- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen routert?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
Volt egy ilyen DACom, próbáltam egyszerű nyomtatókábellel egy Oehlbach-kal és egy suprával is, pc-vel. Mindhárommal tapasztalni véltem eltérést és végül akkor azok közül a supra maradt használatban. Amúgy az oelbach silver platted volt és ugyanúgy okozott olyan változást mint az analóg ezüstözött kábelek szoktak (ezen akkor én is meglepődtem, mint ahogy anno még a készülék összekötőknél is).
Felőlem mindenki elintézheti azzal hogy nem lehet változás/különbség; de aki kipróbálja az meg lehet észlel eltérést. SPDIF koax kábel sem mindegy (optikait nem hasonlítgattam). -
fehér_ember
addikt
Többünk fejében léteznek a különbségek mióta kipróbáltunk néhányat.
Olyannal is találkoztam amikor a DAComhoz a sima mezei tápkábel jobb volt 1-2 audio használatra szántnál, de azért nem ez a jellemző.
Egy ezüstözött rézkábelt (nem nagy összeg pl. készülék összekötőből) bárki összehallgathat egy csak rézből készülttel.
Mondjuk én 1-1 nap járatást is adnék nekik előtte. -
BBéci
legenda
Sok esetben annyira egyértelmű és jelentős különbségeket okoz egy kábelcsere, hogy aki azt tagadja, annak valamilyen hátsó szándéka van.
Engem senki véleménye, mérése nem érdekel, nem befolyásol, kizárólag a saját hallásom alapján választok kábelt, készüléket. Én fogom hallgatni sok éven keresztül. -
BBéci
legenda
Soha nem állítottam, hogy az akusztika rendbetételénél fontosabb a kábelezés.
Viszont egy meglévő rendszertlehet finomhangolni kábelekkel.
Azt nem ártana hozzátenned, hogy mennyiért lehet olyan készüléket kapni, amelyik Dirac ART-képes!
A neten talált grafikonok valódiságát számomra senki nem igazolta. Bármiről készülhettek, lehetnek direkt olyan hamisítványok, amik próbálják cáfolni a kábelek tényleges, százezrek által tapasztalt pozitív hatását. Csak úgy, mert manapság arra sokan vevők.
Még valami: folyton "drága" kábeleket emlegettek, pedig az ugyanannyiba kerülők között is vanna különbségek és míg az egyik pont ilik az adott rendszerbe, a másik hazavágja a hangzást, a színergiát. -
fehér_ember
addikt
Van még pár csopot, pl. ilyen is:
- Nem értek hozzá, épp hogy van rá pénzem, de ha amúgyis kellene a rendszerembe akkor használtan vagy folyóméterre megveszem és ha jobbnak találom (minimális bejáratás után) mint a meglévőket, akkor marad. Ha nem, akkor valamennyi bukóval továbbadom; esetleg megtartom, hogy majd más, következő eszközömmel is kipróbálhassam. -
BBéci
legenda
"Azán meghallgattam pár rendszert amik mezei Kácsa installációs kábelezéssel voltak bekötve, dedikált szobákban és megerősítést nyert, hogy nem kell túlgondolni a kábel dolgot."
Nem hallottad ugyanazokat a rendszereket másfajta kábelezéssel, tehát ebből a szempotból nulla értékű a véleményed.
-
törölt tag
-
doit
csendes tag
Milliós kábelekben én sem gondolkodom, de valami különbség kell, hogy legyen az 1500 Ft/m, meg a nagyságrenddel drágább, 15-20e Ft/m árkategória között is. Biztos van, akinél ez csak sznobizmus, de nem hinném, hogy mindenki csak a "tálalás" - és nem a hang - miatt választ drágább kábelt.
Ha valaki hallja a különbséget, akkor csak dönteni kell, hogy megéri-e a plusz ráfordítást. Ha viszont nem hallja a különbséget, valószínűleg nem a drágább felé fog elindulni, hanem köztes lépcsőként esetleg belehallgat még a 8-10e Ft/m-es kategóriába.
Azt, hogy melyik csoportba tartozom, csak úgy tudom eldönteni, ha kipróbálok néhányat. Ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre, hogy milyen irányba induljak. Lehet, hogy nem is márkát/típust kéne megcélozni, hanem forgalmazót? Hátha úgy könnyebben lehetne szűkíteni a kört.
-
BBéci
legenda
Többféle kábelezéssel hallottam azt a rendszert és egyértelműek voltak a különbségek. Mindezek úgy történtek, hogy fogalmam sem volt arról, mi változott.
Kaptam kölcsön abból a rendszerből kikerült Transparent Audio összekötőt, eszméletlen mértékben javult a nálam lévő Norma Audio CD-játszó és erősítő páros hangja. Ezt Parci, a PH! tulajdonosa is hallotta, elismerte, pedig igencsak szkeptikus volt a hozzáállása.Az meg sem fordult a fejedben, hogy pénzkiadás előtt alapos, több napos próbálgatás, vakteszt volt? Kevesen annyira balgák, hogy anélkül adjanak ki milliókat hangcuccra.
Ugyanott, évekkel korábban megesett, hogy a próbára hazavitt, bő kétmilliós kábelt nem vitte vissza, hanem kifizette az említett fórumtárs. -
alphamooncam
őstag
Lehet karakírozni, de azt felejted el, hogy ide nem csak szakemberek járnak, hanem hétköznapi emberek, nem olyan felsőbbrendűk mint Te.
Arra lennék kiváncsi hogyan boldogulnál a zöldségesnél, a piacon, és a vízvezetékszerelőnél, ha csak valamilyen külföldi nyelvet használhatnál.
Nem kell hogy pastu legyen...
-
BBéci
legenda
Patice minden lényegeset leírt.
"nem biztos, hogy jól következtetsz abból, hogy a Vand Damme Blue series kábel mindenre elég, ha már az Abbey Road-nál is azt használják".
Amikor valaki a meglévő rendszeréből többet szeretne kihozni, és ehhez a kábelezést választja megoldásként, akkor engedni kell, hogy saját tapasztalatokat szerezzen.
Állítom, hogy hangszórókábelek cseréjével brutális javulást lehet elérni. Interkonnektekkel is, de kisebb mértékűt.#1997alphamooncam
Jogos, a Prohardver Fórum szabályzata is kitér arra, hogy magyarul írjunk hozzászólásokat.
Egyesek talán fényezni akarják magukat azzal, hogy külföldi szövegeket másolnak be? Netán azt remélik, hogy valaki lefordítja, segít értelmezni? -
Patice
nagyúr
Azzal sokan egyetértenek, hogy az aktív elektronikák és a hangfalak a legfontosabb komponensek és a kábeleket másodlagosnak tekintik. El lehet így is érni jó, vagy referenciának hívott minőséget, csak mondjuk egy stúdióban van jó pár megoldás a szobák akusztikai kezelésére, be van mérve minden, DSP-t használnak, meg mondjuk közös órán ketyeg a digitális rész.
Nem azt írtam, hogy spórolni akartak a kábelezésen, hanem kb. tesznek rá, hogy mivel van bekötve, ha elérik azt a mérési eredményt, amit a cél volt.
Ez rengeteg olyan hangzásbeli dolgot kiküszöböl, amivel otthoni környezetben találkozol, csak mondjuk az átlag hifis, házimozis ember nem tud mit kezdeni, és/vagy nem akar (pl. akusztikai panelekkel telerakni a nappalit), vagy nincs rá pénze.
Marad a komponenscsere, amiben ott vannak a kábelek is a maguk színezésével, ami adott esetben jobbnak hallható átlag otthoni körülmények között, mert pont ott vesz el, ahol mondjuk a szobában dúsulás van a rezonanciák miatt.
Arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy nem biztos, hogy jól következtetsz abból, hogy a Vand Damme Blue series kábel mindenre elég, ha már az Abbey Road-nál is azt használják.
Sokan választják most is az otthoni rendszerükbe, ezzel nincs is baj, csak szerintem tapasztalatlanság azt szajkózni, hogy ettől nem is lehet valami jobb adott helyzetben.
Ezért kell kipróbálni saját rendszerben, otthon, saját készülékekkel adott kábelt vásárlás előtt, amivel egyetértek BBécivel. -
Patice
nagyúr
OK. Köszi!
És akkor a VDC-vel való hosszútávú együttműködésből következtethető, hogy ez a legjobb hangú választás?
+ Az idézett szövegben nincs szó hangfalkábelekről, csak a digit összekötések + analóg jelutak. Az én értelmezésemben a "signal path" -be nem tartozik bele a hangfalkábel. -
bajnokpityu
félisten
ez ujabb hülyeség. ujabb write only...
mérnek, hallgatnak, változtatnak, és hallgatnak, változtatnak, hallgatnak. és talán 1-1 alkalommal újra mérnek.. még szutyok 2 utas dobonál is fontosabb a váltóépitésnél a hallás, mint a mérés...diy topicokban jól lehet látni, milyen amikor csak méréssel csinálnak váltót: eladják 2 havonta.
szted poenból készült anno egy nagy kapcsolódoboz, ahol valós időben lehetett ezer féle váltást kipróbálni.de részemről vége ennek a topicnak is, több a hülyeség, mint az értékes hsz.
-
BBéci
legenda
Bocs, de semmi ilyesmit nem olvasgatok, csakis a személyes tapasztalatnak és a füleimnek hiszek.
Az, hogy miként tervezik a hangváltókat, nem változtat azon a tényen, hogy rengeteg vezetékből, drótból épülnek fel, amiknek hatásuk van a hangra. Ha ott igen, akkor az erősítőtől a hangdoboz csatlakozójáig miért nem? -
BBéci
legenda
Remélem még ebben az életben lesz alkalmad saját füleiddel megtapasztalni azt, hogy mekkora különbséget tud okozni egy hangszórókábel. Bizonyos esetekben mintha magát a hangdobozt cserélted volna ki. A nem odailló kábel úgy visszafogja a hangminőséget, mint autót a kézifék.
Jó példa, hogy a fémlap jumper vezetékre cserélését szinte mindenki javasolja. Az a 10 centi számít, de 3 méter nem?
A keresztváltók befolyásolják a hangot? Az abban lévő, vezetékből felépülő tekercsek is? Naná, ezt szinte senki nem tagadja. -
BBéci
legenda
Egyiket sem én írtam és nem mond ellent a korábbi hozzászólásomnak. Egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis aki még nem látott és hallott jobbat, az ömlenghet arról, aminek vannak hibái.
#1959Digitalpimp
Soha, semmiféle "ajicsomag" nem került hozzám, de a kollégáimhoz sem. Egyszerűen ez nem szokás.
Nincs értelme kritizálni, mert a cégtulajok meg vannak győződve arról, hogy az ő demószobájuk minimum az ország legjobbja. -
TuTa86
tag
Nézd! Nekem semmi személyes tapaszralatom nincs a hozzáértő mérésekben. Annyit tudok leírni, amit tapasztalok, hogy mióta vissza adtam és nem az a kábel van bekötve, azóta vannak olyan hangok amiket nem, vagy nem úgy hallok. A feleségem aki csak lelkesen használja a rendszert, mindenféle szakértelem, hozzáértés nélkül, szintén észrevette, hogy nem olyan, mint az elmúlt napokban. Pedig neki aztán gőze nem volt, hogy másik kábel volt itt. Mi társasházban (panelban) élünk, esténkét az erősìtőn le kell venni a sub hangerőt a szomszédok miatt és az asszony megjegyezte, hogy mostanában miért ne döngött annyira mégis jó volt a robbanás, ajtócsapódás...halkan is. Nekem ennél több visszaigazolás nem kell. Nekem hiányzik amit hallottam, az avatatlan fül szintén észrevett változást.
-
törölt tag
Már többször szóba került: Vannak ismert paraméterek, hozzájuk ismert mérési módszerek, mérőkészülékek. Mi van az eddig ismeretlen paraméterekkel? Mert minden bizonnyal vannak, s amíg nem tudjuk, hogy mit, mivel kellene mérni, addig csupán meddő vita az egész. Ezekre az ismeretlen paraméterekre egyetlen mérőeszközünk van: a fülünk...
-
BBéci
legenda
A lecsengési idő csökkentése mellett is fontos a megfelelő kábelezés, ami gyakran drámai változásokat tud okozni.
#1925lenox
Nem volt a hozzászólásomban "lecsorozás", ezt beleképzelted.
Nincs baj a kételkedéssel, csak azzal, hogy mások által egyértelműen, tisztán, világosan megtapasztalt különbségeket próbál valaki folyamatosan, minden lehetséges alkalommal nemlétezőnek beállítani. -
BBéci
legenda
Azt te csak hiszed.
Két szubláda közötti részletezőképesség különbség sem mérhető, aminek létezését tagadni botorság lenne.
Vakteszteltünk szubkábeleket, az eltérések minden esetben egyértelműek voltak. Egyik alkalommal Patice, másik szeánszon Xtremetuning is részt vettek. Utóbbi elvitte tőlem a Huskyt, kapott kölcsön a KáCsából Wolfot, amiből mindegyik szubládájához vett. Később, ha nem tévedek mindegyiket Wild-re cserélte. Hallás alapján adott ki közel 1 milliót, nem méregetett.
Spórolós álláspont folyton a mérésekre hivatkozni, az nem kerül egy forintba sem. -
BBéci
legenda
Nem kellett volna magadra venni, de mivel megtetted, ismét bebizonyosodott, hogy a speciális tápkábelek hangminőségre gyakorolt hatását nem próbáltad, nem tapasztaltad.
Kiindulásként PC kábeléről volt szó, nem erősítőkéről. Utóbbiak esetében esetleg a selejtes tápkábel okozhat sistergést, de olyannal még nem találkoztam.
Soha, senkit nem beszéltem rá otthoni kipróbálás nélküli tápkábel vásárlásra. Sőt, mindig hangsúlyozom annak fontosságát. -
-
poLeH
junior tag
Pedig zajt biztos felszednek ezek az egyszerű gyári fekete tápkábelek , amik kihathatnak az usb portok kimenetere is(zajos lehet), ami nem feltétlen jó kiinduló pont már a hifi lánc elején ha zajt viszünk a dacba. Bár alapból rossz a kapcsoló üzemű megoldás , de nem tartom kizártnak hogy egy jó minőségű tápkábel hoz a konyhára az egész rendszer zaj és torzítási szint javítására. Pl: [link]
-
BBéci
legenda
Valóban nem néztem meg, mert általában rühellem a YouTube-os videókat (kivéve néhányat), azokat meg pláne, amikkel Te bizonygatod folyton a kábel-ellenességedet. Ahogy most belekukkantottam, szintén azok közé sorolható.
Ismétlem, a lőtéri kutyát sem érdeklik a mérések!
Ha orbitális különbséget mutat a mérés, de hangban nem ad semmi pluszt az egyik kábel a másikhoz képest, akkor mi van? Ki az a félnótás, aki a mérési eredmények miatt ad ki pénzt bármire úgy, hogy nem látja, nem hallja az előnyét? -
adamsfamily
tag
Értem én hogy ellenséged mindenki aki kábelt mer ajánlani,pont azért hoztunk létre egy külön topikot,hogy ne zavarjuk eszméidet.Gondolj erre a fórumra mint egy templomra,és ne zavard a misét istenkáromlással
Az avx-en nyugodtan szidhatod az ittenieket(ja hogy már megtetted?)
Inkább színezd a diagramokat. -
geckowize
őstag
BBéci: Értem. Nekem viszont számítana a 4K/UHD, mert én észreveszem a különbséget 50"-on 1080p és 2160p között.
Quetz: Úgy látom az aktív optikai HDMI kábel kb 10.000 Ft-tól indul, amennyit már nem adnék ki egy kábelért.
Ha nem lehet max. 5.000 Ft-ból megoldani, akkor inkább nézem tovább a 4K filmeket Serviio-val az 5 GHz-es WiFi-men és játszani a monitoromon játszok
.
-
lenox
veterán
http://www.tonestack.hu/cikkek/hangszorokabel.html
Az oldal aljan meg tobb cikk a temaban.
-
alphamooncam
őstag
Házimozinál szimmetrikus hsz. kábeleket használok, az a része nem is igazán érdekel, a HiFi analóg kábel rész az, amire a kérdés irányult.
P.S.: Tudom hogy Long erőteljesen ellőtte a lasztit egyes fórumtársaknál túlzásokba eső "beszámolói" miatt, de itt ugye mérhető különbség van a videó szerint, ami az én olvasatomban változást jelent.
Kérdés, hogy releváns változás, és hogy pozitív vagy negatív irányba.
-
-
BBéci
legenda
A körülmények és a rendszer ismeretében akkor sem mentem volna el, ha tudok róla. Bárki hozzáértő borítékolhatta, hogy nem lesz látható különbség.
Itthon teszteltem HDMI kábeleket OPPO-val, VT60 plazmával és nem láttam különbséget az AQ Vodka és az 5000 forintos Hama között. De 12-15 métereseket összehasonlítva egyértelműek voltak a különbségek. Mielőtt belekötnél. utóbbiak közott nem volt Vodka, mivel akkorát nem gyártanak. -
bajnokpityu
félisten
Jó lesz az 15dollarnak is, bár annyiért tok jó s905 is létezik openeleccel.
Hasonlóan működik a kale politikája, mint a coreaudioe. Drága, akkor jónak kell lennie. Ja, hogy nem jó? Nem baj, majd az arcedula alapján meggyozik magukat.
Akkor egy másikon voltam, de ott is kijott, hogy mennyire alkalmatlan rendes tesztre a lnc.
Es a 9300 mozgása a másik katasztrófa.. Volt nekik benq is JVC is, mindketto jobb ezen szempontból. Erre elég harklis vagyok.
-
BBéci
legenda
A Kaleidescape képminősége fasorban sincs a Dune lejátszókéhoz viszonyítva, talán egy Mede8er szintjét sem éri el. Valamint, amennyiben valóban komolyan gondolják a tesztelést, Barco Optix,vagy valami hasonló vetítőt kellett volna bevetni és nem 1-1,5 méteres madzagokat, hanem 12-15 métereseket, amiket jellemzően használni szokás.
Eleve az volt a cél, hogy a résztvevők ne lássanak különbséget. -
bajnokpityu
félisten
Azert annyira fos volt ott a forras, cale PC, hogy tényleg nem lehetett difit találni. Minden projin szar volt a mozgás, színek felé hiányzott, stb. Odaát a 4k szoba oppoja, ami nem nagy szám, de fényévekkel jobb forrás lett volna.
A nordost amúgy jó kábel, azt mondják, ott már ki kellett volna jöjjön valami. A többi meg abszolút also kategória.
-
smiti
veterán
Első körön hirtelen felindulásból valami ilyenre gondoltam az olcsóbb szegmensből: INAKUSTIK White line High Speed HDMI
Természetesen nézelődtem a fehér_ember által linkelt Hififutárnál is ( egy face csoportból ismerem az oldalt ) de ott meg aztán a bőség zavara van.
Az egyel drágább kategóriában az Oehlbach Real matrixot néztem. Bár van aki azt mondja, hogy ebben a kategóriában semmi különbség nincs köztük a képminőségben. -
Dorian
félisten
"Az ezüstre" csak azok mondják, akik még nem próbáltak jó minőségű ezüst vagy akár ezüstözött kábeleket.
Az olcsó-gagyi ezüstözöttre érvényes ez a dolog, mert azoknál a magas tartomány torzítása nagy, amit sok és részletező magasnak szoktak félrehallani a kicsit tapasztalatlanabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest