- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Windows 11
- ASUS routerek
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Linux kezdőknek
- Microsoft Excel topic
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Panasonic VT50 kezelési könyvéből, 105. oldal: amennyiben a külső készülék hangját többcsatornás hangzásban (pl. Dolby Digital 5.1) szeretné élvezni, kösse erősítőre a berendezést.
(#20798) Turbo73
Sok mai erősítő ugyanúgy jelzi ki, nem azt kifogásoltam.
Attól, hogy 5.1-es a készülék, még kaphatna mondjuk 6.1 jelet, az átmegy optikai madzagon is. Ha a 3/2.1 helyett 3/3.1 jelenik meg, akkor nyertél.
Jól mondod, szélmalomharcot folytatsz az egész szórakoztató-elektronikai ipar ellen.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Turbo73
tag
Az erősítő egy 12 éves modell, egy Onkyo TX-DS 676-os. Az így jelzi ki az 5.1-et, hogy 3/2.1.
Ez egy 5 csatornás erősítő. Ne akard, hogy belinkeljem a használati utasítását, mert abból megint pofára esés lesz. A tv egy kutya közönséges LG 32LD350-es. Ha valaki a saját szemének sem hisz akkor már tényleg kész. Az erősítőn nincs HDMI.
Ma már nagyon fáradt vagyok a szélmalom harchoz... -
BBéci
legenda
Idézet egy Samsung felhasználói kézikönyvből.
"Ha a vevőegység (pl. házimozirendszer) be van kapcsolva, a hang a tv-készülék optikai csatlakozóján keresztül hallható. Ha a tv-készülék DTV (légi) jelet jelenít meg, a tv-készülék 5.1 csatornás hangot küld az erősítőnek. Ha a forrás valamilyen digitális komponens, mint például DVD-lejátszó, és HDMI kábelen keresztül csatlakozik a tv készülékhez, az erősítőből csak kétcsatornás hang hallható."
Forrás: [link](#20796) Ed Parker
Annak úgy kell működnie. Külső forrásról folyik a vita, lásd fent![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ez egy házimozi erősítős topik, minden idejárónak van tévéje és erősítője is.
Érdekes módon, csak néhanapján állítja valaki azt, amit Te, 3 év alatt összesen talán négyen vagytok. A többiek egybehangzóan állítják, amit én. Valamint a tévék kezelési könyve is ezt írja.
Ezek szerint vannak kivételek, de amíg saját szememmel nem láttam, fenntartom a kételkedés jogát!Mit mutat az erősítő kijelzője, amikor a távirányítójával sztereóra, vagy direct módra váltasz?
Mit mutat, amikor a TV saját médialejátszója küld ki 5.1 hangot? És amikor sztereót?[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Ha átkapcsolsz a távirányítón sztereóra, akkor a 3/2.1 helyett azt fogja mutatni, pedig a bemenő jel ugyanaz.
Nem. Ha átkapcsolok sztereóra vagy monora, akkor is 6 csatornát mutat, mivel az a forrás (3/2.1). Megnéztem még egyszer (utoljára), mert már annyira erőlteted, hogy nem megy át, meg nem azt mutatja. Úgy látom, hogy ez egy meddő "vita", mert nem tudod elfogadni, hogy van ilyen, ezért részemről befejezettnek tekintem a témát.
Csak annyit kérek, hogy ha megint jön egy újonc, akkor ne állítsd kategorikusan, hogy ilyen nincs.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
BBéci
legenda
válasz Pendragon911 #20788 üzenetére
BD-játszóról hallgatsz zenét? Milyen típus?
-
Toobee
veterán
válasz MaTTeS #20786 üzenetére
Volt veszprémi kollégám, de most volt tulajdonos váltás, már nem használhatják az autókat Szerintem DPD, GTR, vagy Posta futár lesz a legolcsóbb. Most csinálom a kalkulálást, 20 db 120*60*5 panelre. Posta futár, 50e ft-ig értékbiztosított, sima feladás: 2418 ft, ami Postától Postáig szól, de nekem nem gáz elmenni érte, teherautóval vagyok. Ha törékenyként kérjük, akkor 2976 Ft. A maximális magasság 200 cm, eddig ugyanennyi a szállítási költség, ami 40 panelt jelent. Tehát 40 panel esetén, ~75 Ft/panel a fizetendő költség, amit részarányosan szét lehetne osztani. Lehetne csinálni egy közös rendelést, ki mit szól hozzá? Én annyiban tudok segíteni, hogy Raktározom, aktuális gázolaj költségen Bp-en belül házhoz fuvarozom, M5-ösön Bp-Szeged között bármelyik parkolóban át tudom adni, illetve Szegeden, az esti órákban be tudom dobni, ahova kell, szintén gázolaj árban, vagy ingyé' a műjégpályánál. Kiskunhalas és környéke is megoldható.
Nebulo5: most jut eszembe, nem is szóltam neked. Mostanság hozzátok viszem az újságot, bár éjszaka megyek, így nem tudunk összefutni.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz #09634560 #20774 üzenetére
Én ilyen szinten nem értek a dolgokhoz, de mivel elég sok zenét hallgatok és szeretem azokat jó minőségben, így apró különbségeket is észreveszek, ez a hangosabb nem azt jelenti, hogy nagyon hallatszik, hanem csak épp van különbség, viszont az, hogy tisztábban is szól, már jobban megtapasztalható volt. Úgyhogy....
-
TCr
veterán
válasz MaTTeS #20781 üzenetére
Benéztem, Kazincbarcika.
Mivan' gyerekek, lavinát indítottam?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Toobee
veterán
válasz Dorian #20782 üzenetére
Nah...Cseszmek' Nekem is kéne 8-10 db. Mondanám, hogy szedjünk össze pár darabot és elmegyek érte, de 320km oda vissza. A Ducato 9 liter körül kajál, az ~29 liter gázolaj, úgyhogy elég sokat kéne venni, hogy megérje elmenni érte autóval. Inkább bizniszeljünk valami futárt, és egyben küldjék fel Bp-re. Az itteni logisztikát megoldjuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz maxika2004 #20777 üzenetére
Szóval ha rányomok hdmi-n egy mediaplayert és egy pc-t,
az erősitőt pedig egy hdmi vel összekötöm a tv-vel, akkor igy okés ?
Igen.akkor minden nemü hang (dts, anyámfüle stb )
Minden megszólal.megszólal a hangfalakon ugyi ?ami a pc-ből illetve mediaplayerből jön..??
A hangfalakon.. Annyi a dogod hogy az Onkyót a megfelelő programforrásra kapcsolod.
nincs semmi korlátozás hogy valmi nem megy át ?
Ami szokványos és szabvány kép-hang az mind átmegy.
Ha nem akkor optikaival kösd be.
De nézelődhez mást is, hangszórók a gyenge láncszem, nem az erősitő.Erősitőt Onkyo HT-R548 néven is megkapod.Wharfedale, Sal és Jamo kivételével hangfalakat is nézegethetsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
válasz Dorian #20776 üzenetére
Pont ma beszéltem habszivacs ügyben egy céggel. Ajkán vannak, de 1700Ft-ért postáznak 1 csomagot (nem tudom hány panel fér bele egy csomagba)
Áraik: 40kg/m3 sűrűséggel, 5cm vastagsággal
120*60cm= 1835 Ft
100*60cm= 1530 Ft
60*60cm= 920 Ft
[weblapjuk]Bp-n a Pamüfeldnél és a Dodi Kft-nél (népszínház utca) ugyanannyiba kerül, áraik 2 héttel ezelőtt: ugyanúgy 40kg/m3 5cm vastagság
120*60cm= 3200Ft
100*60cm= kb. 2600-2700 Ft
60*60cm= 1600Ft -
maxika2004
őstag
Hát akkor még lehet nézelődök !
Müködést illetőleg hogy jól gondolom-e : PL ezen : s5405
[link]álltalában van rajt 4 hdmi bemenet és egy kimenet !
Szóval ha rányomok hdmi-n egy mediaplayert és egy pc-t,
az erősitőt pedig egy hdmi vel összekötöm a tv-vel, akkor igy okés ?
akkor minden nemü hang (dts, anyámfüle stb )
megszólal a hangfalakon ugyi ?ami a pc-ből illetve mediaplayerből jön..??
nincs semmi korlátozás hogy valmi nem megy át ?
mert valamit olvastam feljebb.... de már nemtom mi volt ! és nem is nagyon értettem..[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Deadzone41 #20775 üzenetére
Igen. Ill. kiemelném a sűrűséget, mint fontos tényezőt. Mindkét anyagból a 40kg/m3-es az igazán megfelelő, de kőzetgyapotból kevésbé baj ha könnyebb, mint habszivacsból.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Pendragon911 #20772 üzenetére
A "hangosabb" simán jelenthet dinamikacsökkenést is.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Az magától értetődő, hogy AUTO-ra állítjuk a kimenetet.
A kijelző bal oldalán a bemeneti jel formátumát mutatja: Dolby D. a jobboldalon a megszólaltatott csatornák kiosztása jelenik meg. Ha átkapcsolsz a távirányítón sztereóra, akkor a 3/2.1 helyett azt fogja mutatni, pedig a bemenő jel ugyanaz.
Ezt eljátszottam több konfigurációban, 7.1 hangokkal is.(#20770) Pendragon911
"jobb minőségben szóltak a zenék a TV-n keresztül bekötve, mint pl BD-t közvetlen erősítőbe kötve."
Ettől kezdve hitelét vesztette a egész.[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz #09634560 #20768 üzenetére
Valójában nem csak sztereóban adja tovább a tv a jelet. Az előző erősítőmre a TV optikával volt bekötve és amikor a BD-t néztem vagy X-BOX-ot kötöttem HDMI-vel a TV-re, akkor azok hangját 5.1-ben továbbította az erősítő felé, és jó minőségben, jobb minőségben szóltak a zenék a TV-n keresztül bekötve, mint pl BD-t közvetlen erősítőbe kötve. LG tv-nk van, LK450-es, annyi hátránya van, hogy a DTS-t nem kezeli, tehát olyan filmeknél vagy zenéknél mindig a BD hangját választottam ki az erősítőn. Viszont az új erősítőmnél már szépen szól a BD-ről is.
-
Pendragon911
aktív tag
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy marad a jelenlegi beállítás, miszerint minden külső komponens (BD, IPTV) eszköz a TV-re van bekötve HDMI-vel és az eszközök hangja pedig optikával és koax kábellel vannak az erősítőbe kötve. Valójában így is sokkal minőségibb lett a hangja az előző Panasonic erősítőhöz képest, úgyhogy megleszek vele Még tanulmányoznom kell a beállításokat, mert szombat óta még nem volt erre túl sok időm. Annyit viszont tegnap érszrevettem, ha elkezdem halkítani az erősítőt, akkor bizonyos szint után mintha elkezdené egyesével lekapcsolni a hangszórókat, majd hangosításkor pedig az előzővel fordított sorrendben visszakapcsolja őket és onnantól kezdve megint mindegyiket hallani. Ez mégis micsoda, létezik ilen vagy csak én figyeltem meg rosszul, majd még kipróbálom, hogy valóban kikapcsolja-e vagy csak nagyon lehalkítja, eddig egyszer figyeltem meg ezt a jelenséget, persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek
-
törölt tag
"Második megoldás, hogy a tv-t kötöd optikával az erősítőbe. Ekkor a BD-ről érkező hangot a tv továbbküldi optikán az erősítőbe. Ezzel a megoldással a tv adást is hallgathatod az erősítőn."
Így sztereót fog csak kapni.
Az az LG modell csak kivétel lehet..(ha visszaolvastál..)Közben látom olvastad. Szerintem is LG "hiba"... próbáltam én is egy-kétszer, mindig sztereó jöt ki. Onkyo itt nem szól bele: azt irja ki amit kap.... És a volt Sonym is így jelezte a tuti 5.1-et. Szerintem azért mert az erősitő 6.1-es, Turbo73 javits ki ha tévedek de sztem a tied is 6.1-es.[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Nem szívesen mondom, de a kijelzett információkkal kapcsolatban tévedésben vagy:
Az Onkyo a display gomb megnyomására a hangforrás adatait írja ki, nem pedig a leképezést.
A kézikönyv szerint a 3/2.1 jelentése: 3 front csatorna, 2 surround és 1 sub csatorna a forrás.
Lehet, hogy csak ezek az Onkyo erősítők ilyenek és csak LG TV-vel működik, de ezek ebben a konfigurációban tudják fogadni a 6 csatornás hangot a tv-n keresztül.Még 1 adalék: a TV-ben az audio menüben át kell állítani a digitális hangkimenetet AUTO-ra, mert alapból PCM-en van.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
törölt tag
válasz maxika2004 #20743 üzenetére
Muszáj ezt vedd a költségvetésbe vagy vesd el az egészet: mert gyenguszok azok az egyutas 8 centis hangszórók.
-
Laca0
addikt
válasz Pendragon911 #20735 üzenetére
Belefutottál egy olyan hibába, amibe én is estem. Én is így szerettem volna bekötni, csak hdmi-vel. De ez így nem megy sajnos. A BD lejátszót hdmi-vel a tv-be, optikával meg az erősítőbe kell kötni.
Ekkor választhatsz, hogy a tv-n vagy az erősítőn keresztül hallgatod a filmet.
Második megoldás, hogy a tv-t kötöd optikával az erősítőbe. Ekkor a BD-ről érkező hangot a tv továbbküldi optikán az erősítőbe. Ezzel a megoldással a tv adást is hallgathatod az erősítőn.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
-
TCr
veterán
Váljék egészségetekre.
-
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #20742 üzenetére
A felsorolt Onkyo szettek legfőbb hátránya a hangdobozkák gyenge minősége, amibe beleértendő az egy db 8 centis hangszóró.
-
TCr
veterán
válasz spiky03 #20752 üzenetére
B*sszátok meg, bekopizom ide!
Hozzávalók:
- k*rvasok akaraterő elkezdeni
- kőzetgyapot tábla (100*60*5)
- nagyon jó légáteresztő anyag, lehetőleg ne látszódjon át, így a világosabb színek kilőve
- Bramac léc
- facsavar
- "ipari" tűzőgép
- ragasztó spray
- fához vágóeszköz és csiszoló
- bármilyen akasztó, amivel a falra tudod tenni a kész panelt
- lepedő, vagy bármilyen ragasztható, nagy felületű ruhaanyagEgy kollégám nemrég építkezett és maradt ki neki néhány tábla kőzetgyapot.
Kaptam tőle 4 db-ot.Vettem hozzájuk oldalanként 1-1 db 1 méteres Bramac lécet, ami szintén 5 cm vastag (széles).
A garázsomban leterítettem fóliát, erre raktam a táblát.
A léceket mellérakosgattam, bejelöltem, majd dekopír fűrésszel levagdostam.
Ezután a flexre csiszolókorongot tettem, lecsiszoltam a léceket.
Azokat az éleket is "lekerekítettem", amik kívülre estek, amin megfeszítettem az anyagot, nehogy megfeszítés közben esetlegesen elvágja azt.A léceket visszarakosgattam a tábla mellé, majd minden sarkon 2-2 db facsavarral rögzítettem.
Érdemes a léceket úgy méretezni, hogy nagyon picit beleszoruljon a kőzetgyapot tábla.
Ha összecsavarozás után felemeled és nem esik ki belőle, akkor fasza.Ahogy ez megvolt, a fakeret egyik sarkán kicsavartam a 2 csavart, finomat kiemeltem a táblát és gumikesztyűben (elég szar, amikor ragasztós kézzel hozzáérsz a kőzetgyapothoz ) befújtam ezzel a ragasztó spray-vel a kőzetgyapot mind a 4 oldalát, finoman visszahelyeztem a meglazított keretbe, majd visszacsavaroztam a 2 csavart.
Sima fehér lepedőből kivágtam 100*60-as darabot, ezt ugyanazzal a spray-vel ráragasztottam a panel hátuljára. A kiporzás ellen, illetve hogy ne tudjon mondjuk pók beleköltözni.
A ragasztó 1 napig szárad.Másnap amikor megszáradt, leterítettem másik fóliát (hogy az előző még csak véletlenül se tudja összeb*szni az anyagot), leterítettem rá az anyagot, ráhelyeztem a panelt (értelemszerűen a lepedős oldallal felfelé), majd jött az oldalankénti ráfeszítés, ami 2 emberes munka. Én a páromat kértem meg.
Egy barátomtól kaptam kölcsön "ipari" tűzőgépet, a megfeszített anyagot azzal tűztem hozzá a keret hátuljához, olyan 5-10 centinként.
Az anyag hátrafelé belógó részeit (oldalaként 6-7 cm) hozzáragasztottam a lepedőhöz, ezzel teljesen "lezárva" a kőzetgyapotot.1 nap száradás után belecsavaroztam a 2 db képakasztót (pont ugyanilyet), majd mehetett a falra (tipli + csavar).
-
kene84
aktív tag
-
sting2
addikt
Fa keret - 100 X 60
Vékonyabb de dizájnos vászon ráfeszítve és rátűzve (PL : IKEA függöny vagy dekor textil).
A keretbe - közepes sűrűségű szivacs töltés, ragasztva vagy rögzítve.
Akasztó rá és kész a házi diffúzór?[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
TCr
veterán
válasz maxika2004 #20742 üzenetére
Normális erősítő híján egyrészt a hangja jelentősen rosszabb lehet, másrészt utólag nem bővíthető.
Mármint a Pana.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
maxika2004
őstag
válasz #09634560 #20721 üzenetére
Növelni sajna nem tudom, még ez is sok nekem most rá.....
de azért a tv hangszoróknál csak jobb lesz !és ha nem tudom, növelni és böviteni akkor felesleges a 5405 ..?
hangilag, és másban, mivel kevesebb a a2 olcsóbb modell?
Onkyo AVX-390 - 80k
Onkyo HT-S3405 - 100k
Onkyo HT-S5405 - 120k[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz Patice #20714 üzenetére
Köszi !
Hát váltani tuti nem fogok mostanában, amikor igen akkor meg megy minden a levesbe.....
ha csak ez az előnye akkor maradhatok az olcsobbnál...
bár nemtom az első és az utolsó közt mi a 40k-s külömbség, és megéri-e ?
Onkyo AVX-390 - 80k
Onkyo HT-S3405 - 100k
Onkyo HT-S5405 - 120kViszont ez nemtudom mit jelent : (legalul)
és megijedtem a számoktól...
[link]" HDTV-Capable (720p/1080i) Component Video Switching (2 Inputs and 1 Output) "
Illetve még egy kérdés: ezekhez az onkyo-k hoz képest ez a Pana : mennyire rosszabb hangilag ?
[link] -
Jim-X
őstag
válasz TazLeacher #20739 üzenetére
És az való igaz, hogy a kutya viselkedése közelebb áll az általam "állati szeretetnek" felfogható dologhoz.
Tehát kutyás vagy
A játék az nem játék!
-
TazLeacher
nagyúr
Csak a lényegre válaszolok, ami OFF persze:
Nem vagyok kutyás. Állatos vagyok, lényegében tök mind1 kis túlzással. Szeretem a macskákat is, csak máshogy kell őket kezelni. Úgy, ahogy szeretem a tengerimalacokat is, de azokat is máshogy kezelem. Nem vitatkozni akarok, mert állat-állat, de mások. És az való igaz, hogy a kutya viselkedése közelebb áll az általam "állati szeretetnek" felfogható dologhoz.
-
BBéci
legenda
válasz Turbo73 #20703 üzenetére
A fényképen csak azt látom, Marvell logó van a chipen, a típusszáma összemosódik.
De elhiszem, hogy az, amit írtál.Viszont a videó engem semmiről nem győzött meg. Az a 3/2.1 azt jelenti, hogy az erősítő 5.1-re keverve adja ki a beérkező sztereó jelet. Ilyet már láttam.
Ha már csatlakozók, nem csak a BD-játszó kimeneteit kellett volna bemutatni, hanem az erősítő bemeneteit is.
Ha valami az ember tapasztalataival és a elmélettel, a szabványokkal is ellentétes, akkor természetes, hogy kételkedik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
nagyúr
válasz Pendragon911 #20735 üzenetére
Az erősítő ugyan tudja a DTS-HD MA-t és a Dolby True HD-t is, de minőségileg nem fogja tudni megmutatni úgysem az a pluszt amit a hangminőségük tud. Nem lesz gond, ha az erősítő optikán kapja meg a magokat a fenti HD forrásokból.
Így a BD-t simán bekötheted közvetlenül a TV-be.
Szerintem ne agyalj tovább ezen, csak azért mert az HD hang.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégén vettem egy Pioneer VSX-520-as erősítőt, amin van HDMI be- és kimenet, ami arra szolgál többek között, hogy bekötök rá egy BD lejátszót és annak a képé és hangját a HDMI kimeneten tudom a TV irányába közvetíteni, ez ugye a jelenleg lehető legjobb minőséget tudja nyújtani, képben és hangban is, ez idáig oké, de ezzel együtt egy problémába is ütköztem, amire szeretnék megoldást találni. Ha ilyen módon iktatom be a rendzserbe a lejátszómat, abban az esetben csak akkor látom/hallom a TV-ben, amikor az erősítő be van kapcsolva és a megfelelő helyre van állítva, viszont én szeretném, hogyha az erősítő használata nélkül is tudnám pl a filmeket nézni. A BD lejátszón viszont csak egy HDMI csatlakozási lehetőség van, így döntenem kell, vagy TV vagy erősítő, de nekem mind2 megolád kellene. Ugyanis tudtommal vannak olyan hangtípusok vagy hogy nevezik, amiket HDMI átvitellel lehet csak elérni, tehát optikai kábellel nem. Ami első lehetőségként jutott eszembe, az a HDMI elosztó, ez lehet adapter vagy egy egyszerű dugó, viszont itt már az árakban is nagy különbség van. Kérdeném, hogy az én problémámra megoldás volna-e egy dugó vagy vmi komolyabb cucc kéne?
Választ előre is köszi! -
Dorian
félisten
válasz sting2 #20730 üzenetére
Eddig két helyről tudok, kifejezetten habszivacsos cégek, egyik a Népszínház u-ban (nevét nem tudom), másik a Soroksári út mellett (Pamüfeld).
Toobee:
Fogalmam sincs
Viszonylag szélessávon működik, persze a magas és közép frekiket tekintve.
Spórolni úgy lehet, ha a keretet úgy alakítjuk ki, hogy a szivacs mögött légrés is legyen. Ha legalább 5cm szivacsvastagságot veszünk, akkor maximum +5cm légrés is szivacsként számolható.
Nálam 5cm szivacs+2cm légrés van.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ovecs
senior tag
Sziasztok. Van 1 hasonlo Canton melyladam, visznt az enyemrol hianyzik elolrol a racs. Gondoltam be kene vonni szovettel, hogy ne alljon "puceran" a melynyomo, ezzel kapcsolatban mit tudnatok ajanlani merre induljak el ?
Masik kerdes, hogy ezt kell portalanitani ? Elegge poros szegenyke (nagyon jol szol) es ha igen akkor milyen modszerrel ?
Elore is koszi.Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
TCr
veterán
válasz sting2 #20727 üzenetére
A vastagabb anyag eleve reflektál, értelmetlen lenne, pont ezért kell lehetőleg vékony, de mindenképp jó légáteresztő anyag (át tudsz fújni rajta).
Tegnap kértem árajánlatot 100*60*5-ös "közepes sűrűségű" szivacsra, 2.500 Ft-ot írtak rá, az is egy működő alternatíva, ha nem akarsz a kőzetgyapottal "kínlódni".https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sting2
addikt
-
-
törölt tag
válasz hami85 #20672 üzenetére
Ha van helyed, akkor 20nm.-re már elmuzsikál az álló hangsugárzó is. Én ha nem kell álló akkor Proson event vagy Polk TSI200 polk centerrel vagy ha jöhet az álló,akkor Dynavoice magix EX szettet hallgatnám meg.
Hallgsd meg a H/k-t más egyebekkel együtt továbbra is javasom. Ez nem lebeszélés részemről ha tetszik vedd meg. Viszont a H/K avr156 nem véletlenül nincs az ajánlott készülékek listáján.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz maxika2004 #20601 üzenetére
Ha ezek közül kell választani akkor Onkyo HT-S5405.
Hangfal upgarde később.
Ha növelni tudod az összeget: Onkyo 308/309 és Proson event vagy ha még kapható: Mission MV8 szett (Audiomekkában nem tul rég 90-ért rendelhető volt..)Jhonny82: van házimozi beárazós topik, ott érdeklődj, vagy Zolaas foglalkozik régi cuccokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Rebell
senior tag
Nincs az az Isten, hogy állatt legyen a lakásban. max. halak az akváriumban és hangya a padló alatt .
Kutya párti vagyok és van is 1 gyönyörű Bernipásztor kutyánk.
Macskák viszont szobában biztos nem. (Főleg a két pici gyermekem véget)
toxoplasmosis = Legfőbbképpen terhes nőket veszélyezteti. (magzatnál agyvelő-gyulladást okozhat). Azért ezt érdemes megjegyezni.[ Szerkesztve ]
-
pr0bi
senior tag
válasz TazLeacher #20695 üzenetére
Érdekes dolog ez. Egyébként osztani tudom TCr véleményét, nekünk van egy 13 éves macskánk, születésétől fogva velünk van. Azóta teljesen átfogalmazódott bennem a macskákról kialakult álláspontom. Biztosan meglepődnél egy két dolgon
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz maxika2004 #20713 üzenetére
Az a szett úgy nagyjából összepasszol. Nagyobb hangfalakhoz már kevés a H/K 132.
HDMI ezen a szintem meg úgyis felesleges.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
őstag
Hali!
Nem házimozi téma, tudom, de szerintetek mennyit érhet egy Technics SU-A700MK2 erősítő és egy Technics RS-AZ7 deck?
Köszi, üdv!
-
TCr
veterán
válasz TazLeacher #20695 üzenetére
"Meg, ha majd látok macskát örülni, miután haztért a gazdája...akkor talán elhiszem..."
Akkor nevelj fel egy házimacskát, és majd meglátod.
Ja hogy nem akarod, mert "kutyás" vagy? Akkor hagyjuk is a témát szerintem.Jim: gyk. fillérekből kihoztam a 4 db-ot.
Kaptam 4 db kőzetgyapot táblát egy kollégámtól.
Összesen 2.000 Ft-ért vettem jó légáteresztő anyagot.
100 Ft / fm-ért vettem Bramac lécet.
3500 Ft-ért rendeltem online ragasztó spray-t.
Egy barátomtól kaptam kölcsön "ipari" tűzőgépet.
Kb. 300 Ft-ért vettem képfelfogatót.
Kb. ennyi.A hang? Kevesebb a visszaverődés, ezáltal pontosabb a kép.
Aránylag sok magasat "benyel", ebből adódóan "megemelkedett" és tisztább lett a mély.
Megérte a fáradtságot.Patice: tervben van egy 50-es plazma, de sajnos egyelőre nem úgy alakult a helyzetem, hogy megvehessem.
Hozzátenném a kép is csalóka, igencsak távolít a sz*r kis kompakt gépem, nem annyira kicsi, mint ahogyan a képen látszik.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz maxika2004 #20713 üzenetére
HDMI csatlakozó nincs benne, de felesleges is ezen a szinte. Nélküle is meg lehet lenni.
Esetleg bemérő mikrofon + a belépő H/K erősítők fapados menüjére szoktam még látni panaszt. Cserébe nem rossz állítólag a hangjuk.
Onkyo házimozi csomagból olyat érdemes venned, amiben aktív a mélyláda. Miért? Mert később nem lesz gond, ha esetleg egy erősebb példányra váltanál.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Turbo73
tag
válasz bajnokpityu #20704 üzenetére
Nem, és soha nem is állítottam ilyet és ezt már 2x le is írtam, de úgy látszik szelektív a felfogás, értelmezés...
Akkor utoljára: BBéci azt állította, hogy az Onkyok-ban valamilyen kókányolt Marvell csip van, ami csak a nevében az. Megcáfoltam. azután azzal jött, hogy bizonyítsam be, hogy valóban ilyen van az Onkyo-ban. Megtörtént. Akkor is és most is azt mondom, hogy messze nem csak a csip számít a minőségben, hanem a köré épített elektronika. Hogy konkretizáljam: az Oppo 95 sokkal jobb, mint egy Onkyo 609-es.
-
cekkk
veterán
Kácsában szoktam még ilyen 25% akciók lenni?
-
Patice
nagyúr
válasz maxika2004 #20702 üzenetére
Szerintem vedd meg ezt használtan (még szerintem eladó). Korrekt kis rendszer mozira.
-
Turbo73
tag
Hiteles forrást? Ugye most csak viccelsz. Neked kb. ugyanannyi rákeresni a neten, mint nekem. Lehet újdonság erejével hat, de az Onkyo nem csak a 609-esbe rakta ezt a csipet, hanem egy csomó más erősítőjébe is. De legyen, itt egy teszt a 609-ről és csatolok egy képet is a belsejéről. Onkyo 609
De, hogy visszatérjünk az eredeti témához, és abbahagyjuk a mellébeszélést, este csináltam egy kis videót csak neked. Jó szórakozást!
-
maxika2004
őstag
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic