Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #1399 üzenetére
Nem volt időm szerkeszteni.
Jobban megnézve lehet csak egy fekete harisnya van ráhúzva a kábelra... mondjuk szerintem akkor is illett volna kiírni, hogy ki, mikor és mit változtatott a gyári állapothoz képest.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz fehér_ember #1393 üzenetére
Szerintem az a linkelt Supra nem gyári, legalábbis a kábel biztos nem.
Nekem volt eredeti addig, amíg meg nem hallgattam egyszer a Mundorf arany-ezüst IC kábelét, aztán csak porosodott, úgy hogy mennie kellett.
Szóval jó a Supra, az eredeti, viszont mint mindenben, ebben is van jobb.
Tipp alapján próbáltam IC kábelt koax helyett, és nekem most is 3 egyforma Mundorf arany-ezüst eredetileg IC kábel köti össze az ANT-okat, kettő IC-ként egy koax-ként.
Majd számolj be mi lett!
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
fehér_ember
addikt
Amúgy arra is igen kíváncsi lennék hogy vajon vannak-e olyan "olcsóbb" ezüstözöt tápkábelek.
Pl.:
[Supra LoRad 2.5 Silver Anniversary Edition]
[Viablue X-40 Silver] ahol [amint látható] nem is a kábel a drága
[Furutech FP-314Ag]
...stb.
vagy épp nem ezüstözöttek [Supra Lorad 2.5 CS-EU].
...stb.
Amik felveszik a versenyt legalább az isotek evo3 premierrel.
Ezen az oldalon pl. szépen lehet látni a kábelek szerkezetét is a kíválasztott típusnál illetve ott alul vannak letölthető isotek brossúrák is. Mondjuk az elite-nél én akárhogy nézem 7 azonos vezetőt látok .[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #1396 üzenetére
Persze attól hogy valami kábel a gyártó palettáján alacsonyabban rangsorolt, attól még lehet elég jó.
Én pl. azonnal vennék egy HT Precision Link ic-t ha ismét jóáron felbukkanna[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz bajnokpityu #1395 üzenetére
Igen, olvastam ami véleményt találtam a hifisbe "néhai"-ról illetve "hydra"-ról. Épp ezért nem is mertem bevállalni .
Az XLO-ból a pro a legalapabbja a gyártónak. Szóval annak ellenére hogy nem olcsó, így mégsem annyira vonzó ez az amcsi kábel.
A supra usb-jébel elégedett voltam (persze biztos az is csak egy alap kábel); ezért, és mivel ráadást kedvező áron árulta a tulaja ezt a koaxot, azt választottam.
Igazából csak majd mostantól fogok ismerkedni ilyenfajta kábelekkel. Egyelőre az AQ Forestet kell lelépnie, aztán majd idővel (vagy ha feltűnik egy szimpatikus) lehet megyek feljebb.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
hydrát én biztosan sose vennék, a másik kettőt inkább..
-
BBéci
legenda
Látatlanban egyiket sem, csakis kipróbálás után vennék kábelt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
Ti melyik digit kábelt választanátok?
1. [Hydrasound Irisz Silver II]
2. [XLO Pro]
3. [Supra Trico][ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz fojtviki #1391 üzenetére
Vagy ismerősöktől kérsz kölcsön kábeleket, vagy boltokból, letét ellenében.
Az optikai és USB közötti különbség okát a készülékekben kell keresni. Viszont, bármennyire furcsa, az USB kábelek is jelentősen befolyásolják a hangot, erről írtam cikket az AVO-ra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Igen elhiszem, de hogyan probalgassuk?:) Azt nem szeretnem, hogy megrendel, kiprobal, nem tetszik visszakuld:) Miota tapasztaljuk, hogy a kabeleken is rengeteg mulik, igy hiszunk benne, hogy nagyon szamit, de a proba nem konnyu vasarlas elott. Itt van peldaul ez az usb vs optikai kabel. Usb-vel sokkal reszletesebb es pontosabb szinpadkep volt. Optikaval meg olyan mintha egy barlangbol szolna a zene:( ugy osszemosodik a szinpad is, nem ertem miert, csak tapasztalom
-
-
fehér_ember
addikt
válasz chatran #1387 üzenetére
Kipróbáltam a saját tévémmel is (2014-es lg). Sajna tényleg már a jack hosszabító kábeltől is elnémul. De úgy van ahogy mondod: a menübe simán vissza lehet állítani "TV-hangszóró"-ra úgy hogy közben a füles be van dugva (majd akár ismét vissza "Fejhallgató"-ra).
Így akkor faterodnak soha nem is kellene kihúznia a fejes jeladójának kábelét.
Ha nála nem működik, legfeljebb nekiadod a tv-det. Magadnak meg veszel egy újabbat, nagyobbat[ Szerkesztve ]
-
chatran
őstag
válasz fehér_ember #1383 üzenetére
Azonnal elnémul a tv hangszóró amint a jack csatiba bedugok egy kábelt. Sajnos nem vagyok a tv közelében, (kb 10 éves Samu, HDMI és USB már van rajta, wifi nincs) de megpróbáltam az itthoni LG-men (még a webos előtti "okos" tv). Ez is azonnal elnémult, amint fülhallgatót dugtam a jack csatiba, de a menüből simán át lehetett állítani a TV hangszóróra.
Remélem apámék Samsung tv-je is lesz ennyire okos. -
őstag
Koszi. Nem sok kulombseg van arban
LoRad es a LoRad Silver Anniversary kozt, a 2. belefer meg igazabol.
Utolso kerdes: A kocsiban meg van Sommer Orbit 225 es Tchernov standard kabel. Erdemes lehet ezeket kiprobalni? Mondjuk vegulis a kocsibol csak ki kene venni mert nem olcsoak azok sem, ha mas nem akkor eladni, -
-
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Apámnak van egy ilyen TV fejhallgatója, hogy ne zavarja este tévézés közben a többieket. A probléma az, hogy ez a fejes vevőegység jack-en csatlakozik a TV-hez. Bedugáskor elnémul a tv saját hangszórója. Mivel a jack csati a TV hátulján van macerás mindig keresgélni a jack bemenetet.
Létezik olyan megoldás amivel kapcsolható lenne a jack-TV hangszóró valami egyszerűbb módon? Esetleg valami áthidaló megodás? Ilyesmi eszközzel működne?köszi
-
őstag
Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy Furutech Formula 2 USB A-B kabelt Magyarorszagon forgalmazza valaki? Google nem nagyon segitett. Sajnos 5 meteres a minimum ami kellene. Volt egy 3.6 meter hosszu, de sajnos rovid volt koltozes utan, szoval el lett adva. Most egy QED performance optikaival hallgatjuk, de nagyon "botranyos" a Furutech utan
[ Szerkesztve ]
-
+Techno+
tag
Sziasztok!
Hol lehet méterre venni Van Damme kábelt? (engem 3 féle is érdekelne). Van itt olyan aki foglalkozik szereléssel? vagy ismertek valami céget akik foglalkoznak kábel szereléssel. (leadom a cuccot ők meg összerakják)
-
fehér_ember
addikt
Ezt jó olcsón tette fel a tulaja: [link]
Nem, nem volt még ilyenem; de "sokkal" drágábban szoktak menni.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz junior19 #1374 üzenetére
3 csatihoz kellene, egy tárgyaló asztal és egy projektor összeköttetésére.
A kiosztás meg van, megpróbáltam krimp szerszám nélkül összerakni, de a roppantásnál a műanyag betétek elcsúsztak és széttörtek.
TME-nél ~2k-ért van forrasztható, technológusok meg biztosítanak nekem vékony hegyet a forrasztáshoz. Még forrasztó ón kell, ami nem ólommentes, annak alacsonyabb az olvadáspontja.
A sodort párok melletti árnyékoló kábeleket meg szerintem egyesével leszigetelem, így véletlenül sem lesz zárlat.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
junior19
senior tag
válasz Real_Necro #1373 üzenetére
[link] Itt nem tudom van-e most, bár nem olcsó.
Ha csak pár darabot kell szerelni, s tudjátok a kábelek kiosztását, akár kiméréssel is, akkor a szerelhető vagy a forrasztható hdmi csati is megoldás lehet.
A szerelhetőnek elég gagyi a háza, széles is, s így ha a készüléken másik is lenne mellette, akkor nem fog elférni, esetleg csak toldóval. Ilyen esetben jobb választás a forrasztós. De csak akkor járható, ha a kábel szálakat betudjátok azonosítani.codec project
-
Real_Necro
veterán
válasz bajnokpityu #1372 üzenetére
Be van húzva tárgyalóba falba. Lehet forrasztható csati lesz ebből.
Kácsa zárva, a bérlés jelenlegi metódusa meg cégvezetés részéről nincs támogatva. Megvásárolnánk, de készleten sincs.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bajnokpityu
félisten
válasz Real_Necro #1370 üzenetére
amennyire emlékszem, kiszállási dijért felrakták rá a csatit kácsáék.
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #1370 üzenetére
Nincs ötletem, csak azt tudom ,hogy amikor KáCsáékhoz megérkezett az első olyan szerszám, hétpecsétes titokként kezelték, illetékteleneknek rápillantani sem volt szabad.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Van ötletetek arra, honnan tudok jó áron gyorsan beszerezni, esetleg bérelni krimp szerszámot (betéttel) hdmi csatlakozóhoz?
Kácsa kilőve.Köszönöm, ha valaki tud segíteni infóval.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fehér_ember
addikt
válasz petya1985 #1368 üzenetére
Az a baj, ha erősítőt vennél ahhoz még egy aktív szubot is kellene, mert ami a te egybeszettedhez van, az nem használható fel egy rendesebb hm (házimozi) erősítőhöz.
Igen ha dac-ot veszel, akkor a jelenlegi szetteddel csak virtuális térhangzást kaphatsz, már ha tud egyáltalán olyat (pl. dolby pro logic).
Informálódj, használd a google keresőt, olvasgass. Kezdheted akár a [belépős hm fórum összefoglalójával is]. Aztán (ha már valami dereng), akkor utána rákérdezhetsz a sötét foltokra a fórumán.
-
petya1985
tag
válasz fehér_ember #1367 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget!
Ez a dac annyira nem vilagos azert
Neztem ilyen átalakítót,de ezzel ha jól ertem csak virtuális 5.1 lesz amit a hangzás móddal érhetek el csak,nem alapból szól ugy... jó lenne egy képes magyarázat,hogy mit hogyan kössek össze ha van esetleg vennem egy 5.2 erősítőt(mert laikus vok hozza,es ahogy neztem a hátuljukat,par lyukkal van több )
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
fehér_ember
addikt
Inkább néznék valami olcsóbb használt aktív szubot is a részére. Persze az is benne lenne plusz még minimum 10-15 ezerbe.
Vagy akkor tényleg marad az, hogy vesz egy olcsóbb 2 csatornás dac-ot a tv-hez.
Amúgy jó az észrevétel , ezt most valóban nem figyeltem .
Fránya bögreszettek.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #1365 üzenetére
Egy baj van, annak a bögreszettnek passzív a szubládája, ezért olyan erősítőt keress számára, ami azt is meg tudja hajtani.
-
-
fehér_ember
addikt
válasz petya1985 #1362 üzenetére
A TV-den nincs analóg hangkimenet. Ezért a TV-ből nem tudsz analóg jelet bevinni a házimozierősítődbe. A TV hátulján az a két rca audio aljzat, szintén bemenet.
Venni kell egy olyan dac-ot (digital analog converter) ami rendelkezik optikai digitális bemenettel. Az átalakítja a jelet digitálisról analógra és akkor azt már be tudod vinni az erősítőd hátuljába. De ahogy mondták, valójában csak sztereó jelet fogsz kapni, hiszen az erősítőd hátulján csak 2 rca aljzat van (AUX IN). Persze ha az erősítőd tudja, akkor ebből lehet vele kevertetni egy virtuális (nem valós, csak azt imitálni próbáló) 5.1-et.
Ha a tv-d bluetooth-on is kiad magából hangot, akkor olyan dac-ot is kereshetsz, ami bluetooth-os.
Van [DAC-os fórum], ott tudsz érdeklődni, ha megadod hogy mennyit szánnál rá.Megoldás lehet egy ennél komolyabb használt házimozi erősítő is, amiben van már dac.
Előnye annak az lenne, hogy akkor már valós 5.1-es hangzást is kaphatnál a tv optikai kimenetéről (persze ha olyan az adás vagy lejátszott tartalom, hogy dolby digital vagy dts hangsávot is tartalmaz).[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz petya1985 #1362 üzenetére
Figyi, nem látok csak sztereó bemenet ezen, úgyhogy max sztereó lehetséges.
Ha ennek ellenére is használni akarod, akkor keress olyan Dacot ami, rendelkezik toslink ( optikai) bemenettel, és RCA kimenettel.
[ Szerkesztve ]
-
petya1985
tag
Sziasztok.
Lenne egy regebbi (kb 20 eves) lg lh-d6230d tipusu hazimozi szettem es szeretnem rakotni az lg55uk6950plb tvmre,hogy a hazimozi adja a hangot. Sehogy se jon osdze. Vagy egy rca jabelem ugyan de a tvn nincs jack dugo bemenet... melkekelem a hatuljat mind a ket dolognak,vki segitsen nekem! Koszonom!
[ Szerkesztve ]
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
balage25
senior tag
Az aliexpess-en vásárolható kábelekről és csatlakozókról mi a véleményetek. Ortofon-t néztem, elég barátságos árban van.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Hátha találkozott valaki már ezzel a problémával....
A sz.gépemet szeretném az AVR-rel összekötni optikai kábellel.
Eddig ez működött, de az új alaplapomon nincs (benéztem) S/PSIF kimenet.
(az erősítőn pedig nincs HDMI)
Egy [ilyen] kütyüvel megoldható szerintetek?
Köszi előre is!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
mettek
addikt
Audioquest mackenzie IC kábellel van valakinek tapaaztalata? Új ára 45 ezer/m körül van, én szereltet vennék 1.3m/13 ezerért. Ez nyilván jó ár érte de érdekelne hogy jól teljesít e.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...