Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz adamsfamily #1699 üzenetére
Hibás a link.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz pepexyvz #1697 üzenetére
A topik elsősorban a különféle kábelek tulajdonságaival, képre és hangra gyakorolt hatásával foglalkozik. Például: adott rendszerbe melyik HDMI-t vegyem, Pearl-t vagy Forest-et?
Ettől még kaphatsz itt választ a kérdésedre, mert segítőkészek vagyunk.
Szükséges egy olyan átalakító, ami a HDMI digitális jelét analóggá változtatja. Szaküzletekben lehet olyat kapni, vagy Kínából is lehet rendelni. Pontos típust nem ajánlok, mert nincs személyes tapasztalatom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pepexyvz
tag
Sziasztok!
Okosításra lenne szükségünk.
Ide terelt a problémánk. Nagyon laikusak vagyunk ebbe!
Megoldható-e, hogy mini pc-töl (1 hdmi, és 1 mini dp csati van ilyenhez) az erősítőbe menjen hang, hogy a nagy hangfalak szóljanak. Erősítőn csak RCA csatik vannak. Nagy okos tv-hez használnánk ha...Tehát kép-hang is kell. -
BBéci
legenda
Nem csak azt, mindegyik kábelt ki kell próbálni, mielőtt megveszi az ember. Persze egy bizonyos szint alatt majdnem mindegy, de akkor is érdemes néhányat hazavinni és tesztelgetni.
Ami a képeken látható, számomra ismeretlen és pont emiatt nem foglalkoznék vele. Ettől akár jó is lehet, ki tudja?
Csakis a műfajban régóta jelen lévő, elismert gyártók termékeire szánok időt. Azokból annyi van, hogy sosem érnék a kínálat végére, ha elkezdeném próbálgatni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Julot
aktív tag
válasz adamsfamily #1693 üzenetére
...és ettől a kábeltől kb mit várhatok? Milyen szintet képvisel? Mennyire lehet jó az én házimozimhoz?
(Az erősítő egy Denon AVR-X2000
4 db Celestion F10
1 db Celestion C48f
1 db Klipsch KSW10A távolságok:
A frontok 2x2 méter
A center 1 méter
A háttérsugárzók 2x10 méter
A sub 3 méter)[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Használt részegységekből építek egy low-budget házimozit, és nem tudom milyen hozzávaló - belépő kategóriás - kábeleket vegyek. Kérlek benneteket adjatok tanácsot, javasoljatok kábeleket, esetleg konkrét webáruházat, ahol kaphatóak is. Használt is szóba jöhet!
Az erősítő egy Denon AVR-X2000
4 db Celestion F10
1 db Celestion C48f
1 db Klipsch KSW10A távolságok:
A frontok 2x2 méter
A center 1 méter
A háttérsugárzók 2x10 méter
A sub 3 méterNagyon köszönöm!
Jó egészséget mindenkinek, szép napot!
Üdv.,
Zsolt[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
törölt tag
válasz migabi24 #1690 üzenetére
Igen, és holnap talán el is viszik. Utána még gyűjtögetek, tapasztalatot szerzek, elmegyek meghallgatni sok mindent, és majd ősszel veszek egy olyat, ami megfelelőbb lehet. Ezzel is elégedett vagyok most már egyébként, viszont szerintem az a hangzás, amit én keresek, nos, azt másik kategóriában kell keresni, feljebb.
-
BBéci
legenda
válasz #18663680 #1684 üzenetére
Nem vennék olyat, amin kapcsoló van.
De bármelyiket nézegetheted, megvenni kizárólag otthoni kipróbálás után szabad!
Volt nálam olyan NRG, semmivel nem lett tőle jobb hang, mint a gyári 350 forintossal.
Amelyik tápszűrő csökkenti a dinamikát, az kukába való!#1685adamsfamily
Jó ötlet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
-
törölt tag
Érdemes tápszűrőre befektetni? Csak egy nagyon alapra gondoltam: [link]
A kábele, amit a konnektorba dugok egy Audioquest NRG-X3 lenne, most akcióban van.
A másik lehetőség egy jobb minőségű tápelosztó, [link] szintén cserélt Audioquest kábellel.
Arra az Oehlbach elosztóra mindenképpen beszeretnék fektetni. A tápszűrőről azt hallottam, hogy a dinamikát csökkenti. Igaz ez? Igazából ez tart vissza a megvásárlásától.
Köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz geckowize #1682 üzenetére
Ez házimozi és hifi kábeles topik, nem foglalkozunk olyasmivel (aktív hangdobozokkal), amiről írtál. Van annak a témának is topikja.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE50MU6102 TV-m, amelynek optical audio kimenete van es figyelmetlensegbol eloszor egy jack-es Microlab B77-et vettem.Majd egy FiiO D03K Taishan DAC segitsegel orvosoltam a problemat, ekkor jott az ujabb problema, miszerint igy a TV taviranyitojan keresztul nem lehetett hangerot allitani, csak a hangszoron, ami lassuk be, messze van a kenyelmes TV-zes kereteitol.
Ezt egy taviranyitos Edifier 2.0 R1800TIII hangfallal oldottam meg (Microlab B77-et a PC-mhez hasznalom azota), viszont azota alig hasznalom ki, mert plusz faradsag a plusz taviranyito (elkallodik, egyutt kell hordozni ide-oda) es sokkal nehezebbeb talalja el az infraja a hangfalat, igy az ido nagy reszeben inkabb a TV beepitett hangszoroja van hasznalva.
Emiatt tervezem, hogy megvalok az Edifiertol es a DAC-tol, es inkabb olyan hangszorot keresnek; amely terneszetesen jobb, mint a beepitett, kb hozza az Edifier szinvonalat es nem kell DAC, igy plusz taviranyito sem, hanem egyszeruen a TV taviranyitojaval legyen lehetoseg hangerot allitani.
Tudnatok erre valamit ajanlani? A keret 20-30k, lehetoleg ennyiert el tudnam adni az Edifiert es a DAC-ot.
Az optikai kabelem:
Hama Toslink optikai kábel, 1,5 m (Cikkszam: 175454)Jo lenne, ha ezt nem kene cserelni.
-
Quetz
őstag
válasz migabi24 #1677 üzenetére
Én is azt mondom, hogy fizikai különbség nincs a két kábel között, de hallani lehet.
erre a legjobb sztorim az autószervíz. Mindig, amikor elviszem az autót olajcserér kap új olaz és légszűrőt is. Utána pedig elégedetten nyugtázom, hogy simább a motor járása és a hangja is kellemesebb. Érződik rajta, hogy meghálálja a törődést.
A törést az okozta bennem, amikor egy szerviz után megtapasztaltam a szokásos pozitív változásokat, majd otthon leültem begépelni a szervíztételeket a google sheet gyűjteménybe. A szerviz lapon ez állt:
Elvégzett munka: bal oldali tükör csere.Egy jót nevettem magamon és elkönyveltem magamban, hogy a mérések nem, de az agyunk becsap minket. Az újságírók és a reklámszakemberek (HIFI esetén a kettő ugyanaz) pedig rájátszanak erre és kihasználják ezt. Nem mondom, hogy ne cserélgessék az emberek a kábeleiket, csak legyenek tisztában azzal, hogy pontosan milyen változást is érnek el ezzel.
-
lenox
veterán
válasz adamsfamily #1678 üzenetére
Ez korrektnek hangzik, kene akkor egy topik osszefoglalo, mert en is azt hittem, hogy a foldhozragadt, merheto, reprodukalhato valosaggal foglalkozik a topik, de ketsegtelen, hogy van egy ilyen aspektusa a dolognak.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
törölt tag
Írtam a CA -nak e-mailt, mert nem hagyott nyugodni, elküldtem nekik azokat a csodálatos képeket, ezt a választ kaptam:
"There shouldn't be any damage caused to the CXA60 because of this. As long as the speaker terminals are tightened completely, there should also be no change in sound quality."
[ Szerkesztve ]
-
adamsfamily
tag
Értem én hogy ellenséged mindenki aki kábelt mer ajánlani,pont azért hoztunk létre egy külön topikot,hogy ne zavarjuk eszméidet.Gondolj erre a fórumra mint egy templomra,és ne zavard a misét istenkáromlással Az avx-en nyugodtan szidhatod az ittenieket(ja hogy már megtetted?)
Inkább színezd a diagramokat. -
-
BBéci
legenda
válasz #18663680 #1673 üzenetére
Ezüstözött réz szálakból áll, ami miatt elvileg húzhat magasba, bár az inkább a gagyibbakra jellemző. Talán ennek nem esik a magashang átvitele, a másiknak viszont igen.
-
-
BBéci
legenda
válasz #18663680 #1669 üzenetére
Csak remélni tudom, hogy nem tettél benne kárt!
Volt a kezeim között közel 100 erősítő, soha, egyik csatlakozót sem sikerült kicsavarnom a helyéről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #18663680 #1667 üzenetére
Jobb lett volna valakit megkérni, hogy segítsen, mert hatalmas butaságot műveltél.
Kitekerted a helyükről a csatlakozókat ahelyett, hogy a bennük lévő pöcköket piszkáltad volna ki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz adamsfamily #1659 üzenetére
Bocsi, nem tudtam jobb képeket csinálni:
Egy kicsit nyomtam csak erősen, de meg sem mozdul, még egy kicsit sem akar belemenni, és sérülést sem szeretnék okozni. Próbáljam meg akkor nagyon erősen nyomni?
A hangfalba persze, oda tökéletes!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Hányféle, pontosan milyen gyártmányú és típusú optikai kábelt hasonlítottál össze és pontosan mikből állt a rendszer, ahová bekötötted azokat?
Már hogy a bánatos nyavalyába ne lehetne hallani a különbséget? Ki az a féleszű, aki megvenne egy 50-100000 forintos példányt, ha nem hallja az általa biztosított pluszt?
Mindig sajnáltam a pénzt igazán jó minőségűre, mert csak tv és erősítő között használtam. Aztán bekötöttem RCA helyett CD-játszó és processzor közé, nem tetszett a hang. Amikor kaptam egyet kölcsön, más világ tárult ki előttem. Miután visszaadtam, hetekig nem volt kedvem bekapcsolni a rendszert a saját, 3000 forintos vackommal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
T-CAT
tag
Sziasztok,
Digitális stereo audio jelet szeretnék forrás felől két erősítő felé egyszerre küldeni.
Léteznek ilyen Y elosztók.
Optikai, vagy koax digitális lenne a jobb megoldás szerintetek, ha ez így működne?
Egyáltalán jó ötlet ez? Elvileg ugye itt egyirányű az adatáramlás, ha a jelerősség csökken az nem lebet baj, mert binális, vagy van jel, vagy nincs. Rosszul gondolom?
Ilyeneket néztem:
Köszi előre is! -
törölt tag
Megjött a QED Signature Revelation, viszont nem tudom beledugni a CA CXA60 nyílásába, egyszerűen nem fér bele. (eltávolítottam a piros-fekete dugókat) Mit csináljak?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #18663680 #1655 üzenetére
Attól függ, milyen az a hosszabbítós elosztó.
Ha teszkós műanyag, akkor teljesen feleslegesen adtál ki pénzt egy jó tápkábelre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
válasz #18663680 #1655 üzenetére
Lehet.
Sőt megvalósítható az is, hogy pl. több kábel tulajdonságait is felhasználjuk. Értem ezalatt azt, hogy nálam úgy is volt (a hangfalas rendszernél és a fejhallgatósnál is), hogy a legelején egy olcsó vandamme H07RNF (Titanex) 3x2,5mm-es tápkábel (~1000Ft/m és van magyarországi forgalmazó stimmelő e-mail címmel és munkahelyi telószámmal) vitte a fali aljzatból a szuflát az elosztóba és onnan csatlakoztam az eszközeimhez már drágább tápkábelekkel.
Azért iktattam be ezt a vandamme-ot is, mert jól előhozza a mélyeket.
Egyeseknek önmagában akár már túl sok, túl rátelepedős is lenne. De így, hogy a minőségi tápkábelek előtt van, számomra jó.
Szóval ez is egy módszer lehet. Hallj róla, aztán majd cselekedj a saját belátásod szerint.Jelenleg meg még több minden is van beiktatva a vandamme és az elosztóból távozó tápkábelek közé, pl. egy hydrás dc blocker (hydra extreme power filter) + még egy furukawa táplábel is .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A tápkábelt lehet hosszabbítós elosztóba dugni vagy közvetlenül a konnektorba kell?
-
BBéci
legenda
válasz geckowize #1653 üzenetére
A különbség valóban észrevehető, ezt senki nem vitatja.
Egy 50 colos full HD tv ideális nézési távolsága 2 m, ezt folyamatosan tapasztalom, ilyenem van. Volt nálam két különféle, 55 colos UHD, azokon akkor láttam minden apró részletet, amikor 150-160 centi távolságról néztem. Nonszensz, nem életszerű.Az ajánlott KáCsa kábelek közül az említett KCS-HH 5 méteres változata 17380 Ft [link]. A honlap szerint az ennél hosszabbak már nem engedik át a 4K/UHD-t, csak a Full HD-t. Ehhez a tényhez viszonyítsd az optikai változat árát.
-
geckowize
őstag
#1650 BBéci: Értem. Nekem viszont számítana a 4K/UHD, mert én észreveszem a különbséget 50"-on 1080p és 2160p között.
#1651 Quetz: Úgy látom az aktív optikai HDMI kábel kb 10.000 Ft-tól indul, amennyit már nem adnék ki egy kábelért.
Ha nem lehet max. 5.000 Ft-ból megoldani, akkor inkább nézem tovább a 4K filmeket Serviio-val az 5 GHz-es WiFi-men és játszani a monitoromon játszok .
-
BBéci
legenda
Nagyon jók a KáCsa kábelek, 4 darabom van belőlük, a processzorból a tévébe 2 méteres, a vetítőbe 12 méteres KCS-HH megy.
Viszont 5 méteresnél hosszabb kiadásban nem garantálják a Premium High Speed követelményeit, pláne nem az Ultrát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Társasjáték topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók