-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
válasz Squirrel #186931 üzenetére
Ahogy a kolléga mondja, a HDMI olyan digitális jelet visz, ami vagy működik, vagy nem - olyan nincs, hogy szebb/jobb lesz a hang tőle. Amire viszont érdemes figyelni, hogy a különböző funkciók is tudnak egyesével működni/nem működni egy igénytelen kábel esetén. Az én példámban olyan volt, hogy alapvetően átment a kép, de valamiért nem volt hajlandó működni rajta a VRR. Kicseréltem az itt ajánlott Alza-s kábelre és megjavult.
Amennyiben szükséged van az Ultra High Speed specifikációra, akkor mindenképpen olyan kábelt vegyél, amin van QR kódos certificate, azok bevizsgáltan jól fognak működni (lásd az alzás). Itt amúgy 5 méternél van a felső határ, efölött szerintem nem nagyon találsz csak optikai megoldást. Nekem volt vagy 10 féle Ultra High Speed(nek titulált) kábel a kezeim között, 3m és azalatt mindegyik ment teljes szávszélességgel, 5m-en jöttek elő hibák a gagyi kábelekkel (kép elmegy, Atmos nem megy át, VRR hiba), certes kábelek mind tökéletesek voltak.
(nálam személy szerint ez fontos volt, mert 4K 120Hz Gaming is van terítéken)
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Squirrel #186931 üzenetére
Csak a pénztárcád lesz könnyeb, 0 értelme van a drágább kábeleknek. Ha kell a 48 GB/s, teljesen mindegy mennyibe kerül, az a léyneg, hogy tudja, ha tudja a speckót.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Házimozi belépő szinten
- Revolut
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...