Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #2444 üzenetére
A Premium 3 méteres változata 4000 forinttal kerül többe, mint a Star, annyit érdemes rádobni. Hátha vesz valamikor egy normális szubládát!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #2440 üzenetére
Nagyon helyesen teszed! Irreálisan drágára én sem beszélem rá, viszont azt nem tartom elfogadható válasznak, hogy mindegy, melyiket veszi. A Star szárítókötélnek való drót.
Az InAkustik kínálatában vannak rendkívül kiváló minőségű kábelek, ők fejlesztenek, kísérleteznek, gyártanak. Ezzel szemben - tudtommal - nincs Taga kábelgyár, csupán valami kínai vacakra rárajzojtatják a nevüket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mikisys
őstag
válasz migabi24 #1868 üzenetére
Úgy tudom, van egy szabvány a digitális jelre vonatkozóan, valószínűleg ezt a gyártók be is tartják és a gyárban be is állítják. Nem piszkálom el, normál menüből ez nem is lehetséges, csak szerviz módban, szerviz-távirányítóval, vagy egyéb kütyüvel.
Nem ez a lényeg, amit vettem kütyüt, az nem tudja a szabvány(!) PCM-jelet kezelni, Én meg nem állítom át a TV-t a kütyü kedvéért, mert lehet, hogy a házi-mozi erősítőmnek meg az nem tetszene.Üdv!
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1851 üzenetére
Megragadtad a lényeget. Vannak emberek, akiket a méricskélés tesz boldoggá, mások az érzékszerveiken keresztül szereznek maguknak örömet.
-
Quetz
őstag
válasz migabi24 #1824 üzenetére
Az érzékelésünk, illetve az ok-okozat témakört több évtizede kutatják, ez például egy AES számára publikált összefoglaló:
- On Some Biases Encountered in Modern Listening Tests
- On Some Biases Encountered in Modern Audio Quality Listening Tests (Part 2): Selected Graphical Examples and Discussion -
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1750 üzenetére
Normális, szakszerű kivitelezés esetén a forraszanyag nem a vezeték és az ellenoldal közé kerül, hanem csupán a rögzítést biztosítja. A közvetlen érintkezés megvalósul.
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1702 üzenetére
Akkor fogtam fel a hozzászólásod tényleges jelentését, amikor rákattintottam a linkekre. Sikerült a leggagyibbakból kettőt kiválasztania.
-
törölt tag
válasz migabi24 #1690 üzenetére
Igen, és holnap talán el is viszik. Utána még gyűjtögetek, tapasztalatot szerzek, elmegyek meghallgatni sok mindent, és majd ősszel veszek egy olyat, ami megfelelőbb lehet. Ezzel is elégedett vagyok most már egyébként, viszont szerintem az a hangzás, amit én keresek, nos, azt másik kategóriában kell keresni, feljebb.
-
Quetz
őstag
válasz migabi24 #1677 üzenetére
Én is azt mondom, hogy fizikai különbség nincs a két kábel között, de hallani lehet.
erre a legjobb sztorim az autószervíz. Mindig, amikor elviszem az autót olajcserér kap új olaz és légszűrőt is. Utána pedig elégedetten nyugtázom, hogy simább a motor járása és a hangja is kellemesebb. Érződik rajta, hogy meghálálja a törődést.
A törést az okozta bennem, amikor egy szerviz után megtapasztaltam a szokásos pozitív változásokat, majd otthon leültem begépelni a szervíztételeket a google sheet gyűjteménybe. A szerviz lapon ez állt:
Elvégzett munka: bal oldali tükör csere.Egy jót nevettem magamon és elkönyveltem magamban, hogy a mérések nem, de az agyunk becsap minket. Az újságírók és a reklámszakemberek (HIFI esetén a kettő ugyanaz) pedig rájátszanak erre és kihasználják ezt. Nem mondom, hogy ne cserélgessék az emberek a kábeleiket, csak legyenek tisztában azzal, hogy pontosan milyen változást is érnek el ezzel.
-
törölt tag
válasz migabi24 #1621 üzenetére
Igazad lehet, és elnézést kérek, de ez van, bizonytalan vagyok, és nem tudom mi lenne a jó választás - mindenki mást mond, javasol. Nem csak itt. Tehát a legjobb az lesz, ha személyesen járok utána, és tényleg elmegyek meghallgatni a kábeleket, úgyhogy ez lesz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz migabi24 #1602 üzenetére
migabi24: írtam e-mailt neki, de nem kaptam választ egyelőre.
BBéci: most egyelőre ez lesz, később lehet szó jobb erősítőről! A CA CXA80/81 lenne a megfelelő?
Megtaláltam a számomra megfelelő kábelt azt hiszem: QED Signature Revelation
(Az autohifioutlet-nél most akcióban van, elég nagy akció van mindenre, érdemes ránézni!)Viszont ez 5 mm2-es. Az AV-Online tesztében azt olvasom, hogy "Kettős kábelezésre viszont egyik doboznál sincs lehetőség, de a hátoldali aranyozott terminálok minőségi példányok, banándugóval szerelt vagy csupasz - akár 4 mm2 keresztmetszetű - hangszóró kábeleket fogadnak."
Nem tudom, lehet hogy félreértelmezem, de tudom fogni csatlakoztatni hozzá? Vagy a "jól bevált" QED XT40i jobb választás lenne? A gyártó oldalát megnéztem, és a Signature magasabb széria, ráadásul jó áron van.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
boroskarcsi
tag
válasz migabi24 #1573 üzenetére
Azért is írtam, hogy várom a konkrét ajánlásokat, de valahogy ilyenkor mintha mindenki megszeppenne....?
Nem azt várom, hogy mondja meg valaki, hogy ezt vagy azt vedd meg mert jó, hanem hogy ezt vagy azt hallgasd meg, mert nálam/szomszédban/haveromnál stb... bevált.
BBéci írta, hogy azt a QED-et ne.Rendben, elhiszem neki, bőven van tapasztalata.
De akkor melyiket próbáljam?
Vagy a megadott összeg kevés és mindegy, hogy azon belül mit választok?
Toldjam meg a keretet? Ha igen mennyivel? és ha igen akkor újra ott tartunk, hogy jó, de akkor miket hallgassak meg? -
Buckey
őstag
válasz migabi24 #1531 üzenetére
Nem is mondtam, hogy ellene vagy. És köszönöm ( ) a segítséget, megerősítést, hogy nem hiába vettem a hosszabbat akkor, amikor azt sem tudtam, hogy hol lesz a sub helye. Azt meg próbálgatással lehetett kideríteni, oda meg kellett a hosszabb kábel. És mint kiderült a végén, elég lett volna a fele is.
Nem vágom el, mert ki tudja, ha valamikor átrendezem a szobát, lehet, hogy pont a hosszú kellene. -
Buckey
őstag
válasz migabi24 #1529 üzenetére
Forrasztani tudok, szakmai ártalom. De itt annyi mindent lehet olvasni, hogy az ember elfelejti/összekeveri a tanítottakat.
Nekem is furcsa egy-két dolog ebben a témában, meg az, hogy a fizikát kik és hogyan változtatták meg, mert 20-on x évvel ezelőtt tanultakhoz képest igencsak megváltozott az itteni hozzászólások alapján.
Pedig akkor sem az iskola mellé jártam, hanem még a plusz anyagokat is elolvastam, felkutattam. -
Real_Necro
veterán
-
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1474 üzenetére
Furcsa számomra, hogy egy gyártó, amelyiknek vannak egészen kiváló kábelei is, hogyan képes olyan silány drótokat a saját neve alatt piacra dobni, mint például az emlegetett Premium.
-
_seth_
veterán
válasz migabi24 #1450 üzenetére
Igaz, az oldalon lehet választani 3 méterest is az 28e, úgy már van is difi valóban.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz migabi24 #1448 üzenetére
Azt én is láttam, de most boltból az új is majdnem ugyanennyibe kerül.
Amit viszont közben olvastam, gyári kébelekre a banándugó nem szerelve hanem sajtolva van, azt is le lehet szedni (az erősítőnél csak a vezeték dugható be), de nem az igazi, így lehet méteráras hangfalkábel + egy szett banándugó lesz a befutó ami a hangfal felőli végére két hangfalhoz pont elég.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #1322 üzenetére
Bármi lehet, de a amúgy a monokristályos réz furutech ca22pa se egy vastag erezetű kábel és ennek ellenére meg tök hasonló a harmonic technology precision linkhez; pedig abban jóval vastagabb, de amúgy szintén monokristályos rézből készült erek vannak. Szóval az egyik vékony sodrott a másik meg vastag
"tömör"eres mégis hasonlóak, valamiért.[ Szerkesztve ]
-
-
Krilehor
tag
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1260 üzenetére
Sajnos nagyon sokan használják ezt a kifejezést, ugyanúgy, mint a polcsugárzót, tweetert, sub-ot, subwoofert, meghajtót, drivert, egyebeket. A nekünk cikkeket írogató srácok is meg vannak ezekkel fertőzve, nem győzöm átírni a rémes, magyartalan szövegeket.
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1257 üzenetére
Érthető.
Az viszont egyáltalán nem érthető, miért használjátok a terminál szót a kábelcsatlakozó helyett. A terminál magyar nyelvben megtalálható jelentései közül egyetlen egynek sincs köze a kábelekhez, csatlakozókhoz.
[link], [link],Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior19
senior tag
válasz migabi24 #1254 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tippeket.
Gondolom akkor te a hangfalon belül a váltót ugyanolyan kábellel kötötted össze, mint amit használsz az erősítő és a hangfal között.
Már kavarodnak itt az elképzelések, pontosítanék kicsit. A szerelő nem belül cserélt, hanem a terminálban rakott nagyon vékony rézlemezt, de az olyan vékony, hogy kézzel lehet hajlítani.
Mivel nem volt meg az eredeti jumper, amikor egy kábel használatára váltottam, akkor én kötöttem össze belül vastag rézkábellel. Ezt szüntette meg a szerelő.
Most pedig cat7-es kábelt használok jumpernek, erre lettem volna kiváncsi, hogy használ-e valaki, valamilyen anyagból jumpert, gondolok vörösréz vagy sárgarézlapra.
Kábeleim nekem is vannak, de nem kísérletezgetnék feleslegesen, tudom, hogy az lenne a legjobb, amit használok az erősítő és a hangfal között, de egyrészt bonyolult a szerelése, másrészt eléggé megdrágítaná a dolgot 8 db jó minőségű csatlakozó feleslegesen.Képet nem találtam hirtelen, de egyébként a linkem pdf-ben megtalálható. Egyébként nem bonyolult. Mivel ferde a hangszóró csatlakozás beépítése, így belül a váltó panelje egy fém távtartóval csatlakozik a terminálhoz, amit anyával rögzítenek a banánfogadó menetes részére.
Most még arra is gondoltam, hogy nézek ilyen méretű, de egyenes csatlakozással rendelkező terminált, s akkor kikerülne a távtartó is a hang útjából, illetve akkor már a wbt jumper is használható lenne. Vagy bármilyen egyenes jumper.codec project
-
-
Krilehor
tag
válasz migabi24 #1203 üzenetére
Köszi a tippet, még átgondolom melyik legyen, de nagyon csábító ez a Sequel Én is a Viborg dugókra gondoltam, így örülök, hogy megerősítettétek, hogy jó választás. Tápkábel méretnél a 1,5m szokott lenni a minimum amit érdemes csinálni?
Amúgy ha már Fapaci cuccok, a LuXor NRG tápkábelét próbálta már valaki? -
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1193 üzenetére
Trollkodni jár ebbe a topikba, még semmi érdemlegeset nem szólt a témához, ami saját tapasztalat híján nem meglepő.
(#1190) ctrlaltdel13
Azon sem szabad spórolni, ha már kábelezel![ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz migabi24 #1156 üzenetére
Muszály vagyok ; soha nem gondoltam volna hogy egy monokristályos réznél valaha is jobb lehet egy "nem egykristályos" ezüstözött . Márpedig tápkábelként lenyomta a furukawát.
Mivel úgyse lenne pénzem monokristályos réz + monokristályos ezüst hangfalkábelre (nemhogy színezüstre), ezért ezt most ki kell próbálnom, hangfalkábelként is.
Ha nem válna be, a felesleget valamennyiért biztos el lehet majd adni (akár fapacis viborgokkal feldugózva).[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz migabi24 #1120 üzenetére
Az optikai kábelek nem ethernet alapon működnek, nem csomagokat szállítanak, a S/PDIF teljesen más elvű. Ott kihallhatsz minőségromlást, de internet alapon semmit.
Érdemes szétnézni komolyabb fórumokon, vannak audiophilek, akik aranyárú kábeleket is teszteltek.
Ha számítana, akkor meg minek vegyél drága kábelt, már letöltésnél romlik a minőség, ha a panelban a szolgáltató nem audiophile ethernet kábelt húzott be
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz migabi24 #1122 üzenetére
Amikor elfogynak az észérvek......
Tudod az "elektromos műveknek" nem nagyon számít 230 vagy 190 V érkezik e éppen és az sem hogy milyen "minőségben". Ezért a szűrő stabilizáló eszközöknek van jelentősége még ha ez nem is mindenhol észrevehető. A nagyfeszültségű eszközök elég nagy tűréssel dolgoznak. A digitális hálózatok nem. Azt állítani, hogy ha én feltöltök az anyósomról egy képet neked, te pedig egy kiváló minőségű kábellel letöltöd nálad szebb lesz....szimplán badarság, vagy szerelem -
-
smiti
veterán
válasz migabi24 #1089 üzenetére
Ezzel teljesen tisztában vagyok. Sajnos most ott tartok, hogy optikai kábelt használva jobban tetszik a hang. Ha az RCA " szól " akkor olyan mintha egy vastag függöny lenne a hangfalak előtt. A magas mosott a mélyeknek pedig semmi kerekségét nem hallom. Csak olyan semmilyen, tompán szól.
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1089 üzenetére
Ahogy mondod.
Összehasonlítottam 1993-as évjáratú Pioneer CD-játszóm DAC-ját - ami nem kifejezetten combos - egy Marantz AV8801-ével és utóbbi ha nem is durván, de egyértelműen gyengébben szerepelt. Ettől függetlenül az optikai összeköttetést használom, mert nincs igazán jó RCA kábelem, illetve amik vannak, azok a processzort kötik össze a végfokkal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TuTa86
tag
válasz migabi24 #1040 üzenetére
Értem. Az Isotek Evo 3 Sequel még érdekes lehet de elég ritkán találni a használtpiacon.
Folyóméterre 24.900Ft/m + a dugók 19000Ft darabja + szerelés nem tudom mennyi lenne. Nincs tapasztalatom ebben. 40-45000Ft-ot szánnék rá jó szívvel. Jelenleg egy HIVOX tápkábel van az erősítőben, amit szeretnék a mélynyomóba kötni és annak helyére keresgélek. Nem SOS, keresem ár-érték arányban legjobbat, ami a keretembe is belefér.[ Szerkesztve ]
Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- EA Sports WRC '23
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VoLTE/VoWiFi
- World of Tanks - MMO
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...