Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hash99
senior tag
Sziasztok! HDMI kábelre szeretnék javaslatot. EARC HDR 4k / 120 fps képes kellene. Próba gyanánt vettem egy equip mindenre is hitelesített hdmi kábelt (olcsó volt) de ez még a netflixes atmos hangot se volt képes továbbítani. Van egy kácsa kábelem azzal megy a hang pedig ez nem 48gps ha jól láttam olyat nem is árul a kácsa kb. ez a legjobb náluk ami nekem is van de ez csak 18gps. 50 ezret nem fogok adni 2 méter audioquest-ért ezért szeretnék kérni ajánlást valami értelmes árúra ami működik is. Előre is köszönöm.
-
hash99
senior tag
Ilyen [link]
Elvileg ez 4k/60-ig jó. 120 fps-t már nem viszi. Nincs vele amúgy bajom csak a htpc-m kábelét is cserélni szeretném mert az valami noname alap és szintén nem viszi át a terjedelmesebb hangokat ez a kácsa pedig az avr out tv in kábelem és mivel már nem mai gyerek gondoltam ezt is cserélem egy modernebbre ami 48gps adatátvitelt enged.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mozaart
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy mikro hifi: Philips MCM2300/12Viszont a vétele gyenge. Antennát hogyan kaphatna nincsen koaxiális kábel kimenete, csak egy FM Antenna fekete kábel ami csak véget ér.
Házi barkács is érdekel esetleg.
Kérdezem: kellene egy drót darab meg egy nagyon hosszú antenna kábel és minél magasabbra tenni? A Drótnak a végéről leszedem a borítást és a fémhuzalt a drótra rögzítem?Nagyon Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Mozaart
aktív tag
Köszi! Forrasztóm nincs sajnos, ebben az esetben jó az amit lejjebb is írtam?
"drót darab meg egy nagyon hosszú antenna kábel és minél magasabbra tenni? A Drótnak a végéről leszedem a borítást és a fémhuzalt a drótra rögzítem?"
Vagy ez nem működik?
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
csodacsoki
tag
Sziasztok, remelem jo helyen teszem fel a PC - TV - Soundbar Atmos kerdest:
Tehat a PC-t /Geforce 1070 HDMI 2.0b/ osszekotottem egy q70a Samsung TV-vel 4k 120hz-re kepes HDMI-vel. Ez a sima HDMI bemenetbe ment. A TV eARC-on keresztul egy Sonos Beam gen2 Soundbarra van kotve de a gondom az, hogy a PC-n lejatszott media megsem Atmosban szol csak Stereoban. A kepet probaltam duplazva is illetve kiterjesztve is bar nem tudom ez szamit e egyaltalan.
Esetleg tudtok segiteni mi lehet a problema? Elore is koszonom. -
BBéci
legenda
válasz csodacsoki #2060 üzenetére
Talán valaki tud segíteni, de nem ennek a topiknak a témakörébe tartozik a kérdésed.
Az általam ismert Samsung tévék a bemenő sokcsatornás hangot sztereóra butîtva adják ki, ezt elolvashatod a kezelési leírásában.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz csodacsoki #2062 üzenetére
Korábban nem említetted a Plex-et, így más a leányzó fekvése.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Most tervezek vásárolni egy Monitor Audio Bronze W10 mélynyomót az Extreme Audiotól. Milyen RCA használná ki szépen a tudását? AudioQuest Tower megfelelne, vagy túlárazott? Itt az EA-nál csak AudioQuest van, jó lenne, ha együtt tudnám rendelni a szubbal, de ha van jobb megoldás akkor ez nem probléma. -
-
draco31
veterán
Hello!
Tudom, hogy nem ideális amit írok-kérdezek, de így a legegyszerűbb megoldanom.
Szóval falusi környezet, műhelyben egy 2x20w-os Sharp mini hifi, ami a rádiójával szolgál minket.
Jelenleg 1db hangszóró van ott, 1 pedig kivezetve kb 30 méterrel odébb. Ez valami régi rézvezetékkel van megoldva, ha jól tudom olyan telefonkábelnek a szálai, amik annó az oszlopokon voltak. Talán 0.2mm-es lehet, de egy szál, nem pedig sodrott.
Illetve volt egy hangszóró még levezetve másik irányba kb 10 méterre a zöldséges veteményeshez. Oda viszont mindig tákolva volt a kábel, mert elégette az UV.
Okos fejjel gondoltam legyen minél olcsóbb a dolog, vettem 100 méteres telefonkábelt, (igen tudtam hogy milyen vékony) és és gondoltam leviszem a kiskert végér is egy plusz hangszóróval. Ez így nagyjából 50 méter. Na itt már nagyon kevés a vezeték, szinte elhalkul teljesen a hangszóró. De legalább nem volt drága, és tudom majd másra használni.
Kérdésem az lenne, ha vennék 2x0.5-ös vezetéket, akkor az elég lehetne keresztmetszet ügyileg? Vagy inkább 0.75-öst válasszak. Ez utóbbival jó a teljesítmény, tesztnek egy 50 méteres hosszabbítót vetettem be.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Plexicushio
senior tag
Szèpen kèrem önöket segitsenek!!!!Egy gyászolo èdesanya vagyok..5 honapja temettem 34 èves fiam.... Állítólag covidban meghalt.... Nem engedett be a kórház elbúcsúzni nem tudtam haldokló gyermekemtöl...Van itt neki egy csucs minősègü számítógépe,mi 10 terrabayt,
3400mgh,ssd;3300'...a többit nem tudom... nem èrtek hozzá... eladó lenne,megköszönnèm ha adnának tanácsot hová forduljak... sajnos ez az ö teloja,de alig tudom kezelni, véletlenül találtam önöket meg rajta...Annyit kèrek ha tudnak vmit,06-30-390-3360 ra legyenek szívesek irni...ez az èn számom...egy èdesanya... köszönöm szépen.. -
BBéci
legenda
válasz Plexicushio #2071 üzenetére
A Hardveraprón hirdesse meg. Ezen az oldalon legfölül megtalálható, kattintson rá!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rithm
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni 2(3) témában.
Nagyon régi, de kifogástalanul működő, analóg HIFI-ket szeretném “frissíteni”.
- Panasonic CD Stereo System - van egy optikai bemenete
- Technics Hifi torony (erősítő) Technics hangfal rendszerrel (?5.1? 5 db hangfallal) RCA csatlakozókkal1/ Telefonon levő tartalmakat szeretnék Bluetoothon átküldeni, mindkét készülékekre, de egyiken sincs Bluetooth.
Gondolom adapter és esetleg analóg/digitális átalakítóra lenne szükség.2/ A Technics eszközt szeretném majd valamilyen új TV-hez kötni.
Ehhez is bizonyára analóg/digitális átalakító, és a TV-nél valamilyen csatlakozóra lenne szükség.A készülékek típusát, és a csatlakozó panelek fotóját el tudom küldeni.
Köszönöm a figyelmet, és bízom benne, hogy a segítségetekkel mindez megoldható.
-
rithm
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget, Zigi!
Ezek szerint a Technics eszköz csatlakoztatható TV-hez, aminek a két megadott kimenet közül valamelyikkel kell rendelkeznie. A Bluetooth adaptert pedig bedugom valamelyik mostani kütyü helyére, és már működik is!
A Panasonic hifiben sajnos nincs rca bemenet (csak fejhallgató kimenet) és optikai bemenet külső “minidiszk” csatlakoztatásához, amit néhol optikai kimenetként említ a kézikönyv.
Remelem, sikerült feltöltenem 2 fotót.Esetleg ennél is tudnál segíteni, hogyan használhatnám Bluetooth-al?
-
Richie141
tag
Sziasztok!
Megérkezett a Monitor Audio mélynyomóm. Még kipróbálás előtt vagyok, de sajna most veszem észre, hogy a hozzárendelt AQ Tower kábel sztereó, tehát nem feltétlen mélynyomók bekötésére alkalmas, ráadásul kissé vékony szerintem. Persze így is működni fog, de vajon mennyit veszthetek azzal, hogy nem egy hasonló árú (10k ft) mono RCA-t használok? -
Zigi
senior tag
Igen. A mai tv-ken vagy optikai kimenet van, vagy AudioReturnChannel azaz az egyik hdmi bemeneten vissza felé is megy hang. Mindkét esetben kell egy A/D konverter neked.
Ha nincs bemenet a Panán akkor pass. Kép nem jött. Lehet jó lenne a minidisk bemenet ha bemenet...[ Szerkesztve ]
-
L0LLER
csendes tag
Üdv
Van egy panasonic sc-ht520
és egy sharp lc-55cuf8462es
https://www.rtvmaniak.pl/9203806/sharp-lc-55cuf8462es-wrazenia-opinie-i-specyfikacja/Ezt szeretném úgy megoldani, hogy amit a tv n nézek az szóljon a dvd/házimozi hangfalaiból. Nekem az jutott eszembe hogy egy hdmi -scart átalakítót ha vennék azzal talán működhet,vagy egy jack dugót kéne átalakítanom rca ra. De mivel még nem csináltam ilyet, nem vagyok benne biztos hogy ez így megoldaná. Ha valakinek van valami ötlete / megoldása a problémámra, nagyon örülnék neki.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
-
rithm
csendes tag
Szuper! TV, ill. Technics eszköz csatlakoztatás ezek szerint megoldható.
Panasonic - újra megpróbálok képeket feltölteni.
Optikai kimenetet említ, de az arra csatlakoztatott digitális eszközt AUX-ként kezeli (Rádió, CD, kazetta, Aux lehetőség), és felvételt is tud készíteni róla. Akkor ennek bemenetnek kellene lennie . Egyébként az eszköz SC-PM22. -
L0LLER
csendes tag
válasz alphamooncam #2081 üzenetére
https://www.holmibolt.hu/img/54965/holm0331/470x450/holm0331.webp?time=1636983316
Mivel átalakító létezik, és külön külön visznek hangot is, gondoltam működhet... Mivel kéznél van egy és működőképes, nem vennék újat ha megoldható lenne az összekötés. Jack - rca val sem menne?
-
alphamooncam
őstag
OK. Következő kérdés.
Dolby Digital és/vagy DTS képes-e ez a holmi?
Ha nem, akkor lemondhatsz az ilyen formátumú hangok átviteléről.
Értem én, hogy nem költenél házimozi erősítőre, hangfalakra, ha már van egy, de valószínűleg nem fogod tudni megúszni, akkor meg ezt a kütyüt hiába vetted meg.
A linkelt képen PAL/NTSC kapcsolót látok, felteszem ez a kütyü a régi analóg, képcsöves, digitális tunert nem tartalmazó TV csatolására lett kitalálva. hogy a képet meg tudja jeleníteni.
Persze csak szerintem.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mpierre
veterán
Kis külső segítség kellene.
Adott egy denon 3500h meg (sztereóra) 2 db polk tsx 330t. Mivel egy analóg telefonközpontot bontottunk, így akadt egy csomó különböző keresztmetszetű és érvastagságú rézkábel. Gondoltam kiszedem a gyári hidat a hangfal csatlakozói közül és kap egy jó vaskos jumpert a helyére (kb 7awg). Tisztában vagyok vele, hogy nem feltétlen a legmegfelelőbb erre a célra ez a kábel, de zenére nagyon bevált. Ellenben házi mozira csapnivaló. Azért a folyamatos csere sem játszik, hogy épp mikor, mire használom a rendszert.
KCE-BI40K (jött szembe olcsóért) van az erősítő és frontok között, bfa-s banánokkal. Érdemes megpróbálni a bi-wire bekötést? Bi-amp nem játszik, mert azt az öreg technics sa-dx 930 tudja, de már nincs helyem kirakni.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
BBéci
legenda
válasz mpierre #2086 üzenetére
Zenére bevált, házimozira csapnivaló?
Ilyenről még sosem hallottam, az ellenkezőjéről annál inkább.
Az egyik legjobb megoldás ugyanabból a kábelből készíteni a jumpert, amilyennel az erősítőhöz csatlakozik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
Válasz erre:
Ha tudsz kérj kölcsön tápkábelt és hallgasd meg hogy hoz-e valamilyen pozitív változást.
Ha nem tudsz és ismersz valakit akinek adsz a véleményére és ő ajánlja, akkor 1db-ot próbálj ki és ha szerinted is ér valamit, akkor csak azután vegyél még belőle.
Ha újat veszel akkor számolj vele hogy rosszabb esetben akár ~60 óra járatást is igényel mire elkezd "megjönni" a hangja, de általában azért huszonx óra alatt már meg lehet tapasztalni.
A használtnak is kell azért pár óra a saját rendszeredben.
Azért a csatlakozó sem teljesen mindegy, szóval nem biztos hogy a legolcsóbb is jó.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #2088 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz fehér_ember #2089 üzenetére
A fapaci féle az jó minőség, a villásdugó sárgaréz az iec az meg vörösréz.
-
mpierre
veterán
Rockzene és komoly zene: a patikamérleg helyett érzelmesebb lesz az előadás. A fiam szerint tompít valamennyit a nagyon magasakon, míg a közepet kicsit megemeli.
Házi mozin 5.0-ban (polk tsx 330t + polk tsx 150c + technics sb-t200) olyan semmilyen a jumperrel. Az eredeti híddal dinamikus.
Valahogy így tudnám jellemezni, ha érthetően interpretáltam a fiam szavait.Mindegy marad a híd, addig, amíg nem lövök 50 cm KCE-BI40K kábelt.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Piosza
csendes tag
Szervusztok!
Pár évvel ezelőtt olvastam a neten egy digitális összekötő kábel tesztet.
A tesztgyőztes a Siltech Stockholm MXT lett, a második helyezett egy Kimber (a pontos típusát nem tudom), a harmadik pedig a VdH Digi-Coupler volt. A többi kábelre már nem emlékszem.
Most ismét el szerettem volna olvasni azt a tesztet, de nem találom a neten.
Lehet, hogy törölték, vagy én keresem rosszul?
Ha közületek valakinek meg van esetleg elmentve a teszt és elküldené nekem, vagy abban tudna segíteni, hogyan próbáljam megkeresni a neten, azt megköszönném. -
xAttilaxB
csendes tag
Sziasztok,
Volt egy Denon PMA-720ae erősítőm, amelyre 4 darab hangfal volt kötve illetve inputnak egy CD lejátszó és egy Bluetooth adapter. Sajnos elhalálozott nemrégen. A kérdésem az lenne, hogy milyen erősítőt ajánlotok a fenti feltételekkel? (Minimum 4 hangszóró kimenet, esetleg gyárilag bluetooth, hogy ne kelljen adapter ha teloról akarok zenét hallgatni)Válaszotokat előre is köszönöm.
-
csokszi
tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék milyen szubkábel ajánlott egy Klipsch SPL-120 mélynyomóhoz?
-
-
BBéci
legenda
válasz csokszi #2099 üzenetére
Black Lab nem nagy szám, ha kapsz olcsóbban Oehlbachot, inkább azt vedd meg. 8 méteren már érzékelhető lehet a veszteség, ezért nem mindegy a kábel minősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest