-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Zsmester89 #85899 üzenetére
Jobb mint egy mikrofon tartó? Nem cseréled le mik tartóra? Mondjuk mindenképp stabilabbnak tűnik mint a papír rakéta!
-
B.F.G.
senior tag
válasz
KisZozó #85874 üzenetére
Persze, most ezt használom, de a ahogy írtam ez megy a régi Denonnal együtt eladásra, de azért elég macerás a papír rakéta billeg eleve plusz még a kanappé ülés párnái közé is becsúszik beesik eldől a papír oszlopok összeillesztésénél is billeg stb., de eddig el voltam vele én is, de Arcam-hozz nem adtak még papír rakétát sem...,de cserében sokkal szebben szól.
-
B.F.G.
senior tag
Ezt oda belógatod ahogy akarod ha megtartja fixen akkor nyert ügy!
hosszú usb kábellel rákötöd a laptopra vagy pc-re a mikrofont és még arra gondoltam, hogy valamilyen távvezérlő alkalmazással egy másik pc ről indítom a mérést, hogy még én se zavarjam meg a laptoppal a hangokat, ne legyek útban és csak akkor megyek a szobába ha a következő mérési pontra kell tenni a mikrofont. -
B.F.G.
senior tag
Sziasztok!
Biztosan sokan használtok kalibráláshoz mikrofon állványt. Szeretnék beszerezni egyet ami ár érték alapján jó vétel és jól fixálható és módosítható a mikrofon pozíciója.Milyen mikrofon állványt javasoltok?
Melyikkel van jó tapasztalatok amivel meg vagytok elégedve?Az ok, hogy váltottam Denon X1400H-ról Arcam AV390-re és ahhoz van egy gyári mikrofon.
A Denonhoz a gyári papír rakétát használtam, de az nettó szenvedés volt, meg azt el is adom és megy vele a gyári papír rakéta, ezért aktuálissá vált a téma.Egyébként eddig nagyon meg vagyok elégedve, megérte a váltás, főleg ha majd elkel a régi erősítő, de a hangzás sokkal jobb és szebb, már dirac kalibrálás előtt.
Pl: Mikor BD lejátszón elkezdtem BD filmeket nézni elfelejtettem a diraccal kalibrált 5.0.2 beállítás fájt élesíteni akkor is már nagyon tetszett a hangzás, de miután beállítottam, hogy használja a kalibrációs fájt még inkább kijött a különbség.
Illetve minél nagyobb a hang forrás minőség beli különbsége egy BD lemezen annál jobban érezni a különbséget a hangoknál, régi kedvenc filmeket elkezdtem gyári hangsávval nézni, hiányzik a jó magyar szinkron, de úgy már rengetegszer láttam, de a hang miatt megéri úgyis megnézni!
Meg annyi történt, hogy kalibrálás során kibukott, hogy nem adott mélysugárzóm mélyeket, de csak kalibrálás közben vettem észre az a durva....
Azt hamarosan megjavítják és akkor ismét kalibrálni kell ráadásul a 13 pontos mérést szeretném megcsinálni és ahhoz szükség lesz egy könnyen állítható stabil mikrofonra, főleg, hogy kanappén kell mérni falhoz közel is.Ehhez mit szóltok:
[link]Ezúton is szeretném megköszönni a segítséget amit itt kaptam tőletek a fejlesztéshez, köszönöm szépen nagyon hálás vagyok!
Külön hála Gino20 Fórumtársnak, hogy ennyi időt szánt rám a drága idejéből!
[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Nem nem a front sugárzók tetejére gondoltam hanem a mennyezetre/plafonra, de akkor az egybeépített elvetem ennyi egybehangzó vélemény alapján.
Viszont, hogy mit fejlesszek hamarabb az kérdés, azért mondom, mert lehet, hogy a hangfalakat venném meg hamarabb..., mert mindennek felmegy az ára.. és ha az erősítőt veszem meg később az relatív "kisebb" összeg. Mindenesetre sokat segítettetek a hogyan tovább kérdéskörben az atmossal kapcsolatban és a többivel is. Köszönöm.Viszont ha ehhez a szetthez [link] hozzáteszek egy Atmosos klipshce az úgy sokkal jobb lesz?
[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Hogy hogy? Ennyire rossz a hangzása minősége ha nem külön van az atmos hangszoró és nem a plafonon?
Mi az amit érdemes lenne melyik erősítő?
Meg egyszerre nem lehet ennyi mindent beszerezni.
Illetve akkor lehet, hogy érdemesebb lenne először az erősítőt lecserélnem és aztán a hangfalakat? Jobb minőséget érhetnék el?
[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Sziasztok,
Van akinek itt van tapasztalata az alábbi 2 beépített Atmoso front hangsugárzókkal:
Klipsch R-605FA Dolby Atmos frontsugárzó
[link]
Klipsch RP-8060FA II Dolby Atmos frontsugárzó
[link]
az erősítőm típusa: DENON AVR-X1400H 7.2 HD
[link]
Per pillanat ezt a hangfalszettet hajtja: JAMO S 809 HCS 5.0 Hangfalszett, Dolby Atmos
[link]
A kérdésem az az hogy mindkét fenti klipsch hangszórókat megfelelően meg tudja szólaltani az erősítőm?
Illetve az atmos hatás jobb ha külön van az atmos a front hangsugárzó a plafonon a front felett?
Illetve a kétszeres felár megéri a két modell között ennyivel jobb az ami 2x annyiba kerül?
A hangalak fejlesztésén lecserélésén gondolkodom, de előtte ezeket szerettem volna megkérdezni.[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
Kedves mindenki,
Ha ebben az alábbi házimozi rendszerben ami Atmos a Center jamohangsugárzót lecserélem egyerre: Klipsch RP-504C IIJAMO S 809 HCS 5.0 Hangfalszett, Dolby Atmos Ready,Akkor mennyiben változik meg a hangzás rossz lesz vagy jobb?Idővel a két frontot is tervezem lecserélni erre: Klipsch RP-8060FA II Dolby Atmos frontsugárzóde lépésről lépésre szeretnék haladni.
Köszönöm előre is a segítséget és a véleményeket. -
B.F.G.
senior tag
Denon AVRX1400H-nál, hogy lehet beállítani, hogy 2 mélysugárzó van a rendszerben, mert ezt a beállítást nem találom, elképzelhető, hogy ennél a típusnál nem lehet külön ezt beállítani: [link] Egyébként szólni szól mindkét mélysugárzó az Audyssey automatikus kalibrációja után, de ott csak 1 mélysugárzót enged beállítani a kérdez felelek beállításnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest