Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
A zöldel ellentêtben a lila premier-re mondják, hogy már egy botfülű is kihallja, de av teszt oldalon meg azt mondják a legnagyobb szerepe a média lejátszónál jön ki. Na ez nálam a TV plexen keresztül. Ha összevetem, hogy a subnak is, a TV-nek is és az erősítőnek is jó lenne, akkor már jobban megérné az elosztót venni, de azt is meg lehet még spékelni utána a kábelezéssel Legalábbis az av tesztje szerint. Viszont nálam a sub alapból fix kábeles, ehhez át kéne szerelnem a csatlakozóját is, a TV megint nem a hagyományos, hisz a falon van és 90 fokban elfordul a kábel csatlakozója. De meghallgatnám hoz-e valami változást, lehet hogy lerendelem a premiert az erősítőhöz, aztán ha mellé lőttem, akkor élek az elállás jogával
-
zsoika
addikt
válasz Formaster #1003 üzenetére
Nekem (és sokaknak) Oehlbach NF 214 Sub van.
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #997 üzenetére
Denon AVR-X2500H-hoz már érdemes valami jófajta tápkábelt használni, ajánlom az EVO3 Premiert, kiváló az ár/érték aránya, de azt pláne csakis otthoni kipróbálás után.
A hangdobozok belső átkábelezése általában javít a hangjukon, ajánlott ugyanolyanra cserélni, amilyet kívül használsz.
A WiFi jelátvitel nem ördögtől való, egy 20-30000 Ft/3 méteres kábelnél nem ad rosszabb hangot.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
-
-
Formaster
addikt
A zajszűrős tápkábel/elosztó kérdésben nem értek még valamit. Az av-online tesztben úgy szerepel, hogy a premiert és egy hagyományos tápkábelt a Solus elosztóba dugva volt tesztelve. Nem az lenne a lényege az elosztónak, hogy az egy premierrel csatlakozik a hálózati aljzatba, majd az elosztóba már bármilyen tápkábel dugható, mert addigra már semmilyen zaj nincs a rendszerben? Vagy a rádióhullámokat ezután még felveszi a sima filléres kábel? Mert az kicsit durva lenne, hogy vegyen az ember egy premier+elosztó kombót, majd minden csatlakoztatott készülékhez még 1-1 premier kábelt
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #1011 üzenetére
"majd az elosztóba már bármilyen tápkábel dugható"
Sajnos úgy nem kapod meg a maximumot. Kipróbáltuk vakteszteléssel, a legjobb hangot akkor hallottuk, amikor az összes tápkábel speciális, hifi célra készült volt. Ha durva, ha nem, ez van.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
Ezért kérdezem, hogy kell-e premier+elosztó után minden unitra ismét premier, vagy az elosztóba mehetnek a gyári kábelek. Egész jó vételt találtam az előbbi variációra, ezen még elgondolkoznék. Nyilván nem nyernék rengeteget, de ami kifejezetten zavar, az a TV bekapcsolásával párhuzamos elektromos sípolás, ami elég valószínű, hogy hálózati zaj, ez akkor is hallatszik, ha mindent lenémítok. Az előző TV-nél is jelen volt.
Valamint képminőségbéli minimális javulásról is szoktak beszámolni. Nyilván ezt a pénzt tehetném egy komolyabb 5.0-ba, de az utóbbi napokban mégis arra vettem az irányt, hogy először megnézném mit lehet kimaxolni a mostani rendszerből.
Tehát a projekt sorjában: hangfalak újrakábelezése kívül-belül. Elgondolkodtam a hálózati szűrésen is és mihamarabb szeretnék javítani a helység akusztikáján. Ezután elkövetem a legrosszabbat amit lehet és elmegyek meghallgatni komolyabb rendszereket
(#1015) BBéci: akkor felmerül a kérdés mekkora jelentősége van az elosztónak, hisz a belülről azok egy elég puritán felépítésű szerkezetek. Azt gondolnám a munka nagy részét a kábelezés végzi, bár lehet ismét tévedek
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #1016 üzenetére
Előbb az akusztikát javítsd, utána kábelezz!
Van jelentősége az elosztónak és a kábeleknek is. Ismétlem: próbálj ki minden lehetséges variációt, ne költekezz feleslegesen!
Tévét nem táplálnék ugyanabból az elosztóból, ahonnan a hangcuccokat. Utóbbiak nálam külön kismegszakítóra csatlakoznak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Formaster #1016 üzenetére
Ha téged megnyugtat a táp rész rendbetétele akkor vedd meg nyugodtan, csak javíthat a rendszeren és ahogy már mondtam, ...a jót egyszer kell megvenni.
Viszont azt tudnod kell hogy a tápkábel hoz szerintem a legkevesebbet ...főleg belépő rendszeren.
Kapcsolódó üzemű tápot nem szoktak egy áramkörbe dugni hifisták az erősítővel ,de szintén csak ismételni tudom magamat ...belépő és közép szinten ezzel sem érdemes foglalkozni.
Én annyit tettem az ügy érdekében hogy a kapcs.üzemű tápokat külön túlfeszvédős rlosztóba tettem, de körön van sorolt konnektoron.
Nálam sincs külön kör az erősítőnek és nem is karom átvezetékelni (talán egyszer) a házat. Ha új házat építek akkor viszont biztosan berántok neki egy 3x 2,5 -es külön kört.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #1019 üzenetére
Az olyan elosztók 99 % valószínűséggel rontják a hangminőséget, ezért hangberendezésekhez tilos az alkalmazásuk. Ráadásul a valós védelmi képességük minimális.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alphamooncam
őstag
Hangszóró kábel ügyben kérném a hozzáértők véleményét.
Litze kábelből van-e ennél ár/érték arányban jobb, illetve megéri-e mindezt megspékelni árnyékolással .
Földelt Litze hangsugárzó kábelt ennek a 4500Ft-os méterenkénti áránál, földelés nélkül is csak többszörös áron láttam.
Más. Nekem szokatlan, furcsa, hogy az árnyékolást a 230V-os hálózat(?) földjére is javasolják kötni. Na ez kissé meglepett, lehet a fordítás vagy egyéb miatt én értettem félre valamit?! ( Hangszóró kosarakat is szintén ilyen módon kéne földelni? )
Kábelt a reményeim szerint egy majdani csöves (TMP) erősítő, és még nem eldöntött milyen, de az biztos, hogy nagy érzékenységű (90+dB) hangsugárzó (Sonido, ATC, AN, stb. kerültek képbe) közé gondoltam.
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Formaster
addikt
Megtaláltam a sub helyét és elég nagy mázlim van, 2 méteren belül adja a legjobb karaktert. Kérdés akkor, hogy bolygassam ezt a wifis transzmittert, vagy ahogy Béci mondta, ha 30k alatt gondolkozom nem lesz változás a wifis verzióhoz képest.
Szerk: anno erre is kaptam hideget/meleget a másik topikban. Volt aki meg akart égetni élve a wifi-s jeltovábbítás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Formaster #1025 üzenetére
Én nem piszkálnám csak ha nagyon akciósan tudnék venni kébelt....én is akkor vettem.
Nem olyan szintű az a láda hogy megérje rá költeni extra kábellel, de azért járj nyitott szemmel ... Karácsony körül nagy akciók szoktak lenni és az aprón töredék áron lehet hozzájutni finom darabokhoz.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Például miket nézzek? Ami neked is van? Tudom, hogy ez csak egy referencia szintű láda, mégis meglepően jó, mozis élményt nyújt. A görbék is máshogy néznek ki, mióta jó pozícióban áll, bár nyilván a frekvencia tartományban lejjebb nem fog menni, de ahhoz nagyon komolyan kéne zsebbe nyúlni. Még az ettől jóval drágább ládáknál sem láttam sokkal alacsonyabb frekiket, kb 2x-es árig sem. Inkább valahol 4x szorzónál kezdődnek. Sőt a Klipsch-hez képes kétszeres árú dobozok sem feltétlen mennek le ennyire.
-
BBéci
legenda
-
Formaster
addikt
Értem, ez nyilván igaz, de az ár is számít és mivel nagyon jó áron kaptam a Klipschet ár/érték arányban verhetetlen vétel volt. Másrészt elégedett is vagyok vele, én nem tesztelek milliós eszközöket és az igényeim sincsenek egy bizonyos szint felett. Egy számomra pontos, mozis mélyet kaptam, amivel nincs semmi bajom. Sőt egyre komolyabban gondolkodom, hogy a kábelezésen kívül a rendszer többi elemét sem bántom a közeli jövőben. Lerendeltem a zsinórokat, a hangfalak kibelezése nem lesz kis feladat, aztán elrakom magam és kiélvezem így ahogy van.
Ami a mai napon kicsit meglepett, igaz egész nap ment a rendszer, hol zene, hol filmek felváltva és úgy este 7 felé az utolsó film végén elfogyott a kakaó az X2500H-ból. Kézrátételes kontrollra elég melegnek bizonyult. Ott tűnt fel, hogy egyre hangosabbra kellett vennem, a mély már az egekben volt, a rendszer többi része viszont elmaradt. De ezt tudjuk be az egész napi üzemnek.
-
zsoika
addikt
válasz Formaster #1027 üzenetére
Közel sem biztos hogy az a kébel adja neked a legjobb hangot mint nekem....sajnos ki kell próbálni.
Én Prosonnal kezdtem ,talán 4eFt volt de csak egyszeres árnyékolású. Később vettem egy Inakustik premium Y kábelt használtan ( talán 6eFt volt),de annyira jókat olvastam a AQ black lab kábelről hogy ki kellett próbálnom ....ha már 50%-os akcióban volt karácsonykor.
Vesztenivalóm nem volt , hiszen annyiért amennyiért vettem biztos el tudom adni, gondoltam és így is lett. Nekem nagyon nem jött be már csak kinézetre sem ..... Olyan vékonyka. Az Inakustikkal sokáig elégedett voltam, de amikor átköltöztettem a mélynyomót egy AVR -hez közelebbi helyre, már túl hosszú volt az 5m... Csak tekeredett a szekrény mögött. Ekkor tettem fel a kérdést a topikban hogy mit vegyek és sokan (olyanok akik komolyabb rendszerrel rendelkeztek) ajánlották ár/érték arányban az Oehlbach ot. Nemir linkelt is egy kihagyhatatlan ajánlatot...a német Media Markt ban valami 17€ körüli áron volt elérhető + szállítás. A bökkenő hogy csak németországba szállít a MM de van kint barátom ... Így probléma megoldva.
Akkoriban többeknek hozattam( itt a fórumon) ilyen kábelt és elégedettek voltak. Én sem panaszkodhatok a hangra és méretben is pöpec. Lehet van jobb kábel ami jobban illene ide nekem ,de egyelőre elég volt a kábelekből... Kicsit már beleuntam a cserékbe."nagyon jó áron kaptam a Klipschet ár/érték arányban verhetetlen vétel volt. Másrészt elégedett is vagyok vele," Ezzel semmi baj sincsen ...használd egészséggel!
A Denon X2000 széria azért nem egy erőgép[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Cseszheted a pontosságot és gyorsaságot ha nem megy elég mélyre!
Én így jártam a Harman Kardon hkts 200 SUB al .
Gyors és pontos volt csak hiányzott filmeknél az alja....még jó hogy előtte volt a Sony Pascal szett és az lement rendesen, tudtam mit kéne hallanom. Az Oblivion-ban amikor Tom leesik mert ellövik a kötelet , kb 2mp hang egyszerűen hiányzott.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Kompromisszumot kell kötni, hacsak nincs szubládára 6-700000 forintod. Inkább vesszen 3-5 Hz, de legyen olyan a hangja, mint amiket az előbb leírtam.
Mellesleg arról volt szó, hogy olyanra szívesen váltana, ami lejjebb megy, de az sok pénzbe kerül. Erre válaszoltam, hogy azzal is sokkal előbbre lenne, ha a frekvencia-átvitel alja ugyanaz, viszont a lötyögős, folyós, pontatlan hang helyett pontosat, feszeset, gyorsat és részletezőt kapna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
válasz KoNZoLik@ #1035 üzenetére
Gyanítom, az oka az lehet, hogy a Jamo 626-ban van oldalt 1-1 20 centis mélysugárzó és a frontok nem bi-ampra voltak kötve, hanem simán a frontra egy áthidaló rézdarabbal. Majd megfigyelem változtatott-e rajta valamit, de amióta átkötöttem nem volt lehetőségem tesztelni hosszasabban.
-
Formaster
addikt
Kellene vegyek egy HDMI kábelt, mert a mostani nem ethernetes. Ezt az Inakustic-ot néztem ki, elég jó áron kapom meg, szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
TuTa86
tag
válasz migabi24 #1040 üzenetére
Értem. Az Isotek Evo 3 Sequel még érdekes lehet de elég ritkán találni a használtpiacon.
Folyóméterre 24.900Ft/m + a dugók 19000Ft darabja + szerelés nem tudom mennyi lenne. Nincs tapasztalatom ebben. 40-45000Ft-ot szánnék rá jó szívvel. Jelenleg egy HIVOX tápkábel van az erősítőben, amit szeretnék a mélynyomóba kötni és annak helyére keresgélek. Nem SOS, keresem ár-érték arányban legjobbat, ami a keretembe is belefér.[ Szerkesztve ]
Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!
-
BBéci
legenda
Azt én sem ajánlom, volt nálam, tehát saját tapasztalat alapján mondom. AQ-ból az NRG10 tetszett, de amennyibe kerül, annyit - szerintem - nem ér.
Az EVO3 Premier kiváló ár/érték arányú kábel, van olyan a rendszeremben, szeretem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
Felhoztam mikor a Van den Hul Hybrid kábeleket rendeltem, hogy áthúzom a dobozokat is belülről. Viszont nem számoltam az utólagos Bi-Amp bekötéssel, így kevés lett a kábel. Eközben egyeztettem egy hangfal tuningossal, aki azt javasolta, hogy szén és ezüstmentes kábelt húzzak be.
Ez némileg ellentmondásos, mert a VDH ezen kábelét sok hangfalgyártó használja, viszont tény, hogy a rézkábelekit stukturált szén veszi körül.
A másik merénylet amire készülök, hogy eljuttatom hozzá a keresztváltókat némi tuningra, tudom hogy ettől nem lesz a Jamokból milliós hangfalszett, de aprópénzért ígér észrevehető javulást.
A másik amit találtam pedig ez. Mit gondoltok a felsoroltakról?
-
Formaster
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen