
  Talán érdemes lenne eltűnődni egy olyan, közösen elfogadható, hozzáállási formán (rögtön az elején), hogy ha betéved ide egy - a "másik" topikból- kábelnácinak minősülő emberke, a "beszólásait" hagyjuk komment nélkül! Így elkerülhetnénk a topik elslamposodását (talán).
  (bocsi a megfogalmazásért, de munkaidőben vagyok, dolgoznom is kell(ene).

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz migabi24 #190 üzenetére

  A legnagyobb probléma egy - egy kábel "kiválasztásakor", hogy egyik rendszerbe iktatva akár könnyen kihallható változást eredményez (hogy ki mit hall és az tetszik-e neki, az erősen egyéni ízlés dolga), míg egy másik rendszerben (legyen az akár hasonló qualitású) szinte észrevehetetlen ugyanannak a kábelnek a jelenléte. Esetemben egy ValhallA táp kábelről tudnék beszélni. A gyártójának topikját rendszeresen olvasgatom a mai napon is, de az árait megtudva, csak a kíváncsiság táplálta az érdeklődésemet. Aztán, sikerült egy teljesen véletlen folytán, igen kedvező áron hozzájutnom egy általa gyártott (újonnan akkoriban 40 - 45 ezer) tápkábelhez. (szándékosan nem írom a típusát, mert már nem emlékszem rá, most éppen melóban vagyok, nem tudom megnézni) Alig vártam, hogy a semmipláne sztereo erősítőm popsijába dugjam! Annyira jótékony volt a hatása, hogy első gondolatom az volt, talán a sok dicsérő post-ok hatására elkapott a placebo szindróma! De aztán, ahogy múltak a napok, egyre biztosabb voltam benne, semmi placebo nincs a dologban, mert ahányszor visszacseréltem a régebben használatos (Furutech) kábelre, mindig hiányérzetem támadt. Nagy örömmel dicsértem egyik fórumtársunknak is, akivel sikerült összehozni egy hallgatózást. Azután, néhány hónapra rá, meghívott hozzá, egy hallgatózásra! Akkor éppen volt nála tesztelésen néhány LessLoss tápkábel.
  A hallgatózást a LessLoss kábelekkel kezdtük, majd miután a fülünk hozzáállt a kellemes hangtérhez, bekötötte a ValhallA-t ! Jó lenne, ha most tudnám szó szerint idézni a véleményét, ami alig 1 - 2 perces hallgatózás után alakult ki nála, de valami hasonló volt: ..."erről meg nincs mit beszélni, egyértelműen jobb"...
  Hízott is a májam rendesen, ráadásul az akkori rendszere bőven jobb minőséget prezentált, mint az enyém.
  Alig egy hét után, nagy örömmel vittem el egy másik barátomhoz a tápkábelt, akivel a mai napig is szinte heti gyakorisággal járunk össze zenét hallgatni, vagy nálam, vagy őnála. Mondhatni, közös "munkánk" gyümölcse az én illetve az ö rendszere. És őnála igen nagy csalódás ért, a tápkábel nem hozta a várt hatását!
  Elnézést a bő lére eresztett szövegelésért, csupán annyi lényeget szerettem volna elmondani, hogy nagyon rendszerfüggő egy - egy kábel hatása. A ValhallA kábelt a mai napig használom, azóta volt már nálam több, jónak ítélt tápkábel is, de ár/érték arányát tekintve, egyik alkalommal sem fordult meg fejemben a csere gondolata.

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz fehér_ember #201 üzenetére

  Ugyan, nem most értem haza a "melóból", de csak most sikerült időt szakítani rá, hogy megnézzem a napokkal ezelőtt általam említett WalhallA tápkábel típusát! Egy Valhalla CuAgII 1,2 m-esröl van szó! Elnézést a "kényelmes" hozzáállásomért!

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz migabi24 #256 üzenetére

  Beismerem, azt a fehér (nagyon mezeinek tűnő) villásdugót sikerült kicserélnem egy aránylag középkategóriásnak mondható Furutech villára, majd később egy Oyaid (eredeti) villára. De semmi olyan definiálhatóan jótékony változást nem okoztak, ami a végleges megtartásukért kiáltott volna. Így, visszakerült az "eredeti" villa a kábelre. Persze, könnyen előfordulhat, jó irányba történik az általam elgondolt "fejlesztés", ha lenne olyan erősítőm, amely érzékenyen reagálna egy ilyen cserére (is). :)

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz migabi24 #259 üzenetére

  Amennyire visszaemlékszem, az általad linkelt CuAg II kábel már egy kicsit tovább fejlesztett (csinosított?) változat. Meg kellene keresni róla az "irodalmat", mert nem vagyok 100%-ban biztos benne. Csak azért rémlik így, mert akkoriban (mikor megjelent ez a változat) gondolkodtam róla, hogy talán érdemes lenne Ákossal felvenni a kapcsolatot a kábelem "optikai tuningolása" érdekében. De aztán elmaradt ez a szándék... Egyébként sem olyan típus vagyok, akit egy komponens csilli - villi állapota tud meggyőzni róla, hogy az hangügyileg is bizonyára jobb lehet. Valahol megvan a kábellel együtt kapott A4-es "minősítési bizonylat" is, ami szintén teljesen semmitmondó számomra. :) Számomra a mindenkori lényeg, hogy ízlésemnek/elvárásomnak megfelelően teljesítsen egy - egy komponens a rendszeremben, az optikai/esztétikai benyomása csupán egy többed-rangú tényező.
  Erről egy példa:
  Néhány éve sikerült igen - igen baráti áron beszereznem az AQ GO4 2x2,5 m-es hangfalkábel párost! Hiányzott róla a külső borítása (kígyóbőr). Akkoriban gyakran lehetett olvasni róla, hogy az AQ termékeit hamisítják. Remek a kapcsolatom a KáCsa Kft Laci bácsijával, kíváncsiságból bevittem hozzájuk, véleményezni szíveskedjenek már, nem-e egy "hamisítványba" botlottam bele? Összehasonlította a csévén (dobon) lévő méterre vásárolható GO4 kábellel és azt mondta, jó esélyjel eredeti a kábel. (nem mintha meg akartam volna válni a kábeltől, ha esetleg hamisítvány). Azonnal meg is nyugtatott, hogy a náluk méterre mért kábelt, az esetek 40 - 45 %-ban eleve kérik, hogy szerelés előtt távolítsák el róla a kígyóbőrt. Állítólag negatívan hat a kábel tolmácsolta hangminőségre. A kollégámnak is annyira tetszett a GO4 okozta változás, hogy rövid időn belül vett egy szintén 2,5 m-es kábelpárt, ugyanolyan dugókkal felszerelten, mint amilyen az enyémen volt. Nosza! Remek alkalom kínálkozott a tesztelésre! Igen alaposan tudtuk tesztelni őket úgy nálam, mint az ő rendszerében. Igaz, egyáltalán nem volt kardinális különbség a két kábel között, de mindkét rendszernél simán kihallható volt a differencia a "kopasz" kábel javára.
  Közben találtam egy régit: [link]

  [ Szerkesztve ]

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz nebulo5 #260 üzenetére

  Itt pedig: beszélnek a régi - új változatról: [link]

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz fehér_ember #316 üzenetére

  " másfeles tömör aluvezetékek; vagy egyáltalán nincs védőföld, vagy ha van is, akkor szerintem a nullára vannak kötve. Szóval ekkora a káosz."
  Már 5. éve igen hasonló körülmények közé "kényszerültem delejforrás szempontjából. A beköltözésünk után szinte elsődleges prioritást élvezett az audio-video rendszerem összerakása/szerelése. Noha a helyiség alapterülete és lég köbmétere is változott, mégis sejteni véltem a kb. várható hangügyi eredményeket.
  Hááát... igen kellemetlenül csalódtam! A vártnál silányabb eredményt kaptam! Eléggé el voltam keseredve, az akusztikai körülményeket is próbáltam javítani, de sehogyan sem sikerült megközelíteni a korábbi (másik lakásban elért) zenei hangminőséget. Már-már kezdtem belenyugodni (jó sok kompromisszummal elfogadni) a körülmények diktálta eredményekbe, amikor is felkeltette figyelmemet néhány fórumon olvasva a "virtuális földről" és a téma családjába integrálható egyéb ketyerékről. Mivel a hobbym-ra szánható/fordítható anyagi forrásom (ami sosem volt sej de jó) maradt a korábbi színvonalon, így a neves gyártók által készített Vf termékek számításba sem jöhettek. Hazai garázsműhelyekben gyártott, a Vf. csoportba beerőszakolt termékek után kezdtem érdeklődni. Egy fórumtársam (akit személyesen is sok éve ismerek) által gyártott és mások által is méltányolt Vf. terméknévre keresztelt kütyüre esett a választásom, ami némi levelezés után elkerült hozzám "kipróbálás" címszó alatt. Bevallom, amíg a kütyüre vártam, még olyasmi is eszembe jutott, hogy mi lesz abban az esetben, ha mondjuk a VF. okoz egy féle (valamilyen) változást, amit kellően megfűszerezve a gyártó általi marketing szöveggel, pozitívumként társítok az esetleges placebó hatásommal, és megveszem? Kell énekem néhány tizest ismét áldozni a "jó hang" reményében?... Meglepetésem a "termék" tesztelése során többszörös volt! Egyrészt, elmaradt a várt marketing szöveg, másrészt a fórumtárs eleve úgy pakolta ki a cuccát, hogy bármi történjen is a próba során hangügyileg, nem kell azonnal döntenem. Marad nálam a Vf, és majd egy - két hét után visszaviszem, vagy odaadom az árát. De a legjobb meglepi az egészben, a Vf. által kifejtett változás volt! Olyannyira tetszett, hogy a beszélgetéssel és az általam unalomig ismert "teszt anyagaim" meghallgatása után, máris felrúgtam a spórolási projektemet, kifizettem a Vf. kütyü árát!
  Azóta is használom a rendszerembe iktatva, egy percre sem bántam meg a termékre kicsengetett vételárat!
  Ezzel a (ismét) bő lére eresztett irománnyal szeretném figyelmedbe ajánlani a "virtuális földnek" keresztelt terméket, aminek gyártóját egy másik audióval (is) foglalkozó fórumon megtalálhatsz. Tudtommal, a "kütyü" kipróbálhatósága saját rendszerben, továbbra sem jelent vételi szándékot a gyártójának. (aki mellesleg egy igen tapasztalt fülű, zeneszerető emberke is egyben)

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz Dorian #333 üzenetére

  Semmi gond a meggyőződéseddel!
  Legalább kiderült, pszichésen befolyásolható vagyok... :D

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz #21346560 #945 üzenetére

  Nem volt nehéz a régi kábel helyére beerőltetni az újat? :)

  Üdv: nebulo

 • nebulo5

  senior tag

  válasz BBéci #2325 üzenetére

  "Városi legenda, hogy a ezüst(özött) kábelek kiemelik a magastartományt.
  A kábelek passzív alkotóelemek, semmit nem tudnak hozzátenni a kapott jelhez, kizárólag elvenni tudnak belőle. A linkelt videó is azt bizonyítja, hogy az a fickó nagyon nem ért ahhoz, amiről magyaráz, egyértelműen hülyíti, félrevezeti a népet."
  Teljességében egyetértek a véleményeddel! Már néhányszor "ráakadtam" a manus szakmainak titulált vélemény nyilvánítására és a megfelelő kommunikációs készségén, és szereplési vágyán kívül nem sok pozitívumot lehet audio területen ráruházni!

  Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák