- Mesterséges intelligencia topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bitcoin topic
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
Nem is a beszerzéssel van gond, mert a center kábeléből talán még le is tudnék vágni olyan darabokat.
Straight Ware Encore II hangszóró kábel, amelynek a vezető ere több, vékony rézszálból van, amelyek külön vannak olyan lakkréteggel bevonva, hogy lehetetlen lekaparni. Speciálisan rakják rá a csatlakozót gyárilag. Amikor azokat is raktam rá, előtte sósavas ruhával törölgettem, hogy megkezdje a lakkréteget. Ebből a célból most inkább kihagynám, ezért is írtam, hogy nem igazán megoldható ez. Ha egyszerűbb lenne szerelni, akkor már megcsináltam volna én is így. -
junior19
senior tag
Sziasztok.
Talán ide is tartozhat, hátha találkozott már valaki hasonló esettel, s tud segíteni.
Az egyik, ami még annyira nem is létszükséglet, mert ideiglenesen megoldottam, de én hiába kerestem rá megoldást, nem találtam. Hol érdemes szétnézni hangszóró terminálokkal kapcsolatban? Amit a google kidobott találatot, ott mindenhol elfogyott már, amilyet keresek.
[link] Ilyesmit keresnék.
A másik, ami lényegesebb, hogy a hangszóró saját termináljai a csavaroknál elporladtak. Ezért "szuszogott" is a hangfal. Ez megoldódott ideiglenesen, nagyobb alátétek használatával. De amikor vettem a hangfalat kettős csatlakozással használtam, így nem is érdekelt, hogy nem volt meg a hangszórónak az összekötője. Most már viszont csak simán egy pár kábellel használom, így belül a hangváltónál összekötöttem a kivezetéseket. Mikor a szerelőnél járt a hangszóró, ő ezt megszüntette, s valami vékony rézlapból csinált összekötőt.
Mindig volt valami bajom a hangzással, s most csak próbából kivettem a rézlapokat, s cat7-es kábelből csináltam összekötőt. A hangzás visszatért az eredeti állapotba.
A kérdés ezzel lenne kapcsolatos. Miből lenne érdemes csinálni a terminálhoz összekötőt? Ebből is néztem már gyári megoldásokat, de a WBT nem jó, mert egyenes. Amiket kábeles megoldásokat találtam, 30 ezer körüli áron mozogtak, annyit nem adok érte.
Az is megoldás lehet, hogy a váltónál összekötni a kivezetéseket, csak milyen vezetővel lenne érdemes?
A terminál már elég rossz állapotban van, így azt elkerülném, hogy tesztelgessek, s szedjem mindig szét.
A tippeket előre is köszönöm.
A meglévő hangszóró kábelemből vágni sem megoldás, mert nem igazán megoldható. -
Krobo26
újonc
-
Zigi
senior tag
válasz
Krobo26 #1242 üzenetére
Erre a 'dvd'-re lehetett hangfalakat is kötni ugye? Akkor sehogy. A rádió csak a saját hangfalain szól, a cd-nek kellene mennie hdmi-n. Mint írtam bluethoot-on, telefonról menni fog a rádió, a cd-hez meg dedikált cd/dvd lejátszó kell. Ez a kompakt cucc már nem szolgálja ki az igényeidet .
-
Krobo26
újonc
-
Zigi
senior tag
válasz
Krobo26 #1239 üzenetére
Szia. Az SK5-ön van audió bemenet (portable in) azt kösd össze a dvd audió kimenetével. Valószínűleg 3.5 jack-rca kábelre lesz szükséged. Probléma lehet hogy ha be van dugva a 3.5 jack a SK5-be más hang nem fog szólni, ezért lehet hogy ki kell húznod ha nem használod. Másik megoldás, hogy telefonról a netrádiót bluetooth-on küldöd a hangrúdra. A harmadik pedig amit Beci is javasolt, amennyiben arc-s a tv-d , akkor dvd hdmi- hangrúd hdmi in- hangrúd hdmi out arc- tv hdmi arc port.
-
BBéci
legenda
válasz
Krobo26 #1239 üzenetére
Ez a topik elsősorban a kábelek saját és a többihez viszonyított minőségével, tulajdonságaival, képre hangra gyakorolt hatásukkal foglalkozik.
A problémád nem kábelezéssel kapcsolatos, hanem a készülékek képességei döntik el, hogy mit, mivel és hová.
Arra tippelek, hogy a lejátszót közvetlenül a soundbárhoz (NEM HANGPROJEKTOR, hanem hangrúd*) kellene csatlakoztatni, akkor szólna minden, amit szeretnél. Próbáld ki, számolj be a tapasztalataidról!*LG honlapon az SK5 neve 2.1 ch High Res Audio Sound Bar, [link].
Aljas módon, megtévesztően fordították magyarra. A Sound Projektor-ok másik termékcsoportot képviselnek, azokat lehet hangprojektornak nevezni. Egy példa: Yamaha YSP-5600. -
Krobo26
újonc
Sziasztok!
Kábelezéssel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam. Adott egy régebbi fullhd-s 5.1-es LG dvd házimozi aminek a hangflai helyett egy LG SK5 hangprojektorra váltottam. Jelenleg úgy kötöttem össze, hogy a lejátszóból megy a tv-be a hdmi kábel és a tv-ből megy a hangprojektorba a másik hdmi kábel. Így a dvd filmeket és a tv adásokat tudom hallgatni a hangprojektoron, de a cd-ket csak akkor ha bekapcsolom a tv-t, a rádiót pedig sehogy nem szólaltatja meg. A lejátszón optikai csatlakozó nincs, csak audio kimenet.
Hogy tudnám úgy összekötni, hogy a rádiót is és a cd-ket is tudjam rajta hallgatni?
Előre is köszönöm. -
Formaster
addikt
Többször is hangoztattam ugye, hogy a meglévő rendszerből akarom kihozni a maximumot, apró lépésekkel. Nem mintha nem engedhetném meg, hogy holnap ne vegyek mondjuk egy Oberon szettet, de nekem így tetszik, hogy apránként halljam ki az apró fejlődéseket. Azonban a fix dolgokkal kicsit feljebb rakom a mércét, mert egyszer eljutok arra a pontra, hogy fő elemben lépek nagyobbat, mint AVR/hangfalszett.Igaz AVR-ről nemrég ugrottam a semmilyen 520BT-ről a 2500-ra, a következő lépés a Jamo váltása lenne, de ebben még bőven van mit csiszolni. Belső kábelezés mindenképp, esetleg hangváltók.
Szóval nem sajnálnám a pénzt erre a kábelre, kérdés, hogy jobb-e, mint egy Isotek Premier, mert abból tudnék ennyiért CH dugósat venni.
-
charlyl
csendes tag
Sziasztok!
Az Audioquest subkábeleinél a villás csatlakozót hova kell bekötni ha kell?
Az tiszta, hogy földelés, de az AVR-n vagy a Subon hova kell csatlakoztatni?
Légyszi segítsetek mi legyen vele -
Formaster
addikt
Igen, ezt láttam már több helyen és nem is kérdőjelezném meg. Nálam nem lehetséges, illetve ennyire nem is mennék el egy Jamo-val. A kérdés az, ha már a megszakítótól egy átlagos vezeték megy, átlagos dugaljon át, akkor ott már valszeg mindegy, ha egy persze nem perec hosszabbítót feldugózok, nem tecsós dugvillával.
-
BBéci
legenda
-
fcc
aktív tag
Üdv!
A tv-t és a régi hifi-t összekötöttem egy digitális analóg átalakítóval.
Optikai kábel a bemenet, rca a kimenet.
Kb. harmad akkora hangerővel szól a hifi, mint a korábban, a régi tv-vel(rca-rca)
Ez normál? -
BBéci
legenda
válasz
Formaster #1230 üzenetére
Létezik olyan átalakító, amilyen a svájci likakba belemegy, viszont halvány fogalmam sincs arról, hogy milyen mértékben, halhatóan változtatják-e a tápkábel pozitív hatását.
Nem rossz ötlet az elosztó bemenő kábelével variálni, de annak a minősége is számít. Teszteltünk minden variációt, simán hallható volt, amikor a QBase 4-be sima mezei kábel helyett minőségit dugtunk. -
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
fehér_ember #1227 üzenetére
A hátuljáról is van kép, persze nincs beikszelve, hogy melyik típus
Azért érdekel, mennyi lehetett az új ára, mert nem adja túl olcsón.
szerk: hmm, pedig a dobozon írja, hogy Elite, de alul miért nincs beikszelve?
Már csak egy gondom van, a foglalat nem olyan ami nekem kellene, svájcban minden dugó 3 villás. Szentségtörés, ha átalakítóval dugom be?
Vagy át lehet szerelni házilag?
-
BBéci
legenda
Nem ennek a topiknak a témája, de talán tud valaki tanácsot adni.
[Itt] érdeklődj. -
tedbig
újonc
Üdv mindenkinek. Remélem ez jó topic. Szoval , van egy PANASONIC SA -PM 18 BI -AMP-os hifi.Csak az a probléma ,hogy nincs meg a hangfala. A kérdésem, hogy rá lehet kötni egy másik 6 Ohmos hangfalat? mármint olyat amelyikböl csak egy vezeték jön ki. És ha igen akkor azt a magas vagy a mély csatlakozora kell kötni? Ha meg nem , akkor rá kell kötni a hangfal magas és mélyre egy egy kábelt, és azt már rá lehet csatlakoztatni a hifi hangfal csatlakozojára? És a hangváltót azt ki kell hagyni/kikötni? A gépben van gyárilag,,,, mintha valahol azt olvastam volna.
Magyarán, hogy lehet rákötni a hangfalat a hifire, jól müködjön.
Köszi tedbig -
p76
senior tag
Ha RCA interconnect kábelen nincs feltüntetve melyik irányba kell bekötni akkor mindegy melyik végét dugom a DAC-ba illetve a fejhallgató erősítőbe? Csak arra kell vigyázni hogy attól kezdve mindig abban az irányban használjam? Bejáratás alatt és után? Az a baj hogy 1 hét után szervizelni kellett és most nem tudom hogy használtam egy hétig, meg kellett volna jelölni
-
vieri2000
tag
Gyors kérdés. az rca bemenetbe amire az van irva hogy cbl/sat vagy tv rá lehet kötni cd lejátszót? Minősége meg egyezik azzal ha külön bemenete lenne a cd-nek? (sajnos ennél a készüléknél nincs külön)
-
BBéci
legenda
válasz
bendeguz76 #1214 üzenetére
Próbáld ki!
-
bendeguz76
aktív tag
Sziasztok.Leváltottam a pana plasmámat egy lg oled tv-re.a 9 éve vásárolt audiquest forest hdmi kábeleim jók lesznek a 4k-s tartalmakhoz vagy cserélnem kell?
-
Krilehor
tag
válasz
fehér_ember #1212 üzenetére
Köszi
-
Krilehor
tag
válasz
migabi24 #1203 üzenetére
Köszi a tippet, még átgondolom melyik legyen, de nagyon csábító ez a Sequel
Én is a Viborg dugókra gondoltam, így örülök, hogy megerősítettétek, hogy jó választás. Tápkábel méretnél a 1,5m szokott lenni a minimum amit érdemes csinálni?
Amúgy ha már Fapaci cuccok, a LuXor NRG tápkábelét próbálta már valaki? -
fehér_ember
addikt
Nekem is az van az egyiken a másikon meg Oyaide klón. Fapaciék gyorsan postázzák a Viborgot, úgyhogy még hamarabb megérkezik mint a kábel.
-
Krilehor
tag
Sziasztok, valaki használt itt LightSpeed Reference vagy One tápkábelt? Az IsoTek EVO3 Premier-hez képest mennyiben jobb/rosszabb, mi a tapsztalat?
-
BBéci
legenda
válasz
lanszelot #1199 üzenetére
Monitornak használod a tévéket, de nem az a lényeg; a rendszered nem házimozi. Ha az lenne, az AVR-be menne az összes HDMI kábel, azon váltogatnád a forrásokat, nem elosztón/közösítőn. Ha szerencséd van, lesz valakinek használható ötlete. Kevés esélyt adok annak, hogy bárki konkrétan próbált ilyesmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Diablo IV
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest