Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Igen kibontanám a 4 eres kábelt, majd páranként kapna kigyóbőrt. Az erősítőhöz meg a teljes kábellel mennék el és csak az első 30 cm hasítanám és kígyóbőrözném.
A meglévő kábelekkel csak annyi gond van, hogy hőmérséklet függvényében néha kihagy a bal hátsó hangfal. Úgy tűnik, hogy azzal a kábellel vmi gond van. Tesztként volt másik kábellel is használva, amit keresztül vittem a nappalin. -
mpierre
veterán
válasz
python1 #2208 üzenetére
Jó lenne, ha gyári lenne a 90°-os kanyar, de nem az...
Emiatt sacimetria a 18-20 mm belső átmérő. Eredetileg 25-ös védőcső került be. 2 db 2×2,5 mm-es sima occó hangfalkábel van most bent a csőben.
A terv az lenne, hogy kihúzom az egyik hangfalkábelt és a másikkal húzom be az újat, ami 4 eres. Nem erenként húznám be...
A "nem sikerülön" még nem gondolkodtam.@Zigi:
-
mpierre
veterán
Üdv, keresgélek 4 eres "installációs" hangfalkábelt egy ideje a meglévő háttérsugárzók átkábelezéséhez.
Egy védőcsövem van erre a célra az aljzatbeton alatt, 2 db 90°-os kanyarral, ~18-20 mm belső átmérővel, ~ 3,5 m hosszban. Eddig 3 db-ot találtam, ami még vállalható összegbe jön ki. (Összesen 10-12 m kábel fog kelleni)
Elbac: [link]
Klotz: [link]
Canare: [link]
Sajnos a hajlékonyság lenne az első, utána a "tudása" a kábelnek. A hátterek Technics sb-t200-asok.Valakinek van tapasztalat a fentiekkel, esetleg tud mást?
-
mpierre
veterán
Rockzene és komoly zene: a patikamérleg helyett érzelmesebb lesz az előadás. A fiam szerint tompít valamennyit a nagyon magasakon, míg a közepet kicsit megemeli.
Házi mozin 5.0-ban (polk tsx 330t + polk tsx 150c + technics sb-t200) olyan semmilyen a jumperrel. Az eredeti híddal dinamikus.
Valahogy így tudnám jellemezni, ha érthetően interpretáltam a fiam szavait.Mindegy marad a híd, addig, amíg nem lövök 50 cm KCE-BI40K kábelt.
-
mpierre
veterán
Kis külső segítség kellene.
Adott egy denon 3500h meg (sztereóra) 2 db polk tsx 330t. Mivel egy analóg telefonközpontot bontottunk, így akadt egy csomó különböző keresztmetszetű és érvastagságú rézkábel. Gondoltam kiszedem a gyári hidat a hangfal csatlakozói közül és kap egy jó vaskos jumpert a helyére (kb 7awg). Tisztában vagyok vele, hogy nem feltétlen a legmegfelelőbb erre a célra ez a kábel, de zenére nagyon bevált. Ellenben házi mozira csapnivaló. Azért a folyamatos csere sem játszik, hogy épp mikor, mire használom a rendszert.
KCE-BI40K (jött szembe olcsóért) van az erősítő és frontok között, bfa-s banánokkal. Érdemes megpróbálni a bi-wire bekötést? Bi-amp nem játszik, mert azt az öreg technics sa-dx 930 tudja, de már nincs helyem kirakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Filmvilág
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...