-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
Köszönöm a véleményed, az R-N800A már nem fér be a keretbe. Az R-N600A-t is hallgattad? Nekem erről kellene a véleményed. Dali SPEKTOR 2 lenne rákötve.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Többször találkoztam azzal a véleménnyel, hogy az AVR nem igazán sztereó zenére van kitalálva.
Fontolgatom, hogy veszek egy sztereó rádióerősítőt, pl. egy ilyet: [link]
Van valakinek ilyen tapasztalata? Mennyivel lenne jobb, mint a mostani Denon AVR X1300w?[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Majd egy éve vettem egy Wilson Sub-12 -t, most ismét akciós: [link]
-
hcs57
addikt
válasz
eL Geri #83625 üzenetére
Találtam egy filmet a virágboltban: Trigger Warning (Robbanaspont)
Language.......: hun / eng
Codec..........: DDP Atmos / DDP Atmos
Channels.......: 5.1 / 5.1
Bitrate........: 768 / 768 kbps
Sample rate....: 48.0 / 48.0 kHzOkos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
eL Geri #83621 üzenetére
Most nézem a virágboltot "atmos" -ra szűrve.. magyar szinkronnal valóban nincs.
Az egy másik probléma, hogy a TrueHD + Atmos hangot már nem tudom lejátszani, kellene egy mediaplayer.
Kell nekem ez az atmos? Valóban annyira jó?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Keresek Atmos hangsávos filmeket, ahol az Atmos hang jól hallható.. lehet magyar szinkronos ..
-
hcs57
addikt
Van egy Denon AVR x1300w és egy Dali SPEKTOR 6 5.0 rendszerem, vettem egy Wilson 12 subot. Minap akciós lett a Dali SPEKTOR 2, útban van haza.. az elgondolásom az, hogy a mostani Dali SPEKTOR 1 helyére rakom a Dali SPEKTOR 2 -t, a Dali SPEKTOR 1 pedig Atmos hangfal lesz.
Kérdés, hova tegyem? A plafon nem járható.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
A Denon márkaboltban féláron van a Dali SPEKTOR 2.. [link]
-
hcs57
addikt
Milyen hangja lehet? [link]
-
hcs57
addikt
válasz
capaszaju #81739 üzenetére
Szia, ez a 4K 120 Hz komoly?
Én egy 55"- os tv-t nézek kb. 3 méterről, de már a FHD és a 4 K között sem látok különbséget. Ha jó a film, akkor még 720p is élvezetes.
Amúgy milyen médialejátszód van?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
DroiDMester #80251 üzenetére
-
hcs57
addikt
válasz
windlord #80138 üzenetére
Írod:
"A bejövő fázis és nullát be kell kötni egy kombinált túlfesz levezetőbe (T1+T2), innen a földelésre kell kötni.
A rákötött fázist visszük innen egy fi-relébe (életvédelmi relé), onnan a kismegszakítókra.
Nulla a T1+T2 -ből a nulla sínre és onnan ki az áramkörökre.
T1+T2 -re kötjük még a földelést és járatjuk rá a földelő sínre és megy ki az áramkörökhöz."
A nulla nem megy a Fi relébe? Akkor mihez hasonlítja a fázis áramot??Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
nevemnetudd #79384 üzenetére
Akkor te Nagy Zoltán vagy? (tudom a neved..)
-
hcs57
addikt
Mindenkinek, aki régebben a subot (általában a sub használatát) javasolta:
azok a subok, amikről jókat írtak, azok 200 ezertől kezdődtek, s annyit nem akartam kifizetni.
Most egy jó vételi lehetőség volt, BBéci is jókat írt róla, így bevállaltam.
Eléggé kritusan hallgattam péntek óta, de meggyőzött.
Mindenkinek köszönöm a segítő gondolatait.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Az AVR által beállított értéket (hangerőt) megemeltem, sok lett.
Ez a sub többre képes, mint a szoba igényelne hangerőben, de azért marad, mert nagyon mély hangok megszólaltatására is képes.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
A Wilson sub-12 a doboza szerint Kínában készült, a konstrukció Dániában.
A beüzemelése viszonylag egyszerű, a használata során jó tapasztalatokat szereztem. Nem erre számítottam. Bár kinyomtattam az elállási nyilatkozatot, de az új összkép (hangkép) arra a döntésre késztetett, hogy marad a sub.
Valóban döbbenet az eredmény. Talán kicsit sok a szobámba, de már belőttem a hangerőt, így együtt szól a Dali SPEKTOR-okkal.
Nem volt subom, így hasonlítani sem tudom másokkal, de a hangja az, amit ez a teszt is ír: [link] Köszönet BBéci.
A győriek visszavitték az árát, de még néhány bolt akciósan kínálja.. a belépő házimozihoz ajánlom!Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
mlaci01 #79225 üzenetére
Ma újra hívtak a boltból, hogy megérkezett a sub (Wilson sub-12). Mondom a boltosnak, az enyém csütörtökön fel lett adva, már használom.
A tiédet most fogják postázni.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
A sub hangerejének eltalálása után kezd jó véleményem lenni a Wilson sub-12 -ről..
jó lenne valami segítség a frekvenciamenet méréséhez, de csak a fülem maradt.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
-
hcs57
addikt
Sztereó műsornál (Denon AVR x1300w) a sub nem szól, a frontok pedig a beállításokban small -ra vannak állítva. Hogyan lehet a subot szóra bírni?
-
hcs57
addikt
válasz
mlaci01 #79225 üzenetére
Hétfőn hívtak, akkor azt mondták, hogy hamarosan kapok levelet.. csütörtökön felhívtam őket, akkor mondta, hogy még nem érkezett meg az áru, de van itt egy, azt elküldheti. Így kaptam meg.
-
hcs57
addikt
Most hozta a GLS futár.. Elég volt felhoznom a 2. emeletre. Kicsomagoltam, most veszi át a szoba hőmérsékletét.
A kábel kész, újra kell kalibrálnom az AVR-t.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
I'am Dony #79209 üzenetére
Így gondoltam, de felvetődött bennem, hogy úgy kötöm be
- barna középre (meleg pont)
- fehér házra (hideg pont)+ az egyik oldalt az árnyékolást..
A vezetéket régebben vettem (sok éve), most találtam meg, a garázsban.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Aki készített már sub vezetéket, attól kérdezném, hogy találtam árnyékolt vezetéket, de ennek 2 jelvezetője van. Ezt hogy kötnétek be?
-
hcs57
addikt
Hívtak az üzletből, a héten kapják meg a Wilson subokat...
Subkábelt keresek, van RCA dugóm, milyen kábelt vegyek itt Debrecenben? Vastag, vagy vékony is jó? Forrasztani tudok..
Esetleg vegyek készen egy 5 méterest?
[link] [link]Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Rég óta 5.0-ban hallgatom a Denon AVR X1300W Dali SPEKTOR 6 házimozimat. Most találtam egy Szubot jó áron.. [link] . Ez vállalható?
-
hcs57
addikt
válasz
Dorian #74080 üzenetére
Akkor menjünk tovább.. vegyünk két közel azonos öblösségű, de egy normál üvegpoharat és egy drága kristálypoharat.. itt az illat mennyisége ugyanaz. Itt más lesz a bor íze?
Ugyanúgy, ha adott két ugyanolyan fizikai paraméterű, de más színű, nevü (azonos átmérőjű és anyagú pl. vörösréz) hangkábel, itt más lesz a hang? Mitől?
-
hcs57
addikt
válasz
Dorian #74047 üzenetére
Más edényben mitől más az illat, ha ugyanarról a kávéról, vagy borról beszélünk? Az öblösebből több ugyanaz az illat áramlik és nem más illat.
- más. A kábelen mitől más a zene? két azonos keresztmetszetű és azonos anyagú vezetőben annyira hasonló lesz az elvezetett hang a hangfalaknál, hogy azt nem lehet, csak "wudu" eszközzel különbözőnek hallani.
Ez a lényege annak, hogy a megfelelő fizikai paraméterekkel rendelkező és olcsó kábelt ajánlja itt a fórumgazda, ami szerintem is helytálló. (a szakmai ismeretem szerint)[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz
Dorian #74013 üzenetére
Abban igazad van, hogy mindkettőt az agy dolgozza fel, de a receptorok teljesen más helyen vannak.. így ne keverjük össze az ízt a szaglással.
Annyit érzékeltettem, hogy ugyanazt az ízt más pohárból nem szívesen fogadjuk el.
Az íz ugyanaz, a pohár és a mi tudatunk más... miután a szánkba kerül, ugyanaz az íz, aroma érződik.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
VoidXs #74002 üzenetére
Van egy hasonlatom erre a kábeles dologra:
A kávé, vagy a bor egy adott csészéből, pohárból ízlik. Más pohárból kinálva más ízt gondolunk, pedig ugyanaz a kávét, bort izleljük.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Tudsz olyan fotót ide tenni, ahol ott a kondenzátor és ennek az AVR-nek egy magasabb lépcsőn lévő modellje? Ha nem, akkor ez csak tipp, vagy okoskodás.
A viccet észrevenni is kell intelligencia...
-
hcs57
addikt
válasz
titanium_100 #69628 üzenetére
Azt észrevetted, hogy hiányzik is egy - két kondenzátor?
-
hcs57
addikt
válasz
mettek #69522 üzenetére
Nekem egy Sony (androidos) tv-m van, a nasról lejátszás megy, A DTS HD is szokott menni.. ennél nem megy csak a 5.1 DTS. A hang valóban jó, élvezetes.
-
hcs57
addikt
válasz
makoss #69145 üzenetére
Nem vagyok biztos abban, hogy erről a Denon AVR tehet.. tesztelted már HD hanggal? A filmek hangja sokszor csapnivaló, egy jó fejhallgatóban ez mégjobban kijön.
Az más kérdés, hogy a füles sem egy High End..[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Ha az én véleményem számít, akkor személyesen azt tapasztaltam, hogy szolgáltatásban (és menüben) sok eltérés lehet, de hangzásban nálam a hangfalak voltak azok, amelyek jelentős hangzásbeli különbséget produkálták.
-
hcs57
addikt
A Sony elég sok mindent gyárt és árul. A vájtfülüek szerint a mások által gyártott hangcuccok jobbak. Nem akarok ebbe belemenni, de ha neked ott van az a Sony, azt is sokan használják elégedetten, csak nem írogatnak ide erre a fórumra.
Ha az itteni fórumtagok véleményére vársz, akkor rajta, ők a saját igényeiket fogják javasolni, ami biztosan ellentétes lesz a sajátoddal. Ezt szeretnéd? Szerintem nem.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Mondhatnám mindennél van jobb... de ez most nem lényeges.
Ha összerakod, beüzemeled és meghallgatod, akkor el tudod majd dönteni, hogy jó e neked. Másnak más a jó.
Ezt neked kell eldöntened, nem véleményeket fogsz hallgatni, hanem a saját hangtechnikádat.
Szerintem oda ez jó lesz.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Itt a fórumon egy másik helyen ajánlották ezt a videót: [link] szerintem sok hasznos infót tárnak fel...
-
hcs57
addikt
Az egy dolog, hogy miként hallja a mikrofon a szobát, létezik a személy füléhez igazítás?
Gondolok itt arra, hogy idővel a fülünk hallása változik, pl. a Samsung Galaxy S10+ audió beállításánál van egy "adapt sound" .. ilyesmit keresek.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
#62435328 #67779 üzenetére
Mi a topic neve, hol vagyunk? Néhányan el vannak tévedve, OK, olyan cuccuk van... de ne ide írják ezt.
Ami a lényeg, az már nem is része a zenének, akkor mitől olyan fontos? Ez olyan, mint tápkábel..Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Végül is a zenét azért hallgatjuk, hogy ilyen "nüánszokat" halljunk... s miből tudod, hogy felvették a lélegzetét, s ha nem hallod azt, akkor a cuccal valami nem OK?
Az ujjak csúszása annyira jól hallható a koncerteken is, de a köröm koppanása??
Tudod élvezni is a zenét?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
Morris #67720 üzenetére
Akkor én szerencsésebb vagyok, bár az is igaz, döntő többségben komolyzenei koncerteken voltam.. de a jazz koncertek is fantasztikusan szóltak. Voltam olyan koncerten, aminek az otthoni hangfelvétel messze lekörözte, de ilyen csak egy volt.
A Metallica: Through the Never koncert is biztosan maximálisan jól szólt biztosan.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Ez a te tapasztalatod, vagy megkérdezted a közönség jelentős részét?
Azoknak nem az összes finom részlet megszólaltatása a célja, hiszen arra nincs szükség egy koncerten, a közönség jelentős rése semmit nem hallana belőle.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz
VoidXs #65664 üzenetére
Értelek... Nekem van kis PC hangszóróm... nyilván innen a félreértés. Nem a PC-s lejátszó, hanem a hangfal (Spektor 6) és a PC hangszóró hangja közti különbségre gondoltam.
Más kérdés, az internetrádióhoz minek pluszban még PC is? Én az AVR-n szeretném lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Talán valaki tudja a választ...
Adott egy Denon AVR x1300W, az internet rádió a denon.vtuner.com oldalon az AVR regisztrálva, éves díj fizetve.
Beállítottam favoritnak néhány rádióműsort.Hogyan lehet a távirányítóval, vagy bármivel váltani az internet rádiók között?
-
hcs57
addikt
Ha nem bömbölteted, akkor jó az a Spektor center és a surroundok.
Én sem bömböltetem, szépen szól... Az AVR összehangolta őket, szerintem kevés pénzért egész jó hangzást produkál.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
válasz
I'am Dony #65379 üzenetére
Nem otthonról, az otthoni állapotról beszélek, hanem arról, hogy bekötött szemmel beviszlek egy koncert terembe és ott sem tudod vakon megmondani "pontosan", hogy mi honnan szól. Csupán annyit, hogy ez szélebben van az mintha közelebb lenne.
Ha ez nem megy, akkor mindegy milyen cuccod van otthon, ami meg sem közelíti a valóságot, nem fogod hallani "pontosan", mi honnan szól. A hangzásba bele fog avatkozni egy csomó hangképet módosító processzor, a szobád akusztikája, stb.
Mi alapján mondasz bármit? Radar füleid vannak?
Lépdelhetsz akár meddig ezek a hangképet befolyásolók ott maradnak, te azt hallod, amit az elektronika hallat veled.
-
hcs57
addikt
válasz
arcitec #65361 üzenetére
Az élő zenében sem tudod megmondani, hogy honnan jön pontosan, ha nem látod.. sejteni sejtheted, de csak a füleddel képtelen vagy erre. Lehet akármilyen jó rendszered, az már nem az igazi szimpad lesz.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
65 évem alatt sok sok élő koncertet néztem, halgattam, de az én fülemmel nem sikerült pontosan meghatározni a zenészek hangjának pontos helyét, nincs hangradar bennem. Így számomra elképzelhetetlen, hogy erre bárki is képes legyen, vagyis méreteket (centimétereket) rendeljen a hallása alapján az egyes hangszerekhez.
Áruld el mester, taníts, mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Látom nem értesz.. A Metallica basszus gitárosának ebben a filmben 4 húros a gitárja...
A basszusgitárnak nem csak a felharmónikusát hallom, nyilván nálad az alja vágva van, azért írod ezt.
Itt a kép a filmből:Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Építő/felújító topik
- Mikrotik routerek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning