Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz migabi24 #1750 üzenetére
Normális, szakszerű kivitelezés esetén a forraszanyag nem a vezeték és az ellenoldal közé kerül, hanem csupán a rögzítést biztosítja. A közvetlen érintkezés megvalósul.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
smfb
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topic-ban érdeklődöm. Kicsit egyedi a problémám. Van a TV-m (LG 49UH650V), aminek optikai-digitális audio kimenete van. Ezen kívül csak bemenetek, RCA/komponens és 3 db HDMI. A tv hangját akarom kilőni stereo erősítőn keresztül hangfalakra, de az erősítő nem mai darab (ONKYO A-8840) és csak analóg RCA bemenetei vannak. A neten keresgélve csak nagyon bonyolult átalakítós megoldásokat találtam. Létezik olyan egyszerű adapter vagy kész kábel, amivel a könnyedén tudom továbbítani a hangot az erősítő felé?
smfb
-
webb04
csendes tag
Sziasztok!
Már próbálkoztam az LG és a Házimozi belépő szinten csoportban is,de nincs megoldás.
TV: LG 55NANO 793 NE
Erősítő: Pioneer VSX 322
A TV-t (HDMI 1) összekötöttem az erősítő OUT kimenetével.A erősítő tudja az ARC-t.
Tv-n beállítva,erősítőn beállítva minden.A jelenség:ha a TV-t átkapcsolom HDMI ARC -ra (hang),akkor megszólal az erősítőn keresztül,majd vissza a TV-re.És így ugrál.
A kábel jó minőségű :kábel
Valakinek van ötlete?Köszi -
BBéci
legenda
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
Egy nagy szakmai segítségre lenne szükségem.Van egy LG tévénk, aminek az usb tárolójába dugtam egy pendrive- ot.
Pendrive -ról szeretnék lejátszani egy HD mkv filmet, ami képes 5.1 hangra.LG 37LE5300
Itt találhatóak a tulajdonságai:
https://www.digitalko.hu/720p-hd-ready-felbontasu-led-tv/lg/37le5300/kép a tévéről:
nagy kép: https://kepkuldes.com/image/9Uj8FZ
Szeretném összejátszani egy régebbi típusú Philips házimozival.
Philips MX5700D
Itt találhatóak a tulajdonságai:
https://www.download.p4c.philips.com/files/m/mx5700d_22s/mx5700d_22s_pss_.pdf?_gl=1*1m7dx0*_ga*MzQyMzQzMTkzLjE2MjA3Mjc0NzA.*_ga_2NMXNNS6LE*MTYyMDc3MzEyNS4yLjEuMTYyMDc3MzE0MC40NQ..&_ga=2.254076810.306224317.1620727470-342343193.1620727470kép az erősítő ki/bemeneteiről:
_______________________________________________________________________________________
nagy kép: https://kepkuldes.com/image/9Uj7JLAmire rájöttem:
tévé oldalán lévő fülhallgató kimenet
kábel, aminek egyik vége egy jack, másik 2 vége 2 RCA kábel
A fülhallgató kimenetet összekötöttem a kábellel az erősítő AUX bemenetére.
Az USB film- nél volt hang is. Gyanítom, hogy a hang csak egy 2.1 -ről generált többcsatornás hang volt, ami minden hangszórón megszólalt. A fülhallgató kimenete ugye csak 2.1 -et tud továbbítani. Számítógépet, laptopot nem szeretnék összekötni tévével.A kérdésem az lenne hogy oldható meg, hogy igazi 5.1 hang legyen hallható?
Tudom, hogy régi a házimozi, de ha esetleg átalakítóval, külső dvd egységgel megoldható lenne az is érdekel, bármilyen lehetőségre nyitott lennék, ami olcsóbb, max 25 ezer forintig.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Pszicho #1758 üzenetére
Erősítő digital in feliratú bejáratát lenne célszerű használnod, ami un. coax S/PDIF.
TV-den látok optikai Toslink kimenetet, ami szintén S/PDIF, csak nem elektromos, hanem optikai.
Ha veszel egy OPTIKAI-COAX konvertert, egy optikai és egy coax kábelt, vélhetően AC3 ( Dolby Digital ) formátumban lehetne 5.1 hangod.
Amazonon 4-5.000 Ft környékén már kapható ilyesmi. [link]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #1759 üzenetére
A TV menüjében meg kéne nézned van-e a hang digitális hang résznél pass through, átengedés opció.
Ezt kellene majd bekapcsolni, engedélyezni.
Ilyenkor az történik, hogy a TV hozzányúlás nélkül átengedi magán a digitális hangot, amit a majd az erősítőben lévő dekóder fogja majd analóggá alakítani, szétosztani és erősíteni.
Ha a TV-d nem tudja átengedni hangot anélkül, hogy lekonvertálná sztereóra abban az esetben én nem látok más lehetőséget hogy egyszerűen legyen 5.1-ed.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1759 üzenetére
Köszönöm.
Megcsináltam amit írtál.
Vettem optikai kábelt és azt a tévébe dugtam, majd bele az átalakítóba.
Abból pedig egy koax kábelt vezettem ki, bele az erősítő digital bemenetébe.
Érzékelni érzékelte a kábelt, mert ha kihúztam kiírta hogy no valid signal.
A hang azonban nem jön át rajta. Abszolút hangtalan.
Egy kis sercegés hallható, ha a kábeleket ki be húzgálom.Esetleg még valakinek valami ötlete hogy lehet jó a dolog?
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1760 üzenetére
Megnézem a tévén, hogy van e ilyen átengedési funkció.
Gondolom itt a kódekekre gondolsz, hogy a tévé nem nyúl a kódekekhez és a jel érintetlenül megy át, nem kell neki alakítgatnia.Gondolom a scart sem lenne képes kezelni az 5.1 hangot, ha mondjuk a tévéből kivezetnék egy hdmi kábelt, azt átalakítanám scartra és a scartot az erősítőbe.
Esetleg hdmi kivezetés a tv-ből, azt átalakítani, hogy az erősítő digital in bemenetre köthessem? Létezik ilyen? -
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz Pszicho #1762 üzenetére
"Megnézem a tévén, hogy van e ilyen átengedési funkció.
Gondolom itt a kódekekre gondolsz, hogy a tévé nem nyúl a kódekekhez és a jel érintetlenül megy át, nem kell neki alakítgatnia."
Igen.Van pass trough vagy nincs?
Átkapcsoltad? TV erre vonatkozó menüjét le tudnád fotózni?
"Gondolom a scart sem lenne képes kezelni az 5.1 hangot, ha mondjuk a tévéből kivezetnék egy hdmi kábelt, azt átalakítanám scartra és a scartot az erősítőbe.
Esetleg hdmi kivezetés a tv-ből, azt átalakítani, hogy az erősítő digital in bemenetre köthessem? Létezik ilyen?"HDMI-s konvertert akár el is felejtheted, mert olyan drága, hogy nem fér bele a keretedbe, akkor meg már érdemesebb lenne venned egy hasaznált HM vasat, amin van optikai bemenet, aztán a metódus ugyanaz, tehát Optikai kábelt lenne célszerű használnod.
A SCART nem alkalmas 5.1 csatorna átvitelére és analóg, ráadást az erősítődön pedig nincs 5.1 analóg bemenet.
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1763 üzenetére
Ő lenne az átalakító.
https://aqua.hu/kiegeszitok/oehlbach-digicon-oc-optikai---koax-atalakito-metal-barna--6037-t482982
Kb 1 hete ajánlották.Egyébként néztem most, hogy ha a set top box -ba rakom a tosling optikai kábelt és úgy az átalakítóba majd az átalakítóból összekötöttem egy 75 ohm -os coax kábellel, akkor tévés adásoknál is jött hang érdekes módon. Ami bosszantó, hogy a hang nagyon halk volt.
Ha a set top box hangerejét teljesen levettem, akkor nem is volt hang.
A tévé hangereje csak a házimozi hátsó hangszóróit állította.
A házimozi távirányítóján teljesen levéve a hangot nem volt hang.
Elég gyengus volt a hang.Valamicske hang valószínűleg jönne az USB filmnél is, viszont mivel nem él olyankor a set top box távirányítója, így úgy érzékeli, hogy a hang a legkisebb és nem él a hang.
A tévé beállításaiban a hangbeállításoknál olyan volt, hogy digitális kimenet.
Ott volt egy auto sé egy only pcm. Egyikkel sem működött.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #1764 üzenetére
Kezdjük elölről.
TV fotójáról látom, hogy nincs használva az antenna bemenet, ergo vagy nem nézel TV adást, vagy beltérin nézed, és a másik képen az erősítő tetején lévő eszköz pedig egy beltéri.
Azért írtam, hogy a TV-be kell dugni az optikait, mert arra számítottam, hogy a TV adást is 5.1-be akarod nézni.
Most hogy látom hogy vélhetően egy beltériről jön a TV adás, már nem szükséges hogy a TV-ből jöjjön a digitális hang az erősítődbe, hanem jöhet a beltériből is.
Nem látok minden csatlakozót, de a beltérin, -már ha az- van optikai kimenet.
Kérdés van-e coax kimenet is.
Ha van nyertél, és csak egy coax kábellel kell összekötni a beltérit az erősítővel, ha nincs akkor szükséged lesz egy olyan optikai-coax konverterre amiről korábban már beszéltem, különben a büdös életbe nem lesz 5.1 hangod ezzel az erősítővel, ezzel a konfiggal.
-
alphamooncam
őstag
válasz Pszicho #1765 üzenetére
A TV hangját ki is kapcsolhatod teljesen, a házimozi erősítőn
beltérinfogod tudni állítani a hangerőt 5.1-ben.Egyébként a TV-n csak 2.0 fog jönni.
A beltéri hangját állítsd max-ra vagy max közelire, hogy még épp ne torzítson és az erősítőn állítsd a hangerőt, így kapod lehetőségekhez képest a legjobb a minőséget.
[ Szerkesztve ]
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1767 üzenetére
Köszönöm.
A set top box- ról is linkelek egy képet a csatlakoztatás és kábelek miatt.
ugyanez a kép nagy méretben:
https://kepkuldes.com/image/9UjFl4A tévé adást is 5.1 -ben szeretném nézni.
Coax kimenet sajnos nincsen a set top boxon sem. -
alphamooncam
őstag
válasz Pszicho #1765 üzenetére
"Valamicske hang valószínűleg jönne az USB filmnél is, viszont mivel nem él olyankor a set top box távirányítója, így úgy érzékeli, hogy a hang a legkisebb és nem él a hang."
USB kulcsot ugye a beltéribe teszed? Ha véletlenül a TV-be, akkor viszont nem lesz 5.1-ed, csak a TV hangszórója fog hangot kiadni.
Vagy nem él a hang fakadhat abból is, hogy olyan digitális hangsávú a film, amit az erősítőd nem tud analóggá konvertálni. Olyan filmet tudsz 5.1-ben nézni, ami Dolby Digital, vagy DTS kódolású.
[ Szerkesztve ]
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1769 üzenetére
A film dolby digital, állítottam a hangsávjain is, ugyanis 3 hangsávja van.
ViDEO.CODEC...: X264 [DXVA]
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: 16 Mbps
RESOLUTiON....: 1920x800
AUDiO.........: Hungarian DD 5.1 @ 640 kbps / #1 /
Hungarian DD 2.0 @ 256 kbps
English DD+ 7.1 @ 1024 kbpsAz usb-t sajnos a tévébe raktam.
Jó lenne a set top boxba rakni, de abba nem érzékeli.
Ha nézem a filmet pendriveról a set top box távirányítója nem is él.technicolor isb 2231 IPTV vevőegységünk van, flip csomagban.
nem tudom ezzel a boxal mit lehet kezdeni, hogy lehetne az usb -jét életre kelteni.
ha belerakok egy pendrive- ot azt érzékeli, hogy nincs benne semmi.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Pszicho #1770 üzenetére
OK !
Akkor lesz 5.1-es hangod USB-ről, ha
1./ mindent úgy hagysz összekötve, ahogy most van, és a STB-ba dugod az USB kulcsot, onnan játszod le a filmet.
STB-om sosem volt nem tudom, hogyan lehetne működésre bírni az USB portját, éshogy egyáltalán fel van-e készítve filmlejátszásra.
Azt gondolom, hogy igen, mert hátul van e-sata portja vincsinek, de ebben mástól kell segítséget kérned.
2./ Másik verzió, hogy az optikai kábelt a TV-be dugod.
Elvileg ha be van állítva a passtrough, akkor a TV adásnak is és a filmek hangjának is működnie kéne.
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1771 üzenetére
Sajnos az optikai kábelt átdugva az stb -ból a tévébe úgy már nem volt hangja az adásoknak.
A set top box pendrive és a winchesteres dolgokat kipróbálom.
Most sok stb -nál le van tiltva az USB szolgáltatás sajnos.Köszönöm szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1773 üzenetére
-
Pszicho
tag
Sajnos elég szegényes a menü beállításkészlete.
Végig néztem az audio részt, de semmi érdekeset sem találtam. -
alphamooncam
őstag
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1776 üzenetére
Nincs ilyenem sajnos.
Ugrott a pendrive megoldás is, ugyanis a stb be csak szerelők rakhatnak usb -t szerelői céllal, a felhasználói hozzáférés nem támogatott.Még a winchester hozzákötés maradt, vagy vennem kéne egy külső lejátszót, ami tűmogatja az optikai és koax kimenetet és az 5.1 dolby és dolby digital hangzást.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
Azért nézd meg másik kábellel is. Nekem is volt elég pofásnak kinéző Hama kábelem, aztán egyszer csak nem volt hang az Xbox360 meg az erősítő között. Először csak azt csinálta, hogy időnként szakadozott, aztán egyszer csak elnémult örökre. Álltában megadta magát, mozgatva nem volt sose.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Gino20
őstag
válasz Pszicho #1777 üzenetére
Ha végül külső lejátszó és lővésed sincs, hogy merre indulj el, akkor mókolásmentesen pl Xiaomi Mi lehet jó opció vagy pl egy ilyen [link] 13-14e Ft-ért. Ennek és az ilyen olcsó kínai boxoknak a droidja ugyan nem a lejátszásra van optimalizálva, de lehet simán el lennél vele, vagy pl micro SD-re lehet telepíteni a CoreELEC linux alapú oprendszerecskét [topkija], amin kapsz egy tökéletes KODI player-t, szóval ez indul el és ennek a felületét látod. Beelink box-al, de ezt, vagyis CE-t használok, ami abszolút tudja az audio passthrough-t is. Ez egyedül a Dolby Vision-t nem támogatja, de erre szerintem nem lesz szükséged.
-
Pszicho
tag
Köszönöm.
A dolby visionra nincs szükségem, az egy másik kategória. Nekem csak a legegyszerűbb megoldás kellene.
Amiket linkeltél jó megoldásnak tűnnek.
Megnézem őket, mert fogalmam sincs, hogy merre induljak.
A Linux alapú dolog iszonyú bonyolultnak tűnik és gondolom ez már egy házi Nas szervernek megfelelő dolog. Nem akarok közben agyvérzést kapni és túl sokat állítgatni.
Egyszerű megoldás érdekelne.Látom a X96 MAX Plus támogatja az 5.1 -et is.
Ez jónak tűnik, remélem nem fürödnék be vele.
A működésével kapcsolatban kérdeznélek.Láttam a lan portot hozzá. Azt be kell kötnöm feltétlenül?
Az AV / IR csatlakozásai milyen célt szolgálnának?
Optikai kábel vezetnék ki és koax -al csatlakoznák az erősítő digital bemenetére. -
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1780 üzenetére
Rendben. Megpróbálom, ahogy mondod. Köszönöm.
-
Gino20
őstag
válasz Pszicho #1781 üzenetére
Kb 1 évvel ezelőtt lettem érdekelt a dologban és elsőre sikerült a CE telepítés. Tényleg nem vészes [link] [link] , de val X96 droid-on pl Kodi-n is lesz 5.1-ed vagy a #1780 hsz alapján lehet amúgy is sikerül megoldanod.
LAN-t abszolút nem szükséges használnod a lejátszás szempontjából. Az csak opcionális és nem utolsó sorban 1000Mbps-os, de van benne wifi is. Amúgy igen hasznos tud lenni ha pl nincs NAS-od és nem akarsz a PC/laptop letöltéssel / külső tárolóra való másolgatással / annak mozgatásával szarakodni, vagyis létezik CE-re egy transmission progi majd pl droidos telóra/PC-re/laptopra szintén kell mondjuk a Transmission Remote GUI program és így ha telón/gépen elindítok egy letöltést, akkor azt a box végzi el az 1000Mbps-os LAN-ján keresztül a rácsatlakoztatott külső HDD-re, de ez már az abszolút Off téma , így ha érdekel, akkor a linkelt topikba írj.
Transmission telepítése sem rémálom. Először annak tűnt, de megnéztem 1-2 YT videót és szintén elsőre sikerült.
AV / IR: E tekintetben erősen hiányos a ,,tudásom", de ha nem tévedek pl jack-RCA bekötéshez ha mondjuk nincs pl optika a ,,fogadó" oldalon -
Pszicho
tag
Köszönöm a segítséget.
Végigolvastam a topikjában a hosszú specifikációját.
Nagyon megtetszett és jó is lenne ha újabb házimozim lenne optikai vagy hdmi csatlakozással. Pöpec szerkezet és mindent lehet benne állítani saját video playerrel.A bökkenő ott van, hogy nincs koaxiális kimenete.
Nekem a házimoziba csak koaxiálissal tudok csatlakozni digital in bemenetre.
Ha közbeékelek átalakítón keresztül még egy optikai kábelt, akkor még gyengébb lesz a hang. Próbáltam set top boxból is, hogy kivezetem az optikain a hangot, átalakítom és az erősítő digitális bemenetébe viszem, de a tévéadás hangja harmatgyengén halk lett.
Aux- on bezzeg jól jön a hang, minámális hangveszteséggel, de ott más kábelt kötök össze és ott 2 csatornából generál pro logic- al 5.1 -et.[ Szerkesztve ]
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1780 üzenetére
Már mindenhogy próbáltam, sehogy sem jött össze.
Tévé adásnál viszont működik az 5.1, igaz nagyon halk és nagy adatvesztésen jön a kábeleken.Vajon ha egy külső multimédia lejátszó coax kimenetét kötném az erősítőre úgy jobb lenne a hangminőség, kevesebb az adatvesztés, mint így?
Most ugye set top box- optikai kábel - átalakító- coax kábel- erősítő digital in bemenete és így jócskán van veszteség.Hogy működhetne jobban?
Ha a kábel tévén halkan jön, akkor aligha lenne jobb például egy médialejátszó optikai kimenetén át, átalakítva coax kábelen.Mennyire lehet becsapós a tévé adás? Nem tudom, hogy a filmeket milyen hanggal sugározzák, gondolom nem dolby 5.1 -el, de a hang ereje igencsak lecsökkent és a filmeknél maxhoz viszonyítva háromnegyedig kellett tekernem a hangerőt. Ez tartósan nem tesz jót sem a hangfalaknak, sem az erősítőnek.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Pszicho #1786 üzenetére
Tudnál egy olyan képet lőni, és beilleszteni, ahol ez a pirossal kiemelt menü beállítás TV-hangszóró : Ki állapotban van?
[link] Innen töltsd le a magyar nyelvű használati utasítást. A PDF 10 oldalán találod a lentieket.
KÜLSŐ BERENDEZÉSEK BEÁLLÍTÁSA
KÜLSŐ BERENDEZÉSEK BEÁLLÍTÁSA A DIGITÁLIS AUDIOKIMENET BEÜZEMELÉSE
Továbbítsa a TV audiojeleit külső audioeszközhöz a digitális (optikai) audiokimeneti porton keresztül. Ha a digitális műsorokat 5.1 csatornás hangrendszerrel szeretné élvezni, csatlakoztassa a TV hátoldalán található OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT (Optikai digitális audiokimenet) aljzatot DVD házimozi-rendszerhez (vagy erősítőhöz)
1. Csatlakoztassa az optikai kábel egyik végét a TV digitális (optikai) audiokimeneti csatlakozójához.
2. Csatlakoztassa az optikai kábel másik végét az audioeszköz digitális (optikai) audiobemenetére.
3. Adja meg a „TV Speaker option - Off” (TV hangszórói - Ki) beállítást az AUDIO (HANG) menüben. (►112. oldal) A használathoz olvassa el a külső audioeszköz működtetésének leírását.
FIGYELEM!►Ne nézzen közvetlenül az optikai kimeneti csatlak
"Tévé adásnál viszont működik az 5.1, igaz nagyon halk és nagy adatvesztésen jön a kábeleken."Korábban már írtam. A Set Top Boxon maximálisra kell állítani a hangerőt, és úgy hagyni, majd ugyanakkor az erősítővel kell a megfelelő hangszintet beállítani, szabályozni.
A TV "hangereje" nem fog számítani, mert a ha a menüben kikapcsoltad, akkor egyáltalán nem lesz hangja a TV-nek.
Ilyenkor a hang útja úgy fog alakulni, hogy TV adás esetén a STB-ból HDMI-n megy a TV-be. TV-ből optikai kábelen az Oelbachba, majd onnan coaxon az Phillipsbe.
Átalakítás szempontjából STB HDMI villamos jelét a TV átalakítja Optikaivá, fénnyé, az Oelbach ezt visszaalakítja átalakítja villamos jellé (coax). Eddigi átalakítások mind digitálisok.
Ezt követően a még mindíg digitális jelet az erősítő dekódolja, és átalakítja analóggá, szétosztja a megfelelő csatornákra és felerősíti.
File lejátszáskor - USB a TV-be dugva - lerövidül a jel útja az előzőekhez képest, mert kimarad a STB. Akár ki is lehet kapcsolni, mert a ilyenkor a jel útja úgy alakul, hogy
a film hangját a TV alakítja át optikaivá, fénnyé (Toslink), azt az Oelbach visszaalakítja átalakítja villamos jellé (coax). Eddigi átalakítások mind digitálisok.
Ezt követően a még mindíg digitális jelet az erősítő dekódolja, és átalakítja analóggá, szétosztja a megfelelő csatornákra és felerősíti.
A két lejátszási mód között elvileg nem lehet jelentős hangerő különbség, hiszen sem a STB, sem a TV digitálisan nem csökkenti a hangerő szintet, azt kizárólag az erősítő szabályozza analóg módon.
Feleslegesen költenél külső eszközre, ha a fenti módon állítod be a rendszered, mert a TV-d beépített lejátszója a legelterjedtebb filmkódolásokat hiba nélkül le tudja játszani.
-
Pszicho
tag
válasz alphamooncam #1787 üzenetére
kép nagyban: https://kepkuldes.com/image/9Yu7Rl
Csináltam egy képet a menüről, ahol a hang kikapcsolt állapotban van.
Sajnos úgy sem volt hangja az USB filmnek.
Maga a csatlakozás megtörtént, nem írt ki rá hibát.
Az erősítő digital in bemenete szerintem nem képes fogadni a digitális hangot, eredetileg azt külső DVD másoló csatlakoztatására találták ki. A DVD másolót kellett oda csatlakoztatni a digital in és out csatlakozásra egyidejűleg és DVD -t tudott másolni, amiken nem volt másolásvédelem. Én laikusként csak megpróbáltam hátha esetleg tudna optikait átalakítva coax kábelt is fogadni, de nem igazán. Túl régi már sajnos a masina. -
Digitalpimp
senior tag
válasz Pszicho #1788 üzenetére
Nem az van inkább, hogy olyan hangformátuma van a filmnek, amit az erősítőd nem támogat? És azért nincs hang? Nekem is egy bő 15 éves alap Yamaha erősítőm van, de simán működik ez a módszer.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Capt.Obvius
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést ha nem jó helyen járok!
Nem olyan túl rég kezdtem bele ebbe a hifista dologba. Az elejétől fogva támaszkodtam a forumtársak tapasztalataira, melyet most is szeretnék kikérni.
Van egy kis fejhallgatós rendszerem. Nem túl drága, de nekem tökéletesen megfelel és szeretem a hangját.
A30pro +D30 pro, AQ cinnamon USB + jitterbug. KÁCSA KCO-RTC1X 50cm.
Gondolkoztam a tápkábel, illetve az XLR cseréjén is a későbbiekben.
A kérdésem az lenne, hogy van e értelme úgy is cserélni a tápkábelt, ha nincs kiépített hifi ösvény (nem is lesz)? Egy 20 e ft-os philips elosztóból kapja az áramot. Ha igen, akkor Ti mit javasolnátok XLR-re is?
Köszönöm a segítségeteket előre is
-
migabi24
nagyúr
válasz Capt.Obvius #1790 üzenetére
Nem kell hozzá feltétlen ösvény, hogy hozzon a konyhára egy jó tápkábel, de kell hozzá olyan rendszer, amibe van még tartalék, és képes megmutatni a kábelek közti különbséget, az más kérdés, hogy a boltba kapható tápkábelek 100 ezerig nem csinálnak csodát, lehet nem is hallasz semmit, és a te rendszered árát figyelembe véve, nem biztos, hogy belefognák ilyenbe
-
migabi24
nagyúr
válasz Capt.Obvius #1792 üzenetére
Hidd el csak spórolni akarok neked, ha nagyon ki szeretnéd próbálni és van egy kis kéz ügyességed, veszel csatlakozókat és kísérletezhetsz tömör villanyvezetékkel, vagy ha tudsz esetleg kérj kölcsön tápkábelt.
-
BBéci
legenda
válasz Capt.Obvius #1792 üzenetére
Ha már említetted a KáCsát, ők adnak kölcsön kipróbálásra mindenféle kábelt. Vigyél haza néhányat és kísérletezz!
Pont a kiépített ösvény az, ami akár jelentősen csökkentheti egy tápkábel vagy tápszűrő/elosztó hatását. Nálam ezért (no meg a zavart nem okozó lakókörnyezet miatt) csekély az ilyenek pozitívuma, ami itt szinte észrevehetetlen, az például a gazdagréti lakótelepen drámai változást idéz elő. Ez konkrét példa.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Capt.Obvius #1795 üzenetére
Igen, azt mondom: lehet. Ki kell próbálni!
Ha nem tévedek, Topping elektronikákról van szó és a Cinnamon meg az KCO-RTC XLR kiváló darabok, amik mellé semmiképpen nem használnék gyári bóvli tápkábeleket.
A fejhallgatód típusát nem említetted, de feltételezem, hogy nem valami 50000 forintos játékszer.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
válasz Capt.Obvius #1797 üzenetére
Adatlapomon láthatod pl. a kábeleket is; persze "millió" lehetőséged van. Az Ananda előtt pont 660 S-em volt 28 hónapig, és azóta nem változott a kábelezésem.
És ezt is leírtam már: [a]; [b]
Amúgy a PC-be is egy Premier viszi a szuflát[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Capt.Obvius #1797 üzenetére
Ennek ismeretében szerintem egyértelmű, hogy kell valami rendes tápkábel, de ismétlem, csakis otthoni kipróbálás után dönts!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen