Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
8 helyett bármennyit írhattam volna, nem az a lényeg. Persze én vagyok a hülye, amiért abban reménykedtem, hogy megérted a mondanivalómat.
El kene donteni, hogy azt allitod, hogy sokan ugyanazt halljak, ezert szerinted aki nem azt hallja annak baj van a hallasaval, vagy mindenkinek egyeni az elmeny, es hadd valassza, amit szeretne. Mert egyszer ezt irod, maskor meg azt.
Ismét megkérdezem, ki és hol "csorozott"?
Nem keresem vegig, nekem eleg ez a ketto, igazabol mar az elso is eleg, mar maskor is lattam toled, hogy igy probalod leszolni a masikat. Most meg trollozol, abbol se ez az elso. En is minositselek?
#1919[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
9 ember nem egy nagy merites, meg valoszinuleg nem is reprezentativ, hogy abbol barmi kovetkeztetest le lehessen vonni, masreszt tenyleg azt allitod, hogy jellemzoen ez a helyzet, hogy 8 ember ugyanazt hallja, egy meg nem? #1919-ben szerintem egyvalakirol beszeltel, nem 8 valakirol.
Korabban szerintem azt allitottad, hogy mindenki hallgassa meg, es a neki tetszot valassza, nem azt, hogy 8 ember mindig egyformat hall, tehat azt kell venni, amit a 8 ember hall, aki meg nem azt annak rossz a hallasa.#1932: Szivesen offba rakom, de ha van kedvem irok hozzaszolast. Nem kell csorozni, nem kell mas hallasat kritizalni, nem kell letrollozni a masikat, es akkor talan kevesebb nem tetszo hozzaszolas lesz.
-
lenox
veterán
Nyilvan az a gond, hogy osszemosod az elmenyt es a hangot. Teljesen oke azt mondani, hogy az adott kabel valakinek jobb vagy rosszabb elmenyt ad. Teljesen nem oke azt mondani, hogy ha mas meg nem ugyanazt hallja, nem hallja a kulonbseget, masikat hallja jobbnak, akkor rossz a hallasa.
-
lenox
veterán
válasz
bajnokpityu #1921 üzenetére
Fizikara azert nagyobb penzt tennek...
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #1727 üzenetére
kizárólag valamilyen műszaki paraméter
vs
a lőtéri kutyát sem érdeklik a mérések!
Eg es fold a kulonbseg. En egyikkel sem ertek egyet. Praktikusan olyanra gondolok pl., hogy ha meresek mutatjak, hogy c11000 vs c10200 vs c10100 rez kozotti elterest max hangeroben tudod kimerni, es az is 1-2%, akkor ha kulonbseget hallasz, es azt gondolod, hogy azt a vezeto anyagaban kell keresni, tehat csak 99.99%-os rez a jo, az nagy valoszinuseggel tevedes. De mondhatnam a 15%-os szabalyt is. -
lenox
veterán
válasz
fehér_ember #1725 üzenetére
Ezzel mar korabban is probalkoztal, de ha tenyleg igy gondolod, akkor feltetelezem egy kabeltipus minden peldanyat vegighallgatod, hiszen az emberiseg (beleertve a gyartot) nem tud mindent, lehet, hogy koztuk van a neked tokeletes kabel.
-
lenox
veterán
válasz
alphamooncam #1720 üzenetére
Hol latod? En semmilyen tevutat nem latok benne. Gondolom az tetszik neked, hogy zenet hallgat az ember, nem szinuszjelet, de egyreszt nincs odairva, hogy merni csak azt lehet, meg nem is igaz.
#1721:
Ha orbitális különbséget mutat a mérés, de hangban nem ad semmi pluszt az egyik kábel a másikhoz képest, akkor mi van?
Semmi. Ha orbitalis kulonbseget mutatnak meresek, akkor hallgasd meg. Ha viszont allitod, hogy ket kabelnek mas a hangja, de ez nem kimutathato meressel, akkor viszont placebo van.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Csak akinek a fizika is szamit. Marmint ha hallasz kulonbseget, akkor merni is lehet kulonbseget. Azt valoban nem mondja meg az eredmeny, hogy mi jobb, azt hallgasd meg, de ha valaki azt hiszi, hogy hangfalak, erositok kozott merheto a kulonbseg, de kabelek kozott csak hallhato, de nem merheto, az akkor valoban templom.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz
adamsfamily #1678 üzenetére
Ez korrektnek hangzik, kene akkor egy topik osszefoglalo, mert en is azt hittem, hogy a foldhozragadt, merheto, reprodukalhato valosaggal foglalkozik a topik, de ketsegtelen, hogy van egy ilyen aspektusa a dolognak.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
lenox
veterán
válasz
fehér_ember #1647 üzenetére
Mert ugye mindig azt hisszük hogy jelenleg már mindent tudunk.
Ahogy irtam a magia resze engem nem erdekel. A kabeleket gyartjak, a gyarto pontosan tudja, hogy ket kulonbozo kabelet milyen parametereben kesziti kulonbozore, nincs benne semmi olyan amit 'meg nem tudunk'.amit hallgatunk, azt ugye célszerű hallgtás útján kiválasztani.
Igy van. Erdemes megtapasztalni. Es utana szerintem erdemes szintet lepni, megallapitani, mi okozza a kulonbseget, es legkozolebb mar nem nullarol indulni.Kabelbejaratasban en nem hiszek, de mondjuk en mernok vagyok, tolem aki akar az hihet.
-
lenox
veterán
Kábeles topikban kampányolsz a kábelek ellen?
Nem, beraktam egy linket. Ez is, a tobbi is azt mondja, hogy van kulonbseg a kabelek kozott, es merheto is. Es hogy a jo kabeleknek egyaltalan nem kell sokba kerulniuk. Olvasd esetleg el oket.A többit ugyanígy szét tudnám cincálni, de sem időm, sem kedvem nincs hozzá.
Nem hinnem, de probald meg. Ezt se szetcincaltad, hanem belekotottel, egy kis reszletet kiragadva, mert amugy en nem latom odairva, hogy muszaj a kabeleken lenni a csatlakozonak. -
lenox
veterán
http://www.tonestack.hu/cikkek/hangszorokabel.html
Az oldal aljan meg tobb cikk a temaban.
-
lenox
veterán
válasz
adamsfamily #1599 üzenetére
Igen, koszi, ilyesmi kene. Kar, hogy aliexpressz, nem sarki fuszeres.
-
lenox
veterán
Ilyenem van, de kicsit felek tole, hogy nem jo, mivel ez a masik irany, tehat csak ossze van kotve a ket ag, vagyis nincs kozte a megfelelo ellenallas (olyan 1-10 kohm kene), amit a dac (az a stereo outputom) vagy toleral, vagy nem. Ha egy stereo dac ket kimenetet osszekotom egymassal, azt fogja birni? Elvileg azon belul is lehetne ilyen vedelem, ami esetleg pont megfelelo meretu ellenallas, de biztos, hogy nem arra szantak.
-
lenox
veterán
Nyilvan ilyet en is neztem, ezek nem azok, nem tudom, megnezted-e, hogy mit linkelsz.
Ezek vagy mono jelbol csinalnak stereot (tehat ugyanazt a jelet rakjak mindkot outputra), vagy egy stereo csatlakozobol ket mono csatlakozot.
Nekem ugy nem ez kell, hanem hogy a jobb es bal jelbol egy olyan jel legyen, ami a ketto atlaga.
-
lenox
veterán
Sztereo->Mono atalakito letezik valahol? Stereo line out-ot szeretnek egy hangfalra kotni, rca input, rca output lenne idealis, elvileg ket ellenallas kell csak bele, de van ilyen, amit meg lehet venni?
-
lenox
veterán
válasz
Real_Necro #1564 üzenetére
-
lenox
veterán
válasz
Real_Necro #1562 üzenetére
Akkor en azt teszem hozza, hogy kifejezetten nem javaslom ezeket a hangeroallitos dac-okat.
-
lenox
veterán
válasz
Real_Necro #1560 üzenetére
De HF77 pont azert kerdezni, mert neki nincs. En is meguntam, es vettem helyette egy AVR-t. Mondjuk kicsit dragabb lett igy.
-
lenox
veterán
válasz
Real_Necro #1557 üzenetére
Nekem is van ilyesmi (5.1-es), de a 0 hangero es a legkisebb nem 0 hangero kozott tul nagy ugras van. Tehat nem analog benne a hangero, hanem szerintem meg a dac elott digitalis, es nyilvan tul nagyok a lepesek. Szoval szerintem jobb egy analog kutyu.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest